احتمال حمله تل آویو به تاسیسات هسته ای ایران؟
گمانه زنی ها درباره احتمال حمله اسرائیل به تاسیسات هسته ای ایران
روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» در گزارشی مفصل در خصوص برخی گمانه زنی ها در ارتباط با احتمال حمله رژیم صهیونیستی به تاسیسات هسته ای ایران نوشت که ۲۲ سال است که نیرو های اسرائیلی برای چنین لحظه ای برنامه ریزی کرده اند اما بعید به نظر می رسد که آن ها در دور بعدی انتقام خود تاسیسات هسته ای ایران را هدف قرار دهند یا این که بتوانند بدون کمک آمریکا موفق شوند.
طبق این گزارش مقام های فعلی و سابق رژیم صهیونیستی در مصاحبه های خود در خصوص توانمندی اسرائیل برای وارد کردن خسارت چشمگیر به تاسیسات هسته ای ایران ابراز تردید کرده اند.
از طرف دیگر رئیس جمهور آمریکا جو بایدن در خصوص هرگونه حمله به سایت های انرژی یا هسته ای ایران هشدار داده است و گفته که هرگونه پاسخ اسرائیل باید «متناسب» با حمله اخیر ایران به رژیم صهیونیستی باشد.
بر اساس این گزارش رئیس پنتاگون لوید آستین نیز به وضوح به وزیر جنگ اسرائیل یوآو گالانت گفته که ایالات متحده از اسرائیل می خواهد از اقدامات انتقام جویانه که به تنش جدید با ایران منجر می شود پرهیز کند.
گالانت قرار است فردا (چهارشنبه) در واشنگتن با آستین دیدار کند.
این روزنامه آمریکایی ادامه داد که احتمال می رود اولین عملیات انتقام جویانه اسرائیل علیه ایران با تمرکز بر پایگاه های نظامی اطلاعاتی و… باشد و بعید است که به دنبال هدف قرار دادن تاسیسات هسته ای ایران باشد و این اهداف برای آینده و زمانی ذخیره می شود که ایران بخواهد پاسخ حملات اسرائیل را بدهد.
طبق این گزارش مقام های آمریکایی و اول از همه بایدن کمپینی را راه انداخته اند تا حمله اسرائیل به تاسیسات هسته ای ایران منتفی شود و تاکید کرده اند که چنین حمله ای ناکارامد است و منطقه را به یک جنگ تمامی عیار سوق می دهد.
در بخشی از این گزارش توضیح داده شده است که زمانیکه «نفتالی بنت» در سال ۲۰۲۱ بعنوان نخست وزیر رژیم صهیونیستی برگزیده شد بنا به گفته مقام های اسرائیلی از فقدان آمادگی اسرائیل برای حمله به برنامه هسته ای ایران شوکه شد و دستور تمرین های جدید برای شبیه سازی حمله به تاسیسات هسته ای ایران را داد اما با این وجود امروز نیز توانمندی اسرائیل برای چنین اقدامی محدود است.
این گزارش در خصوص توانمندی محدود اسرائیل توضیح داد که این رژیم به ناوگان قدیمی هواپیما های سوخت رسان هوایی بوئینگ ۷۰۷ متکی است و سال ها طول می کشد تا مدل های جدیدتر که قادر به حمل سوخت برای برد های طولانی تر هستند توسط ایالات متحده تحویل داده شود.
این گزارش در خصوص بمب های سنگرشکن رژیم صهیونیستی نیز این گونه توضیح داد که اسرائیلی ها معتقدند که قادر به عبور از پدافند های هوایی در اطراف بسیاری از سایت های هسته ای ایران هستند اما اسرائیل به سادگی نمی تواند به سایت های هسته ای بسیار تقویت شده ایران که درون کوه ها حفر شده است نفوذ کند.
ژنرال «فرانک مک کنزی» مسئول برنامه های جنگ ایران در زمان فرماندهی بر فرماندهی مرکزی ایالات متحده می گوید «هدف هسته ای جزو اهداف بسیار دشوار است. جایگزین های زیاد دیگری برای این هدف وجود دارد» و مدعی شده است که حمله به زیرساخت های انرژی ایران ساده تر از سایت های هسته ای است.
روزنامه نیویورک تایمز در بخش پایانی گزارش خود در ارتباط با نگرانی های جامعه بین الملل درباره آینده هسته ای ایران نوشت که وارد کردن ضربه به برنامه هسته ای ایران سخت تر شده است.