عمومیکسب و کار ویژه

تاثیر افزایش قیمت مسکن بر کیفیت نمای ساختمان

ذات انسان همیشه در جستجوی زیبایی ها بوده است.حال این زیبایی میتواند در ظاهر خود فرد باشد و یا در محیط اطراف و محل زندگی( مثل زیبایی ساختمان). این میل تا جایی ادامه دارد که هر کدام از ما به دنبال ایجاد یک محل زیبا و آرامش بخش برای زندگی خود هستیم. از سوی دیگر پیشرفت تکنولوژی در زمینه معماری و ساختمان سازی باعث شده تا بتوانیم درکنار ظاهر زیبا, مواردی مانند صرفه جویی در انرژی ساختمان و یا استفاده از مصالح سازگار با طبیعت را در کنار هم داشته باشیم. این موارد باعث شد تا تحولات فراوانی در دنیای ساختمان سازی, علی الخصوص در نما، ظاهروزیبایی ساختمان به وجود آید.

کشور ما از لحاظ تاریخچه در زمینه نما و طراحی زیبایی ساختمان بسیار غنی است.در طی سالیان دراز ایرانیان از گچ بری و آهک برای نماسازی استفاده میکردند. میتوان آثار به جا مانده از این معماری کهن را در ساختمان ها و مکان های با قدمت بالا, در شهرهای همچون تبریز, شیراز, اصفهان و بسیاری از عمارت ها و مقبره ها و دیگر بناهای قدیمی و تاریخی در جایجای ایران عزیزمان ببینیم.

ورودی ها را می توان یکی از عناصر مهم یک نما و زیبایی ساختمان دانست. و رودی ها مکانی هستن که افراد از محل خصوصیشان به محله زندگی خود وارد می شوند. اما به دلایل اقتصادی به مکان کم اهمیتی برای سازندگان تبدیل شده است. افراط و تفریط در ورودی های ساختمانها به راحتی قابل ملاحضه است. به طوری که گاهی در بعضی ورودی ها, ورود و خروج اتومبیل ها با ورودی افراد یکی می شود و راه باریکی برای تردد افراد پیاده در نظر گرفته می شود.از سوی دیگر گاهی هم آنقدر از تجملات بی رویه استفاده می شود که عملکرد زیبایی ساختمان را دگرگون میکند. طبقات همکف به دلیل اینکه کاملا در معرض دید هستند ازاهمیت بالایی برخوردارند. تراس ها چشم اندازهای جدیدی نسبت به فضاهای بیرونی برای ساختمانها ایجاد میکنند. لبه بام ها حد و مرز ساختمانها با آسمان است و از نظر چشمی بام انتهای نمای ساختمان است. بنابراین نباید لبه بام را بی تفاوت از دیگر قسمت های زیبایی ساختمان در آسمان رها کرد.
نمای بیرونی ساختمان ها, بخصوص نمای ساختمانهای اداری از لحاظ نورپردازی دارای اهمیت زیادی هستند. چراغ ها باید در قالب معماری نما طراحی شده باشند. اگر زیبایی ساختمان رو به خیابان و معابر عمومی قرار گرفته, باید بخش های پایینی نما از نورپردازی قوی تری نسبت به قسمتهای بالایی برخوردار باشد.لازم به ذکر است که این روش برای ساختمانهای مرتفع کاربرد دارد.
در کل نما در تمامی ساختمان ها یکی از مهم ترین اصل های معماری و دکوراسیون محسوب می شود. اهمیت نما در زیبایی ساختمان کمتر از دکوراسیون داخلی خانه نیست. اولین چیزی که هنگام ورود به ساختمان قابل دیدن است, نما و زیبایی ساختمان می باشد .میتوان گفت زیبایی ساختمان در خرید و فروش آنها نقش نسبتا مهمی را ایفا میکند و به همین دلیل است که سازندگان در ساخت زیبایی بیرونی ساختمان نسبت به داخل ساختمان حساسیت بیشتری نشان میدهند.

زیبایی قسمتی از وجود یک ساختمان بوده و دقیقا اولین چیزی است که مردن و عابران با آن ارتباط برقرار خواهند کرد، زیرا بیشترین ارتباط از راه دیدن و چشم انجام خواهد گرفت و نمای ساختمان می تواند در یک گروه مردم را به خود جذب کند، اما نکته ی مهج این است که قیمت طراحی نمای ساختمان مناسب چه قدر است؟

چگونه می توان یک نمای مناسب برای ساختمان انتخاب کرد؟ قیمت طراحی در میزان زیبایی نمای ساختمان تا چه میزانی تاثیر گذار است؟

این که یک معمار تا چه حدی قدرتمند است اثر هنری خلق شده خود را به عرصه نمایش بگذارد و دیگران به رقابت با آن دعوت کند یک اصل در طراحی محسوب می شود اما در این بین نکات ارزشمند دیگری از لحاظ زیبایی شناختی وجود دارد که باعث می شود تا هزینه ی طراحی نمای ساختمان متغیر بوده و میزان زیبایی آن نیز تغییر پیدا کند.

با توجه به تنوع بسیار زیاد در زمینه طراحی نمای زیبایی ساختمان، در مروژه های مسکونی و تجاری سبک های مختلفی وجود دارد که تمامی این موارد بر روی قیمت طراحی تاثیر گذار خواه بود و می تواند در نتیجه هزینه طراحی زیبایی ساختمان را در انتها افزایش یا کاهش دهد‌.

زیبایی ساختمان میتواند مدرن، کلاسیک، ترکیبی یا سنتی  باشد و هر کدام از این طرح ها قیمت متفاوتی دارند و در نتیجه هزینه طراحی نمای ساختمان نیز برای هر کدام از این موارد متفاوت خواهد بود.

علاوه بر انواع مختلف طراحی نمای ساختمان، مواد استفاده شده در زیبایی ساختمان و همچنین ابعاد و متراژ نما نیز تاثیر مستقیم بر قیمت هزینه نمای ساختمان خواهد داشت و در کنار تمامی این موارد  شما باید هزینه اجرایی کار را نیز اضافه کنید.

در نتیجه می توان گفت که هزینه ی طراحی زیبایی ساختمان با توجه به عوامل گفته شده مجموعه ای از هزینه های اجناس استفاده شده، متراژ  ساختمان، نوع طرح و حق الزحمه کارگران است.

اما باید به یک نکته توجه کرد در بین عواملی که بر روی هزینه طراحی نمای ساختمان تاثیر خواهند گذاشت تنها مواد استفاده شده و دستمزد طراحی و پیاده سازی متغیر است در نتیجه شما می توانید برای تخمین هزینه طراحی زیبایی ساختمان خود با کارشناسات این حوزه مشورت کنید.

این مورد را از یاد نبرید که قیمت طراحی شما در هنگام فروش آن بسیار تاثیر گذار است زیرا زمانی که شما هزینه ای برای یک نمای مناسب دز نظر خواهید گرفت در آینده موجب خواهد شد تا کیفیت بهتری نصیب شما گردد و نیاز به ترمیم و بازسازی نمای ساختمانی نیست.

ممکن است در زمان حال با توجه به شرایط بازار قیمت طراحی بسیار ارزان تر از زمانی باشد که در آینده ممکن است صرف ترمیم آن نمایید در نتیجه هرچه زود تر نسبت به تخمین و بررسی هزینه طراحی نمای ساختمان خود اقدام نمایید بهتد است.

رعایت همین نکته ساده باعث خواهد شد که از خسارات ناشی از انتخاب نادرست نمای ساختمان یا فریب ارزان بودن هزینه طراحی نمای ساختمان در امان باشید و چه بسا باعث سود شما شود‌.

در این میان کمتر به بحث نمای ساختمان و رابطه آن با افزایش قیمت مسکن پرداخته شده است. نمای ساختمان رابطه تنگاتنگی با بازار مسکن دارد. در واقع این دو پارامتر به شدت بر روی هم تأثیر گذاشته و می توانند به هم کمک و یا به هم خیانت کنند.

یکی از مشکلاتی که در زمینه زیبایی ساختمان با آن مواجه هستیم، کیفیت نما است. این کیفیت از دو جهت قابل بررسی است؛ یک از نظر کیفیت مصالح ساختمانی نمای ساختمان که به کار گرفته می‌شود و دوم از منظر کیفیت نصب نمای ساختمان. هر کدام از این دو منظر کیفیت پایینی داشته باشند شاهد نوعی از نمای ساختمان بی کیفیت خواهیم بود.

اما رابطه زیبایی ساختمان با افزایش قیمت مسکن، در کیفیت نمای ساختمان پدیدار می شود. البته موارد دیگری نیز از این رابطه وجود دارد اما یکی از مهمترین آن ها کیفیت نما است. مشخص است که بالا رفتن قیمت مسکن باعث می شود تا سازنده بنا با مشاهده افزایش قیمت‌ها، که به تبع آن قیمت مصالح ساختمانی نماکاری نیز افزایش پیدا می‌کند، سعی در کاهش کیفیت نما از هر دو منظر بیان شده می نماید.

در واقع سازنده برای کاهش هزینه های ساخت ساختمان هم سعی می کند از نماکاران غیرحرفه ای استفاده کند تا قیمت ساختمان کاهش پیدا کند و هم بر سرعت کار می‌افزاید تا هزینه کمتری پرداخت نماید. همچنین استفاده از مصالح نما با کیفیت پایین‌تر در دستور کار وی قرار می‌گیرد. به همین علت است که با بالا رفتن قیمت مسکن باید به شدت نگران کاهش کیفیت نمای ساختمان باشیم. بناهای ساختمانی به واسطه نمای خود دیده شده و مورد توجه قرار می‌گیرند. بنابراین لازمه نهایی و تکمیل کننده احداث یک بنای ساختمانی، اجرای نمای آن است که قاعدتا بخشی از هزینه کل ساخت را به خود اختصاص می‌دهد. هزینه نمای ساختمان در مخارج تمام شده ساختمان تاثیر قابل توجهی دارد و اصولا به طور مستقیم بخشی از آن محاسبه خواهد شد.

عوامل موثر بر هزینه نمای ساختمان

نمای ساختمانی چیزی فراتر از ظاهر ساختمان است؛ در واقع در ایجاد و ساخت نما معیارهایی از جمله استحکام خارجی، اصول ایمنی، سبک معماری ساختمانی و… نیز تاثیرگذار هستند. بنابراین اهمیت طراحی و اجرای نمای ساختمانی به عنوان یکی از مراحل اصلی در فرآیند ساخت به شمار می‌رود.

در این که به منظور اجرای نمای ساختمان باید بودجه ویژه‌ای را از ابتدای آغاز هر پروژه ساختمان سازی اختصاص داد، تردیدی وجود ندارد اما آنچه که مهم‌تر است، انتخاب یک نمای مناسب و با کیفیت است. در زمان پیاده‌سازی و اجرای نمای ساختمان، باید به فاکتورهایی توجه کرد تا بهترین انتخاب و پیاده‌سازی را انجام دهید. در ادامه مطلب مهم‌ترین این فاکتورها را معرفی و بررسی خواهیم‌ نمود.

عوامل محیطی

سازه‌های عمرانی و بناهای ساختمانی در اماکن گوناگون و با کاربری‌های متفاوت احداث می‌شوند. تبعا ساختمان‌سازی در کلان‌شهرها به شکل انبوه‌ و با تراکم بالا وجود دارد و همچنین در ایجاد نماها تنوع زیادی به چشم می‌خورد. در چنین شرایطی نمای متفاوت و متمایز ساختمان می‌تواند یک امتیاز برتری باشد. در محیط‌های شهرهای کوچک‌تر و بعضا روستایی نیز هزینه نمای ساختمان بسته به شرایط اقلیمی و نوع سلیقه بومیان متفاوت خواهد بود.

کاربری ساختمان

هر سازه‌ای با منظور خاصی ساخته و بهره‌برداری می‌شوند. سبک معماری و به تبع آن، نوع نمای به کار رفته در سازه‌‌ها متاثر از کاربری و نحوه بهره‌برداری از آن‌ها است. نوع و سبک نماها، تعیین کننده متریال‌های سازنده هستند؛ بنابراین ماهیت و کاربری ساختمان، در میزان هزینه لازم برای نمای بیرونی و داخلی آن تاثیر دارد. عموما در ساختمان‌های اداری شهرها از نماهای خارجی خشک مانند استفاده می شود، برای آشنایی با این نما می توانید به سایت آرمن طرح و نما مراجعه کنید. در ساختمان‌های مسکونی طرح‌های خارجی سنگی کلاسیک و مدرن به کار برده می‌شوند تا جلوه جالب و زیبا داشته باشند.

کیفیت نما

بحث کیفیت نمای ساختمانی مقوله‌ای است که وابسته به کیفیت سبک، طرح، شیوه اجرا و متریال‌های به کار گرفته شده در آن است. مهم‌ترین عامل در کیفیت نما، کیفیت و نوع مواد سازنده هستند. به عنوان مثال در نمای سنگی یک ساختمان، نوع سنگ پله به کار رفته در آن، اولین معیار سنجش کیفیت و مقاومت آن در برابر فرساینده‌های طبیعی در فصول مختلف سال خواهد بود؛ همچنین در کیفیت اجرای یک سبک یا طرح خاص نیز نقش تعیین‌کننده دارد. از این رو توصیه می‌شود اجرای نمای ساختمان توسط کادر متخصص انجام گیرد.

مدهای نمایی ساختمان

بازه زمانی ساخت و تکمیل فرآیند احداث ساختمان در انتخاب نوع، طرح و نحوه اجرای نمای ساختمان تاثیر زیادی خواهد داشت. در واقع زمان اجرا و پیاده‌سازی طرح نما در انتهای ساخت و تکمیل ساختمان است که در چنین موقعی باید به طرح‌های مد معرفی شده و پرکاربرد در آن بازه زمانی توجه نمود. طبعا اجرای نما مطابق با سلیقه غالب عموم شهروندان تاثیر بسزایی در معرفی، فروش و اجاره ساختمان خواهد داشت.

قیمت و هزینه

میزان هزینه لازم برای اجرای یک نمای ساختمانی مستقیما در انتخاب آن تاثیرگذار است. بدون شک سازندگان با توجه به بودجه‌ای که به منظور ساخت در دسترس دارند، نوع نمای اجرایی را انتخاب می‌کنند. نوسانات قیمت می‌تواند عامل متغیری باشد که بعضا به طور غیر منتظره در نظر افراد تغییر ایجاد می‌کند؛ بنابراین در انتها این شما هستید که با در نظر گرفتن تمام جوانب و برآورد هزینه‌ها، طرح نمای مورد نظر خود را انتحاب می‌کنید.

تاثیر انواع نما بر قیمت ساختمان

نمای ساختمانی همانطور که در زیباسازی، استحکام بخشی و معرفی ماهیت ساختمان تاثیرگذار است، در تعیین میزان هزینه تمام شده ساخت و ساز نیز تاثیر قابل توجهی دارد؛ بنابراین بخش مهمی از هزینه نهایی ساختمان را اجرای طرح نمای آن به خود اختصاص می‌دهد که باعث تاثیر غیر مستقیم در ارزش‌ گذاری و قیمت تمام شده ساختمان خواهد شد؛ در واقع شیوه تاثیر هزینه نماسازی در قیمت ساختمان، به شکل نسبتی خواهد بود. هرکدام از انواع مختلف طرح نماها نیز به میزان خاصی قیمت ساختمان را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

نمای داخلی

نماهای داخلی بر روی فضاهای داخلی ساختمان‌ها نظیر ادارات، دفاتر و اتاق‌ها طراحی و اجرا می‌شوند. به طور کلی این نوع از نماها تاثیر کمتری نسبت به نماهای خارجی بر روی قیمت تمام شده ساختمان دارند. دلیل این موضوع در سهولت اجرا، متریال‌های ارزان‌تر، مقدار متریال‌های مصرفی کمتر و وجود تنوع بیشتر است. پارتیشن‌ها از نمونه‌های مطرح و پر تقاضا در اجرای نمای داخلی هستند که می‌توان به این موارد از انواع آن اشاره کرد:

  • پارتیشن‌ شیشه‌ سکوریتی
  • پارتیشن مگنئو
  • پارتیشن آلومینیومی
  • پارتیشن‌های دو جداره
  • پارتیشن‌های تک جداره
  • پارتیشن ام دی اف
  • پارتیشن فلزی و استیل
  • پارتیشن‌های کرو و متحرک

نمای خارجی

نماهای خارجی عموما با مصرف حجم قابل توجهی از متریال‌های مورد نیاز و با صرف وقت و هزینه بالای نصب و اجرا همراه هستند. مهمترین نمونه‌های این نوع نماها عبارتند از:

  • نمای سنگی ساختمان‌ مسکونی
  • نمای سرامیک خشک
  • نمای شیشه‌ای اسپایدر
  • نمای کرتین وال
  • نمای چوبی ویلاها

جمع‌بندی

اگر شما قصد اجرای یک نما برای ساختمان خود را دارید، می‌توانید با اطمینان خاطر بر روی آن سرمایه‌گذاری کنید؛ چرا که در بازار املاک امروزی به نسبت میزان هزینه شما، ارزش و قیمت نهایی ساختمان شما یه طور تناسبی و بعضا تصاعدی بالا خواهد رفت و تقاضای آن‌ نیز افزایش می‌یابد.

 

 

دکمه بازگشت به بالا