فرهنگ و هنر

  • وزیر فرهنگ به منزل قباد شیوا رفت

    وزیر فرهنگ به منزل قباد شیوا رفت

    به گزارش خبرگزاری تی تی آنلاین در ادامه دیدارهای نوروزی وزیر ارشاد با «با بزرگان فرهنگ و هنر ایران» این بار هم هنرمندی از عرصه هنرهای تجسمی ـ قباد شیوا ـ انتخاب شد. حجت الاسلام و المسلمین حجتی کرمانی  زینت السادات امامی هادی خانیکی و علیرضا زرین دست و  موسوی گرمارودی از جمله بزرگان فرهنگ ایران زمین بودند که سیدعباس صالحی در بهار ۱۴۰۴ به دیدارشان رفت. قباد شیوا ـ هنرمند ۸۵ ساله کشورمان ـ دانش آموختهٔ رشتهٔ نقاشی از دانشکده ی هنرهای زیبا دانشگاه تهران است. او در سال ۱۳۴۵ فارغ التحصیل شد. علی محمد حیدریان محمود جوادی پور هوشنگ سیحون محسن وزیری مقدم از استادان او در رشتهٔ نقاشی بوده اند. شیوا پس از سال ها تجربهٔ عملی در زمینهٔ گرافیک کارشناسی ارشد خود را از مؤسسه پرت شهر نیویورک در سال ۱۳۵۹ اخذ کرد. از فعالیت های او تأسیس بخش گرافیک در صدا و سیمای ایران در سال ۱۳۴۷ و راه اندازی بخش گرافیک انتشارات سروش در سال ۱۳۵۰ است. قباد شیوا در طول سال ها تحصیل و کار حرفه ای آثار خود را در زمینه نقاشی عکاسی و به خصوص گرافیک در نمایشگاه های داخلی و بین المللی از جمله انگلستان فرانسه آمریکا به تماشا گذاشته است. ۲۴۴۵۷

  • دکترای افتخاری برای نویسنده برنده نوبل

    دکترای افتخاری برای نویسنده برنده نوبل

    آفتاب نیوز : اولگا توکارچوک نویسنده لهستانی این مدرک افتخاری را در سوربن دریافت کرد تا نخستین نویسنده لهستانی باشد که به این شکل مورد تقدیر قرار گرفته است.  دانشگاه پاریس (سوربن) در بیانیه خود نوشته است: «کتاب های اولگا توکارچوک به موضوعاتی می پردازند که به قلب او نزدیک هستند مانند رازها اسطوره ها و سفر.» اولگا توکارچوک نویسنده برنده جایزه نوبل ادبیات ۲۰۱۸ یکی از هشت شخصیت خارجی است که دکترای افتخاری دانشگاه سوربن را گرفته است. بنیاد اولگا توکارچوک نیز در صفحه فیسبوک خود درباره این جایزه معتبر نوشته است.  توکارچوک پیش تر نیز دکترای افتخاری دانشگاه وروتسلاو را دریافت کرده و عنوان شهروند افتخاری وروتسلاو را دارد.  توکارچوک پیش تر در سال ۲۰۱۸ توانست برای رمان «پروازها» موفق به کسب جایزه بوکر بین المللی شود تا اولین نویسنده لهستانی باشد که چنین جایزه ای را کسب می کند. او در سال ۲۰۱۹ نیز برای رمان «استخوان های مردگان را شخم بزن» به جمع نامزد های نهایی جایزه بوکر بین المللی راه یافته بود. «داستان های عجیب» «دست نوشته های یعقوب» «آنا در گور های جهان» «آخرین داستان ها» «عروسک و مروارید» و «قصه های کریسمس» از جمله دیگر آثار این داستان نویس و شاعر لهستانی هستند.

  • چرا تصویب «سند ملی اسباب بازی» به سرانجام نمی‌رسد؟

    چرا تصویب «سند ملی اسباب بازی» به سرانجام نمی رسد؟

    نگارش و تدوین سند اسباب بازی برای ساماندهی به صنعت اسباب بازی در ایران به صورت رسمی و مشخص از اواسط دهه ۹۰ به ویژه پس از تأکید رهبر انقلاب در سال ۱۳۹۲ بر ضرورت توجه به صنایع فرهنگی تولید داخلی و وجود پیوست فرهنگی برای تولید اسباب بازی آغاز شد. سندی که تاکنون بارها وعده تصویب آن توسط افراد و نهادهای مرتبط داده شده اما همچنان به سرانجام مشخصی نرسیده است. به گزارش تی تی آنلاین برای پرداختن به موضوع تدوین سند ملی اسباب بازی باید به کمی قبل از مرحله نگارش و تدوین آن نگاه کرد. اسباب بازی عموما به عنوان کالایی مخصوصِ کودکان درنظر گرفته می شود که ابعاد پررنگ روانشناختی فرهنگی و هنری دارد اما در عین حال نمی توان از ابعاد بزرگ اقتصادی که سبب شده تا نام «صنعت» به واژه اسباب بازی اضافه شود غفلت کرد. صنعتی که علی رغم رشد و گسترش آن در سال های اخیر اما کمتر به مشکلات آن توجه شده است و همین امر نیز باعث شده است تا چالش های حوزه نیز همپای گسترش صنعت گسترده تر شود. صنعتی که علی رغم پرسابقه و دیرینه بودن به نوعی نوپا محسوب می شود. فرهنگ یا اقتصاد؛ کدام وجه پررنگ …

  • روایتی از دیداری تاریخی و پرشور: رهبری در کنار نسل جوان

    روایتی از دیداری تاریخی و پرشور: رهبری در کنار نسل جوان

    آنا گزارش می دهد؛ مراسم افطاری دانشجویان در جوار مقام معظم رهبری با حضور وزرا و مسئولان حوزه علوم و بهداشت و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد. به گزارش خبرنگار آنا در یک مراسم شکوهمند و پر از معنا جوانان دانشجوی نسل جدید از سراسر ایران از شمال تا جنوب از کرد تا لر ترک فارس و بلوچ برای شرکت در یک افطار ویژه به دیدار رهبر معظم انقلاب اسلامی آمدند. این مراسم در فضایی گرم و صمیمانه برگزار شد و جمعی از دانشجویان علم دوست و پرانرژی حضور داشتند که با ذوق و شوق فراوان در این جمع شرکت کردند. در این مراسم که نمایندگان دانشگاه های مختلف کشور نیز در آن حضور داشتند دانشجویان با کودکان خود به سمت محل برگزاری حرکت کردند و با فریاد «جانم فدای رهبر» به نشانه عشق و اخلاص خود را بروز دادند. بسیاری از کودکان با پرچم های «یا حسین» بر پیشانی شور و اشتیاق خاصی برای دیدار با رهبر خود از خود نشان می دادند. در حین سخنرانی مقام معظم رهبری کودکی با صدای شیرین بچگانه اش گفت: «جانم فدای رهبر» و دیگر کودکان نیز این جمله …

  • نسخه خطی مصور کلیله و دمنه در کتابخانه بودلیان آکسفورد

    نسخه خطی مصور کلیله و دمنه در کتابخانه بودلیان آکسفورد+عکس

    به گزارش خبرگزاری تی تی آنلاین به نقل از کانال کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران نسخة خطی مصوّر کلیله و دمنه دارای ارزش فرهنگی و فلکلوریک بوده و در قالب سخن انسان با حیوان به مهمترین مسایل اخلاقی و اجتماعی عصر می پردازد. مترجم این اثر عبدالله ابن مقفّع ۷۵۵ ه‍ .ق. | 1354 م. است.   بر اساس تحقیقات انجام شده کلیله و دمنه در اصل اثری هندی به زبان سانسکریت بوده که در دوره ساسانی به پهلوی ترجمه شد. مهم ترین نسخه برای ما ترجمه عربی آن توسط عبدالله بن مقفع در قرن دوم هجری (هشتم میلادی) است. این ترجمه نه تنها متن اصلی را حفظ کرد بلکه با نثر فصیح و بلیغ خود به عنوان یک اثر برجسته ادبی عربی شناخته شد و بر ادبیات فارسی و بسیاری از زبان های دیگر تأثیر گذاشت. وجود نسخه های خطی عربی کلیله و دمنه در یک کتابخانه معتبر غربی مانند بودلیان نشان دهنده اهمیت این اثر در تبادلات فرهنگی بین شرق و غرب در طول تاریخ است.این نسخه های خطی منبع ارزشمندی برای محققان زبان و ادبیات عربی تاریخ تمدن اسلامی و مطالعات تطبیقی ادبیات هستند. تفاوت ها در نسخه ها اعراب گذاری ها نوع خط و قدمت آن ها می تواند اطلاعات …

  • ادامه سریال همسران ساخته می‌شود؟

    ادامه سریال همسران ساخته می شود؟

    آفتاب نیوز : مهدی نقویان رئیس مرکز سیمافیلم درباره برنامه های جدید این مرکز در سال جدید توضیحاتی داد و گفت: ساخت فصل جدید سریال هایی که دیده شده اند مانند «طوبی» و «مهیار عیار» در دستور کار قرار دارد. وی یکی از مهم ترین کارویژه های سیمافیلم را احیای برند ها دانست و تصریح کرد: فصل های جدید سریال های موفق «نون. خ» «زیرخاکی» و «پایتخت» با همین نگاه تولید شد. همچنین پروژه هایی مانند سریال «کاراگاه علوی ۳» هم اکنون در مرحله پیش تولید است و پیشرفت خوبی داشته است. یا پروژه «بهترین تابستان من ۲» با کارگردانی راما قویدل به زودی وارد تولید می شود. نقویان درباره اینکه ساخت این پروژه ها در حالی که برخی بازیگران اصلی شان در قید حیات نیستند چه طور امکان پذیر است بیان کرد: احیای این برند ها با چالش هایی همراه است و همان طور که گفته شد ممکن است برخی بازیگران اصلی در قید حیات نباشند یا به دلیل سن بالا امکان همکاری نداشته باشند. همچنین باید تغییرات لازم در روایت داستان با توجه به تحولات اجتماعی امروز اعمال شود. با این حال تلاش ما این است که امکان ساخت سریال های موفق فراهم شود. رئیس سیمافیلم ادامه داد: …

  • نمایش فیلم‌های اسکاری ایران در زاگرب

    نمایش فیلم های اسکاری ایران در زاگرب

    کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با سه پویانمایی و یک فیلم سینمایی جدید خود در هفته فیلم ایران در زاگرب حضور یافت. به گزارش تی تی آنلاین به نقل از روابط عمومی کانون سه انیمیشن موفق کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شامل «در سایه سرو» به کارگردانی شیرین سوهانی و حسین ملایمی برگزیده اسکار ۲۰۲۵ «سمپاش» به کارگردانی فرنوش عابدی با کسب بیش از ۳۳۰ جایزه ملی و بین المللی و «ده سالگی» به کارگردانی فاطمه جعفری اثر موفق کانون با تکنیک استاپ موشن در رویداد هفته فیلم ایران در شهر زاگرب (کرواسی) حضور پیدا کردند که هر سه اثر به عنوان نماینده بخش انیمیشن ایران برای مخاطبان کروات به نمایش در آمدند. همچنین فیلم سینمایی «در آغوش درخت» ساخته بابک خواجه پاشا محصول مشترک کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و سازمان سینمایی سوره که نماینده سینمای ایران در شاخه بهترن فیلم بین المللی اسکار ۲۰۲۵ بود نیز در این رویداد هنری حضور دارد. سخنرانان آیین گشایش این رویداد هنری که با حضور دوست داران سینما و هنر ایران برپا شد به علاقه مخاطبان کرواسی به سینمای ایران موفقیت سینمای ایران در جهان و همچنین نقطه تمایز فیلم های ایرانی به خاطر شاعرانگی نمادگرایی ظریف و توانایی …

  • واکنش حماس به اظهارات جدید ترامپ درباره ساکنان غزه

    واکنش حماس به اظهارات جدید ترامپ درباره ساکنان غزه

    حازم قاسم سخنگوی جنبش حماس اظهارات اخیر ترامپ مبنی بر عدم اخراج هر یک از ساکنان غزه را به معنای عقب نشینی او از طرح جنجالی آوارگی مردم غزه دانسته تأکید کرد که آمریکا باید رژیم اشغالگر را برای اجرای آتش بس در غزه تحت فشار واقعی قرار دهد. به گزارش خبرگزاری آنا «حازم قاسم» سخنگوی جنبش حماس فلسطین در واکنش به صحبت های اخیر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا که ظاهراً از طرح جنجالی خود برای آوارگی فلسطینیان از نوار غزه عقب نشینی کرد اظهار داشت: صحبت های ترامپ درباره عدم اخراج هر کسی از نوار غزه به معنای عقب نشینی از ایده آوارگی ساکنان این باریکه است. حازم قاسم در اظهاراتی مطبوعاتی تأکید کرد: جنبش حماس خواستار تکمیل این موضع با ملزم کردن رژیم اشغالگر صهیونیستی به اجرای کامل توافق آتش بس است و ما مجدداً بر اهمیت تضمین حقوق فلسطینیان در این راستا تأکید می کنیم. این سخنگوی حماس از ترامپ خواست که با دیدگاه راست افراطی صهیونیست ها همسو نشود و گفت که چنین دیدگاهی به منافع ملت فلسطین آسیب می رساند. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در اظهارات جدید خود از طرح جنجالی برای تبعید فلسطینیان از منطقه غزه عقب نشینی کرد. ترامپ در جریان …

  • واکنش فرهاد توحیدی به سالمرگ دلخراش کیومرث پوراحمد: همه پرسش‌ها سرکوب شد

    واکنش فرهاد توحیدی به سالمرگ دلخراش کیومرث پوراحمد: همه پرسش ها سرکوب شد

    به گزارش خبرگزاری تی تی آنلاین فرهاد توحیدی با انتشار یادداشتی در صفحه شخصی اینستاگرام نوشت: «در ساختار فیلمنامهٔ سه پرده ای وظیفهٔ پردهٔ اول طرح پرسش و وظیفهٔ پردهٔ سوم پاسخ به پرسش است.پردهٔ دوم هم وظیفه دارد تا بر جذابیت فیلمنامه و اهمیت پرسش ها بیفزاید. در سینمای ایران بیش تر اوقات پردهٔ اول به خوبی نوشته می شود و پرسش های کلیدی مطرح می شود.اجرای پردهٔ دوم و بسط و پرورش فیلم نامه بیش تر اوقات خوب از آب در نمی آید.پی رنگ های فرعی نقش خود را به درستی در پیچیده کردن پی رنگ اصلی ایفا نمی کنند و شور بختانه پرده های سوم و پایان بندی حتی از پردهٔ دوم هم بدتر از آب درمی آید. در ماجرای تلخ شانزده فروردین ۱۴۰۲ و از دست رفتن کیومرث عزیز سینمای ایران هم فقط با پردهٔ اول و طرح پرسش های دل خراش رویارو هستیم. در پردهٔ دوم همهٔ پرسش ها سرکوب شد تا اساساً پردهٔ سومی در کار نباشد. کیومرث پوراحمد از برخی جهات در تاریخ سینمای ایران بی هم تاست.ما دوست دارانش هم چنان او را در بهترین فیلم ها رمان ها داستان ها و مقاله هایش می جوییم و پرسش ها را در ذهن …

  • حسین قلی‌زاده درگذشت

    حسین قلی زاده درگذشت

    آفتاب نیوز : حسین قلی زاده سال ۱۳۱۹ در شهر تبریز متولد شد و فارغ التحصیل رشته هنر های زیبا از دانشگاه مسکو و لنینگراد بود. این هنرمند مجسمه ساز در سبک رئالیسم فعالیت و در کارهایش از گل سرامیک و سنگ استفاده می کرد. حسین قلی زاده در سال های پایانی عمر ساکن هلند بود و برگزاری نمایشگاه انفرادی در هلند و بلژیک و شرکت در نمایشگاه گروهی در هلند در کارنامه اش دیده می شود. اجرا و ساخت ۶ سردیس از مشاهیر نقاشی ایران به سفارش سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برای موزه امام علی (ع) شامل: آیدین آغداشلو منوچهر معتبر محمود جوادی پور حسن اسماعیل زاده فرشید مثقالی و جواد حمیدی همچنین اجرا و ساخت دو سردیس از شعرای نامی ایران به سفارش بنیاد رودکی که در تالار وحدت تهران نصب شده اند: ابوعبدالله رودکی شاعر قرن سوم و چهارم هجری و محمدحسین شهریار و اجرا و ساخت سردیس مجسمه ساز معاصر ژازه تباتبایی به سفارش نگارخانه برگ از نمونه کار های هنری این هنرمند فقید است. در ادامه نمونه کار های حسین قلی زاده را مشاهده می کنید:

دکمه بازگشت به بالا