خواص گیاه دارویی پشمینه
احتمالا اسم چای کوهی تازه به گوشتون خورده و می خواید بدونید این چای چیه و با خواص چای کوهی آشنا بشید. خب جای خوبی اومدین. چون قراره توی این مطلب اطلاعات خوبی رو در مورد چای کوهی در اختیار شما مخاطبای عزیز واجارو قرار بدیم. اول از هر چیزی بهتره ببینیم چای کوهی چیه؟
چای کوهی چیست؟
گیاه چای کوهی یه گیاه بومی کشورمونه. این گیاه توی طب سنتی گیاه بسیار ارزشمندی محسوب میشه و خاصیت دارویی داره. زیستگاه اصلی این گیاه دامنه کوه های البرزه، البته در ارتفاعات مازندران و کوهستان های واقع در غرب کشور هم به وفور پیدا میشه. طبع چای کوهی گرم و خشکه و یه نوشیدنی بسیار عالی برای ایام سرد و مرطوب سال بحساب میاد. افرادی که تو حوزه گیاهان دارویی و فروش و خرید گیاهان دارویی کار می کنن تونستن این گیاه رو اهلی کنن و اون رو در مزارع خودشون کشت کنن، البته چای کوهی به هوای معتدل کوهستانی نیاز داره و هرجایی رشد پیدا نمی کنه.
چای کوهی در مناطق مختلف ایران اسم های متفاوتی داره، پشموک،چای پشمی، گل گربه، پشمینه، پشمینه علف، پشم العلف، گل کوفته، گل کوو، توکلیجه و هالوله برخی از اسم های این گیاه دارویی هستند.
چای کوهی چند تا مشخصه داره که میشه تو کوهستان اون رو از گیاهان دیگه تفکیک کرد:
- گیاه چای کوهی به شکل بوته ای با ساقه های رونده است.
- عطر خاص و منحصر به فردی داره.
- گل های سنبلی شکل به رنگ صورتی مایل به بنفش داره که توسط کرک های پشمی احاطه شده.
به نظر همین قدر بسه و بهتره بریم سر اصل مطلب یعنی خواص چای کوهی، چون همونطور که اشاره کردیم چای کوهی خاصیت دارویی داره.
خواص چای کوهی
مصرف چای کوهی دارای خواص و فواید زیای برای بدن انسانه که در ادامه سعی می کنیم به برخی از این فواید اشاره کنیم. تانن ها، فنل ها، فلاونوئید ها، ایریدوئید ها، گلیکوزید ها و ساپونین های موجود در چای کوهی دلیل اصیلی شفابخش بودن این گیاه هستند.
چای کوهی و درمان سرفه
سرفه یکی از دردساز ترین و اعصاب خردکن ترین عوارض بیماری های تنفسیه. دمنوش چای کوهی دشمن سرفه است و با نرم کردن گلو و کاهش التهابات مجاری تنفسی باعث میشه که سرفه تون برطرف بشه. این چای همچنین برای سینوزیت خیلی خوبه، خلط آوره و عفونت های مجاری تنفسی رو ازش خارج می کنه. از چای کوهی برای درمان ذات الریه، برونشیت و آسم کمک می گیرند.
چای کوهی ضد درد و ضد التهاب
ترکیباتی که گفتیم توی چای کوهی وجود دارند برای درمان التهابات و درد های بدن خیلی موثرند. رماتیسم مفصلی یکی از عراضه هاییه که مصرف چای کوهی می تونه کمک زیادی به درمانش بکنه.
چای کوهی یک آرام بخش طبیعی
آرامش معجزه چای کوهیه. نوشیدن این دمنوش می تونه کمک زیادی به رفع استرس، بی قراری و بی خوابی بکنه. عطر و رایحه دلنشن چای کوهی که بویی شبیه به نعناع، لیمو و آویشن داره به تنهایی می تونه به انسان آرامش بده. این دمنوش یه نوشیدنی عالی برای رفع خستگی یه روز کاریه که به ذهنتون آرامش میده. خواب بهتر در هنگام شب هم یکی دیگه از خواص این گیاه دارویی بی نظیره.
چای کوهی مفید برای کلیه ها و مجاری ادراری
یکی دیگه از خواص چای کوهی اینه که باعث افزایش ادرار میشه. افزایش ادرار در سلامتی کلیه ها و رفع عفونت های کلیوی موثره. همچنین این عامل برای افرادی که سنگ کلیه دارند و می خواند دفعش کنند خاصیت بسیار خوبی محسوب میشه.
چای کوهی یک دهان شویه طبیعی
دمنوش سرد شده چای کوهی یه دهان شویه طبیعی محسوب میشه که غرغره کردن و چرخوندنش تو دهان فواید زیادی می تونه داشته باشه. دمنوش این گیاه دارای خواص ضد التهابی و ضدعفونی کنندگی که برای آفت و زخم های دهانی و مشکلات لثه خیلی مفیده. قبلا در یک مطلب عنوان تعدادی از دمنوش هایی که التهابات گلو رو بهتر می کنند معرفی کردیم. چای کوهی یکی دیگه از دمنوش هاییه که تا حد زیادی سوزش و التهاب گلو رو درمان می کنه.
درمان سردرد های ناشی از فشار خون بالا
یکی از مشکلات داشتن فشار خون بالا سردرد هایه که آدم دچارش میشه. مصرف چای کوهی بخاطر وجود گلیکوزید ها که کاهنده فشار خون هستند تا حد زیادی باعث برطرف شدن سردرد های ناشی از فشار خون بالا میشه. همچنین مصرف این دمنوش جادویی روی برطرف کردن سردرد های میگرنی هم تاثیر بسزایی داشته.
برطرف کردن مشکلات گوارشی از دیگر خواص چای کوهی
مشکلات گوارشی مثل اسهال، نفخ معده و انگل روده و معده با استفاده از چای کوهی تا حد زیای برطرف یا کاملا درمان میشن. مصرف چای کوهی به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی خاصیت درمانی داره، به عنوان مثال وجود تانن ها توی این دمنوش باعث کم شدن حرکات روده میشه و فرایند هضم رو تقویت می کنه.
خاصیت جادویی برگ های گیاه چای کوهی
برگ های چای کوهی دارای خاصیت معجزه آسایی هستند. پودر برگ های این گیاه به خوب شدن سریع زخم های سطحی کمک زیادی می کنه. اگر دچار گزیدگی توسط نیش حشرات شدین برگ های تازه گیاه چای کوهی رو بکوبید و آبش رو روی جای نیش یا گزش بمالید. می بینید که علائم و خارش و التهاب جای گزیدگی تا حد زیای از بین میره و احساس خوشایندی بهتون دست میده. جالبه بدونید که جویدن برگ گیاه چای کوهی باعث برطرف شدن درد دندون میشه.
چای کوهی همچنین برای گرفتگی صدا و افزایش اشتها بسیار مفیده. این چای بخاطر طبع گرم و خشکش به تقویت قوای جنسی آقایون کمک زیادی می کنه. همچنین برای تنظم سیکل قاعدگی زنان هم مفیده. مواردی که اشاره کردیم تنها بخشی از خواص چای کوهی بودند. این گیاه دارویی خواص جادویی بسیار داره.
نحوه دم کردن چای کوهی
نحوه دم آوری چای کوهی بستگی به این داره که گیاه چای کوهی تازه باشه یا خشک شده. از همه جای این گیاه میشه استفاده کرد؛ ساقه، برگ یا گل فرقی نمی کنه. اگه رفتین کوه و به چای کوهی تازه دسترسی دارید چند سانتی متر از برگ یا ساقه های تازه اون روی توی آب جوش بندازید و یه پارچه روی قوری تون بندازید و اجازه بدین که 5 الی 10 دقیقه دم بکشه.
اما اگه چای کوهی که استفاده می کنید خشک شده است، نصف یک قاشق از این گیاه روی توی یک لیوان آب جوش قرار بدین، کمی هم بزنید و روی لیوان رو بپوشونید و اجازه بدین حدود 20 دقیقه دم بکشه. اگه دوست دارید دمنوش تون رو گرم نگه دارید می تونید از ظرفی استفاده کنید که بشه اون رو روی بخاری، یا شوفاژ، یا شمع وارمر قرار داد.
مضرات و عوارض چای کوهی
همه گیاهان دارویی از جمله چای کوهی در مواردی منع مصرف دارند. به عنوان مثال این چای کوهی ممکنه با برخی داروها تداخل دارویی ایجاد کنه. افرادی که داروهای آسم یا حساسیت استفاده می کنند بهتره که این چای رو مصرف نکنند یا قبلش حتما از پزشکشون در موردش سوال کنند. زنان باردار هم باید در مصرف داروهای گیاهی از جمله چای کوهی حتما با پزشکشون مشورت کنند. چون گفته میشه که چای کوهی ممکنه باعث سقط جنین بشه. دوران شیردهی هم یکی از مواردیه که خانم ها حتما باید با اجازه پزشکشون چای کوهی مصرف کنند.
چای کوهی ممکنه در برخی از افراد موجب آلرژی بشه که طبیعتا برای این افراد منع مصرف وجود داره. افرادی که دارای فشار خون بالا یا پایین هستند بهتره که حتما با پزشک خودشون در مورد مصرف این گیاه دارویی مشورت کنند.
چای کوهی یه گیاه بومیه ایرانه که توی کوهستان های کشور عزیزمون رشد پیدا می کنه. خواص موجود در چای کوهی نشون میده که طبیعت چقدر سخاوتمنده. دمنوش این گیاه دارای خاصیت درمانی زیادیه که تعدادی از اون ها رو توی این مطلب ذکر کردیم. در مورد نحوه دم کردنش توضیح دادیم و از عوارض مصرفش هم براتون گفتیم. امیدواریم همونطورکه در ابتدای مطلب بهتون قول داده بودیم اطلاعات خوبی رو در اختیارتون گذاشته باشیم.
واجارو یه بازار محلی آنلاینه که بهترین محصولات کشاوزی رو مستقیما از کشاورز و باغدار به دست مشتریانش می رسونه. شما برای و سایر محصولات کشاورزی مورد نیازتون می تونید به فروشگاه ما رجوع کنید و بهترین و باکیفیت گیاهان مخزن وسیعی از ترکیب های فعال بیولوژیکی مانند ترکیبات ضد دردی، ضد التهابی، ضد دیابت، ضد سرطان، آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی هستند. این خواص مربوط به متابولیت های ثانویه ازجمله پلی فنول ها، فلاونوئیدها، آلکالوئیدها، ترپنوئیدها، کارتنوئیدها، کومارین ها و کورکومین ها هستند که با آزمایشات دقیق نیز تایید شده اند.
به گزارش فرارو، چای کوهی گیاهی از تیره نعناع و بومی کشور ایران است که خواص دارویی فراوانی دارد. تاکنون 79 ترکیب از اسانس چای کوهی شناسایی شده است که هر کدام اثربخشی درمانی منحصربه فردی دارند. در ادامه این مطلب قصد داریم به معرفی این گیاه دارویی و فواید آن بپردازیم.
گیاه شناسی
زیستگاه اصلی
رویشگاه اصلی چای کوهی در ایران دامنه کوه های البرز است. این گیاه در ارتفاعات شهرستان کرج، کوه های چالوس، مازندران و کوهستان های غرب ایران به وفور یافت می شود.
گونه های اهلی شده گیاه چای کوهی
پرورش دهندگان گیاهان دارویی موفق شدند تا این گونه گیاهی را اهلی و در مزارع خود کشت کنند. تکثیر این گیاه از طریق کاشت بذر صورت می گیرد. کاشت و پرورش گیاه چای کوهی در مناطق معتدل و کوهستانی امکان پذیر است.
طبع چای کوهی
گیاه دارویی چای کوهی طبیعت گرم و خشک دارد؛ در نتیجه می توان گفت یکی از بهترین نوشیدنی های گرم مخصوص فصل پاییز است.
ترکیبات دارویی در چای کوهی
مطالعات فیتوشیمیایی این جنس وجود ترکیبات مختلف هیدروکسل و ترکیبات فنولیک مانند پلی فنول ها، تانن ها، فلاونوئیدها، ایریدوئیدها، اسید لوگانیک، فنیل اتانوئید گلیکوزیدها، ترپنوئید ها و استروئید ها را در گیاه چای کوهی تایید می کنند. عصاره گونه های مختلف این جنس از گیاه اثرات دارویی فراوانی دارند. از جمله ضد التهابی، ضد درد، ضد باکتری، آنتی اکسیدانی، سیتوتوکسیک و ضد آرتریت هستند. عصاره هیدروالکلی چای کوهی نیز اثرات ضد اضطراب و سقط آور دارد. آزمایشات متعدد اثر کاهش درد حاد و مزمن گیاه چای کوهی را به اثبات رسانده اند.
طریقه مصرف
2 یا 3 گرم از گیاه خشک شده چای کوهی را به 2 لیوان آب جوش اضافه کنید. دمنوش را بر روی حرارت ملایم (مثلا بر روی شوفاژ یا یک شمع) به مدت 10 دقیقه قرار بدهید تا دم بکشد. این دمنوش گرم را می توان در روز 2 تا 3 مرتبه مصرف کرد. در ضمن عرق چای کوهی نیز در بازار موجود است. استفاده بیش از حد چای کوهی مضراتی دارد که در پایان به آن پرداخته ایم.
خواص چای کوهی
در طب سنتی ایرانی چای کوهی را برای درمان سرماخوردگی، برونشیت، آسم، زخم معده، فشار خون، اسهال، روماتیسم مفصلی و مشکلات گوارشی موثر دانسته اند. این گیاه دارویی حاوی مواد شیمیایی مختلف مانند فنل ها و فلاونوئیدهاست که نقش مهمی در سلامت بدن دارند.
چای کوهی دارویی ضد درد و ضد التهاب
چای کوهی با طبع گرم و خشک دارویی ضد درد و ضد التهاب است. در طب سنتی استفاده از چای کوهی را برای درمان روماتیسم مفصلی موثر دانسته اند. تاکنون آزمایشات متعددی در مورد اثربخشی عصاره گیاه چای کوهی نیز انجام گرفته است. اثر ضد دردی و ضد التهابی گیاه چای کوهی به دلیل وجود ترکیبات فلاونوئیدی، ایریدوئیدی و ساپونین ها در عصاره این گیاه است.
درمان سرفه با چای کوهی
از قدیم متخصصان طب سنتی برای تسکین علائم آسم، عفونت های تنفسی و سرفه مصرف چای کوهی را توصیه می کردند. این گیاه دارویی برای درمان بیماری هایی، چون ذات الریه و برونشیت نیز موثر است. گیاه چای کوهی خاصیت خلط آور دارد. دمنوش این گیاه موجب نرم شدن گلو، کاهش التهابات مجاری تنفسی و رفع سرفه می شود. مصرف چای کوهی باعث تخلیه عفونت های حاصل از انباشت ویروس ها و باکتری ها در مجاری تنفسی شده و سینوزیت را درمان می کند.
چای کوهی برای کلیه ها مفید است
چای کوهی خاصیت ادرارآور دارد و به افزایش میزان ادرار کمک می کند. این فایده ممکن است به حذف سموم و افزایش سلامتی کلیه ها منجر شود. متخصصان طب سنتی استفاده از دمنوش چای کوهی در طول روز را برای درمان عفونت های مجاری ادراری نیز موثر می دانند.
چای کوهی آرام بخش است
استرس، بی قراری و بی خوابی از جمله مشکلاتی است که در موارد خفیف می توان با برخی از دارو های شیمیایی و استفاده از دارو های گیاهی آن ها را درمان کرد. گیاه چای کوهی مانند گیاه اسطوخودوس داری خواص آرام بخشی و ضد اضطراب است. این گیاه معطر بویی شبیه به نعناع، لیمو و آویشن دارد. عطر بی نظیر چای کوهی به تنهایی موجب آرامش ذهن و کاهش استرس می شود. نوشیدن چای کوهی پس از یک روز خسته کننده به شما این امکان را می دهد که خوب استراحت کنید و خواب بهتری داشته باشید. اثر آرامش بخش این گیاه نیز می تواند برای درمان اضطراب مفید باشد.
چای کوهی درمانی برای زخم ها و التهابات دهان
از دم کرده گل یا برگ گیاه چای کوهی می توان به عنوان دهان شویه استفاده کرد. این دمنوش گیاهی خاصیت ضد التهاب و ضد عفونی دارد که ممکن است برای درمان زخم های دهان، مشکلات لثه و التهابات گلو موثر باشد. استفاده از چای کوهی برای درمان آفت های دهانی نیز مفید است. افرادی که دچار التهاب گلو و زخم گلو در اثر سرفه های شدید و مکرر شدند، دمنوش سرد شده چای کوهی را غرغره کنند.
چای کوهی موثر در درمان سردرد
عصاره یا عرق چای کوهی از قدیم برای درمان سردرد استفاده می شده است. گلیکوزید ها یکی از اجزای مهم گیاه چای کوهی هستند. این ترکیب خاصیت کاهنده فشار خون دارد. گاهی افزایش فشار خون با سردرد همراه است. با مصرف عرق چای کوهی علاوه بر کاهش فشار خون سردرد خود را برطرف کنید. طب سنتی چای کوهی را برای درمان میگرن نیز توصیه می کند.
چای کوهی موثر در درمان مشکلات گوارشی
متخصصان طب سنتی چای کوهی را برای درمان مشکلات گوارشی از جمله اسهال، نفخ معده و انگل معده و روده موثر می دانند. همان گونه که مطلع هستید، بیشتر نوشیدنی های گیاهی به خصوص انواع چای دارای ترکیباتی به نام “تانن” هستند. تانن مسئول عطر و طعم گس و تلخ چای و عامل رنگ برخی از انواع چای است. پژوهش های اولیه نشان داد که تانن ها ممکن است به واسطه خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارای فواید درمانی باشند. تانن برای معده خاصیت قابض کننده دارد و برای اسهال مفید است و به کاهش حرکات روده کمک می کند. این چای گیاهی از التهاب روده و معده می کاهد و فرآیند هضم را تقویت می کند.
درمان علائم گزش و نیش حشرات
التهاب و خارش محل گزش حشرات، مشکلی شایع، اما در اغلب موارد بی خطر است. تورم، خارش و سوزش جای نیش معمولا طی چند ساعت تا چند روز از بین می رود؛ اما بهره بردن از برخی دارو ها روند درمان و کاهش علائم را سرعت می دهد. چای کوهی مانند گیاه کالاندولا دارای خاصیت ضد التهابی قوی است و می تواند التهاب و خارش جای نیش حشرات را برطرف کند. برای درمان جای گزش حشرات با چای کوهی باید برگ های تازه گیاه را کوبیده و آب برگ را بر روی محل گزش حشره قرار دهید.
فواید دیگر چای کوهی در طب سنتی
- چای کوهی گرفتگی صدا را باز می کند و گیاهی خلط آور است.
• پودر برگ های گیاه چای کوهی برای درمان سریع زخم های سطحی موثر است.
• استفاده از این دمنوش برای دوره سرماخوردگی حتما توصیه می شود.
• چای کوهی سم زدای قوی کلیه و مفید برای کبد است.
• برای رفع خستگی موثر است.
• ترکیبات آنتی اکسیدانی چای کوهی سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند.
• طبع گرم و خشک چای کوهی موجب شده تا در طب سنتی از این گیاه به عنوان داروی گیاهی محرک و تقویت کننده قوای جنسی در آقایان استفاده شود.
• به دلیل دارا بودن خاصیت ادرارآور چای کوهی برای دفع سنگ کلیه موثر است.
• استفاده منظم از عرق چای کوهی برای کاهش درد های عضلانی و علائم آزار دهنده بیماری روماتیسم مفصلی مفید است.
• چای کوهی باعث افزایش اشتها می شود.
• ترش کردن بعد از غذا و مشکلات معده را می توانید با چای کوهی درمان کنید.
• چای کوهی دارویی برای زردی و نقرس است.
• جویدن برگ های تازه گیاه چای کوهی می تواند برای تسکین درد دندان موثر باشد.
• ترکیب چای کوهی با گیاه بومادران و استنشاق این ترکیب می تواند جلوی خونریزی بینی را بگیرد.
مضرات استفاده بیش از حد چای کوهی
- عصاره هیدروالکلی چای کوهی موجب سقط جنین می شود؛ بنابراین برای زنان باردار مضر است.
• افراد گرم مزاج از مصرف بیش از حد چای کوهی بپرهیزند. طبع گیاه گرم و خشک است و مصرف بیش از حد آن برای افراد گرم مزاج باعث خونی شدن ادرار می شود.
• مصرف بیش از حد چای کوهی می تواند برای افرادی که از فشار خون پایین رنج می برند، خطرناک باشد. همچنین افرادی که از دارو های فشار خون بالا استفاده می کنند باید در مصرف این گیاه احتیاط کنند.
• افرادی که قصد عمل جراحی دارند، بهتر است 2 هفته قبل از عمل این گیاه و فرآورده های آن را مصرف نکنند.
• بو کردن برگ ها و گل های گیاه چای کوهی تازه ممکن است برای برخی ایجاد حساسیت کند.چای کوهی یک گیاه خودرو است و بیشتر در مناطق کوهستانی رشد میکند که فواید و خواص دارویی زیادی نیز دارد.
به گزارش ، چای کوهی گیاهی با ساقه رونده است و گل های آن شبیه به سنبله های پنبه مانند و به رنگ صورتی مایل به بنفش هستند. چای کوهی همچنین به نام های گل پشمینه، کلکنه، توکلیجه، چای چوپان، چای پشمی و لولوپشمکی نیز معروف است. چای کوهی که در فصل بهار به گل می نشیند دارای عطر و بوی خاصی است که محبوبیت آن را به عنوان یک دم نوش خوش عطر و طعم دو چندان می کند. این گیاه در ایران در دامنه کوه ای البرز و زاگرس، مازندران، چالوس، چهار محال و بختیاری و برخی نقاط غرب ایران به وفور یافت می شود.
گیاه چای کوهی برای درمان سرماخوردگی و گرفتگی صدا مفید است و خاصیت خلط آوری دارد. این گیاه باعث افزایش اشتها شده و برای رفع افسردگی و بی خوابی نیز کاربرد دارد. چای کوهی همچنین برای درمان بیماری هایی مانند مننژیت، کزاز و سیاه سرفه نقش موثری دارد. این گیاه دارویی قاعده آور و ادرار آور است و به برطرف شدن کرم روده و معده و جلوگیری از سرطان و عفونت کمک می کند. از چای پشمی می توان برای درمان اسهال خونی، التیام زخم ها، جای سوختگی و جای نیش حشرات، نازایی، رفع کم خونی، از بین بردن انواع ویروس ها و عفونت، تقویت اعصاب، کاهش دردهای قاعدگی، برطرف کردن سردرد و میگرن، پاکسازی کبد، کاهش فشار خون، کنترل قند خون و تقویت سیستم ایمنی بدن نیز استفاده کرد. گیاه پشمینه تاثیر چشمگیری در بهبود درد پشت، گردن و سیاتیک دارد و برای بیماران مبتلا به روماتیسم نیز مفید است.
فواید چای کوهی برای لاغری
مصرف چای کوهی باعث افزایش اشتها، پرخوری و در نتیجه منجر به افزایش وزن می شود، به همین علت برای افرادی که لاغر هستند بسیار مفید است.
درمان سرما خوردگی و سرفه با چای کوهی
چای پشمی به دلیل خلط آور بودن باعث باز شدن راه بینی و گلو در سرماخوردگی و بهبود سریع این بیماری می شود. دمنوش این گیاه سرفه های خشک و طولانی را نیز از بین می برد.
چای کوهی و فشار خون
گیاه پشمینه حاوی مقداری آنتی اکسیدان است که از انسداد عروق خونی و شریان ها جلوگیری کرده و کلسترول مضر خون را کاهش می دهد. نوشیدن چای کوهی تاثیر زیادی در کنترل و کاهش فشار خون دارد. همچنین برای ثابت نگه داشتن فشار خون نوسانی که به هر دلیلی دچار کاهش یا افزایش آنی می شود مفید است.
چای کوهی برای دیابت
چای کوهی به دلیل خواص زیادی که دارد باعث کنترل و تنظیم قند خون می شود از این رو برای افراد دیابتی مفید است.
خواص چای کوهی برای کبد
این گیاه دارویی پر خاصیت در تنظیم دستگاه گوارش، تقویت و سلامت کبد، کمک به هضم غذا، جلوگیری از بروز بیماری کبد چرب و پاکسازی کبد تاثیر زیادی دارد.
رفع کیست و عفونت با چای کوهی
دمنوش چای کوهی باعث بهبود کیست تخمدان، کنترل و تنظیم چرخه قاعدگی و میزان خونریزی در دوره قاعدگی زنان می شود. همچنین این گیاه با داشتن دو ترکیب پامی فرین ایی و متوکسی ساکورانتین تا 50 درصد از رشد سلول های سرطانی در بانوان جلوگیری می کند.
چای کوهی برای درمان بیماری های پوست و مو
برگ های چای کوهی برای برطرف کردن جای سوختگی مناسب است. چای کوهی همچنین برای درمان و التیام زخم ها استفاده می شود و می تواند به تقویت و درخشندگی موها نیز کمک کند.
طبع چای کوهی
چای کوهی دارای طبع گرم و خشک است و برای درمان بیماری های ناشی از رطوبت زیاد یا مزاج سرد مفید است.
مضرات چای کوهی
- چای کوهی با داشتن طبع گرم و خشک برای افراد گرم مزاج مضر است و مصرف زیاد آن باعث خون آلود شدن ادرار می شود.
- در زنان باردار ممکن است منجر به سقط جنین شود.
- افرادی که داروهای آسم، قرص ضد بارداری، داروهای رفع حساسیت و ضد سرماخوردگی مصرف می کنند نباید از این گیاه استفاده کنند.
- چای پشمی به دلیل اشتها آور بودن برای افرادی که اضافه وزن دارند توصیه نمی شود.
طریقه مصرف چای کوهی
چای کوهی را باید به صورت دمنوش استفاده کرد، به این صورت که مقداری چای کوهی خشک شده را در دو لیوان آب جوش بریزید و همانند چای معمولی بگذارید دم بکشد. بعد از آن می توانید دمنوش را صاف کرده و با عسل یا نبات میل کنید. همچنین می توانید ترکیب چای کوهی و آب را روی حرارت ملایم قرار دهید و بگذارید چند دقیقه بجوشد و سپس جوشانده چای کوهی را مصرف نمائید.