فرهنگ و هنر

  • عکس/واکنش نیکی کریمی به درگذشت شیوا ارسطویی

    عکس/واکنش نیکی کریمی به درگذشت شیوا ارسطویی

    آفتاب نیوز : نیکی کریمی با انتشار یک پست احساسی در وصف شیوا ارسطویی به مرگ وی واکنش نشان داد. چند روزی گذشت تا بهت خبر از بین برود تا چیزی بنویسم از بچگی کتاب می خواندم و اتفاقا از یک سن علاقه ام به رمان های ایرانی بیشتر شد و کنکاش در میان زنان مردان معاصر نویسنده دوست داشتم بدانم خارج از بحث فرم و سبک کار چه کسی چه می نویسد چقدر افکارش را روی کاغذ می آورد چقدر گوشه کنار های واقعی زندگی اش را با خواننده در میان می گذارد. چون خیلی از نویسنده ها خارج از داستان سرا بودن بخش هایی از زندگی شخصی شان را می نویسند یا لااقل تجاربشان را. به خصوص زنان نویسنده. خوب این موضوع از زمان فروغ شروع شد که پرچم دار شفافیت و خود بودن است. برایم جالب بود که بدانم در نسل ما چقدر این نویسنده های زن خود سانسوری می کنند یا می گویند حرف هایشان را. بعضی ها می گفتند واقعا حتی با جزییات. یکی از آنها شیوا ارسطویی بود. البته نثر بسیار قوی ای داشت که این از قدرت بصیرت و تخیل اش میامد. زنی در همین شهر شلوغ با تجاربش و با نوع مدرن …

  • فتح‌الله مجتبایی در نمایشگاه کتاب

    فتح الله مجتبایی در نمایشگاه کتاب

    فتح الله مجتبایی چهره پیشکسوت زبان و ادبیات فارسی و ادیان و عرفان از سی وششمین نمایشگاه بی المللی کتاب تهران بازدید کرد.  به گزارش تی تی آنلاین این ادیب پژوهشگر نویسنده و مترجم با وجود کسالت و ضعف جسمانی از این رویداد بازدید کرد.  فتح الله مجتبایی متولد سال ۱۳۰۶ عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی است و علاوه بر مکتوبات متعدد تدریس در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران و واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد را در کارنامه دارد.  میزان خدمات مجتبایی به زبان فارسی و فرهنگ ایران به قدری بود که مؤسسه فرهنگی شهر کتاب طی چند سال گذشته اقدام به برپایی «جایزه دکتر مجتبایی» برای انتخاب برترین پایان نامه های دکترای زبان و ادبیات فارسی و ادیان و عرفان کرد.  ستاد خبری سی وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نوشته مجتبایی با وجود کهولت سن و بیماری برای حضور در بزرگ ترین رویداد مرتبط با کتاب در کشور در مصلای امام خمینی حاضر شد و از نمایشگاه کتاب تهران بازدید کرد.  سی وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) ادامه خواهد یافت. هم زمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه …

  • تصاویر؛ عکس های شخصی، زندگی خصوصی و بیوگرافی زک افرون

    تصاویر؛ عکس های شخصی، زندگی خصوصی و بیوگرافی زک افرون

    به گزارش خبرگزاری تی تی آنلاین زکریا دیوید الیاس افرون (Zachary David Alexander Efron) در تاریخ ۱۸ اکتبر ۱۹۸۷ در سان لوئیس اوبیسپو کالیفرنیا ایالات متحده به دنیا آمد. دوران کودکی و خانواده زک افرون در یک خانواده معمولی در سان لوئیس اوبیسپو کالیفرنیا به دنیا آمد. مادرش دافنه معلم و پدرش دیوید مهندس بود. او یک برادر کوچک تر به نام دیلن دارد. زک از دوران کودکی علاقه زیادی به هنر و بازیگری داشت و در سنین پایین شروع به شرکت در نمایش های مدرسه و تئاتر محلی کرد. تحصیلات به گزارش فرادید زک در دبیرستان Arroyo Grande High School تحصیل کرده و بعد از فارغ التحصیلی وارد دنیای بازیگری شد. او برای مدت کوتاهی در دانشگاه “کالیفرنیا” در شهر سانتا باربارا حضور داشت اما تصمیم گرفت برای دنبال کردن حرفه بازیگری تحصیلات دانشگاهی را ترک کند. آغاز فعالیت حرفه ای زک افرون فعالیت حرفه ای خود را در سال ۲۰۰۲ با حضور در سریال های تلویزیونی آغاز کرد. اولین حضور قابل توجه او در تلویزیون در سریال Summerland (۲۰۰۴–۲۰۰۵) بود. اما نقطه عطف زندگی حرفه ای او در سال ۲۰۰۶ با فیلم تلویزیونی High School Musical شکل گرفت. این فیلم که یک موفقیت بزرگ برای دیزنی بود او را به ستاره ای جهانی تبدیل کرد. شهرت و موفقیت در …

  • روایت خانم بازیگر پس از بازگشت به ایران: ترسیدم اعدامم کنند

    روایت خانم بازیگر پس از بازگشت به ایران: ترسیدم اعدامم کنند

    آفتاب نیوز : رابعه اسکویی در نشست عوامل نمایش «دایره گچی قفقازی» از تجربه مهاجرت خود گفت و سیاوش خیرابی نیز درباره حضور بر صحنه تئاتر و گزیده کاری در عرصه تصویر صحبت کرد. عوامل نمایش «دایره گچی قفقازی» به کارگردانی امیر دژاکام که این روز ها در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه است به ارائه نقطه نظرات خود درباره این تجربه تئاتری پرداختند. خانم اسکویی شما هم جزو بازیگران گزیده کار هستید و در نقش های مختلف ایفای نقش نداشتید و یکی از ماندگارترین نقش هایتان حضور در «سگ کشی» بهرام بیضایی بود. چه شد که حضور در «دایره گچی قفقازی» را انتخاب کردید؟ رابعه اسکویی: من و آقای دژاکام حدود ۳۰ سال است که یکدیگر را می شناسیم. دژاکام: همیشه هم دوست داشتیم با هم کار کنیم ولی این اتفاق رخ نداد. خیلی وقت بود به سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر نیامده بودم و وقتی برای اولین بار بعد از سال ها روی صحنه رفتم روی صحنه دست کشیدم و با آن احوال پرسی و پشت صحنه گریه کردماسکویی: دقیقا ۳۰ سال بود که قصد همکاری با هم را داشتیم ولی میسر نشد. وقتی امیر دژاکام با من تماس گرفت و پرسید آیا در کار جدیدش …

  • خطیب‌زاده در نمایشگاه کتاب از «کتاب و دیپلماسی» گفت

    خطیب زاده در نمایشگاه کتاب از «کتاب و دیپلماسی» گفت

    معاون وزیر خارجه ایران در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران درباره کتاب و دیپلماسی سخنانی را بیان کرد. به گزارش تی تی آنلاین نشست «کتاب و دیپلماسی» در سومین روز از سی وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با حضور «سعید خطیب زاده» معاون وزیر امور خارجه ایران برگزار شد. خطیب زاده درباره چگونگی آشنایی اش با کتاب گفت: نویسندگانی که می نویسند و ناشرانی که نوشته ها را چاپ می کنند باید حمایت شوند؛ چراکه کار جامعه فرهنگی بسیار دشوار است. وی به شخصیت دیپلمات اشاره کرد و افزود: دیپلمات باید از آگاهی خوبی به آنچه مربوط به شغل اوست برخوردار باشد و هماهنگ با زمان بر معلومات خود اضافه کند. دیپلمات باید با زبان خارجی آشنایی کافی داشته باشد. تسلط بر اطلاعات احاطه نظر و رازداری اعتدال در کلام وقار در رفتار و متانت در گفتار برای هر دیپلماتی پسندیده است. خطیب زاده دیپلمات را شخصی که برای انجام مذاکرات رسمی و حفظ روابط سیاسی اقتصادی و اجتماعی برای یک کشور منصوب شده عنوان کرد و گفت: دیپلمات ها به طورکلی اعضای حرفه ای منحصربه فرد و معتبر قلمداد می شوند. به رغم نبود آموزش های تخصصی دیپلمات از جایگاه حرفه ای والایی برخوردار است شاید به دلیل …

  • روایت شصت ساله انیمیشن ایران؛ از کانون تا گیشه‌های میلیاردی

    روایت شصت ساله انیمیشن ایران؛ از کانون تا گیشه های میلیاردی

    مریم پیروزه: صنعت انیمیشن با رونق پلتفرم ها به یک سرگرمی همه گیری تبدیل شده که امروزه افراد کوچک و بزرگ در کنار هم به تماشای آثار مختلف می نشینند زیرا انیمیشن ها با پرداختن درباره موضوعات اجتماعی سیاسی فلسفی در دل فضایی رنگی و بچه گانه علاوه بر بچه ها بزرگسال هارا مورد هدف قرار دادند. در میان تاریخ پر فراز و نشیب هنرهای تصویری ایران کمتر نقطه ای به اندازه «کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان» توانسته تأثیری چنین ژرف و بنیادین در شکل گیری انیمیشن ایرانی داشته باشد. آنچه امروز از انیمیشن هنری در ایران می شناسیم بخش بزرگی از آن مدیون تجربه های جسورانه ای ست که در دهه ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ در استودیویی کوچک در دل کانون آغاز شد؛ تجربه هایی که نه صرفاً به قصد سرگرم سازی کودکان بلکه با نگاهی تربیتی فلسفی و حتی اعتراضی شکل گرفتند. وقتی زرین کلک به میدان آمد ماجرا از زمانی جدی شد که نورالدین زرین کلک پزشک و هنرمند نوگرای ایرانی پس از تحصیل در اروپا به ایران بازگشت. او با شناختی که از انیمیشن مدرن جهان داشت پیشنهاد داد بخشی برای تولید فیلم های انیمیشن در کانون راه اندازی شود. پیشنهادش پذیرفته شد و بدین ترتیب نخستین …

  • عباس خان مختاری بازیگر پیشکسوت سینمای ایران در آستارا به خاک سپرده شد

    عباس خان مختاری بازیگر پیشکسوت سینمای ایران در آستارا به خاک سپرده شد

    آفتاب نیوز : «عباس خان مختاری» هنرمند گیلانی سینما تئاتر و تلویزیون کشور دارفانی را وداع گفت و در آرامستان زادگاهش شهر مرزی بندر آستارا آرام گرفت. عباس مختاری متولد ۱۳۲۳ در آستارا بازیگر سینما تئاتر و تلویزیون ایران بود که بازیگری را از سال ۱۳۵۱ در ۲۸ سالگی با فیلم ستارخان آغاز کرد و در بیش از ۳۰۰ فیلم در سینمای ایران حضور داشته است. برخی از آثار عباس خان مختاری عبارتند از:طلسم شدگان (۱۳۸۳) فریاد زیر آب (۱۳۵۶) بازرس ویژه (۱۳۶۱) کمال ‏الملک (۱۳۶۲) بالاش (۱۳۶۲) سلام سرزمین من (۱۳۶۷) آخرین مهلت (۱۳۶۸) حمله‏ی خرچنگ ها (۱۳۷۱) راز چشمه سرخ (۱۳۷۱) می‏خواهم زنده بمانم (۱۳۷۳) برخی از فیلم های زنده یاد خان مختاری است. مراسم تشییع پیکر این هنرمند گیلانی با حضور فرماندار رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آستارا و جمعی از مردم و هنرمندان این شهرستان برگزار شد. علی درمانی فرماندار شهرستان مرزی بندر آستارا در حاشیه تشییع پیکر مرحوم عباس خان مختاری در گفت و گو با ایرنا ضمن تسلیت به جامعه هنری استان گیلان با بیان اینکه هنرمندان به عنوان اقشار تاثیرگذار نقش مهمی در آگاه سازی جامعه دارند و باید مسئولان همواره از جامعه هنری حمایت کنند اظهار کرد: امروز شهرستان آستارا را …

  • حضور سفیر ۵ کشور خارجی در قزوین

    حضور سفیر ۵ کشور خارجی در قزوین

    تی تی آنلاین/قزوین سفرا و نمایندگان کشورهای اوگاندا سیرالئون بنگلادش مالزی و سریلانکا به قزوین سفر کردند تا با ظرفیت های اقتصادی فرهنگی و گردشگری استان قزوین آشنا شوند. دیدار استاندار قزوین با سفرا و نمایندگان کشورهای اوگاندا سیرالئون بنگلادش مالزی و سریلانکا امروز پنج شنبه ۱۸ اردیبهشت در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد. محمد نوذری در این دیدار اظهار کرد: امروز در جمع شما هستیم تا یکی از سنت های دیرینه و ارزشمند قزوین به نام «پنجاه به در» را معرفی کنیم. این آیین قدمتی چند صد ساله در تاریخ این استان دارد که نمادی از همبستگی اجتماعی و دعا برای باران و برکت فراوان است. وی ادامه داد: مردم قزوین در ۱۹ اردیبهشت هر سال به مصلای شهر می آیند و برای نزول باران دعا می کنند تا میراث فرهنگی خود را زنده نگه دارند. این مراسم علاوه بر اینکه جنبه های مذهبی و دینی دارد فرصتی برای معرفی فرهنگ اصیل ایرانی به دنیاست. استاندار قزوین خاطرنشان کرد: حضور سفرای خارجی در این آیین نشان دهنده اهمیت تعاملات و نقش فرهنگ در نزدیک کردن ملت هاست. قزوین یک استان تاریخی و یکی از حوزه های مهم گردشگری ایران است که جاذبه های بزرگ تاریخی طبیعی و مذهبی …

  • جنگ ترامپ جشنواره کن را نابود می‌کند؟

    جنگ ترامپ جشنواره کن را نابود می کند؟

    به گزارش خبرگزاری تی تی آنلاین جنگ تجاری ترامپ که قرار است بر همه فیلم های خارجی ساخته شده در خارج از آمریکا تعرفه های ۱۰۰ درصدی اعمال کند تهدیدی جدی برای صنعت فیلم در جشنواره معتبر کن محسوب می شود. این تصمیم می تواند رابطه های پیچیده بین استودیوهای فیلم سازی و کشورهای دیگر را از هم بپاشد و حتی هزینه های تولید فیلم ها را به شدت افزایش دهد. این تنها بخش کوچکی از بحرانی است که در انتظار بسیاری از افراد حاضر در جشنواره کن است. در حالی که بسیاری از هنرمندان و کارگردانان آماده اند تا به مهم ترین رویداد سینمایی جهان در جنوب فرانسه بیایند یک مشکل غیرمنتظره به تهدیدی جدی برای سینما تبدیل شده است؛ تصمیم ترامپ برای اعمال تعرفه های سنگین بر فیلم های خارجی. در حالی که جشنواره کن در حال آماده سازی برای ۷۸مین دوره خود است مسئولان و هنرمندان نگرانی های زیادی دارند که این اقدام رئیس جمهور آمریکا می تواند بازار جهانی فیلم ها را به هم بریزد. این تعرفه های جدید که از ۴ مه ۲۰۲۵ اجرایی خواهد شد به وضوح مشکلاتی را برای تولیدکنندگان فیلم در سطح جهانی به وجود خواهد آورد. حتی استودیوهای بزرگ و فیلم های …

  • پیشنهاد‌های ایران به گروه دی هشت

    پیشنهاد های ایران به گروه دی هشت

    آفتاب نیوز : در نشست وزرای گردشگری گروه D ۸ که به میزبانی دولت مصر و با حضور نمایندگان عالی رتبه کشور های عضو سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ در قاهره برگزار شد سیدرضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی با ارائه تحلیلی راهبردی از وضعیت کنونی گردشگری در جهان اسلام بر ضرورت بازتعریف این حوزه به مثابه رکن سوم دیپلماسی تمدنی پیشران توسعه پایدار و ابزار تولید سرمایه اجتماعی تأکید کرد. صالحی امیری با اشاره به تحولات ژئوپلیتیکی و ظهور فناوری های دگرگون ساز چون هوش مصنوعی بر اهمیت شکل گیری نظمی جدید با تکیه بر عقلانیت اسلامی حکمت شرقی و نوآوری فناورانه تأکید کرد و افزود: جهان آینده میدان رقابت مفاهیم روایت ها و تمدن هاست و ملت هایی در این رقابت پیروز خواهند شد که از ابزار های نرم افزاری چون گردشگری برای تحکیم هویت تقویت همگرایی و تبیین تصویر واقعی از خویش بهره بگیرند. وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی با تبیین سیاست های کلان دولت جمهوری اسلامی ایران در حوزه گردشگری از تغییر رویکرد سنتی به نگرشی توسعه محور فناورانه و اقتصادی خبر داد و گفت: ایران با بهره مندی از ظرفیت های منحصر به فرد در میراث ملموس و ناملموس …

دکمه بازگشت به بالا