صادرات دانش ایرانی به فرودگاه زوریخ / رونق اقتصاد دریا به کمک شرکت های دانش بنیان

رئیس پارک علم و فناوری استان هرمزگان خبر داد:

صادرات دانش ایرانی به فرودگاه زوریخ   رونق اقتصاد دریا به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان
صادرات دانش ایرانی به فرودگاه زوریخ   رونق اقتصاد دریا به کمک شرکت های دانش بنیان

رئیس پارک علم و فناوری استان هرمزگان گفت: اکنون به علت تحریم ها به جای صادرات محصول بیشتر صادرات دانش داشته ایم و تنها محصول چند شرکت بزرگ دانش بنیان این پارک علم و فناوری به صورت محدود صادر شده اند.

علیرضا نصیری رئیس پارک علم و فناوری استان هرمزگان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: پارک علم و فناوری استان هرمزگان به تبعیت از برنامه های کلان و اسناد بالادستی کشور ماموریتی پیرامون اقتصاد دریا دارد. بیشتر تمرکز پارک مرتبط با ظرفیت های دریایی اعم از گردشگری دریایی صنایع مرتبط با دریایی و دریانوردی صنایع شیلات پرورش آبزیان است. همچنین استان هرمزگان استانی صنعتی است و پتانسیل های خوبی نیز در حوزه کشاورزی دارد از اینرو شرکت های خوبی هم در این حوزه فعالیت می کنند.

وی افزود: در حال حاضر ۶۷ شرکت دانش بنیان و ۱۰۵ شرکت فناور در استان هرمزگان به فعالیت مشغول هستند. پارک علم و فناوری در نظر دارد جذب فعالی در این زمینه داشته باشد از اینرو پیگیر است از ظرفیت متخصصان دانشگاهی استفاده کند و برای تجاری سازی تحقیقات متخصصان آنها را جذب شرکت های دانش بنیان کند.

وی تصریح کرد: پارک علم و فناوری استان هرمزگان به دلیل محدودیت امکانات و مشکلاتی زیرساختی که دارد فیلتر های شدیدی برای استقرار شرکت ها وضع کرده است. ناچار هستیم شرکت هایی که به نتیجه رسیده اند و رشد کرده اند را خروج دهیم. شرکت هایی هم که نتوانسته اند تجاری سازی مطلوبی داشته باشند را نیز خروج می دهیم تا شرکت های جدیدی وارد پارک علم و فناوری استان هرمزگان شوند.

وی به ظرفیت هایی اندک پارک علم و فناوری استان هرمزگان اشاره کرد و گفت: هم اکنون این پارک ۸۰ دفتر ۲۰ کارگاه و یک فضای کار اشتراکی دارد که هسته های فناور در آنجا فعالیت می کنند.

نصیری گفت: بندرعباس جزو شهر های گران قیمت کشور محسوب می شود به همین دلیل برای تملک اراضی با مشکل مواجه هستیم. پیش از این اداره مسکن و شهرسازی زمینی به پارک علم و فناوری استان هرمزگان اختصاص داده بود که این زمین مشکلات قانونی و زیرساختی داشت اکنون نیز در حال فسخ قرارداد هستیم.

وی یادآورشد: دولت اسبق (دولت دوازدهم) تصمیم بر این گرفت زمینی در دانشگاه هرمزگان به صورت استیجاری برای احداث در اختیار پارک علم و فناوری استان هرمزگان قرار گیرد. اکنون زیرساخت هایی در دانشگاه هرمزگان ایجاد کرده ایم. یک سری سوله ها را نیز از بودجه عمومی ۷۰ تا ۸۰ درصد ساخته ایم به دنبال این هستیم جهشی در بحث زیرساخت ها داشته باشیم.

رئیس پارک علم و فناوری استان هرمزگان به نحوه حمایت این پارک از شرکت های دانش بنیان اشاره کرد و گفت: پارک علم و فناوری اکنون دو مدل حمایت نرم افزای و سخت افزاری دارد. در زمینه نرم افزاری برند خوبی در منطقه و استان هرمزگان هستیم و شرکت هایی که در پارک مستقر هستند اعتبار زیادی پیدا کرده اند. همچنین با ایجاد یک زیست بوم شرکت ها در کنار یکدیگر تجمیع شده اند و هم افزایی با یکدیگر دارند. ایجاد چنین هم زیستی و هم افزایی می تواند بهترین آورده پارک های علم و فناوری به شرکت های دانش بنیان باشد.

وی بیان کرد: پارک علم و فناوری استان هرمزگان آورده های دیگری نیز دارد. پارک قوانین مختلفی برای معافیت های شرکت های دانش بنیان در نظر گرفته است. اکنون با قوانینی که برای شرکت ها وضع شده است و مشاوره هایی که وجود دارد تسهیلات مختلف و متنوعی از بودجه عمومی روانه شرکت ها کرده ایم.

وی تاکید کرد: همچنین از نظر زیرساختی نیز فضایی به صورت سوبسید دار در اختیار شرکت ها قرار داده ایم. این نوع حمایت ها برای شرکت هایی که در ابتدای کار هستند و قصد کسب درآمدزایی دارند و برای شرکت های بزرگ در بحث بازاریابی شان کمک بزرگی محسوب می شود.

نصیری به دیگر مشکلات شرکت های دانش بنیان اشاره کرد و گفت: اکنون شرکت های دانش بنیان به علت اعمال تحریم ها در صادرات محصولاتشان با مشکل مواجه اند. اغلب با دور زدن قوانین صادرات انجام می دهند؛ صادرات از درگاه رسمی نداریم. به عنوان مثال یک شرکت دانش بنیان توانسته است از طریق یک استارتاپ اروپایی قراردادی به مبلغ ۸۰۰ هزار فرانک سوئیس برای تامین ویلچر های هوشمند فرودگاه زوریخ منعقد کند؛ فرودگاه زوریخ به علت تحریم ها قراردادی با شرکت های دانش بنیان ایران نمی بندد. اکنون به علت تحریم ها به جای صادرات محصول بیشتر صادرات دانش داریم.

وی افزود: پارک علم و فناوری استان هرمزگان از جمله پارک های جوان کشور محسوب می شود. این پارک شرکت های بزرگ ندارد. اکنون تنها چند شرکت به تولید کارخانه ای رسیده اند و قرارداد هایی بین المللی برای صادرات محصولات شان به صورت محدود بسته اند.

رئیس پارک علم و فناوری استان هرمزگان اظهارکرد: در حال حاضر پایه بودجه پارک های علم و فناوری مخصوصا پارک های علم و فناوری کوچک و جوان که نیاز به زیرساخت های بیشتری دارند بسیار پایین است؛ بودجه پارک های علم و فناوری بزرگ هم که زیرساخت های خوبی دارند اندک است.

وی ادامه داد: بودجه ای بالغ بر ۱۱ میلیارد تومان برای پارک علم و فناوری استان هرمزگان اختصاص پیدا کرده است؛ سال های گذشته مبالغی کمتر از بودجه های مصوب اختصاص یافت. هزینه ساخت یک ساختمان زیاد است به عنوان مثال برای هر یک متر باید ۲۰ میلیون تومان هزینه صرف کرد. این مبالغ برای توسعه زیرساخت های پارک ها بسیار اندک و ناچیز است از اینرو پارک های علم و فناوری نباید روی منابع دولتی حساب باز کنند.

وی در پایان گفت: اگر دولت قصد دارد کار های کوچک زود به شرایط مطلوب برسند باید حداقل چند سال بودجه بزرگی به پارک های علم و فناوری جوان اختصاص دهد تا این پارک ها نیز بتوانند زیرساخت اولیه مناسبی ایجاد کنند.

دکمه بازگشت به بالا