گلخانههای کوچک مقیاس، فرصتی مناسب برای اشتغالزایی
تی تی آنلاین/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی داورزن گفت: گلخانههای کوچک مقیاس فرصتی مناسب برای اشتغالزایی در روستاها هستند.
سعید خسروجردی در حاشیه بازدید از واحدهای گلخانه کوچک مقیاس در گفت و گو با تی تی آنلاین اظهار کرد: یکی از اولویتهای مدیریت جهاد کشاورزی داورزن در زیر بخش باغبانی توسعه گلخانهها و کشت در محیطهای کنترل شده است.
وی خاطرنشان کرد: راه اندازی واحدهای گلخانهای در راستای استفاده بهینه از آب، تولید محصولات کشاورزی با کیفیت و استفاده مناسب از انرژی و کاهش هزینههای کاشت و داشت و برداشت محصولات است.
مدیر جهاد کشاورزی داورزن افزود: تاکنون ۶ فقره مجوز بهرهبرداری گلخانه کوچک مقیاس به مساحت ۱۷۹۴ متر مربع از طریق جهاد کشاورزی این شهرستان صادر شده است.
وی با اشاره به اشتغالزایی ۱۲ نفر در این طرحها، تصریح کرد: گلخانههای کوچک مقیاس با اصلاح الگوی کشت، فرصتی مناسب برای اشتغالزایی روستاها و زمینه خوبی برای تولید محصولات زراعی مختلف است.
خسروجردی اذعان کرد: گلخانههای کوچک مقیاس امکان افزایش تولید و کیفیت محصولات و درآمد زایی بیشتر را فراهم میکند و میتوان از فضای حداقلی امکان برداشت حداکثر محصول را ممکن ساخت.
وی در ادامه به بازدید از بند تغذیه مصنوعی قنوات ماشتان سویز، کاهک و مخلد آباد اشاره کرد و گفت: بندهای تغذیه مصنوعی یکی از راههای مناسب برای حفظ و احیأ منابع آب زیرزمینی هستند.
مدیر جهاد کشاورزی داورزن هدف از اجرای بند تغذیه مصنوعی در این منطقه را استفاده از سیلابهای فصلی به منظور تغذیه مصنوعی آبهای زیرزمینی و تقویت سفره قناتها عنوان کرد.
وی گفت: این بند خاکی که در بالادست قناتهای سویز، مخلدآباد و کاهک است باعث ذخیره سازی و آب دار شدن قناتهای ذکر شده میشود و بهره برداران زیادی از آن منتفع خواهند شد.
مبارزه با شته معمولی و شته روسی در سطح ۷۲۰ هکتار
خسروجردی با اشاره به بازدید از مزارع غلات رودخانه شهرستان داورزن افزود: در این بازدید وضعیت ریزش سنها در مزارع غلات، وضعیت مبارزه با شته و علفهای هرز در منطقه و پایش سایر عوامل خسارتزای غلات مورد بررسی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه در مزارع مورد بازدید، آلودگی به شته روسی و شته سبز به وضوح مشاهده شد، خاطرنشان کرد: توصیههای فنی لازم برای مبارزه با شته با سموم سیستمیک و سن توسط سموم میکروکپسول برای کنترل بهتر آفات در مزارع آلوده به کشاورزان ارائه شد.
مدیر جهاد کشاورزی داورزن بیان کرد: در برخی مزارع آفت سن گندم در حال جفت گیری مشاهده شد و تراکم سن مادری سه هزارم درصد در متر مربع است.
وی با اشاره به اینکه طی پایشهای مستمر تاکنون موردی از علایم خسارت کرم برگخوار پاییزه نیز مشاهده نشده است، گفت: تاکنون در ۷۲۰ هکتار از اراضی غلات شهرستان داورزن مبارزه با شته معمولی و شته روسی صورت گرفته است.
سطح زیر کشت محصولات کشاورزی داورزن ۲۰ هزار هکتار شامل ۱۷ هزار هکتار کشتزار و ۳۰۰۰ هکتار باغ است.
۴۷۵۰ بهرهبردار در حوزه کشاورزی، باغداری و دامپروری داورزن فعال هستند و شغل ۸۵ درصد جمعیت این شهرستان کشاورزی و دامداری است. مرکز شهرستان ۲۱ هزار نفری داورزن در ۳۱۰ کیلومتری غرب مشهد واقع است.
انتهای پیام