اقتصادی
-
چگونه هورمون های ما مُخِل کار دستیارهای صوتی می شوند؟
تغییرات هورمونی نامرئی می توانند بر استفاده ما از فناوری های تشخیص صدا تاثیر بگذارند و ما در این گزارش قصد داریم بررسی کنیم که چگونه بدن ما می تواند مخل استفاده ما از فناوری های جدید باشد. به گزارش تی تی آنلاین امروزه افراد زیادی از فناوری های تشخیص صدا استفاده می کنند. این فناوری در استفاده از دستیارهای صوتی همچون دستیار گوگل سیری الکسا کاربرد دارد. همچنین برای احراز هویت در برخی از سیستم های ایمنی و ترجمه و تایپ همزمان مورد استفاده قرار می گیرد. اما بدن ما با رشد و تکامل فناوری پیش نرفته است و برخی از تغییرات طبیعی بدن می تواند بر صدای ما تاثیر بگذارد و تغییر در صدای ما باعث بروز اختلال در چنین سیستم هایی می شود. با افزایش سن و تغییرات هورمونی صدای انسان ها نیز تغییر می کند. از جمله عواملی که بر تغییر صدا تاثیر می گذارند می توان به کاهش الاستیسه و کشش تارهای صوتی تغییرات هورمونی اختلالات ساختاری و عملکردی و ضعف عضلات کنترل کننده صدا اشاره کرد. به همین دلیل به نظر می رسد که فناوری تشخیص گفتار باید با تغییرات صدا در تمام مراحل زندگی احتمالا از طریق نمایه های شخصی سازی شده …
-
تعادل در بازار بلیت هواپیما / آخرین قیمت بلیت پروازهای داخلی
دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی گفت: بلیت هواپیما برای همه مسیرها با قیمت متعادل وجود دارد. مقصود اسعدی سامانی در گفت و گو با تی تی آنلاین با بیان اینکه بازار بلیت هواپیما متعادل است و بلیت در همه مسیرها در دسترس همه است گفت: استقبال برای سفر هوایی نسبت به سال گذشته کمتر بوده است. وی افزود: شرکت های هواپیمایی از همه ظرفیت های خود برای ایام نوروز استفاده کردند و پروازهای فوق العاده نیز برای برخی مسیرها در نظر گرفته شد. دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی تصریح کرد: همه ساله در اوایل تعطیلات پروازهایی که از تهران به شهرهای دیگر می روند پرتقاضا است ولی پروازهای برگشت عمدتا خالی هستند. اما در پایان تعطیلات این مدل برعکس می شود یعنی پروازهای رفت از تهران کم تقاضا و پروازهای برگشت با ظرفیت کامل انجام می شود. در ادامه پایش نرخ بلیت شرکت های هواپیمایی در برخی مسیرها در روزهای ۱۴ تا ۱۶ فروردین آمده است: سقف نرخ پرواز اکونومی در روز ۱۴ ۱۵ و ۱۶فروردین در مسیر تهران – مشهد سه میلیون و ۵۳۵ هزار و ۷۰۰ تومان در مسیر تهران – تبریز سه میلیون و ۱۴۷هزار و ۲۰۰تومان تهران – اهواز سه میلیون و ۱۴۷هزار و ۲۰۰ تومان …
-
۱۰ چالش بزرگ برای رسیدن انسان به سیاره سرخ
رسیدن به مریخ و سکونت روی آن یکی از اهداف جاه طلبانه بشریت به شمار می رود و تاکنون بخش بزرگی از تلاش ها را برای اکتشاف فضایی به خود اختصاص داده است. این گزارش به بررسی ۱۰ چالش بزرگ برای رسیدن به مریخ و راه حل آنها پرداخته است. به گزارش تی تی آنلاین چشم انداز استقرار انسان روی مریخ چندین دهه دانشمندان مهندسان و عموم مردم را مجذوب خود کرده است. با پیشرفت فناوری های اکتشاف فضایی امکان حضور دائمی انسان روی سیاره سرخ به واقعیت نزدیک تر می شود. شرکت «اسپیس ایکس» (SpaceX) متعلق به «ایلان ماسک» (Elon Musk) به عنوان یک بازیگر کلیدی در این تلاش بلندپروازانه ظاهر شده است و به منظور توسعه سیستم ها و راهبردهای لازم برای سکونت روی مریخ تلاش می کند. به نقل از ماونت بونل زندگی در مریخ چالش های متعددی را به همراه دارد که برای اطمینان از بقا و رفاه ساکنان آینده باید بر آنها غلبه کرد. این موانع مشکلاتی را از محیط خشن مریخ گرفته تا اثرات روانی انزوا و موانع فنی حفظ حیات در دنیای بیگانه شامل می شوند. رویکرد اسپیس ایکس برای پرداختن به این چالش ها ارائه فناوری های نوآورانه و برنامه ریزی جامع …
-
اعمال سیاست های جدید در مدیریت مصرف
با آغاز سال جدید بحث مدیریت منابع آب بار دیگر در کانون توجه قرار گرفته است. کاهش بارندگی ها افزایش مصرف و روند فرونشست زمین در برخی مناطق کشور ضرورت بازنگری در شیوه های مصرف آب را بیش از پیش نمایان کرده است. به گزارش تی تی آنلاین آمارهای رسمی نشان می دهند که الگوی مصرف آب در پایتخت چندان با شرایط منابع آبی همخوانی ندارد. گروهی از شهروندان همچنان در محدوده استاندارد مصرف می کنند اما بخش قابل توجهی از مشترکان دو برابر یا حتی بیشتر از حد تعیین شده آب مصرف می کنند. این روند نه تنها فشار زیادی بر منابع موجود وارد کرده بلکه مدیریت تأمین آب را نیز دشوارتر ساخته است. هدررفت آب؛ چالشی قدیمی با راهکارهای جدید بخشی از مشکل کمبود آب نه به مصرف شهروندان بلکه به هدررفت در شبکه توزیع بازمی گردد. زیرساخت های فرسوده در برخی نقاط موجب نشت آب در حجم بالا شده است. با این حال فناوری های نوین می توانند تا حد زیادی این مشکل را کاهش دهند. تجهیز شبکه های توزیع به سیستم های هوشمند و استفاده از ابزارهای دقیق تر از جمله راهکارهایی است که در برخی کشورها برای کنترل هدررفت آب اجرا شده و نتایج مثبتی …
-
از تراشه مغزی «نورالینک» بترسیم یا شگفت زده شویم؟
«ایلان ماسک» تراشه «نورالینک» را در مغز یک مرد مبتلا به فلج اندام کار گذاشته است و حالا او می تواند اجسام را با کمک ذهن خود حرکت دهد. اکنون این پرسش پیش می آید که باید از آغاز کار تراشه مغزی شگفت زده شویم یا وحشت کنیم. به گزارش تی تی آنلاین رابط مغز و ماشین «نورالینک»(Neuralink) با استفاده از یک مجموعه رشته های انعطاف پذیر و بسیار نازک کار می کند که الکترودهای کاشته شده در مغز آنها را در بر گرفته اند. این الکترودها بر فعالیت مغز به ویژه قشر حرکتی که مسئول حرکت است نظارت دارند و سیگنال های منتشرشده را به دستوراتی تبدیل می کنند که رایانه یا دستگاه می تواند آنها را شناسایی کند و به آنها پاسخ دهد. داده های این سیگنال های عصبی توسط یک تراشه تخصصی پردازش می شوند که اطلاعات را به صورت بی سیم به دستگاه های بیرونی منتقل می کند و به کاربر امکان می دهد که آنها را به سادگی با فکر کردن کنترل کند. به نقل از گاردین توانایی برقراری تعامل با محیط های دیجیتال از طریق فکر کردن یک جهش بزرگ در فناوری رابط مغز و ماشین است که به طور سنتی به دستگاه های …
-
وضعیت بازار مسکن در روزهای عید
در ایام تعطیلات نوروز خرید و فروش خانه به میزان قابل توجهی نسبت به اواخر سال گذشته کاهش یافته که این موضوع دور از انتظار نبود و قیمت ها نیز نسبت به سال گذشته تغییر محسوسی نکرده است. طبق تجربه از اواسط اردیبهشت تا پایان شهریور خرید و فروش در بازار ملک افزایش پیدا می کند از آنلاین تا دی ماه این بازار مقداری کساد می شود و در ماههای بهمن و اسفند مجددا رونق می گیرد. به گزارش تی تی آنلاین بازار مسکن شهر تهران در تعطیلات نوروزی به سر می برد. با تعطیلی مشاوران املاک خرید و فروش چندانی در بازار ملک انجام نمی شود. قیمت ها نیز در مقایسه با اسفند تغییر محسوسی نداشته اما نسبت به یک سال قبل حدود ۲۰ درصد افزایش نشان می دهد. بازار مسکن معمولا در ماههای اردیبهشت و خرداد بر اساس عواملی همچون تورم عمومی قیمت ارز هزینه ساخت و وضعیت بازارهای موازی فعال می شود. با توجه به نوسانات افزایشی نرخ ارز در اواخر سال گذشته انتظارات تورمی در بازارهایی مثل طلا مسکن و خودرو ایجاد شده است. با این حال فعالان بازار مسکن می گویند به دلیل افت محسوس توان طرف تقاضا این بازار از ظرفیت رشد سنگین قیمت …
-
هوشمندسازی خدمات؛ راهی برای توسعه عدالت اجتماعی
آن طور که مسئولان گفته اند تعداد کاربران پنجره ملی خدمات دولت هوشمند در سالی که گذشت به بیش از ۶۰ میلیون نفر رسید؛ اما دستگاه ها مکلف هستند تا پایان سال اول برنامه هفتم توسعه ۱۰۰ درصد خدمات خود را به شکل الکترونیکی و ۲۰ درصد این ۱۰۰ درصد را هم به شکل هوشمند ارائه کنند. به گزارش تی تی آنلاین دولت هوشمند از جمله مهم ترین پروژه های ارتباطی بود که سازمان های بسیاری با راه اندازی آن در سه سال گذشته خدمات خود را جهت تسهیل فرآیندهای اداری هوشمند کردند و این اقدام علاوه بر شفافیت نقش و تأثیر بسیاری بر کاهش فساد از جمله زمین خواری داشت. پنجره ملی خدمات دولت هوشمند از جمله اهداف و آرزوهایی بود که برای ارائه خدمات دولت به صورت هوشمند در نظر گرفته شد که تحقق این امر مهم سال های بسیاری در دستور کار قرار گرفت و سال های اخیر از جمله با آغاز به کار دولت چهاردهم به پیشرفت های قابل توجهی رسید. این پنجره به عنوان یک درگاه واحد امکان دسترسی سریع و آسان به خدمات مختلف دولتی را برای کاربران فراهم می کند. همچنین با تجمیع خدمات مختلف موجب تسریع در ارائه خدمات و …
-
کعبی: ایران قوی به سرمایه گذاری برای تولید نیاز شدیدی دارد
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: از طریق سرمایه گذاری در تولید و مشارکت مردم مسئولیت پذیری در جامعه افزایش پیدا میکند. عمده کارها باید با مشارکت مردم و البته تسهیل گری دولت انجام شود. آیت الله کعبی در گفت وگو با تی تی آنلاین با بیان اینکه بیش از ۱۵ سال است که مقام معظم رهبری برای سال ها نام های اقتصادی انتخاب کردند اظهار کرد: بهبود فضای کسب و کار و حل مشکلات معیشتی موجب تقویت اقتصاد کشور و حرکت به سمت پیشرفت و توسعه می شود؛ همچنین موجب می شود زیرساخت های کشور در جهت شکوفایی مادی و معنوی هموار شود. وی ادامه داد: امید است امسال هم که به نام سرمایه گذاری برای تولید نامگذاری شد رشد پایدار اقتصادی ایجاد اشتغال کاهش وابستگی به نفت رشد تولید و صنعت و بهبود سطح درآمدی خانواده ها حاصل شود. عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: از طریق سرمایه گذاری در تولید و مشارکت مردم مسئولیت پذیری در جامعه افزایش پیدا میکند. عمده کارها باید با مشارکت مردم و البته تسهیل گری دولت انجام شود. کعبی افزود: از طریق ایجاد صندوق های سرمایه گذاری باید فعالان بخش های اقتصادی به خصوص کارآفرینان را تشویق به مشارکت در پروژه های تولیدی …
-
نگاهی به نقشه راه دیپلماسی فناوری ایران در منطقه
در سالی که گذشت دیپلماسی فناوری توسط مسئولان در دستور کار خود قرار گرفت و سید ستار هاشمی- وزیر ارتباطات- به دنبال پیگیری این موضوع به کشورهای متعددی سفر کرد تا بتوان از ظرفیت جوان های توانمند و خلاق کشور برای توسعه خدمات آن ها به کشورهای مختلف استفاده کرد. به گزارش تی تی آنلاین سید ستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در تابستان سالی که گذشت پس از عهده دار شدن سکان داری این وزارتخانه پیگیری دیپلماسی فناوری را از مهمترین اولویت های این وزارت خانه در دولت چهاردهم عنوان کرد. به طوری که وی معتقد است باید از ظرفیت جوان های توانمند و خلاق کشور برای توسعه خدمات آنها به کشورهای مختلف استفاده کرد. در این راستا وی از همان ابتدا این موضوع را در دستور کار خود قرار داد به طوری که در تابستان برای شرکت در دومین اجلاس اسکاپ به کشور قزاقستان سفر کرد و از سوی اشکات اورزبیک معاون اول وزارت توسعه دیجیتال نوآوری و صنعت هوا و فضای قزاقستان مورد استقبال قرار گرفت و در جلسه ای پیشنهاداتی را در حوزه تخصصی ICT از وی دریافت کرد. وی همچنین ملاقات دو جانبه ای را با نوریا کوت نائوآ وزیر توسعه دیجیتال قرقیزستان …
-
توسعه صنعت نفت تا کجا پیش رفت؟
ایران همواره به عنوان کشوری برخوردار از مواهب طبیعی و ثروت های خدادادی زیرزمینی مرکز توجه بوده و همین پتانسیل های ذاتی بستر مناسبی را برای ظهور توانمندی های انسانی فراهم کرده است. به گزارش تی تی آنلاین دارا بودن بیش از ۱۲۰۰ میلیارد بشکه معادل نفت خام ذخایر هیدروکربوری جایگاه ممتازی را برای کشورمان در میان کشورهای دارنده سوخت های فسیلی ایجاد کرده است؛ از این روی دستیابی به منابع ارزشمند هیدروکربوری و استحصال فرآورده های سوختی زیرزمینی هدفی است که از ابتدای فعالیت شرکت ملی نفت ایران به عنوان عهده دار تمامی فعالیت های بالادستی صنعت نفت مورد توجه بوده و تلاش شده است تا با به کارگیری شیوه های نوین فناوری صنایع نفت و گاز میزان استحصال نفت خام و گاز افزایش یابد. آنچه مسلم است تاکنون و با به کارگیری فناوری های روز امکان استحصال حدود ۳۴۰ میلیارد بشکه معادل نفت خام از این ذخایر زیرزمینی محرز شده است که در مقایسه با نرخ تولید فعلی پیش بینی می شود امکان برداشت از این منابع خداداد تا ۱۰۰ سال آینده وجود داشته باشد. این در حالی است که محاسبه این رقم با میانگین ضریب برداشت ۲۵ درصدی صورت گرفته و بدون شک با ارتقای دانش روز …