میکروفون حرفه ای برای خوانندگی

بهترین برای خوانندگی چه مشخصات و ویژگی‌هایی دارد؟ فرقی نمی‌کند که شما یک خواننده حرفه‌ی هستید یا یک خواننده تازه‌کار؛ در هر صورت، انتخاب بهترین میکروفون یکی از مهم‌ترین کارهایی است که باید برای آن وقت و هزینه کافی اختصاص دهید. چرا که، هر چه هم صدای خوبی داشته باشید، هیچکس صدای شما را نمی‌شنود، بلکه همه به صدایی گوش می‌دهند که از این میکروفون خارج می‌شود.

پس اگر بهترین صدا را داشته باشید اما میکروفون نامناسبی استفاده کنید، صدایتان با افت کیفیت به گوش مخاطب می‌رسد. البته، برعکس این موضوع نیز صادق است. به این معنی که، اگر همچنان در تناژهای مختلف صدای خود ضعف‌هایی دارید، با انتخاب یک میکروفون مناسب می‌توانید آن را به خوبی پوشش دهید.

سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که در میان صدها نوع میکروفون برای خوانندگی باید کدام را انتخاب کرد؟ آیا گران‌ترین میکروفون‌های موجود در بازار، الزاماً بهترین آن‌ها هستند؟ برای رسیدن به پاسخ این سوالات با ما در این مقاله همراه باشید.

ویژگی‌های بهترین میکروفون خوانندگی

اینکه در میان ده‌ها مدل مختلف میکروفون بتوان با قطعیت یک یا چند عدد از آن‌ها را به عنوان بهترین میکروفون‌ها به همه معرفی کرد، کار بیهوده‌یست. چرا که هر خواننده‌ای در صدایی خود نقاط اوج، ضعف و قدرت متفاوتی دارد و مسلماً میکروفونی که بتواند این نقاط ضعف را پوشش داده و نقاط مثبت صدا را تقویت کند، برای هر شخصی متفاوت است.

بسیاری از خوانندگان حرفه‌ی از ابتدای مسیر خود ده‌ها نوع میکروفون را امتحان کرده‌اند تا در نهایت بهترین و مناسب‌ترین آن‌ها را با توجه به صدای خود انتخاب کرده و حال استفاده می‌کنند. چه بسا که بسیاری از آن‌ها میکروفون خیلی معمولی دارند که از قیمت‌های چندانی بالایی هم برخوردار نیستند.

البته صدابرداران حرفه‌ی معمولاً با تجربه‌ی بالایی که دارند، به این درجه از مهارت رسیده‌اند که با توجه به صدای خواننده نزدیک‌ترین و بهترین میکروفون برای خوانندگی را به او پیشنهاد دهند؛ اما، در هر صورت انتخاب بهترین‌ میکروفون کاملاً به شما و شرایطتان بستگی دارد.

5 ویژگی مهم یک میکروفون مناسب برای خوانندگی

برای انتخاب نزدیک‌ترین گزینه به صدای خود باید به ویژگی‌های زیر در میکروفون‌ها دقت کنید:

1-نوع میکروفون:

میکروفون‌ها از نظر نحوه‌ی عملکرد در سه نوع داینامیک، خازنی و روبانی تولید می‌شوند که هر کدام مشخصات متفاوتی داشته و کاربردهای مخصوصی دارند. البته میکروفون‌ها در شکل‌های مختلفی چون: ، میکروفون بی‌سیم یا نیز در بازار عرضه می‌شوند که از نظر عملکردی در یکی از سه نوع اصلی دسته‌بندی می‌شوند و تنها در برخی از امکانات و توانایی‌ها با یکدیگر تفاوت دارند.

میکروفون داینامیک:

این نوع از میکروفون‌ها برای پخش صدای زنده در محیط‌های بزرگ و شلوغی مثل کنسرت‌ها مناسب هستند و نویز کمی تولید می‌کنند. این میکروفون‌ها مقاومت بالایی در برابر ضربه، تغییرات دما و رطوبت دارند و از همه مهم‌تر با قیمت‌های مناسبی عرضه می‌شوند. به یاد داشته باشید که میکروفون‌های داینامیک در رنگ آمیزی صدا عملکرد ضعیفی داشته و پاسخ فرکانسی ثابتی از خود بروز می‌دهند.

میکروفون خازنی یا کاندنسر:

میکروفون‌های خازنی قابلیت ضبط صدا با کوچکترین جزییات و کاملاً واضح را داشته و برای ضبط هارمونی و اورتونز گزینه‌ی بسیار مناسبی به شمار می‌روند. به همین دلیل از آن‌ها در ساختار بسیاری از مثل: و  و … استفاده می‌شود. این نوع از میکروفون‌ها در کنار تمام نقاط مثبت، معایب بزرگی دارند که می‌تواند انتخاب آن‌ها را محدود کند. برای مثال: قیمت‌‌ بسیار بالایی دارند، باید به یک منبع تغذیه یا اتصال داشته باشند و در آخر اینکه به شدت در برابر ضربه، گردوغبار و رطوبت آسیب‌پذیر هستند.

میکروفون نواری:

این نوع از میکروفون پاسخ فرکانسی بالا و مطلوبی داشته و انرژی و گرمی مناسبی به صدا می‌بخشند. میکروفون‌های نواری که با نام ریبونی نیز شناخته می‌شوند، قیمت‌های نسبتاً زیادی داشته و در پاسخگویی به فرکانس‌های پایین ضعیف عمل می‌کنند.شما می‌توانید در این مقاله: «؟» با نحوه‌ی عملکرد انواع میکروفون آشنا شوید.

2-الگوی قطبی:

میکروفون‌ها از نظر الگوی قطبی دارای انواع مختلفی به نام: تمام جهتی، دوجهتی و تک جهتی هستند. این الگوها مشخص می‌کنند که میکروفون موردنظر صداها را از چه جهاتی دریافت می‌کند. میکروفون تمام جهتی، کلیۀ صداهای اطراف را دریافت و پخش می‌نماید. میکروفون‌های دو جهتی تنها صداهایی را که از شرق و یا غرب وارد می‌شوند، دریافت می‌کند و میکروفون تک جهتی تنها از یک سمت صدا را می‌پذیرد که در این میان مدل تک جهته برای خوانندگی بییشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

3-رنج داینامیک:

رنج داینامیک میکروفون که نشان دهندۀ دقت ضبط آن است، از دیگر ویژگی‌های مهم یک میکروفون خوب برای خوانندگی به شمار می‌رود که به سطح فشار صدا ارتباط دارد. در واقع نسبت پایین‌ترین رنج صدا به بالاترین رنج آن را نشان می‌دهد و با واحد دسیبل نشان داده می‌شود.

4-پاسخ فرکانسی:

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که در هنگام خرید بهترین میکروفون برای خوانندگی باید آن را در نظر بگیرید، پاسخ فرکانسی است. پاسخ فرکانسی مشخص می‌کند که میکروفون نسبت به چه فرکانس‌هایی بهتر پاسخ می‌دهد و در پاسخگویی نسبت به کدام فرکانس‌ها ضعیف عمل می‌کند. با دانستن محدوده فرکانسی می‌توانید با توجه به صدای خود مناسب‌ترین میکروفون را انتخاب کنید.

5-اندازه دیافراگم:

هرچه دیافراگم یک میکروفون بزرگتر یا به اصطلاح «سوپر لارج دیافراگم» باشد، پالس‌های فیزیکی را بهتر دریافت کرده و با افزایش نرخ نمونه برداری خروجی دقیق‌تری را ارائه می‌دهد.

حالا که با مهم‌ترین ویژگی‌های یک میکروفون خوب برای خوانندگی آشنا شدید، در ادامه چند مدل از بهترین میکروفون‌های موجود در بازار را برای اجرا و آواز خوانی معرفی خواهیم کرد:

معرفی بهترین میکروفون برای خوانندگی و آواز

1-میکروفون با سیم دستی بویا

میکروفون دستی  از نوع داینامیک و یکی از بهترین مدل‌هایی است که می‌تواند برای خوانندگی و اجرا به کمک شما بیاید. این میکروفون با استفاده از الگوی قطبی کاردیوید از ایجاد نویز جلوگیری کرده و با دکمه‌هایی کنترلی که روی آن طراحی شده است، شما را قادر می‌سازد تا صدای میکروفون را متناسب با شرایط خود تنظیم کنید. این میکروفون دارای چون: سه پایه، تبدیل مانت و … است.

2-میکروفون استودیویی بویا BY-M800

میکروفون استودیویی بویا از نوع خازنی با دیافراگم بزرگ یا به اصطلاح لارج دیافراگم است که می‌تواند به صورت حرفه‌ی صدایی شما را به عنوان خواننده در محیط پخش نماید. این میکروفون پاسخ فرکانسی یکنواخت بین 20 تا 20 کیلوهرتز را ارائه می‌دهد.

از دیگرمزایایی این میکروفن می‌توان به مواردی چون: الگوی وانت کاردیوئید، دارای شوک مونت، فیلتر پاپ، کابل XLR3 و… اشاره کرد.

3-میکروفون استودیویی بویا BY-M1000

یکی دیگر از مدل‌های حرفه‌ی میکروفون مناسب برای خوانندگی مدل استودیویی است. این میکروفون با دیافراگم بزرگ، از نوع خازنی است که سه الگوی قطبی را ارائه می‌دهد.

پاسخ فرکانسی این میکروفون کاملاً صاف و یکنواخت و در محدوده‌ی 20 تا 20 کیلوهرتز تعریف شده و به فیلتر دو موقعیتی مجهز است تا بهترین کیفیت‌ها را در خروجی ارائه دهد.

4-میکروفون باسیم دستی بویا BY-HM100

قدرت بالایی در به اوج رساندن وضوح صدا دارد. پاسخ فرکانسی این مدل از میکروفون بین 70 تا 15 کیلوهرتز است و با کمترین نویز صدای واضحی از شما به گوش دیگران خواهد رساند.

این میکروفون یک بدنه از جنس آلومینیوم و با مقاومت بالا دارد که بدون نیاز به باتری یا برق شما را همراهی خواهد کرد.

5-میکروفون استودیویی بویا BY-PM300

یکی دیگر از میکروفون‌های ایده‌آل برای اجرای آواز و استفاده در استادیوم‌های خانگی مدل است. این میکروفن USB با طراحی منحصر به فرد و کنترلگرهای صدای هدفون و یک فن بسیار کم صدا در کاهش نویز نیز عملکرد مناسبی از خود نشان می‌دهد.

6-میکروفون بی‌سیم Sing it Little Dome Microphone G2

این میکروفن نیز برای خوانندگی و اجرا در برنامه‌های زنده گزینه‌ی مناسبی به نظر می‌آید. این است و قابلیت اتصال از طریق بلوتوث به دستگاه‌های چون موبایل، تبلت، لپتاپ و … را دارد و به نوعی نیز محسوب می‌شود. صدای فراگیر چهار طرفه، قابلیت حذف نویز زوزه و باد، طراحی زیبا و … از دیگر ویژگی‌های به شمار می‌روند.

خرید بهترین میکروفون برای آوازخوانی:

انتخاب و خرید بهترین میکروفون برای خوانندگی نیازمند در نظر گرفتن نکات زیادی است. باید با توجه کاربردی که از میکروفون انتظار دارید و در نظر گرفتن ویژگی‌هایی مختلف میکروفون چون: پاسخ فرکانسی، الگوی قطبی، رنج داینامیک و … و از همه مهم‌تر بودجه‌ی خود مناسب‌ترین آن‌ها را انتخاب کنید. یک میکروفون خوب برای خوانندگی بدنه مستحکم، الگوی کاردیود برای پوشش دهی دامنۀ گسترده‌ای از فرکانس‌ها و حساسیتی بین 3 تا 6 کیلوهرتز دارد.

اگر به میکروفون تنها برای ضبط صدا نیاز دارید، می‌توانید از مقالۀ اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب نمایید.

  • تاریخ: چهارشنبه 29 دی 1400 – 22:33
  • صفحه:

خوانندگی یکی از حرفه‌های هنری بوده که سالانه افراد زیادی را به خود جذب می‌کند. بدیهی است که ابتدایی‌ترین فاکتور برای ورود به این عرصه صدای خوب و گیرا است. اما مسئله به همین جا ختم نمی‌شود. صدای گیرا باید به نحوی شنیده شود و اینجاست که اهمیت استفاده از میکروفون مشخص می‌گردد. در هنگام ضبط موسیقی، بدون وجود یک میکروفون خوب، حتی عالی‌ترین صداها نیز چیزی کم دارند. با تمام این تفاسیر، می‌توان نتیجه گرفت که میکروفون در خوانندگی ابزاری حائز اهمیت است. در دنیای دیجیتال امروز، انواع و اقسام میکروفون‌ها وجود داشته که هر یک از کاربری متفاوتی برخوردار هستند. همین امر نیز سبب می‌شود تا خواننده در هنگام انتخاب یک میکروفون مناسب، با چالش مواجه شود. در این مقاله قصد داریم تا ویژگی‌های بهترین میکروفون برای خوانندگی را بررسی کرده و به معرفی چند میکروفون مناسب برای خوانندگی بپردازیم. پس اگر تمایل به فعالیت در این حوزه هنری را دارید، مقاله پیش رو را از دست ندهید. با ما همراه باشید.

انواع میکروفون

میکروفون‌ها دارای نمونه‌های مختلفی هستند که مطمئنا بسیاری از انواع آن را در محیط اطراف خود دیده‌اید. برخی از میکروفون‌ها دستی بوده، برخی یقه‌ای هستند. گاهی میکروفون‌ها به صورت بی‌ سیم طراحی شده و گاهی نیز از نوع USB هستند. نکته مهم درباره مدل‌های مختلف میکروفون‌ آن است که هر یک از آن‌ها به یکی از گروه‌های سه‌گانه میکروفون تعلق دارند. میکروفون‌ها از لحاظ عملکرد شامل سه مدل مختلف خازنی، روبانی و داینامیک بوده که در ادامه به بررسی آن‌‍‌ها می‌پردازیم.

میکروفون خازنی

میکروفون خازنی که به آن میکروفون کاندنسر نیز می‌گویند، انواع قدرتمند میکروفون بوده که می‌توانند به ضبط کوچک‌ترین صداها پرداخته و تمامی جزئیات موجود در صدا را ضبط کنند. از این رو این مدل میکروفون برای ضبط هارمونی و اورتونز بسیار مناسب است. این ویژگی‌ها سبب می‌شود تا از میکروفون خازنی در انواع هندزفری استفاده شود. البته نکته حائز اهمیت در رابطه با این میکروفون‌ها علاوه بر قیمت بالا، حساسیت زیاد آن‌ها به رطوبت، گرد و غبار و ضربه است. این میکروفون‌ها برای عملکرد درست به یک منبع تغذیه قوی نیز احتیاج دارند.

میکروفون روبانی

میکروفون روبانی با عنوان میکروفون نواری نیز شناخته می‌شود. این مدل میکروفون دارای پاسخ فرکانسی بالا بوده و پاسخگویی آن به فرکانس‌های پایین، ضعیف است. این میکروفون قادر است گرمی و انرژی مطلوبی به صدا ببخشد.

میکروفون داینامیک

میکروفن‌های داینامیک دارای پاسخ فرکانسی ثابتی هستند. این میکروفون‌ها نویز کمی تولید کرده و به این ترتیب برای استفاده در محیط‌های بزرگ و شلوغ گزینه مناسبی محسوب می‌شوند. مقاومت بالا در برابر آسیب‌های محیطی (ضربه، گرد و غبار و رطوبت) و قیمت مناسب از ویژگی‌های مثبت این میکروفون است. اگرچه این محصول در رنگ‌آمیزی صدا عملکرد خوبی ندارد.

حال که با انواع میکروفون آشنا شدیم نوبت به آن می‌رسد تا با ویژگی‌های مختلف بهترین میکروفون برای خوانندگی آشنا شویم.

ویژگی‌های بهترین میکروفون برای خوانندگی

به طور کلی برای میکروفون خوانندگی پنج ویژگی مهم را می‌توان در نظر گرفت که ما این موارد را به تفکیک برای شما تنظیم کرده‌ایم.

نوع میکروفون

محدوده داینامیک را می‌توان آستانه تحمل میکروفون در نظر گرفت. به عبارت دیگر محدوده داینامیک، حد فاصل بین نرم‌ترین صدا و بلندترین صدایی بوده که میکروفون قادر به ضبط آن است و با واحد دسی‌بل نشان داده می‌شود. هر چه محدوده داینامیک یک میکروفون بیشتر باشد به منزله آن است که صدای ضبط شده از وضوح بالاتری برخوردار است. اهمیت محدوده داینامیک برای خوانندگانی که صدای بلندتری دارند بیشتر است. در این شرایط بهتر است برای انتخاب بهترین میکروفون برای خوانندگی نوع صدا و سبک خوانندگی خود را مد نظر قرار دهید.

الگوی قطبی

الگوی قطبی در میکروفون به معنای آن است که میکروفون صداها را از چه جهاتی دریافت کرده و پخش می‌کند. میکروفون‌ها از لحاظ الگوی قطبی شامل سه مدل تمامی جهتی، دو جهتی و تک جهتی هستند. میکروفون‌های تمام جهتی همانطور که از اسم آن‌ها مشخص است، تمامی صداهای اطراف را دریافت کرده و پخش می‌کنند. بدیهی است که این میکروفون برای ضبط صدای خواننده که باید دارای کمترین نویز باشد مناسب نیست. میکروفن‌های دوجهتی، تنها قادر هستند صداهای پخش شده از سمت چپ یا راست را دریافت کنند. در مقابل میکروفن‌های تک جهتی تنها صداهایی که از یک سمت پخش شده را دریافت می‌کنند که همین امر سبب می‌شود گزینه مناسبی برای ضبط صدا و خوانندگی باشند.

اندازه دیافراگم

هر چه دیافراگم یک میکروفون بزرگ‌تر باشد، قابلیت بیشتری در دریافت پالس‌های فیزیکی داشته و به این ترتیب خروجی صدای پخش شده از آن دقیق‌تر خواهد بود. در نتیجه بهترین میکروفون برای خوانندگی مخصوصا در استودیو میکروفونی است که دیافراگم وسیعی داشته باشد.

پاسخگویی فرکانسی

پاسخگویی فرکانسی یک میکروفون فاکتور مهمی بوده که به فرکانس صدای خواننده وابسته است. میزان پاسخگویی فرکانسی به منزله آن است که یک میکروفون‌ چه فرکانس‌هایی را بهتر پاسخ داده و پاسخگویی آن به چه فرکانس‌های ضعیف است. سپس با توجه به فرکانس صدای خواننده باید از یک میکروفون با پاسخگویی فرکانسی مناسب استفاده شود.

معرفی لیست بهترین میکروفون برای خوانندگی

حال که با انواع میکروفون و ویژگی‌های یک میکروفون مناسب برای خوانندگی آشنا شدیم، زمان آن رسیده که به معرفی برخی از بهترین نمونه‌های میکروفون برای خوانندگی بپردازیم. از جمله بهترین میکروفون‌ها برای این امر عبارتند از:

میکروفون SHURE SM7B

  • میکروفون داینامیک
  • مناسب برای ضبط وکال موسیقی و پادکست
  • دارای بدنه مقاوم
  • دارای طول عمر بالا
  • دارای فیلتر جهت حذف فرکانس‌های پایین
  • مناسب برای ضبط در محیط استودیو
  • عدم تداخل با سیگنال‌های کامپیوتر و دستگاه‌های دیجیتالی محیط
  • میکروفن خازنی
  • دارای دیافراگم بزرگ
  • دارای محدوده داینامیک وسیع (145 دسی‌بل)
  • دارای نویز بسیار پایین
  • پخش‌کننده صدای طبیعی و شفاف
  • مناسب برای ضبط استودیویی وکال، سازهای آکوستیک و کوبه‌ای
  • مناسب برای اجرای زنده
  • مقاومت بدنه بالا
  • قابلیت حذف فرکانس‌های پایین

میکروفن رود Rode NT1 KIT

  • دارای نویز بسیار پایین
  • مناسب برای ضبط آواز و سازهایی مثل پیانو، درامز و گیتار
  • کیفیت ساخت بالا
  • بازه فرکانسی از 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز
  • نویز بسیار پایین
  • قابلیت انتخاب الگوی قطبی مناسب
  • دینامیک رنج وسیع
  • دارای SPL 132 دسی بل
  • گزنه‌های فانتوم پاور P24
  • سایز دیافراگم 1 inch
  • خروجی XLR
  • دیافراگم بزرگ طلا اندود
  • بازه فرکانسی از 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز
  • نویز بسیار پایین
  • الگوی قطبی کاردیود
  • مبدل امپدانس JFET همراه با بافر خروجی دوقطبی
  • پکیج کامل شامل میکروفن، لرزه‌گیر، پاپ شیلد، کابل، کاور میکروفن
  • دارای SPL 137 دسی‌بل
  • گزینه های فانتوم پاور: P48 ، P24
  • میکروفن داینامیک سیمی
  • کاهش بالای نویز
  • دارای دکمه‌های کنترلی
  • مجهز به سه‌پایه و تبدیل مانت
  • دارای الگوی قطبی کاردیود
  • مناسب برای اجرای زنده
  • میکروفون خازنی
  • مناسب برای ضبط استودیویی
  • دارای دیافراگم بزرگ
  • دارای پاسخگویی فرکانسی یکنواخت
  • دارای الگوی قطبی وانت کاردیوئید
  • دارای شوک مونت و فیلتر پاپ

میکروفون استودیویی بویا BY-M1000

  • میکروفون خازنی
  • دارای دیافراگم بزرگ
  • ارائه‌دهنده سه مدل الگوی قطبی
  • دارای پاسخگویی فرکانسی یکنواخت و صاف
  • مناسب برای خوانندگی حرفه‌ای
  • میکروفون خازنی
  • دارای دیافراگم بزرگ
  • مناسب برای ضبط استودیویی وکال و اجرای زنده
  • دارای محدوده داینامیک بالا
  • ضبط کمترین میزان نویز
  • دارای الگوی قطبی تمام جهتی
  • پاسخ فرکانسی صاف
  • میکروفون خازنی
  • قابل استفاده برای ضبط موسیقی و اجرای زنده
  • دارای محدوده داینامیکی 152 دسی‌بل
  • مجهز به کیس و پاپ فیلتر
  • دارای پاسخ فرکانسی 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز
  • مجهز به پدهای کاهش فشار صوتی
  • مناسب برای ضبط استودیویی و اجرای زنده
  • قابلیت حذف نویزهای موجود در صدا
  • دارای الگوی قطبی تمام جهتی
  • دارای محدوده داینامیک 51 دسی‌بل
  • دارای پاسخ فرکانسی 50 هرتز تا 16 کیلوهرتز
  • دارای مقاومت بالا در برابر آسیب‌های محیطی به واسطه طراحی مشبک
  • حفظ بالای وضوح صدا

میکروفون بلو کیوی Blue Kiwi

  • میکروفون خازنی
  • دارای دیافراگم بزرگ
  • مجهز به 9 الگوی قطبی متفاوت
  • مناسب برای ضبط استودیویی وکال و ضبط سازهای بادی، گیتار و پیانو
  • قابلیت پخش صداهای ضبط شده با فرکانس پایین قوی
  • دارای شوک مانت

خرید بهترین میکروفون برای اجرای زنده

شاید خرید بهترین میکروفون برای خوانندگی به نظر کار ساده‌ای نباشد؛ اما اگر به نوع سبک خوانندگی خود، بودجه، نحوه ارائه و سلایق خود توجه کنید، به سرعت می‌توانید یک خرید هوشمندانه را تجربه کنید. همانطور که متوجه شدید میکروفون‌های خازنی با الگوی قطبی تک جهته بهترین کیفیت را هنگام ضبط صدا در استودیو به شما می‌دهند. پیشنهاد می‌کنیم پیش از خرید بهترین میکروفون برای خوانندگی حتما با مشاوران فروش سایت در ارتباط باشید تا یک قدم به خرید مطلوب نزدیک‌تر شوید.

شما تا به حال از کدام نوع میکروفون‌ها برای خوانندگی استفاده کرده‌اید؟ آیا در ابتدای راه خوانندگی حرفه‌ای هستید یا برای سرگرمی و از روی علاقه میل به خرید بهترین میکروفون برای خوانندگی دارید؟ به نظرتان مهم‌ترین ویژگی‌های میکروفون خوانندگی چیست؟ اگر خواننده حرفه‌ای هستید حتما پیشنهادتان را برای تازه‌کارها و ما بنویسید. همچنین اگر در این مسیر به تازگی قدم برداشتید، سوالات خود را با ما مطرح کنید. این مقاله با تلاش تیم نوشته شده، پس آن را برای دوستان خود بفرستید تا آنها هم از این مطلب بهره ببرند.

بهترین میکروفون های خوانندگی چه فرقی با بقیه میکروفن ها دارد؟

تفاوت یک میکروفون حرفه‌ای و یک میکروفون غیرحرفه‌ای در کیفیت صدایی است که ضبط می‌کنند.

نام هر میکروفون از المان یا همان قطعه‌ای که سر میکروفون قرار می‌گیرد و کار تبدیل را انجام می‌دهد اقتباس می‌شود.

سه نوع المان حرفه‌ای و با امپدانس کمتر عبارتند از: سیم پیچ متحرک، نواری (روبانی یا ریبان)، و خازنی (ظرفیتی) و دو نوع غیر حرفه‌ای عبارتند از سرامیکی و کریستالی (بلوری)

هرکدام از این میکروفون‌ها برای کاربردی خاص، مناسب‌تر از نوع دیگر هستند.

در ادامه به مزایا و معایب میکروفون‌های حرفه‌ای می‌پردازیم:

مزایا و معایب میکروفون سیم پیچ متحرک (داینامیک) چیست؟

به جای تعریف از ساختار این نوع میکروفون‌ها بهتر است با مزایا و معایبشان آشنا شوید.

مزایای میکروفون سیم پیچ متحرک

  • برای استفاده از ترازهای بالای فشار صوتی مناسبت‌تر هستند.
  • استحکام بالایی دارند.
  • نویز کمی تولید می‌کنند.
  • در برابر تغییرات دما و رطوبت نیز مقاوم‌تر از سایر میکروفون‌ها هستند.
  • تنوع بالا و قیمت مناسب‌تری دارند.

معایب میکروفون سیم پیچ متحرک یا داینامیک

  • اغلب پاسخ فرکانسی یکنواختی دارند.
  • رنگ آمیزی صدا ضعیف است.
  • به صداهای زودگذر که با خیز تند و سریع شروع شده و سریع از بین می‌روند (مثل شکسته شدن شیشه) کندتر پاسخ می‌دهند.

تفاوت میکروفون‌های خازنی

مزایای میکروفون خازنی

  • به دلیل پایین بودن میزان جرم و حجم قسمت‌های داخلی، دقت بالایی در ضبط صداهای زودگذر دارند و بهترین نوع میکروفون برای ضبط این صداها هستند.
  • ضبط صدا با جزییات کامل و به طور واضح را میسر می‌سازند.
  • مناسب‌ترین میکروفون برای ضبط هماهنگ‌ها (هارمونی) و فراهنگ‌ها (اور تونز) هستند.
  • دارای بیشترین سطح خروجی هستند و در نتیجه سیگنال به نویز بالایی دارند.

معایب

  • گران قیمت‌ترین نوع میکروفون‌ها هستند.
  • در برابر حرارت، دود سیگار و دخانیات ، گرد و غبار ، رطوبت و … خراب می‌شوند.
  • در مقابل ضربه بسیار آسیب پذیر هستند و حتماً باید در جعبه آن را حمل کرد و درست در موقع استفاده باید آن‌را باز کرد.
  • احتیاج به منبع تغذیه دارند. (جهت شارژ کردن خازن و انتقال سیگنال به اولین طبقه)

میکروفون‌های نواری یا ریبون (ribbon)

مزیت‌های میکروفون ریبون

  • دارای مقاومت بالا هستند.
  • پاسخ فرکانس بالا (در حد متوسط-نه خوب و نه بد) و گسترده دارند که به صدا گرمی و مطلوب بودن می‌بخشد.
  • نویز پایینی تولید می‌کنند. در واقع اگر میکروفون از منبع صدا خیلی دور باشد یا کابل خیلی بلند باشد، نسبت سیگنال به نویز بسیار کم خواهد شد.

مشکلات میکروفون نواری یا ریبونی

  • قیمت بالایی دارند.
  • در ترازهای فشار بالای صوتی باید با دقت و احتیاط زیادی به کار گرفته شوند.
  • در فرکانس‌های پایین پاسخ فرکانسی محدودی دارند.

جهت‌گیری بهترین میکروفون های خوانندگی

متخصص‌های صدا اصطلاحی دارند به نام on-mic، یعنی منبع صدا باید در فاصله بهینه از میکروفون، و مستقیما در الگوی دریافت آن قرار گیرد.

الگوی دریافت یعنی جهت‌های که میکروفون صدا را از آن دریافت می‌کند. طراحی این الگو در میکروفون‌های مختلف متفاوت است و شامل انواع زیر می‌شود:

۱. تمام جهتی (یا غیر جهتی)

۲. دو جهتی (از جلو و پشت میکروفون)

۳. تک جهتی (یا کاردیروئید-فقط از جلو-الگوی دریافت قلبی شکل)

میکروفون‌های تک جهتی از سه نوع کاردیروئید-سوپر کاردیروئید یا هایپر کاردیروئید هستند.

این میکروفون‌ها در دو شکل تک ورودی (که سوراخ‌هایی در کپسول خود دارند) یا چند ورودی (با سوراخ‌هایی در کپسول و امتداد بدنه) وجود دارند.

مطالعه بیشتر:‌

پاسخ فرکانس چیست؟

یک پاسخ فرکانسی که اغلب به شکل یک منحنی بر روی نمودار  نمایش داده می‌شود، نشان می‌دهد که پاسخگویی میکروفن به هر فرکانس به چه اندازه است.

واحد اندازه‌گیری فرکانس هرتز است. محدوده شنیداری انسان بین 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز است. ما در ضبط وکال نیاز چندانی نداریم که میکروفون‌های قادر به ضبط محدوده فرکانسی بیش از 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز را تهیه کنیم.

داینامیک رنج در صدا به چه معناست؟

داینامیک به شدت قوی یا ضعیف اجرا شدن یک صدا گفته می‌شود.

به عبارت دیگر داینامیک رنج (محدوده دینامیکی) بیان کننده  نسبت ضعیف‌ترین صدا به بلندترین صدا در یک ساز موسیقی یا یک قطعه الکترونیکی است. دقت کنید SPL در مشخصه‌های میکروفن به به سطح فشار صدا اشاره دارد و با واحد دسیبل db نشان داده می‌شود، و اشاره به توانایی میکروفون در دقت ضبط و به نمایش گذاشتن اختلاف سطح دینامیک صدا دارد.

محدوده دینامیکی در شنوایی انسان حداکثر 120 دسیبل است.

مشخصه‌های فنی بهترین میکروفون برای خوانندگی

همان‌طور که اشاره کردیم، در اختیار داشتن میکروفن‌های مختلف مانند داشتن یک پالت رنگ است. نحوه ترکیب این رنگ‌ها بستگی به خلاقیت و تکنیک صدا بردار دارد، و ضبط بهترین صدای ممکن، ملزم به شناخت کافی از ویژگی‌ها و طراحی میکروفون‌هایی است که در دست دارد.

اگرچه برای ضبط وکال اغلب از یک میکروف,ن استفاده می‌شود، اما نمونه ضبط‌های موفقی که صدابردار با ترکیب چند میکروفون لاین وکال را تقویت کرده و رنگ صوتی مطلوبی خلق کرده است نیز به وفور یافت می‌شود. حتی برخی از میکروفن‌ها دارای دو دیافراگم هستند که نیاز صدابردار به دو میکروفون را به تنهایی رفع کنند. اما چه چیزی در میکروفون‌ها بیشترین تاثیرگذاری در رنگ صوتی صدای ضبط شده را خلق می‌کند؟ رنج داینامیک و پاسخ فرکانسی یک میکروفون.

برای ضبط لاین وکال، بزرگی دیافراگم میکروفون از مشخصه‌های اصلی دیگری است که باید در نظر بگیرید. تمامی میکروفون‌هایی که در ادامه به شما معرفی می‌کنیم از دیافراگم‌های بزرگی برخوردار هستند. میکروفون‌های لارج دیافراگم یا سوپر لارج دیافراگم توانایی بیشتری در دریافت پالس‌های فیزیکی دارند و در نهایت منجر می‌شود که به نرخ نمونه برداری دقیق‌تری دست پیدا کنید.

الگوهای قطبی در ضبط صدای سازها اهمیت بیشتری از ضبط صدای آواز دارند.

بهترین میکروفون های خوانندگی برای ضبط وکال

حالا که به طور خلاصه با انواع میکروفون و نحوه کارکرد آن‌ها آشنا شدیم؛ زمان آن رسیده که با بهترین برند‌ها و مدل‌های میکروفون‌هایی آشنا شویم که به طور خاص برای ضبط آواز، پادکست و… استفاده می‌شوند.

ما برای شما لیستی تهیه کردیم که با توجه به نیاز و شرایطی که دارید، بهترین میکروفون‌ها را انتخاب کنید.

میکروفون نیومن تی ال ام 103 میکروفون خازنی کاردیروئید با دیافراگم بزرگ به دلیل ایجاد نویز کم و ضبط قوی در فرکانس‌های پایین، یکی از بهترین انتخاب‌ها برای ضبط وکال، فولی کردن و حتی اجرای زنده است.

نیومن 103 دارای مدار بدون ترانسفورماتور است. محدوده داینامیکی بالایی را پشتیبانی می‌کند که باعث می‌شود ضبط شما با کمترین میزان نویز بدون کمک گرفتن از افکت‌های تصحیح رزونانس انجام شود.

ضبط تمام جهتی این مدل به صورتی طراحی شده است که در دریافت صداها از عقب میکروفون، بهترین عملکرد را داشته باشد. این طراحی باعث شده صداهای خارج از محدوده نیز به صورت طبیعی ضبط شوند و در عین حال ایزوله بودن صدای مرکزی نیز تقویت می‌شود.

کپسول دیافراگم بزرگ این مدل، پاسخ فرکانسی کاملا فلت تا حد 5 کیلو هرتز را میسر می‌سازد. برای فرکانس‌های بالاتر یک تقویت کننده (بوستر) 4 دسیبلی صدایی مسطح و درخشان را به شما ارائه می‌دهد.

این میکروفون تا فشار صدای 138 دسیبل هیچگونه دیستورشنی ندارند و محدوده دینامیکی 131 دسیبل را ارائه می‌دهد.

مشخصات و ویژگی‌های نیومن 103:

  • پرداخت شده با فلز نیکل
  • میکروفون کاندنسر کاردیود با دیافراگم بزرگ
  • مبدل Pressure gradient با کپسول تک دیافراگمی
  • مدار بدون ترانسفورماتور
  • نویز بسیار پایین
  • دارای مانت گردان
  • نویز داخلی بسیار پایین
  • محدوده فرکانسی ۲۰ هرتز تا ۲۰ کیلوهرتز
  • امپدانس: ۵۰ اهم
  • بار امپدانس: ۱ کیلو اهم
  • حداکثر SPL برای ۰٫۵% THD برابر ۱۳۸ دسیبل
  • نیازمند فانتوم پاور 48V+

با استفاده از سه عدد از این میکروفون و استفاده از قابلیت‌های متنوع الگوی ضبطی که دارد، می‌توانید از ضبط صدای ارکستر بهره ببرید؛ و همچنین تکنیک‌های مختلف ضبط استریو را تجربه کنید.

مشخصه‌های نیومن U87:

  • میکروفن کاندنسر با دیافراگم بزرگ
  • مبدل صدا با کپسول دو غشایی
  • دارای سه الگوی قطبی چند جهته، کاردیوید و پاپیونی (figure-8)
  • سویچ حذف فرکانس‌های بیس ناخواسته
  • پد 10dB pre-attenuation
  • ایده‌آل برای تمام شرایط استودیویی و تمام صداها
  • نیازمند فانتوم پاور 48volt

این میکروفون دارای دیافراگم بزرگ و پلیت دو طرفه آغشته با طلا است. سه نوع الگوی ضبط دارد و یکی از بهترین میکروفون‌ها برای ضبط صدای خواننده است.

  • میکروفن کاندنسر با دیافراگم بزرگ مناسب برای رکورد و اجراهای زنده
  • بازه فرکانسی از 20هرتز تا 20کیلوهرتز
  • نویز بسیار پایین
  • قابلیت انتخاب الگوی قطبی مناسب
  • دارای امپدانس خروجی 100 اهم
  • ترکیب عالی شفافیت و گرما در صدا
  • دارای SPL 149 دسی بل
  • صدایی طبیعی و شفاف

میکروفون نیومن ام 149 یکی از بهترین گزینه‌ها برای ضبط صدای وکالیست به ویژه در سبک کلاسیک است. کمترین میزان ایجاد نویز را دارد و قابلیت ضبط صدایی گرم و شفاف را دارد. 9 الگوی قطبی برای ضبط صدا و 7 فیلتر های‌پس از قابلیت‌های این میکروفون است که امکانات ضبط با تکنیک‌های متنوع را ارائه می‌دهد.

مشخصه‌های نیومن M149:

 9 الگوی متنوع ضبط من جمله تمام جهتی، کاردیروئید، هایپر کاردیروئید، فیگور 8 یا پاپیونی

  •  پرداخت شده با فلز نیکل
  • مبدل Pressure gradient
  • نویز بسیار پایین
  • نویز داخلی بسیار پایین
  • محدوده فرکانسی ۲۰ هرتز تا ۲۰ کیلوهرتز
  • امپدانس: ۵۰ اهم
  • حداکثر SPL برای ۰٫۵% THD برابر ۱۳۸ دسیبل
  • دارای شوک مانت و جعبه محافظ

میکروفون بلو کیوی Blue Kiwi

میکروفون کاندنسر بلو کیوی با دیافراگم بزرگ و الگوهای متنوع ضبط، دارای طراحی درجه یک و بی‌نظیری است که بیش از یک دهه است از میکروفون‌های محبوب مهندسان صدا در سراسر دنیاست و طرفداران پروپاقرص خود را دارد. پاسخ فرکانسی بسیار بالا با ایجاد کمترین نویز و دیستورت شدن صدا، از ویژگی‌های بارز این میکروفون است. 9 الگوی قطبی متفاوت از مشخصه‌های این میکروفون خازنی است.

ویژگی‌های میکروفون بلو کیوی

  • میکروفونی مناسب برای ضبط وکال، پیانو، سازهای بادی، گیتار
  • قابلیت ضبط‌های چند الگویی از جمله فیگور 8 (پاپیونی)، تمام جهتی، کاردیروئید
  • کپسول دو دیافراگمه ۲۶،۳ میلی متری دست ساز
  • صدای ضبط شده مدرن با فرکانس‌های پایین قوی، میدرنج دقیق و فرکانس‌های بالا با شفافیت زیاد
  • دست ساز و تنظیم شده با دست
  • نیازمند فانتوم پاور +48
  • دارای شوک مانت و جعبه چوبی محافظ
  • میکروفون کاندنسر چند الگویی، قابل استفاده در طیف وسیعی از موقعیت‌ها و محیط ها
  • 9 الگوی قطبی
  • مُد Lock که تمام کنترل‌ها را غیر فعال می‌کند؛ ایده‌آل برای استفاده در اجراهای زنده و اینستالیشن ها
  • محدوده دینامیکی  152 دسی بلی
  • سه فیلتر bass cut
  • چراغ ال ای دی Peak hold
  • همراه با کیس، پاپ فیلتر، صفحه ی بادگیر و شاک مونت عنکبوتی
  • پاسخ فرکانسی 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز
  • پدهای کاهش فشار صوتی: 0dB, -6dB, -12dB, -18dB
  • شیب فیلترهای بیس کات: 12dB/octave در 40Hz و 80Hz؛ 6dB/octave در 160Hz
  • نیاز به فانتوم پاور 48V

میکروفون تله فانکن ای آر 7 میکروفونی کاندنسر و با دیافراگم بزرگ است. این میکروفون سه الگوی قطبی کاردیروئید، تمام جهتی و پاپیونی را به شما ارائه می‌دهد. قابلیت ضبط شفاف صدا در فرکانس‌های بالا، صدای نرم و لطیف در فرکانس‌های میانی و همچنین بالانس صوتی مناسب در فرکانس‌های بم می‌تواند صدایی استریو و اعجاب‌انگیز برای شما به ارمغان بیاورد.

  • پایان بندی نرم صدا و ضبط صدای گرم و پخته که تنها از عهده میکروفون‌های لوله‌ای tube mic  برمی‌آید.
  • 3 الگوی قطبی کاردیروئید، پاپیونی و تمام جهتی.
  • بهترین انتخاب برای ضبط تکنیک‌های وسیع از جمله XY-Coincident- dual mono- M-S
  • همراه با کیس چوبی، منبع تغذیه و شاک مونت.
  • نیاز به فانتوم پاور 48V.

بهترین میکروفون های خوانندگی موجود در ایران

در ادامه برخی از مدل‌های میکروفن مناسب برای خوانندگی و ارزان قیمت موجود در بازار ایران را به شما معرفی می‌کنیم تا با هزینه مناسب بتوانید آغاز به کار کنید و استودیوی شخصی خود را مجهز کنید.

ویژگی‌های میکروفون Rode NT-USB USB

  • استفاده سریع و آسان به دلیل قابلیت اتصال USB
  • سازگار با سیستم عامل‌های متنوع
  • جک هدفون استریو برای مانیتورینگ بدون تاخیر
  • الگوی قطبی قلبی شکل
  • پاسخ فرکانسی 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز
  • SPL 110 db
  • دکمه هایی برای تنظیم ولوم مانیتورینگ و میکس بین صدای ضبط شده و ورودی میکروفون
  • داری کیف، پاپ فیلتر، استند و یک سه پایه رومیزی

این میکروفن می‌تواند محدوده صدا را بین 4 تا 9 کیلو هرتز تنظیم کند و نویزها را نیز از صدای خروجی حذف کند.

این محصول دارای داینامیک رنج  فوق العاده‌ای است. یکی از نکات بسیار مهم در خصوص این میکروفن شور این است که دارای یک آداپتور ایستا مقاوم در برابر شکستن است که از قابلیت چرخش 180 درجه برخوردار است. طراحی این میکروفون به صورت مشبک است که باعث شده تا مقاومت زیادی را در برابر شرایط مختلف از جمله ضربه داشته باشد. سرعت انتقال این میکروفون به میزان زیادی بهینه سازی شده است و امروزه از سرعت انتقال بسیار خوبی برخوردار است که باعث می‌شود تا صدای شما با کیفیت و با سرعت بالا منتقل شود.

  • پاسخ فرکانسی 50 هرتز تا 16 کیلوهرتز
  • SPL 140.5 db
  • امپدانس خروجی 290 اهم
  • وزن پایین و ابعاد کوچک
  • الگوی قطبی تمام جهتی
  • میزان حساسیت -51.5 دسی بل
  • قابل استفاده توسط پایه و بدون پایه (در دست)

منبع: youtube.com

 

 

دکمه بازگشت به بالا