اقتصادی
-
ترکیه از کشف نفتی بزرگ خبر داد
وزیر انرژی ترکیه اعلام کرد شرکت تولیدکننده نفت آمریکایی «کانتیننتال ریسورسز» تخمین زده است که ذخایر نفت شیل در حوضه دیاربکر در جنوب شرقی این کشور ۶.۱ میلیارد بشکه است. به گزارش تی تی آنلاین «کانتیننتال ریسورسز» و شرکت ملی نفت ترکیه (TPAO) در مارس یک توافقنامه سرمایه گذاری مشترک برای توسعه میادین شیل در این منطقه امضا کردند. آلپ ارسلان بایراکتار وزیر انرژی ترکیه هفته جاری در سفری به جنوب شرقی این کشور به خبرنگاران گفت: واردات سالانه فعلی نفت خام ترکیه ۳۶۵ میلیون بشکه است. بنابراین ذخایر ۶.۱ میلیارد بشکه ای رقم بسیار خوبی است. بایراکتار پیش از این توافق مارس را دوران جدیدی در اکتشاف داخلی نفت اعلام کرده بود چرا که ترکیه اکتشافات نفت و گاز شیل را به عنوان یک پیشرفت کلیدی می بیند. وزیر انرژی ترکیه گفت که هدف ترکیه تولید گاز شیل از منطقه شمال غربی ترکیه است. بایراکتار گفت: نفت و گاز شیل می توانند تغییر دهنده بازی باشند. ترکیه تولیدکننده عمده نفت و گاز نیست و در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد از نیازهای انرژی خود را از طریق واردت تامین می کند. دولت ترکیه با توسعه منابع داخلی و گسترش مشارکت های بین المللی در اکتشاف نفت و گاز …
-
پرکاربردترین تجهیزات صنعتی در ایران کدامند؟
در دنیای امروز ستون فقرات هر اقتصاد پویایی را تجهیزات صنعتی و ماشینآلات صنعتی تشکیل میدهند. ایران نیز به عنوان کشوری در حال توسعه با پتانسیلهای صنعتی فراوان از این قاعده مستثنی نیست. وابستگی صنایع مختلف از نفت و گاز و پتروشیمی گرفته تا خودروسازی و غذایی به تجهیزات صنعتی کارآمد و مدرن بر هیچ کس پوشیده نیست. انتخاب واردات و استفاده صحیح از این تجهیزات صنعتی نه تنها به افزایش بهرهوری و کاهش هزینههای تولید کمک میکند بلکه زمینه را برای نوآوری توسعه محصولات جدید و رقابتپذیری در بازارهای داخلی و بینالمللی فراهم میآورد. در این مقاله علمی و تخصصی قصد داریم به بررسی جامع و دقیقی از پرکاربردترین تجهیزات صنعتی در ایران بپردازیم و نقش حیاتی آنها را در چرخه تولید و توسعه اقتصادی کشور تبیین کنیم. همچنین به این نکته مهم نیز اشاره خواهیم کرد که چگونه دسترسی به مواد اولیه صنعتی با کیفیت در کنار داشتن تجهیزات صنعتی مناسب میتواند به رشد و بالندگی صنایع کشور کمک کند. بخش اول: دستهبندی کلی تجهیزات صنعتی و کاربرد آنها در ایران تجهیزات صنعتی را میتوان بر اساس کاربرد نوع تکنولوژی و صنایع هدف به دستههای مختلفی تقسیم کرد. در ایران با توجه به ساختار صنعتی کشور برخی از …
-
قاچاق، آفتی علیه امنیت معیشتی و تولید ملی
به اعتقاد معاون حقوقی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز باتوجه به نقش مخرب قاچاق بر تولید ملی شفاف سازی زنجیره های تجاری و اصلاح روندهای اجرایی راهکار اصلی مقابله با این پدیده است؛ وی خواستار مشارکت بخش خصوصی در این مسیر شد. به گزارش تی تی آنلاین اسماعیل علیدادی معاون حقوقی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در ششمین همایش و جشنواره ملی حمایت از تولید ملی ضمن اشاره به شرایط خاص اقتصادی کشور و فشار تحریم های بین المللی پدیده قاچاق کالا را تهدیدی جدی علیه تولید داخلی دانست. وی اظهار کرد: همان طور که رهبر معظم انقلاب فرموده اند راه نجات اقتصاد کشور تولید است و قاچاق کالا سم مهلکی برای تولید داخلی محسوب می شود؛ قاچاق نه تنها بنیاد اقتصادی رسمی کشور را سست می کند بلکه مستقیماً امنیت شغلی و معیشتی جامعه کارگری را هدف قرار می دهد. علیدادی ضمن اشاره به ورود کالاهای قاچاق به کشور بدون نظارت پرداخت عوارض گمرکی و ضوابط قانونی تصریح کرد: در چنین شرایطی تولیدکننده ایرانی که با هزینه های بالا و ناترازی های متعدد اقتصادی مواجه است قادر به رقابت سالم نخواهد بود. نتیجه این رقابت نابرابر چیزی جز تعطیلی واحدهای تولیدی بیکاری کارگران و فرار …
-
مجلس مجددا تعطیلی پنجشنبه ها و کاهش ساعت کاری کارکنان را تصویب کرد
جهت تامین نظر شورای نگهبان نمایندگان مجلس با اصلاحاتی مجددا تعطیلی پنجشنبه ها و کاهش ساعت کاری کارکنان را تصویب کردند. به گزارش تی تی آنلاین نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز مجلس مجددا ایرادات شورای نگهبان به لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری را رفع و تصویب کردند. براین اساس در ماده واحده موضوع اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری عبارت ۴۰ ساعت در هفته به عبارت ۴۲ ساعت و ۳۰ دقیقه در هفته اصلاح شود. همچنین متن زیر به انتهای تبصره ۳ ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری الحاق می شود. دولت مجاز است ساعات کار تمامی دستگاه های اجرایی اعم از ستادی و استانی به استثنای واحدهای نظامی انتظامی و امنیتی و بخش عملیاتی واحدهای خدمات رسانی از قبیل بانک ها گمرک جمهوری اسلامی ایران بیمارستان ها مراکز بهداشتی درمانی و اماکن ورزشی را با در نظر گرفتن شرایطی از قبیل وظایف دستگاه ها شرایط محیط کار و میزان بهره وری و صرفه جویی در مصرف انرژی در ۵ روز هفته از روز شنبه تا چهارشنبه تنظیم نماید. فهرست کامل بخش عملیاتی واحدهای خدمات رسانی و استثنائات موضوع این تبصره ظرف سه ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون توسط سازمان اداری و …
-
شهرستان لالی ظرفیت احداث مجتمع های سردآبی و خاویاری را دارد
تی تی آنلاین/خوزستان مدیرکل شیلات خوزستان با بیان اینکه شهرستان لالی ظرفیت احداث مجتمع های سردآبی و خاویاری را دارد از سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در پروژه های شیلاتی لالی دعوت کرد. مرتضی سوری سه شنبه ۳۰ اردیبهشت در نشست شورای کشاورزی شهرستان لالی با اشاره به دو طرح و ظرفیت بزرگ آبزی پروری در شهرستان لالی و همچنین کشت های تلفیقی آبزی پروری با کشاورزی اظهار کرد: این منطقه دارای فرصت های استثنایی برای سرمایه گذاری در صنعت شیلات است. وی افزود: طرح مجتمع پرورش ماهی سردابی آبشار آرپناه با ظرفیت سالانه ۴۰۰ تن تولید در زمینی به مساحت ۱.۴ هکتار و زمینه اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ۱۲۰ نفر یکی از ظرفیت های شیلاتی این شهرستان است. سوری ادامه داد: مجموع اعتبارات عمرانی و تسهیلاتی مورد نیاز برای اجرای این پروژه ۵۱۳ میلیارد تومان است. وی بیان کرد: مجتمع پرورش ماهیان خاویاری آب تلوک (چشمه بی بی ترخون) نیز با ظرفیت ۲۰۰ تن تولید در سال و اشتغال زایی ۶۰ نفر یکی دیگر از طرح های مهم و آینده دار در حوزه تولید ماهیان خاویاری در شمال استان و در شهرستان لالی است که به ۸۴۸ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. مدیرکل شیلات خوزستان با اشاره به ظرفیت …
-
ایمن سازی محورهای مواصلاتی و تأمین زیرساخت ها در مناطق مرزی برای سفرهای اربعین
رئیس سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای با تاکید بر ضرورت تمرکز همه جانبه بر مأموریت ملی اربعین گفت: ایمن سازی محورهای مواصلاتی و تأمین زیرساخت ها و تأسیسات مورد نیاز مناطق مرزی در حال انجام است. به گزارش تی تی آنلاین رضا اکبری – معاون وزیر راه و شهرسازی – در نشست قرارگاه مرکزی اربعین حسینی سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای در حوزه برنامه ریزی و توسعه منابع و نیز توسعه فناوری و هوشمندسازی با اشاره به نقش تعیین کننده این سازمان در تسهیل سفرهای میلیونی زائران اربعین تصریح کرد: ایجاد بسترهای لازم برای خدمات رسانی بهینه به زائران اربعین حسینی مهمترین اولویت کاری این سازمان در ماه های پیش رو بوده و اتخاذ تمهیدات لازم برای این منظور در حال انجام است. اکبری با بیان این که تمام واحدهای ستادی و استانی باید از هم اکنون برنامه ها اقدامات و منابع خود را حول محور اربعین حسینی تنظیم کنند بیان کرد: با توجه به حجم بالای سفرهای زائران در بازه زمانی منتهی به اربعین حسینی برنامه ریزی برای تأمین ناوگان حمل ونقل عمومی مسافری یکی از اولویت های مهم این سازمان به شمار می رود. وی خاطرنشان کرد: همچنین اقداماتی به منظور ایمن سازی محورهای …
-
افزایش ۴۳۰۰ هزار میلیارد تومانی سپرده گذاری مردم در بانک ها
برخلاف تصور عموم مبنی بر کاهش سپرده گذاری های بانکی و انتقال نقدینگی این بخش به سمت بازارهایی همچون طلا و ارز آمارهای بانک مرکزی حاکی از افزایش ۴۳۰۰ همتی سپرده های بانکی است و نشان می دهد سیستم بانکی همچنان از مقبولیت برخوردار بوده و حتی سهم سپرده های بانکی به طور چشمگیری افزایش یافته؛ در حالی که طی دو سال گذشته نرخ سود بانکی افزایشی نداشته است. به گزارش تی تی آنلاین در حالی که در سال های اخیر تب سرمایه گذاری در بازارهای طلا و ارز بالا گرفته و برخی تصورها بر این است که میل سرمایه گذاری برای کسب سود عوض شده است و مردم از سپرده گذاری در بانک و دریافت سود بانکی عقب نشینی کرده اند آمارهای بانک مرکزی از حجم مانده سپرده های بانکی (ارزی-ریالی) در سال های اخیر نشان می دهد که میزان مانده سپرده های بانکی بر خلاف تصور عموم در حال افزایش است. آخرین آمار بانک مرکزی از کل مانده تسهیلات و سپرده های ریالی و ارزی بانک ها و موسسات اعتباری به تفکیک استان های کشور در سال ۱۴۰۳ نشان می دهد که مجموع سپرده های ریالی و ارزی شبکه بانکی کشور در مجموع استان های کشور به علاوه مناطق …
-
تحول دیجیتال و هوش مصنوعی در مسیر ارتقاء صنایع کوچک و متوسط کشور
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی ایران از ورود تدریجی شاخص های مرتبط با تحول دیجیتال و هوش مصنوعی به نظام ارزیابی بنگاه های کوچک خبر داد و بر نقش الگوسازی بنگاه های برتر در ارتقاء سایر واحدهای صنعتی تاکید کرد. به گزارش تی تی آنلاین اصغر مصاحب در حاشیه مراسم آغاز فرآیند رتبه بندی و سنجش توانمندی های صنایع کوچک و متوسط (SME۱۰۰) در جمع برخی خبرنگاران ضمن اشاره به شاخص های ارزیابی بنگاه ها اظهار کرد: در این دوره ۱۴ شاخص اصلی برای سنجش انتخاب شده که چهار شاخص در حوزه مالی و ۱۰ شاخص در حوزه توسعه ای هستند. شاخص چهاردهم که امسال به صورت تشویقی وارد شده به موضوع تحول دیجیتال اختصاص دارد. مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی افزود: واقعیت این است که سطح بلوغ صنایع کوچک در حوزه تحول دیجیتال بسیار متفاوت است؛ برخی از بنگاه ها در این زمینه پیشرفته اند و برخی دیگر در ابتدای مسیر قرار دارند. از آنجا که این سال نخستین دوره ارزیابی با این شاخص بود آن را به صورت تشویقی لحاظ کردیم اما از سال آینده تحول دیجیتال به طور قطعی یکی از شاخص های اصلی خواهد بود. وی ضمن اشاره به اقدامات آموزشی و مشاوره ای سازمان مدیریت صنعتی در …
-
شرکت های پیمانکاری بلای جان نیروهای شرکتی/دولت لایحه امنیت شغلی را به مجلس بفرستد
رئیس هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار حذف شرکت های پیمانکاری را خواستار شد و از دولت خواست تا لایحه امنیت شغلی کارگران را هرچه سریع تر نهایی و به مجلس ارسال کند. به گزارش تی تی آنلاین اولیا علی بیگی مهم ترین دغدغه جامعه کارگری را امنیت شغلی در محیط کار دانست و گفت: واقعیت این است که امروز شرایط قراردادها برای کارگران آزاردهنده شده است. متاسفانه بسیاری از کارگران با بیش از ۱۰ سال و ۱۵ سال و حتی بالای ۲۰ سال سابقه در یک مجموعه مشغول کارند ولی همچنان با قراردادهای یکماهه و سه ماهه و بعضا شش ماهه کار می کنند. طبعا این نوع قراردادها نمی تواند به نیروی کار انگیزه بدهد لذا اگر به دنبال ارتقای بهره وری در محیط کار هستیم باید به کارگر انگیزه کار داده شود. اگر کارفرما دنبال محصول با کیفیت است باید کارگر را در محیط کار وابسته و دلبسته کار کند. وی ادامه داد: نابسامانی هایی که در قراردادهای کار وجود دارد باعث بی انگیزگی نیروی کار شده و شاهد هستیم که کارگران به دلیل فقدان امنیت شغلی و نگرانی از بابت قراردادهای کوتاه مدت دیگر به کار در کارخانه تمایل نشان نمی دهند زیرا کارگر نمی تواند …
-
در نشست فعالان روابط عمومی با سخنگوی دولت چه گذشت
تی تی آنلاین/خراسان رضوی امروز ۲۸ اردیبهشت در ابتدای نشست خبری فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت که به مناسبت روز ارتباطات و روابط عمومی برگزار شده بود تعدادی از فعالان این حوزه دغدغه های خود را مطرح کردند. احسان گرایلی مدیرکل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی در این نشست اظهار کرد: پرسشی که هر روز از خودم می پرسم این است که آیا توانسته ایم مطالبات مردم و تلاش های مجموعه دولت را به درستی منتقل کنیم؟ آیا ارتباط ما با جامعه معنادار مؤثر و مستمر بوده است؟ وی افزود: واقعیت این است که پس از دوره ای از عدم تعادل ارتباط امروز نیازمند بازنگری جدی در ساختارها و فرآیندهای روابط عمومی هستیم. ساختارهای فعلی به اندازه کافی برای تحقق مأموریت های ارتباطی آمادگی ندارند و ادبیات به روز این حوزه در همه سطوح جاری نشده است. مدیرکل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی با اشاره به ظرفیت های مدیریتی در استان بیان کرد: استاندار خراسان رضوی با برخورداری از تجربیات گسترده در حوزه ارتباطات فضای مناسبی برای توسعه ارتباطی استان فراهم کرده اند. در سطح ملی نیز رئیس جمهور با تکیه بر مدل ارتباطی خاص خود نشان داده اند که تعامل مؤثر با افکار عمومی تا چه اندازه حائز اهمیت است. …