کوهپایه زاده: با خلاء مربیان بادانش در ورزش توان یابان مواجه هستیم

رییس فدراسیون جانبازان و توانیابان گفت: زیرساخت و تجهیزات کافی داریم اما مربی با دانش فنی بالا که استعدادها را تربیت کند نداریم و با خلاء مربی با دانش بالا در ورزش جانبازان و توان یابان مواجه هستیم.
به گزارش تی تی آنلاین جلیل کوهپایه زاده در نشست خبری که امروز شنبه ۲۷ اردیبهشت در محل فدراسیون برگزار شد با تبریک روز جهانی ارتباطات به تشریح برنامه های این فدراسیون در سال جاری پرداخت و گفت: اهمیتی که در فرهنگ سازی ورزش معلولین وجود دارد کم تحرکی است که متاسفانه جامعه ما دچار کم تحرکی شده که در بین جامعه معلولین و توانیابان این موضوع چشمگیرتر است و نیاز به کمک رسانه ها داریم و باید در این زمینه فرهنگ سازی لازم صورت بگیرد.
وی افزود: در حال حاضر خیرین و مشارکت های مردمی برای مدرسه سازی و … فعال هستند. آیا برای حمایت از ساخت سالن های ورزشی و تجهیز سالن های ورزشی این اراده وجود دارد؟ در این زمینه نیاز به مطالبه گری و همدلی اجتماعی داریم.
رئیس فدراسیون جانبازان و توانیابان خاطرنشان کرد: در این فدراسیون و سایر فدراسیون ها چیزی که جایش خالی است انجمن رسانه است؛ انجمنی که ماتریسی می تواند به ما در تمام قضایا از جمله استعدادیابی تربیت نیروی انسانی تجهیز سالن های ورزشی و ایجاد نگرش در مدیران جامعه به ما کمک کند.
او با اشاره به ورود هوش مصنوعی در ورزش جانبازان و توانیابان تاکید کرد: با حمایت وزارت ورزش امروز هوش مصنوعی وارد ورزش شده است بدون هوش مصنوعی و سواد رسانه ای پیشرفت امکان پذیر نیست اگر قبلا استعدادیابی در سال یک بار به صورت جشنواره ملی انجام می شد الان با استفاده از این تکنولوژی ما باید حجم استعدادیابی ها را افزایش دهیم.
کوهپایه زاده تصریح کرد: طرح ملی ورزش پاسخی است برای کم تحرکی. وزارت ورزش که متولی ورزش در جامعه است باید این موضوع را پیگیری کند و ما نیز وظیفه داریم در کنار وزارت ورزش شهرداری ها و سایر ارگان ها به استقرار این طرح کمک کنیم. قطعا اجرای این طرح نیاز به وفاق ملی دارد. به عنوان رئیس فدراسیون جانبازان و توانیابان دنبال این هستم تا این طرح به نتیحه برسد.
او با اشاره به این که ۹ رشته پارالمپیکی داریم تصریح کرد: بسکتبال با ویلچر والیبال نشسته شنا بوچیا وزنه برداری تیراندازی تیراندازی با کمان دوومیدانی و فوتبال و ۹ رشته غیرالمپیکی و ۲۷ نوع تیم ملی در رده های مختلف سنی داریم همچنین دو اعزام برون مرزی به مسابقات سری جهانی پاراشنا و مسابقات جهانی دانش آموزی در صربستان داشتیم که برای اولین بار ۱۲ نفر از ورزشکاران پارادوومیدانی همراه افراد سالم در رده سنی ۱۳ تا ۱۵ سال عازم این مسابقات شدند و موفق به کسب ۱۴ مدال شدیم.
کوهپایه زاده همچنین درباره وضعیت زمین شماره یک شیرودی گفت: هنوز نتوانسته ایم این زمین را کامل برای ورزشکاران جانباز و توانیاب بگیریم و در حال انجام امور اداری آن هستیم تا این زمین را به طور کامل در اختیار بگیریم.
وی درباره اعزام های این فدراسیون در ۶ ماه اول سال گفت: اعزام تیم والیبال نشسته بانوان به مسابقات قهرمانی آسیا- اقیانوسیه به چین در خردادماه اعزام تیم پاراتیروکمان به مسابقات جهانی در تیرماه اعزام تیم ملی والیبال نشسته مردان به هلند در تیرماه برگزاری مسابقات چند جانبه والیبال نشسته به میزبانی مشهد با حضور تیم های جوانان بزرگسالان و دو تیم روسیه و قزاقستان از جمله اعزام های پیش بینی شده در ۶ ماه اول سال است. البته به دنبال آن هستیم تا دو تیم برزیل و مصر نیز در مسابقات چند جانبه والیبال نشسته زنان و مردان حضور داشته باشند. همچنین اعزام تیم فوتبال دستی که رشته غیرپارالمپیکی است به مسابقات جهانی اسپانیا از دیگر برنامه های پیش روی این فدراسیون است.
او گفت: به دنبال آن هستیم تا فوتبال پنج نفره و شنا بانوان را فعال کنیم و شرایط حضور بانوان در مسابقات مهم در کشور که تحت نظر IPC است فراهم کنیم.
کوهپایه زاده با بیان این بخش آموزش زیاد جدی گرفته نشده است افزود: دانش افزایی مربیان را باید جدی تر پیش ببریم و برنامه های ویژه ای در این زمینه داریم. ما دیگر فرصت کافی برای تربیت مربیان از صفر نداریم و سعی می کنیم با کمک فدراسیون های مربوطه به عنوان مثال در پاراشمشیربازی با کمک فدراسیون با برگزاری دوره های دانش افزایی در ارتقای سطح دانش فنی مربیان گام های موثری برداریم. شمشیربازی یکی از رشته های ارزشمند ما در پارالمپیک ۲۰۲۸ لس آنجلس است و بحث آموزش مربیان در این رشته جدی است.
ادامه دارد…