برگزیده اخبار اجتماعی جهان در هفته ای که گذشت
از هشدار سازمان بهداشت آفریقا درباره شیوع آبله میمونی گرفته تا وقوع زلزله در شرق ترکیه از جمله مهم ترین رویدادهای دنیا در حوزه اجتماعی طی یک هفته گذشته بوده اند.
به گزارش تی تی آنلاین حوادث مختلف یافته ها و موضوعات مهمِ حوزه سلامت و اتفاقات و مناسبت های محیط زیستی در سراسر دنیا هفته گذشته نیز در صدر رویدادهای اجتماعی جهان قرار گرفتند.
رخدادهای دیگری چون خشکسالی در جنوب آفریقا و خطر وقوع یک فاجعه انسانی یا واکسینه شدن کودکان ژاپنی توسط اسپری بینیِ آنفلوآنزا بخش دیگری از اخبار برگزیده اجتماعی در جهان طی روزهای اخیر هستند که در ادامه مهم ترین این رویدادها را به اختصار مرور می کنیم:
سازمان بهداشت آفریقا: «آبله میمونی» همچنان یک مسئله اصلی بهداشت عمومی است
رئیس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آفریقا (Africa CDC) اخیرا در بحبوحه افزایش موارد جدید ابتلا به «ام پاکس» (آبله میمونی) تاکید کرد این بیماری هنوز یک مشکل اصلیِ بهداشت عمومی در آفریقاست.
«ژان کاسیا» رئیس این مرکز بهداشتیِ رسمی در یک کنفرانس خبری گفت در مجموع ۳۱۸۶ مورد جدید ابتلا به آبله میمونی در هفته گذشته گزارش شده است که ۴۸۹ مورد تایید و ۵۳ نفر از این بیماران نیز فوت شده اند.
وی با بیان اینکه «ما از نظر مرگ و میر کاهشی نداریم و در مقایسه با هفته های گذشته شاهد افزایش نیز هستیم» افزود: برای جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری باید اقدامات متعددی از جمله واکسیناسیون را تسریع کرد.
تیراندازی در «تنسی» آمریکا؛ ۱۰ تن کشته و زخمی شدند
در پی وقوع حادثه تیراندازی در نزدیکی دانشگاهی در ایالت «تنسی» آمریکا یک تن کشته و ۹ تن دیگر زخمی شدند.
مقامات ایالتی می گویند دست کم یکی از مصدومان در این تیراندازی نقش داشته است.
این حادثه عصر روز شنبه رخ داد.
مقامات پلیس ایالتی اظهار کردند مردی که جان باخته ۲۴ ساله بوده است با این حال نام او اسامی مصدومان و اطلاعاتی درباره انگیزه تیراندازی تاکنون منتشر نشده است.
درگیری قبایل در پاکستان ۱۱ کشته برجای گذاشت
در پی درگیری های قبیله ای در شمال غرب پاکستان دست کم ۱۱ نفر کشته و ۸ نفر دیگر از جمله تعدادی زن و کودک زخمی شدند.
تنش ها در ایالت «خیبر پختونخوا» روز شنبه پس از زخمی شدن ۲ نفر در پی تیراندازی بین قبایل به شدت افزایش یافت.
هنوز مشخص نیست که چه انگیزه ای باعث تیراندازی شده است.
مقامات محلی اظهار کردند تلاش هایی برای ایمن سازی مسیرهای سفر و بازگرداندن وضعیت به حالت عادی انجام شده است. همچنین مصدومان به بیمارستان منتقل شدند.
کودکان ژاپنی امسال با «اسپری بینیِ آنفلوآنزا» واکسینه می شوند
کودکان ژاپنی می توانند زمستان امسال با اسپری بینیِ بدون سوزن در برابر آنفلوآنزا واکسینه شوند.
«فلومیست» (FluMist) سال گذشته مجوز دولت را دریافت کرد و از ماه جاری برای افراد بین ۲ تا ۱۸ سال تجویز می شود.
این واکسن نه تنها در خون بلکه در بینی و گلو جایی که ویروس وارد بدن می شود آنتی بادی ایجاد می کند. توزیع کننده آن ادعا می کند که این اسپری بینی به اندازه واکسن معمولی آنفلوآنزا موثر است.
یک کلینیک در توکیو از روز دوشنبه استفاده از فلومیست را آغاز کرد. یک دختر ۵ ساله که در این کلینیک واکسینه شده است گفت که این اسپری ملایم است و هیچ آسیبی ندارد.
شیوع سویه جدید کرونا در انگلیس و افزایش بستری ها
آژانس امنیت بهداشتی انگلیس (UKHSA) هشدار داد در پی شیوع سویه جدیدی از کووید۱۹ در این کشور موارد مراجعه و بستریِ بیماران کرونایی در بیمارستان ها افزایش یافته است.
ارقام UKHSA نشان می دهد که نرخ پذیرش برای بیمارانی که آزمایش کووید XEC مثبت داشتند در هفته منتهی به ۶ اکتبر ۴.۵ در هر ۱۰۰ هزار نفر بود که بالاتر از ۳.۷ یک هفته قبل است.
بر اساس گزارش رسمی این آژانس همچنین شمال شرق انگلیس با ۸.۱۲ در هر ۱۰۰ هزار نفر بالاترین نرخ پذیرش در بیمارستان را داشته است در حالی که افراد ۸۵ ساله و بالاتر با افزایش هشداردهنده برای بستری شدن روبرو هستند که به ۵۲.۴۸ در هر ۱۰۰ هزار نفر رسیده است.
جهان از مسیر دستیابی به هدف انرژی های تجدیدپذیر در «کاپ۲۸» دور است
اولین بررسی رسمی روی تعهد جهانیِ حاصل شده در اجلاس آب و هوایی کاپ ۲۸ (COP۲۸) در دبی نشان داد جهان هنوز به اندازه کافی برای دستیابی به هدف ۳ برابر کردن ظرفیت انرژی های تجدیدپذیر تا سال ۲۰۳۰ با وجود افزایش بی سابقه در سال گذشته (۲۰۲۳) تلاش نمی کند.
بر اساس ارزیابی «آژانس بین المللی انرژی های تجدیدپذیر» (IRENA) که روز جمعه منتشر شد برنامه ها و اهداف ملی فعلی از سوی کشورها تنها نیمی از رشد مورد نیاز در انرژی های تجدیدپذیر را تا پایان دهه ارائه خواهند کرد.
به جز انرژی خورشیدی افزایش ظرفیت برنامه ریزی شده برای سایر فناوری های تجدیدپذیر کمتر از سطح مورد نیاز برای رسیدن به هدف ۳ برابر شدن انرژی های تجدیدپذیر به ۱۱.۲ تراوات تا پایان این دهه است.
تصادف اتوبوسِ حامل دانشجویان در مصر
وزارت بهداشت مصر در بیانیه ای اعلام کرد یک دستگاه اتوبوس حامل دانشجویان روز دوشنبه در بزرگراهی در شمال شرق این کشور واژگون شد که بر اثر آن ۱۲ نفر کشته و ۳۳ نفر دیگر زخمی شدند.
منابع خبری می گویند این دانشجویان در حال بازگشت از دانشگاه به خوابگاه خود بودند که اتوبوس در بزرگراهی دچار سانحه شده است.
همچنین راننده اتوبوس به عنوان بخشی از تحقیقات این حادثه دستگیر شده است.
تاکنون گزارشی در مورد علت وقوع این حادثه منتشر نشده است.
خشکسالی در جنوب آفریقا و خطر وقوع یک فاجعه انسانی
سازمان ملل متحد در گزارش تازه ای هشدار داده است میلیون ها نفر در سراسر جنوب آفریقا به دلیل خشکسالی تاریخی گرسنه هستند و خطر وقوع یک فاجعه انسانی تمام عیار در این منطقه وجود دارد.
مقامات کشورهای لسوتو مالاوی نامیبیا زامبیا و زیمباوه همه در ماه های گذشته یک وضعیت فاجعه ملی را اعلام کرده اند چراکه خشکسالی باعث از بین رفتن محصولات کشاورزی و دام ها شده است.
همچنین برنامه جهانی غذای سازمان ملل (WFP) در یک نشست خبری اعلام کرد آنگولا و موزامبیک نیز به شدت تحت تأثیر این رویداد طبیعی قرار گرفته اند.
شرق ترکیه ۵.۹ ریشتر لرزید؛ خطر پس لرزه ها و هشدار به ساکنان
سازمان مدیریت بحران ترکیه (AFAD) روز چهارشنبه گزارش داد زمین لرزه ای به بزرگی ۵.۹ ریشتر ساعت ۱۰:۴۶ صبح به وقت محلی استان «ملطیه» در شرق این کشور را لرزاند.
هنوز گزارشی از تلفات یا خسارات احتمالی این زمین لرزه منتشر نشده است اما مقامات به ارزیابی وضعیت ادامه می دهند.
تیم های واکنش اضطراری برای امدادرسانی به منطقه حادثه اعزام شده اند و به ساکنان توصیه شده به دلیل احتمال وقوع پس لرزه ها همچنان احتیاط کنند.
انتهای پیام