چند توصیه غذایی به سرد مزاج ها
متخصص طب سنتی گفت: مزاج پاییز و زمستان سرد و خشک است. افراد سعی کنند از غذا هایی با مزاج سرد و خشک استفاده نکنند. خوردن غذا های شور و تند آب یخ برای تمامی افراد منع شده و برای کمک به گوارش و سیستم ایمنی بدنشان بهتر است بیشتر از شلغم و ترب که از صیفی جات هستند به صورت پخته و در سوپ و آش استفاده شود.
مریم مقیمی متخصص طب سنتی راجع به باید ها و نباید های مواد غذایی در فصول سرد گفت: به طور کلی تغذیه در فصول سرد اخلاط و مواد زائد در بدن تجمع پیدا می کنند و دفع آن برای افراد سخت می شود. توصیه می کنیم برای دفع بهتر افراد صبح ناشتا حتماً یک استکان آب جوش مصرف کنند.
وی ادامه داد: افرادی که در فصول سرد از آب جوش استفاده می کنند کمتر دچار یبوست می شوند. آب جوش برای دفع اخلاط و مواد در بدن کمک کننده است به خصوص برای افرادی که سابقه یبوست و بواسیر دارند بهترین درمان است.
متخصص طب سنتی همچنین افزود: مزاج پاییز و زمستان سرد و خشک است. افراد سعی کنند از غذا هایی با مزاج سرد و خشک استفاده نکنند. خوردن غذا های شور و تند آب یخ برای تمامی افراد منع شده و برای کمک به گوارش و سیستم ایمنی بدنشان بهتر است بیشتر از شلغم و ترب که از صیفی جات هستند به صورت پخته و در سوپ و آش استفاده شود.
مقیمی اذعان کرد: در خصوص مصرف میوه ها مصرف میوه هایی مانند نارنگی کیوی که مزاج آن ها سرد است برای افرادی که مشکلات گوارشی ندارند منعی ندارد اما افرادی که مشکلات گوارشی و دچار معده درد نفخ هستند نباید از این میوه ها استفاده کنند؛ اگر هم خواستند استفاده کنند حتماً با مصلح آن (عسل زنجبیل) و در مقدار بسیار کم مصرف کنند.