رفع آسان مشکلات ویندوز 10: راهنمای گام به گام تصویری برای حل رایج‌ترین مشکلات

ویندوز ۱۰ جدیدترین نسخه سیستم عامل موجود در بازار است که هم ویژگی‌های جدید و خاصی دارد و هم ویژگی‌های قدیمی آن به‌روز شده اند. با این حال هر چقدر هم که ویندوز ۱۰ قوی و قدرتمند باشد، باز هم مثل نسخه‌های قبلی اش مشکلات و خطاهایی ایجاد می‌کند به عنوان مثال ممکن است برای تغییر رزولوشن در ویندوز 10، دچار مشکل شوید. ما در این مقاله ۲۲ مورد از رایج ترین مشکلات ویندوز ۱۰ به همراه راه‌حل‌هایشان را در اختیارتان قرار می‌دهیم.

بررسی اجمالی ویندوز ۱۰

ویندوز ۱۰ قبل از ارائه ویندوز 11 آخرین سیستم عامل عرضه شده مایکروسافت برای روشن کردن دستگاه ‌هایی مثل رایانه‌، تبلت، تلفن ‌های هوشمند و دستگاه‌ های دیگر اینترنتی (loT) بود. دو نوع از این سیستم عامل قابل دسترس است: ویندوز ۱۰ هوم (Home) و پرو (Pro).

ویندوز ۱۰ هوم، یک نوع اساسی با ویژگی‌های کلیدی در ظاهر و عملکرد آن است: منوی شروع آراسته؛ یک نسخه فراگیرتر از کورتانا (قبلا مخصوص ویندوز تلفن هوشمند بود)؛ دسکتاپ مجازی و نمای کار (Task view) برای داشتن دسکتاپی منظم‌تر؛ صرفه جویی در باتری (Battery Saver) برای بهره‌وری بهتر انرژی؛ پشتیبانی میکروچیپ TPM برای امنیت بیشتر.

تمام ویژگی‌های نسخه هوم همراه با بسیاری از ویژگی‌های پیشرفته در زمینه حفظ حریم خصوصی، اتصال و عملکرد تجاری در نسخه ویندوز ۱۰ پرو جمع شده‌اند. یک ویژگی قابل توجه Hyper-V است که به کاربر اجازه تست نرم‌ افزار را با شبیه سازی سایر سیستم عامل‌ها می‌دهد. علاوه بر این، همچنین نسخه پرو اتصال به دامنه دارد که دسترسی از راه دور به گروه کار دامنه را می‌دهد. عملکرد اضافی دیگر که باعث تقویت مدیریت کار و امنیت می‌شود، مدیریت سیاست و Bitlocker هستند.

10 مشکل اساسی در ویندوز 10

1. گیر کردن به‌روز‌رسانی ها در مرحله دانلود و یا عدم نصب شدن آن‌ها

از آنجایی که ویندوز ۱۰ به زور آپدیت‌های خود را دانلود و نصب می‌کند، ایجاد خلل در مراحل کاری بخش بروز‌رسانی ویندوز می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد. اگر یکی از آپدیت‌های شما در مراحل دانلود خود گیر کرده است و یا نصب نمی‌شود، احتمالا فایل مربوطه ناقص و مشکل دار دانلود شده و لازم است آن‌ها حذف و عملیات دانلود را دوباره پیگیری کنید.

برای اینکار دکمه‌های ویندوز و R در صفحه کلید را با هم فشار دهید تا منوی ران باز شود. حال در این منو عبارت C://Windows/softwareDistribution/download را وارد و گزینه Okay را بزنید. حالا هرآنچه در این پوشه مشاهده می‌شود را حذف نمایید، هرگز خود پوشه را حذف نکنید. پس از اتمام این مراحل، سیستم خود را ریستارت کرده و دوباره فایل بروز‌رسانی را دانلود نمایید.

2. خالی کرن سریع شارژ

برای اینکار دکمه‌های ویندوز و R در صفحه کلید را با هم فشار دهید تا منوی ران باز شود. حال در این منو عبارت C://Windows/softwareDistribution/download را وارد و گزینه Okay را بزنید. حالا هرآنچه در این پوشه مشاهده می‌شود را حذف نمایید، هرگز خود پوشه را حذف نکنید. پس از اتمام این مراحل، سیستم خود را ریستارت کرده و دوباره فایل بروز‌رسانی را دانلود نمایید.

آپدیت کردن ویندوز هم میتواند موجب خالی شدن شارژ شود. بخصوص الان که شما میتوانید آپدیتی که انجام داده اید را به اشتراک بگذارید. برای خاموش کردن آن ابتدا Windows Key + I –دکمه ی ویندوز- را فشار دهید و سپس:

Update & security > Windows Update > Advanced options

ودر پایان گزینه ی how updates are delivered را off کنید.

3. برنامه های پیش فرض تغییر می کند

آیا با راه اندازی ویندوز ۱۰ متوجه شده اید که نمی توانید عکس هایتان را روی اپلیکیشن دلخواهتان باز کنید؟ باز کردن فایل‌ها بدون استفاده از برنامه‌ پیش‌فرض تنظیم شده یکی از مشکلات ویندوز ۱۰ است. ویندوز ۱۰ نمیتواند به خاطر بیاورد که شما چه برنامه ای برای باز کردن انواع فایل های خاص، انتخاب کرده اید؛ اما تغیییر برنامه ی پیش فرض میتواند ساده باشد.

ابتدا دکمه های Windows Key + I را باهم فشار دهید. سپس system را انتخاب کنید. بعد از آن در سمت چپ default apps را انتخاب کنید. شما میتوانید در اینجا برنامه های پیش فرضتان را برای عکس، ویدیو و دیگر چیزها تغییر دهید.

4. اتصالات اینترنت وای فای شناسایی نمی شود

دکمه های Windows Key + X را باهم فشار دهید و Command Prompt را انتخاب کنید. سپس دو خط زیر را با فشار دادن اینتر بعد از هر کدام وارد کنید:

reg delete HKCRCLSID{988248f3-a1ad-49bf-9170-676cbbc36ba3} /f

netcfg -v -u dni_dne

اگر این هم کار نکرد، مسئله بیشتر مربوط به درایور است تا VPN. برای این device manager را سرچ کنید و نتایج مربوطه را انتخاب کنید. در پنجره ی جدید Network adapters را گسترش دهید. سپس برروی wireless adapter خود کلیک کنید و Update Driver Software را انتخاب کنید.

5. صفحه لمسی (تاچ پد) خوب کار نمی کند

اگر صفحه ی تاچ شما کار نمی کند، بگذارید با مراحل ساده ای شروع کنیم تا ببینیم که این واقعا فعال میشود یا خیر. اول صفحه کلیدتان را لمس کنید تا ببینید آیا دکمه ی تابعی برای خاموش و روش کردن صفحه ی لمسی وجود دارد یا خیر. این بسته به دستگاه شما متفاوت است، اما معمولا با آیکونی در یکی از کلیدهای F# نمایش داده میشود.اگر این کار نکرد دکمه ی ویندوز و I را با هم فشار دهید و سپس:

Devices > Mouse & touchpad > Additional mouse options

یک پنجره ی جدید باز میشود که احتمالا Device Settings نامیده میشود. Touchpad تان را انتخاب کنید و مطمئن شوید که غیرفعال نیست. اگر غیرفعال است، روی دکمه ی enable کلیک کنید.

اگر این هم کم نکرد میتوانید این راه را انجام دهید: ابتدا کلیدهای ویندوز و X را باهم فشار دهید و Device Manager را انتخاب کنید. سپس Mice and other pointing devices را گسترش دهید، روی صفحه ی تاچتان کلیک راست کنید و Update Driver Software را انتخاب کنید. شما همچنین میتوانید به وب سایت های سازنده بروید و بجای آن درایورهای خود را دانلود کنید.

6. مشکل در نصب یا آپدیت اپلیکیشن‌های استور مایکروسافت

اگر در زمینه دانلود و یا بروز‌رسانی برنامه‌های فروشگاه مشکل دارید، احتمالا باید کشِ سیستم را بروز کنید. مراحل این کار نیز بسیار ساده است.

ابتدا دکمه‌های ویندوز و R را جهت باز شدن پنجره Run با هم فشار دهید. WRReset.exe را وارد کنید و روی ok کلیک کنید. صفحه فرمان مشکی باز شده و پس از لحظاتی بسته خواهد شد. در نهایت این بسته میشود و فروشگاه باز میشود. امیدواریم این مشکل متداول ویندوز برای شما حل شده باشد.

7. فایلهای مایکروسافت آفیس باز نمی شود

ممکن است شما فایل‌های آفیس را باز کنید، اما با ارور file is corrupt and cannot be opended، unable to start correctly و یا Experience an error مواجه می‌شوید، این احتمالا مشکل فایل‌های محافظت شده است.

جهت رفع این مشکل دکمه CTRL + X را فشار داده و گزینه Command Prompt admin را انتخاب کنید. عبارت زیر را در منو وارد کرده (البته نسخه آفیس مورد استفاده خود را ویرایش کنید) و اینتر را بزنید:

icacls “%programfiles%Microsoft Office 15” /grant *S-1-15-2-1:(OI)(CI)RX

اکنون شما باید قادر باشید که فایل آفیستان را باز کنید. اگر نه سعی کنید نصب را درست کنید. برای انجام اینکار در قسمت سرچ کامپیوتر programs and features را بزنید و نتایج مربوطه را انتخاب کنید. آفیس را در لیست پیدا کنید و روی آن راست کلیک کنید و سپس change را بزنید، Online Repair را انتخاب کنید و پس از آن روی Repair کلیک کنید.

8. مشکل فلش شدن صفحه نمایش

یک مشکل متداول ویندوز در بین کاربران، در صفحه نمایش دستگاه رخ می‌دهد. خاموش و یا فلش شدن صفحه نمایش ویندوز پس از آپگرید به ویندوز ۱۰ احتمالا به دلیل نصب نبودن آخرین نسخه درایور‌ها رخ می‌دهد؛ به خصوص درایور گرافیک. آنتی ویروس نورتون، سرویس آی کلود و IDT Audio به عنوان برنامه‌هایی شناخته می‌شوند که معمولا این مشکل را ایجاد می‌کنند. پیشنهاد می‌کنیم این برنامه‌ها را نیز به‌روز کنید.

به عنوان گزینه ی جایگزین میتوانید display driver و reinstall را حذف کنید یا به نسخه ی قبلی بازگردانید. ویندوز ۱۰ به صورت اتوماتیک درایورهای شما را آپدیت میکند و ممکن است ورژن های ناسازگار را به شما تحمیل کند.

هیچ سیستم عاملی کامل و بی عیب و نقص نیست، امیدورایم توانسته باشیم بعضی از مشکلات آزاردهنده ی ویندوز ۱۰ را برایتان حل کنیم.

مشکلات دیگر ویندوز ۱۰

دانلود به روزرسانی گیر می‌کند یا نصب نمی‌شود

اگر گزینه به روزرسانی روشن باشد، ویندوز ۱۰ به صورت خودکار بسته‌هایش را به روزرسانی می‌کند. گاهی اوقات به روزرسانی‌ها روی هم انباشته می‌شوند و ممکن است همین باعث بروز خطا در دانلود یا نصب‌شان شود. مخصوصا این قضیه وقتی اتفاق می‌افتد که اتصالتان به اینترنت مشکل داشته باشد. اگر فایل به روزرسانی خودکار دانلود و یا نصب نمی‌شود احتمالش زیاد است که فایل از قبل خراب بوده باشد. در زیر راه‌حلی را برای حل این مشکل آورده‌ایم:

  • دکمه‌های Win+R را فشار دهید تا Run باز شود.
  • در کادر C:WindowsSoftwareDistributionDownload  تایپ کرده و سپس OK کنید.
  • تمام فایل‌های پوشه را پاک کنید اما خود پوشه را پاک نکنید.
  • دستگاه خود را مجدد راه اندازی (Restart) کنید.

۲- باطری خیلی سریع خالی می‌شود

اگر به تازگی ویندوزتان را به ۱۰ ارتقا داده‌اید احتمالش زیاد است که نسخه جدید بر روی عمر باطریتان تأثیر گذاشته باشد. این مشکل را می‌توانید با اطمینان از اینکه درایورهایتان به روز است حل کنید که درایورهایتان با به روزرسانی جدید در تقلا نباشند. همینطور می‌توانید یک سری از ویژگی‌های ویندوز مثل کورتانا که به آنان نیازی ندارید را غیرفعال کنید. به قسمت جستجو (Search) بروید، تایپ کنید کورتانا (Cortana) و گزینه بگذارید کورتانا به سلام کورتانا واکنش نشان دهد را غیرفعال کنید.

به روزرسانی خودکار ویندوز نیز ممکن است باطری را تلف کند. شما با رفتن به قسمت به روزرسانی و امنیت (Update and Security)، سپس به روزرسانی ویندوز (Windows Update) می‌توانید آن را غیرفعال کنید. گزینه‌های پیشرفته (Advanced Options) را انتخاب کنید و چگونگی تحویل به روز رسانی را (how updates are delivered) انتخاب کنید و آن را خاموش کنید.

برنامه‌‌های پیش‌فرض انتخابی تغییر کرده‌اند

ویندوز ۱۰ برخی اوقات بامزه می‌شود، مخصوصا وقتی نمی‌تواند به یاد آورد که چه برنامه‌ای را به صورت پیش‌فرض انتخاب کرده‌اید.

  • دکمه‌های Win + I  را فشار دهید و سیستم (System) را انتخاب کنید.
  • از صفحه جانبی سمت چپ، گزینه برنامه‌های پیش‌فرض (Default apps) را انتخاب کنید.
  • برنامه‌ی مشخصی که می‌خواهید با آن فایل‌هایی مثل عکس‌، ویدئو، مدارک و غیره را باز کنید، انتخاب کنید.

اتصال وای-فای پیدا نمی‌شود

قبل از هر کاری، چک کنید که اگر نرم‌افزار وی‌پی‌ان (VPN) که نصب کرده‌اید هنوز با سیستم‌ عامل جدید سازگار است. اگر مشکل اینجا نبود، به جایش می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

  • دکمه‌های Win + X  را فشار دهید و فرمان سریع (Command prompt(Admin)) را باز کنید.
  • « reg delete HKCRCLSID{988248f3-alad-4 netcfg -v -u dni_dne» را تایپ کنید.

اگر این مرحله نیز جواب نداد، ممکن است مشکل از درایورها باشد.

  • مدیریت دستگاه (Device Manager) را باز کنید
  • آداپتورهای شبکه (Network adapters) را باز کنید. بر روی آداپتورهای بیسیم موجود راست کلیک کنید و گزینه به روزرسانی نرم‌افزار درایور (Update driver software) را انتخاب کنید.

صفحه لمسی کار نمی‌کند

بر روی تنظیمات صفحه کلیدتان، می‌توانید چک کنید که گزینه صفحه لمسی روشن/خاموش است. اگر چنین گزینه‌ای نبود، مراحل زیر را انجام دهید:

  • ابتدا دکمه‌های Win + I  را فشار دهید و بر روی دستگاه‌ها (Devices) کلیک کنید.
  • گزینه موس و صفحه لمسی (Mouse & Touchpad) را انتخاب کنید و سپس گزینه‌های اضافی موس (Additional Mouse options) را انتخاب کنید.
  • در پنجره جدیدی که باز می‌شود، تب تنظیمات دستگاه (Device settings) را انتخاب کرده و سپس تب دستگاه‌ها (Devices) را انتخاب کنید.
  • صفحه لمسی مخصوصتان را انتخاب کنید و اگر هنوز فعال (Enable) نیست،‌ آن را فعال کنید.
  • همینطور می‌توانید با راست کلیک کردن بر روی صفحه لمسی و انتخاب به روز‌رسانی نرم‌افزار درایور، درایور را چک و به روزرسانی کنید.

دکمه بازگشت به بالا