اجتماع و خانوادهکسب و کار ویژه

مراحل کار نماشویی نمای شیشه ای

نماشویی ساختمان چیست؟

به طور خلاصه ، شستشوی نمای ساختمان فرآیند اطمینان از تمیز بودن نمای خارجی یک ساختمان از هر گونه آلودگی ، کثیفی ، جرم ، لکه و مواد آلود کننده می باشد. نما معمولا به قسمت جلویی ساختمان ، جایی که ورودی در آن قسمت قرار گرفته است ، گفته می شود.  نحوه نماشویی ساختمان بستگی به مواد به کار رفته در مصالح آن ساختمان نیز دارد. تجهیزات و راه حل های مورد استفاده مخصوص نوع مواد خواهد بود تا اطمینان حاصل شود که در طی فرآیند هیچ گونه آسیبی به وجود نمی آید. همچنین ممکن است مکان و عملکرد ساختمان دقیقا نحوه تمیز کردن نما را مشخص کند.

فاصله زمانی نماشویی نما بستگی به محل قرارگیری آن ساختمان دارد. مقاله ای درباره شستشو نما ساختمان منتشر کرده که به شرح زیر می باشد :

تمامی ساختمان ها نیاز به توجه یکسانی ندارند! موقعیت قرارگیری ساختمان ،عملکرد و شرایط جوی و جغرافیایی همگی در تعیین سطح تلاش برای تمیز کردن یک ساختمان جهت دستیابی به ظاهر مطلوب نقش خواهند داشت.

نحوه شستشوی نما ساختمان های شیشه ای :

برای تمیز کردن نماهای شیشه ای و کامپوزیت از واترجت و ابروتی استفاده می شود. اگر نمای بیرونی ساختمان حفظ شود ، به حفظ یا افزایش ارزش آن کمک می کند. روش های متعددی برای پاک کردن نمای ساختمان های مختلف با جنس های متفاوت وجود دارد. اما هنگام استفاده از فناوری مربوطه باید سطح مورد توجه قرار گیرد ، زیرا این موضوع برای جلوگیری از آسیب های جدی ضروری است.

نمای ساختمان گل سرسبد آن ساختمان محسوب می شود. اغلب آنها سطوح بزرگ و پیچیده ای هستند که از مواد مختلف ساخته شده اند. به دلیل قرارگیری در مجاورت عوامل محیطی ( برای سال های زیاد ) ، خاک به روش های مختلف در منافذ آن ته نشین شده و به شیوه های مختلف بر روی آن تاثیر منفی می گذارد.

 پاک کننده های فشار قوی آب گرم به دلیل عملکرد تمیز کنندگی بالا در اثر مصرف کم آب ، یک روش موثر و اقتصادی در تمیز کردن نما به حساب می آیند. مزایای پاک کننده های فشار بالا آب گرم در مقایسه با تمیز کننده های فشار بالا آب سرد بر دو جنبه استوار است :

  1. افزایش قدرت تمیز کردن به دلیل دمای بالاتر
  2. دارا بودن مرحله بخار برای نظافت های ملایم

در روند شستشوی نمای ساختمان بر خلاف دستگاه تمیز کننده فشار قوی آب سرد ، کاربر می تواند علاوه بر حجم و فشار آب ، از فاکتور دما در دستگاه های آب گرم نیز استفاده کند. اگر روند نماشویی در محدوده دمایی بین 60 تا 80 درجه سانتیگراد انجام شود ، این منجر به تجزیه سریع تر آلودگی و رسوبات پنهان می شود. نفوذ عمق نیز بیشتر است به طوری که ریشه های خزه و گلسنگ ها برداشته می شوند ، بنابراین از رشد مجدد آن جلوگیری می شود.

نکته آخر در هنگام استفاده از پاک کننده های فشار قوی آب گرم مرحله بخار است : حجم آب تا مقدار نصف کاهش می یابد و تا 155 درجه سانتیگراد بخار تخلیه می شود. در چنین شرایطی شست و شو با شدت بالا صورت گرفته که به طور موثری حتی با کثیفی های سرسخت مانند رنگ ها یا پوشش های قیری نیز مقابله می کند. پایین بودن فشار آب از سطوح بسیار حساس نیز محافظت خواهد کرد!

شرکت ما با سابقه بسیار درخشان خدمات کفسابی در کرج و تهران را با استفاده از تکنولوژی های مناسب انجام می دهد تا از آسیب های جدی جلوگیری شود. صرف نظر از جنس نما ، برای انتخاب تکنولوژی صحیح در هر مورد یک منطقه نمونه باید قبل از آن به طور گسترده آزمایش شود. آیا نما به اسیدها حساس است ؟‌ آیا آب را جذب می کند ؟ کدام ماده تمیز کننده در کدام غلظت و زمان به اثر مطلوب می رسد ؟ کسانی که از قبل با دقت عمل می کنند به نتیجه مطلوب خواهند رسید و از دست دادن ماده یا حذف مواد یا آسیب دائمی دیگر به دلیل ماده پاک کننده نادرست جلوگیری می کنند.

نحوه نماشویی نما سنگی و آجری :

برای شستشوی نماهای سنگی وآجری از واترجت استفاده می شود. شستشو نما ساختمان را تا زمانی که کل منطقه تمیز شود ادامه دهید. توجه داشته باشید که اگر سنگ و یا آجر بیش از حد کثیف باشد ، واترجت به تنهایی کارایی نداشته و باید حتما از سند بلاست استفاده شود تا یک لایه بسیار نازک از سطح سنگ و یا آجر برداشته شود و نما همانند روز اول تمیز شود.

رایج ترین مزایای نماشویی نما :

  • محافظت در مقابل عناصر طبیعی
  • بهبود بهره وری انرژی
  • حفظ شفافیت بصری
  • استفاده بهینه از نفوذ و تصفیه نور طبیعی
  • راهی موثر و مقرون به صرفه برای نوسازی ساختمان های تاریخی
  • افزایش ارزش ملاک

متداول ترین متدهای شستشو نما ساختمان :

شرکت کفسابی شرکت تابناک از متدهای زیر برای شستشوی نما ساختمان و حفظ نما استفاده می کنند :

  • آب = با استفاده از جریان آب پرفشار ، خاک و کثیفی شل شده و از بین می روند. سپس با استفاده از فرچه می توانید کثیفی ها را خراشیده و یا با استفاده از آب با فشار 400psi آبکشی کنید. این روش اغلب برای آجرهای لعاب سنگ آهک استفاده می شود.
  • شستشو نما ساختمان با آب با فشار بالا = هر گونه جرم و کثیفی را با آب با فشار بالا از بین ببرید. این متد برای نماهای آجری ، سنگی و بتونی ایده آل می باشد که به طور موثری رنگ های آلی و جوی را از بین می برد.
  • به روش شیمیایی = لکه ها با استفاده از محصولات شیمیایی مانند پاک کننده های اسیدی ، حلال های آلی ، پاک کننده های قلیایی و مواد شوینده بدون لایه حل می شوند. پس از حل شدن لکه ها ، آنها را شستشو دهید.
  • روش ساینده = نواحی بیرونی زیر لایه ها که دارای لکه هستند ، به راحتی و کاملا با این روش از بین می روند. این متد برای نماهای آجری ، بتونی و سنگی ایده آل هستند.

شستشوی نمای ساختمان با استفاده از طناب :

با داشتن درک کامل از نماشویی با طناب ، تجهیزات مورد نیاز ، داشتن آموزش و مهارت های لازم ، خطرات و روش های جایگزین برای شستن نما می توانید مشخص کنید که آیا این انتخاب مناسبی برای شستن نما است یا خیر! در ابتدا باید بدانیم نماشویی با استفاده از طناب چیست ؟ در این روش با استفاده از طناب و سایر تجهیزات مخصوص می توانید به پنجره های ساختمان های بلند دسترسی داشته باشید.

مهمترین مزیت دسترسی با طناب نسبت به سایر روش های کار در ارتفاع این است که می توان کار را به سرعت و بی خطر با کمترین میزان تاثیر بر کارکنان ساختمان و سایر ساختمان های مجاور انجام داد. عدم نیاز به نصب داربست معمولا باعث می شود تمیز کردن پنجره با دسترسی به طناب یکی از موثرترین راه حل ها باشد.

طیف گسترده ای از ساختمان ها با استفاده از تکنیک دسترسی با طناب تمیز می شوند. این شامل بلوک های اداری بلند مانند آسمان خراش های شهری ، کارخانه ها و سایر ساختمان های تجاری ، بلوک های آپارتمانی ، مراکز خرید ، ساختمان های تاریخی ، ساختمان های دانشگاه ها ، مدارس ، بیمارستان ها و سایر ساختمان های بخش دولتی است. اگرچه این روش مزایای بسیار زیادی دارد ، راه حل های جایگزین دیگری همچون موارد ذکر شده در لیست زیر برای شستشوی نما ساختمان ها وجود دارد :

  • استفاده از دستگاه فشار آب قوی
  • استفاده از دستگاه فشار آب ضعیف
  • استفاده از دستگاه سند بلاست ( دستگاهی که شن را با فشار همراه با آب یا باد پرتاب می‌ کند و با آن سطوح فلزی یا سنگی و غیره را تمیز یا روتراشی می ‌کنند و یا روی شیشه نقش می ‌اندازند )
  • بخار آب گرم
  • استفاده از مواد شیمیایی
  • استفاده از سودا
  • استفاده از اسفنج

نمای سازه ها از مصالح مختلفی همچون آجر ، سفال ، گرانیت ، سنگ مرمر ، ماسه سنگ ، سنگ آهک ، سنگ قهوه ای ، واحدهای سنگ تراشی بتونی ، سیستم های دیواری پرده شیشه ای ، سیستم های عایق بندی بیرونی ( EIFS ) و بتون پیش و غیره ساخته شده اند. ممکن است به دلایل زیادی همچون موارد ذکر شده در لیست زیر آسیب های جدی به نمای ساختمان وارد شود :

  1. عدم نگهداری و نماشویی به موقع
  2. انجماد و یا ذوب شدن
  3. آلودگی هوا
  4. طراحی نامناسب
  5. رطوبت
  6. جا به جایی حرکت سنگ نما

استفاده از طناب در نماشویی ساختمان

یکی از روش های دیگری که برای شست و شوی نمای ساختمان وجود دارد، روشی است که از طناب برای آویزان شدن افراد از ساختمان به کار می رود. این روش شاید به نظر خیلی خطرناک بیاید اما نباید فراموش کنید که این طناب ها از جنس بسیار مقاوم و مستحکمی هستند و به هیچ وجه امکان بریدگی آنها وجود ندارد. حتی در قیاس با روش داربست هم امنیت بیشتری دارد. چرا که اتصالات این طناب بسیار قدرتمند و قوی هستند.

در واقع تعداد افرادی که روش استفاده از طناب را برای شست و شوی نما ترجیح می دهند، بسیار زیادتر است. کافیست برخی مواقع سرتان را بالا بگیرید و به ساختمان های در حال شست و شو نگاهی بندازید. متوجه خواهید شد که بیشتر آن ها از همین روش برای شست و شوی نمای خود استفاده می کنند.

استفاده از کمربند محافظ برای شست و شوی نمای ساختمان

یکی از روش های برتر و ایمن برای شست و شوی نمای ساختمان، استفاده از نوعی کمربند محافظ است که کار کردن در ارتفاع را ایمن تر می سازد. این کمربندها به کمر افراد متصل می شوند و امنیت وی را تضمین خواهند کرد. به همین دلیل است که محبوبیت زیادی میان افراد دارد و خیلی از افرادی که در کار نماشویی ساختمان هستند، از روش کمربند ایمنی استفاده می کنند.

نماشویی با راپل

نوع دیگری از شست و شوی نما وجود دارد که از راپل استفاده می کند. این روش نیز برای شستن سازه های بسیار مرتفع و بلند استفاده می شود. به خصوص اگر در ساختمان مورد نظر، امکان بستن داربست وجود نداشته باشد. این راپل نوعی طناب محکم و بسیار قطور است که با یک سری کمربند ایمنی و طناب محکم می شود. به فردی که با این نوع طناب ها کار می کند، راپل کار می گویند. پس باید بدانید که این کار، نوعی شغل تخصصی است.

نکته ی بسیار مهم در رابطه با راپل این است که نیازمند احتیاط و دقت بسیاری است. چرا که اگر به درستی از راپل استفاده نشود، جان افراد به خطر خواهد افتاد. به همین دلیل است که معمولا از افراد متخصص و خبره جهت انجام شست و شوی نما استفاده می شود. یادتان نرود که کار کردن در ارتفاع های بلند، کاری تخصصی است و هر کسی از عهده ی آن بر نخواهد آمد.

چرا باید نماشویی را انجام دهیم؟

یکی از اصلی ترین سوالاتی که در مورد نماشویی ساختمان پرسیده می شود، این است که اساسا چرا باید نماشویی را انجام دهیم؟ چه اهمیتی دارد که ساختمان ما تمیز و نو به نظر بیاید؟ در واقع هیچ گونه جواب قاطع و مشخصی برای این سوال وجود ندارد. اولین دلیل انجام این کار، اهمیت به پاکیزگی و تمیزی ساختمان است. یادتان نرود که در طول سالیان، گرد و غبار زیادی روی نمای ساختمان می نشیند و آن را چرک و کثیف نشان خواهد داد.

اما واقعیت این جاست که چند دلیل مهم برای انجام این کار وجود دارد که ربطی به نیاز به زیبایی و تمیزی هم ندارد:

  •       باران اسیدی: حتما شما هم اصطلاح باران اسیدی را شنیده اید و می دانید که چه ضررهایی برای افراد و اشیاء می تواند داشته باشد. متاسفانه دود ناشی از کارخانه ها و ماشین ها، به ابرها نفوذ کرده و منجر به بارش باران هایی می شود که حاوی مواد خطرناک اسیدی و صنعتی هستند. این مواد بعد از مدتی منجر به خورده شدن اشیاء خواهد شد. در این میان نمای ساختمان ها بیشتر از هر چیز دیگری در معرض این مشکل است.
  •       لکه های ساختمانی: دومین دلیلی که لزوم استفاده از نماشویی ساختمان را واضح تر می کند، مربوط به لکه های ساختمانی به هنگام ساخت نما است. حتما شما هم دیده اید که در فرآیند ساخت نمای ساختمان، ممکن است قسمت از دوغاب یا سیمان یا هر مصالح دیگری روی نمای سازه چکه کرده و چهره ی آن را ناخوشایند کند. به همین دلیل است که بعد از اتمام نمای ساختمان، خیلی از ساختمان سازان اقدام به شست و شوی نما می کنند تا این لکه ها را از بین ببرند.
  •     آتش سوزی: از دیگر دلایل شست و شوی نمای ساختمان، آتش سوزی و حریق است. خیلی از ساختمان ها بعد از این که یک آتش سوزی را از سر گذراندند، دیگر قابل تشخیص نیستند. لکه های ناشی از آتش سوزی و دوده ها، به قدری نمای ساختمان را سیاه و بدترکیب می کنند که قابل وصف نیست. به همین دلیل است که اولین کاری که خیلی از صاحبان ساختمان انجام می دهند، شست و شوی نما است. به این ترتیب می توانند بخشی از زیبایی و تمیزی سازه را به آن برگردانند.
  •       نمای شیشه ای: یکی دیگر از دلایل شست و شوی نمای ساختمان این است که شیشه های سازه براق و شفاف شوند. در واقع استفاده از شیشه در نمای سازه به این دلیل است که بتوان نور را به خوبی به داخل محیط انعکاس بدهند. اما با وجود شیشه های کثیف و آلوده، این انعکاس به درستی صورت نخواهد گرفت. بنابراین نماشویی ساختمان بهترین راهکار ما خواهد بود.

نماشویی سنگ کامپوزیت

همان طور که اشاره کردیم، هر ساختمانی ممکن است از متریال مخصوصی برای ساخت نما بهره برده باشد. به این ترتیب لازم است که از روش های مختلفی برای نماشویی استفاده شود. یکی از این نماهای رایج، استفاده از سنگ کامپوزیت است. هنگامی که از چنین سنگی برای نمای ساختمان استفاده می کنند، یک ورق نازک آلومینیوم نیز روی آن می کشند تا به این ترتیب کارایی آن افزایش پیدا کند.

در واقع زمانی که از سنگ کامپوزیت برای ساخت نما استفاده می کنید، نیاز خود به شست و شوی سالانه ی نما را کاهش خواهید داد. به همین دلیل است که طرفداران زیادی پیدا کرده است. کیفیت این سنگ به قدری بالاست که بعد از مدتی تغییر رنگ نخواهد داد و طول عمر بالایی نیز دارد.

ناگفته نماند که صرف نظر از سنگ های کامپوزیت، سنگ های دیگری هم هستند که در ساخت نما به کار می روند و می توان عملیات نماشویی را روی آن ها نیز پیاده سازی کرد. برخی از این سنگ ها عبارت هستند از :

نکته ی بسیار مهم اینجاست که این سنگ ها بعد از مدتی زیبایی و کیفیت خود را از دست می دهند. به همین دلیل است که شست و شوی مداوم آن ها لازم و ضروری می باشد.

در واقع زمانی که تصمیم به شست و شوی یک نما می گیرید، بهتر است قبل از هر چیزی به جنس آن نما توجه شود. از چه متریالی برای ساخت نما استفاده شده است؟ آیا نمای مورد نظر از سنگ کامپوزیت است یا تراورتن؟ شیشه است یا آجر؟ این متریال تا چه حد قابل شست و شوی هستند؟ از چه ابزارهایی برای شستن آن ها باید بهره گرفت؟ کدام شوینده برای شستن این نما مناسب تر است؟

بعد از پاسخ دادن به تمامی این سوالات است که می توانید بهترین انتخاب ممکن را داشته باشید و در عین حال به نمای سازه ی خود نیز آسیب وارد نکنید.

دکمه بازگشت به بالا