درد قفسه سینه را جدی بگیرید
دکتر نکیسا خوانساری اظهار داشت: درد های ناشی از سکته قلبی معمولا هنگام فعالیت بدنی مانند راه رفتن یا بالا رفتن از پله رخ می دهند و ممکن است به فک شانه ها دست ها یا نواحی شکم انتشار پیدا کند؛ همچنین درد همراه با تعریق سرد از نشانه های جدی محسوب می شود و نیاز به بررسی فوری دارد.
وی ادامه داد: پرهیز از رژیم های غذایی ناسالم عدم مصرف نوشیدنی های گازدار و الکلی و حفظ فعالیت بدنی روزانه از عوامل کلیدی پیشگیری از سکته قلبی و از سوی دیگر کمبود فعالیت بدنی رژیم غذایی نامناسب و فشار های روانی و عاطفی از جمله مهم ترین عوامل خطر در بروز سکته قلبی هستند.
خوانساری مصرف سیگار و قلیان چاقی دیابت فشارخون بالا و سابقه خانوادگی بیماری های قلبی را موجب افزایش خطر سکته قلبی دانست و گفت: افراد با رعایت رژیم غذایی سالم شامل مصرف میوه سبزیجات فیبر و روغن های سالم کنترل قند و فشارخون انجام حداقل ۳۰ دقیقه ورزش روزانه و پرهیز از مصرف دخانیات می توانند سلامت قلب و عروق خود را ارتقا دهند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت این متخصص قلب و عروق با تاکید بر لزوم کاهش استرس و غربالگری های منظم برای افراد در معرض خطر به ویژه مردان بالای ۴۵ سال و زنان بالای ۵۵ سال به روش های تشخیصی مانند نوار قلب اکوکاردیوگرافی و استرس کاردیوگرافی اشاره و خاطرنشان کرد: با آنژیوگرافی درمان دارویی یا جراحی می توان از پیشرفت بیماری جلوگیری کرد.
وی در پایان تاکید کرد: توصیه می کنیم افراد دارای سابقه درد قفسه سینه یا بیماری قلبی خانوادگی از سن ۴۰ سال به بالا به غربالگری قلب اقدام کنند.