نرخ بیکاری در پاییز ۷.۶ درصد بود/ ۲۵ درصد از شاغلان، فارغ التحصیل هستند

نرخ بیکاری در پاییز ۷.۶ درصد بود/ ۲۵ درصد از شاغلان، فارغ التحصیل هستند

مدیر کل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: براساس گزارش‌های مرکز آمار ایران در پاییز ۱۴۰۲ نرخ بیکاری در کشور ۷.۶ درصد بوده است.

به گزارش تی تی آنلاین، طاها رمضانی با حضور در غرفه تی تی آنلاین در بیست و چهارمین نمایشگاه‌های رسانه‌های کشور در خصوص آخرین وضعیت بازار کار کشور گفت: مهمترین مرجع آماری ما مرکز آمار ایران است که بر اساس استانداردهای بین المللی سالیان سال  ارائه گزارش می کند و به صورت فصلی تصویر بازار کار ایران را در قالب طرح آمارگیری نیروی کار ارائه می دهد در پاییز ۱۴۰۲ نرخ بیکار ما ۷.۶درصد بوده است.

وی افزود: مرکز آمار به صورت فصلی آمار منتشر می‌کند و هر فصل را نسبت به همان فصل در سال گذشته می سنجد. پاییز ۱۴۰۲ نرخ بیکاری ۷.۶ درصد بوده و نرخ بیکاری  فارغ التحصیلان ۱۱.۴ بوده است. در سال‌های اخیر از ۱۴۰۰ به بعد شاهد کاهش مستمر نرخ بیکاری هستیم. نرخ بیکاری فارغ التحصیلان هم به تبع کاهش پیدا کرده است. نرخ بیکاری فارغ التحصیلان بالاتر از نرخ بیکاری عمومی است و این نیازمند این است که برنامه ریزی ویژه ای برای اشتغال فارغ التحصیلان انجام دهیم.

مدیر کل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: مهمترین سرمایه کشور سرمایه انسانی است و این حوزه خدمات و اشتغالی که باید به سرمایه انسانی داده شود از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی با بیان اینکه مهمترین مرجع آماری ما مرکز آمار است، گفت: از دو درگاه دیگر هم می توانیم حوزه اشتغال را رصد کنیم. یکی سامانه رصد وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی است. سامانه رصد عملکرد دولت در ایجاد اشتغال را ثبت می کند. با توجه به اینکه دولت در ابتدای کار برای خود وظیفه بزرگی را در حوزه اشتغال در نظر گرفته است که سالانه ایجاد یک میلیون فرصت شغلی بود سامانه رصد طراحی شد که تمامی همکاران ما در دستگاه های مرتبط گزارش فعالیت خود را در این  سامانه به تفکیک کد ملی بارگذاری کنند .

به گفته رمضانی، حدود بیش از ۲۰ هزار نفر از همکاران ما در دستگاه های مختلف در سراسر کشور عملکرد ایجاد اشتغال دولت را در این سامانه بارگذاری می کنند و بعد از ثبت وزارت تعاون نظارت می کند. مهمترین وظیفه وزارت کار تعاون و رفاه اجتماعی در حوزه اشتغال نظارت بر اشتغال ایجاد شده توسط دستگاه های مختلف است.

وی همچنین عنوان کرد: در سه مرحله پیامکی تلفنی و نظارت حضوری صحت این داده‌های ثبت شده را می سنجیم و به شورای عالی اشتغال اعلام می‌کنیم.تاکنون نیز برنامه‌ای که برای سال ۱۴۰۲ تحت عنوان تعهد اشتغال استان‌ها در نظر گرفته شده بود در عموم استان‌ها گزارشش ثبت شده است.

مدیر کل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه گفت: درگاه سوم نیز از طریق داده های حوزه تامین اجتماعی است. بیمه شدگان جدید تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۲ رشد توجهی پیدا  کرده است.

بنا بر اعلام این مقام مسئول، هر سه درگاه خبر  از خبر بهبود وضعیت بازار کار کشور می دهند.

وی با اشاره به اینکه در حوزه آمارها جای نگرانی نیست و اگر آمارها تدقیق هم شود اتفاقاتی که افتاده بیش از این موارد است. البته آمارها دقیق است.

رمضانی در ادامه گفت: سال آینده علاوه بر تمرکز بر روی کمیت اشتغال که سالانه یک میلیون اشتغال است وارد مرحله برنامه ریزی در حوزه کیفیت اشتغال و مخاطبین ویژه اشتغال هم خواهیم شد. برای اولین بار امسال در نظر گرفتیم که به صورت متوسط ۲۵ درصد از تعهد اشتغالی که استانها دارند مربوط به فارغ التحصیلان شود. بازار کار کشور را که در سال‌های اخیر بررسی می‌کنیم ۲۵ درصد شاغلان کشور، فارغ التحصیل هستند. اما اشتغالی که تا کنون دولت ایجاد می‌کرده کمتر از ۱۰ درصد به فارغ التحصیلان اختصاص می‌یافت. امسال از همکارانمان در دستگاه‌های مختلف درخواست کردیم که باید خدمات اشتغال خود را به متوسط وضعیت بازار کار یعنی ۲۵ درصد برسانند. اگر این اتفاق بیفتد حتما جامعه فارغ التحصیلان ما این را احساس خواهند. احتمالا طرح‌هایی ایجاد خواهد شد که حتما فارغ التحصیلان در آن اشتغال پیدا کنند.

وی در ادامه به وضعیت اشتغال و بیکاری فارغ‌التحصیلان نیز اشاره کرد و گفت: در پاییز ۱۴۰۲ نرخ بیکاری فارغ‌التحصلان ۱۱.۴ بوده است. نرخ مشارکت کاردانی در سال ۱۴۰۱ معادل ۵۰ درصد، نرخ بیکاری آنها ۱۰ درصد، نرخ مشارکت کارشناسی حدود ۴۸ درصد و نرخ بیکاری آن ۱۵ درصد، نرخ مشارکت کارشناسی ارشد بالای ۶۸ درصد و نرخ بیکاری آنها نزدیک به ۹ درصد، نرخ مشارکت فارغ التحصیلان دکتری بالای ۷۰ درصد و نرخ بیکاری آنها سه درصد است. یعنی طبق برآوردهای مرکز آمار در سال ۱۴۰۱ تقریبا ۵۰۰۰ فارغ التحصیل دکتری داشتیم که موفق به  پیدا کردن شغل نشدند.

مدیر کل دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: اینکه مشارکت جامعه فارغ التحصیل ما در بازار کار بالاتر است باید گفته شود. این نشان می‌دهد که فارغ التحصیلان وارد بازار کار می شوند و امید دارند که شغل پیدا کنند.

وی عنوان کرد: سال آینده برای دستگاه‌های مختلف کشور سال ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان است. درحال به روز رسانی سامانه ها و مدل تخصیص سیاست‌های بازار کار در قالب مشوق‌های بیمه‌ای،‌ معافیت‌های بیمه‌ای، کار ورزی و یارانه و دستمزد هستیم که فارغ التحصیلان از این امکانات به صورت مستقل استفاده کنند.

رمضانی همچنین خبر داد که در حوزه توسعه کاریابی‌ها، مراکز مشاوره کارآفرینی اتفاقات خوبی افتاده است و موانع مشاغل خانگی برداشته شده است. همچنین ۶۰۰رسته شغل خانگی داریم که بخش  قابل توجهی از آنها توسط فارغ التحصیلان قابل استفاده است.

وی در ادامه گفت: از رسانه‌های درخواست می‌کنیم که مشاغل خانگی را مجددا در اذهان عمومی باز تولید کنند. دوباره به نوسازی گفتمان مشاغل خانگی نیاز داریم. همچنین رسانه‌ها نیز می‌توانند از مشاغل خانگی استفاده کنند. یعنی افرادی می توانند در قالب مشاغل خانگی برای رسانه‌ها در تهیه خبر، ویراستاری، تولید محتوا، کلیپ  نقش داشته باشند. هر کدام از رسانه‌ها می‌توانند پشتیبان باشند و ۴۰ شغل خانگی را پشتیبانی کنند و از مزایای آن نیز بهره‌مند شوند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا