«اسلام و حقوق کودک»؛ کتابی برای فهم جایگاه کودک در دین خاتم
تی تی آنلاین/ قم اسلام آزاد و حقوق کودکان توسط آیت الله دکتر. نوشته احمد بهشتی در 270 صفحه و ده بخش از کتاب باغ به چاپ رسیده است.
امام سجاد (ع): اما این حق فرزند شماست که بداند شما هم جزء خوبی ها و هم بدی های این دنیا هستید و تربیت و عقل و خداشناسی و احترام به خدا بر عهده شماست. در آنچه از آن شما و اوست فرمان دهید و کمک کنید. او را نیکی خواهی کرد و او را به بدی مجازات خواهی کرد. عمل تو نسبت به او مانند مردی است که در این آتش پهپادها به حسنات خود ایمان داشته باشد و از حسن انجام وظایف و تکالیف خود در پیشگاه خداوند معذور باشد.
از آنجایی که سازمان ملل متحد بر اعلامیه های حقوق بشر تاکید کرده است، همه افراد از هر نژاد، رنگ، جنس، زبان، مذهب، عقاید سیاسی یا سایر عقاید، منشاء اجتماعی یا ملی، ثروت یا سایر صفات، مشمول حقوق و آزادی ها هستند. در اعلامیه جهانی حقوق بشر توصیه شده است که کودک قبل و بعد از زایمان به دلیل عدم رشد جسمی و ذهنی نیاز به مراقبت و توجه ویژه دارد که شامل کمک های حقوقی می شود. حقوق کودکان این نگرانی را دارد که دوران کودکی زمان شادی و برخورداری از حقوق و آزادی هایی است که برای خود و جامعه به دنبال خواهد داشت.
این بخشی از کتاب اسلام و حقوق کودک نوشته آیت الله دکتر احمد بهشتی که در 270 صفحه و ده بخش از بوستان کتاب منتشر شده است.
این کتاب با استفاده از آیات و روایات به معرفی دیدگاه های اسلامی درباره حقوق کودک و مقایسه آن با اعلامیه جهانی حقوق کودک می پردازد.
نویسنده در مقدمه کتاب توضیح می دهد: این کتاب تلاشی است برای مقایسه بین مضامین اعلامیه حقوق کودک و مضامین اسلام که نشان از جذابیت آن دارد. مردم در مسائل حقوقی و تربیتی بسیار پیشرفت می کنند، اسلام را نمی گویند، زیرا کلمه ای جز وحی الهی و بیانات پیشوایان معصوم نیست.
نویسنده در بخش اول کتاب با عنوان تبعیض، نگاهی به حقوق کودکان در زمینه آموزش به ویژه کودکان دارای ناتوانی های یادگیری دارد و هم اعلامیه جهانی حقوق بشر و هم اعلامیه جهانی حقوق بشر را تأیید می کند. او برای تسکین حاکمیت قانون کودک، تمام اعمالی را که صرفاً حرکات و گاهی جنون آمیز است، محکوم می کند. عدالت و از این روست که قرآن کریم به هیچ وجه اجازه نمی دهد که انسان حق و عدالت را به خاطر رقابت و شهوت و کینه و رحمت قربانی کند.
بخش دوم کتاب با عنوان حمایت از کودک، اصل دوم اعلامیه جهانی حقوق کودک است که می گوید کودکان از حمایت ویژه و منابع و ابزار لازم برای تربیت بدنی، فکری، اخلاقی و اجتماعی برخوردار هستند. که در محیطی سالم و طبیعی و آزاد و مردم شریفی که قانون یا قوای دیگر در اختیار او قرار دهند و در این راه در قوانین از مزیت اول فرزندان خود بهره مند شود و داستان آن را روایت کند. امام. علی (ع) و پیامبر (ص) را باید پیشوا بود. اسلام این را به ما یادآوری می کند.
بخش سوم کتاب به اصل سوم اعلامیه جهانی حقوق کودک یعنی حق داشتن نام و مشترک المنافع می پردازد و دو اصطلاح «کشور اسلام» و «کشور مرزی» را در قالب تعریف می کند. مشترک المنافع. – برخی مشکلات روانی مانند تحقیر و نقل که اهمیت اسلام را در مقوله انتخاب نام برای فرزند آشکار می کند.
در بخش چهارم، قسمت چهارم بیانیه در ابتدای بیانیه بیان می کند که کودک از امنیت اجتماعی برخوردار است و در محیطی سالم تربیت می شود و کودکان و مادران از مراقبت و حمایت ویژه برخوردار می شوند – که شامل توجه مناسب قبل و بعد از تولد است. . . – سود. کودک می تواند از خدمات تغذیه، سکونت، تفریح و داروی کافی استفاده کند و در این شرایط امنیت کامل جسمی و جسمی کودک را در خانواده به عنوان یک نهاد اجتماعی کوچک، اعم از کشور و جهان به عنوان یک جامعه بزرگ تضمین می کند. او به مبارزه اسلام با سنت کشتن دختر و مرد برای حمایت از همسرش در نقش مادر با بیان داستان های مختلف توجه می کند.
بخش پنجم کتاب به اصل پنجم اختصاص دارد که در آن تاکید میکند کودک ناتوان جسمی، ذهنی یا اجتماعی باید به وضعیت خاص خود توجه، آموزش و توجه ویژه داشته باشد و نویسنده به نمایندگی از کودکان تاکید میکند. فقدان جسم یا ذهن به دو صورت ادامه می یابد: یکی، یک راه دلسوزی و توجه به نیازهای آنها، عدم انتظار آنها. راه دوم این است که آنها را وادار کنیم به کارها و کارها بر اساس توانایی و استعدادشان و برای سخت کوشی و سخت کوشی شان، چنانکه دیگران حقوق و دستمزد می گیرند و به جز فطرت و استقلال خود، آبرومندانه زندگی می کنند. . برای خود تشکیل دهند. بدون شک راه دوم به نفع کودکان و جامعه است.
بخش های ششم و دهم این کتاب در راستای ده اصل دیگر اعلامیه جهانی حقوق کودک است، از جمله: کودک برای رشد کامل و یکنواخت شخصیت خود به محبت و درک نیاز دارد و باید تحت مراقبت باشد. و با راهنمایی والدین، برای ارتقای امنیت اخلاقی و مادی، کودک باید حداقل در مقطع ابتدایی از آموزش رایگان و اجباری برخوردار شود. کودک باید تربیتی ایجاد کند که برای ترویج و ارتقای فرهنگ عمومی طراحی شده باشد و به گونه ای ساخته شده باشد که در موقعیت های معاصر شخصیت، قضاوت فردی، مسئولیت اخلاقی و اجتماعی خود را درک کرده و آن را برای جامعه مفید سازد. یکی از اولین چیزهایی که می توان از منابع و منابع بهره مند شد که کودک باید از هر گونه غفلت، ظلم، ظلم و استثمار محافظت شود، کودک باید در برابر هر اقدام و عملکردی که او را قادر به ترویج بحران های ملی، مذهبی و غیره می کند محافظت شود. . با آیات و شرح حال و نه حتی شعر توضیح می دهد.
انتهای پیام/