پیچ و رولپلاک سنگ نما و معرفی 3 روش اجرا

پیچ و رولپلاک نمای ساختمان چه کاری انجام میدهد؟

پیچ و رولپلاک کردن نمای ساختمان باعث جلوگیری از ریزش سنگ میشود و برای مدت طولانی از لق شدن سنگ ها ممانعت میکند.پیچ رولپلاک دو قطعه فلزی و پلاستیکی می باشد که درون سنگ قرار می گیرد تا عمل چسباندن سیمان و سنگ را اجرا کند. پیچ رولپلاک سنگ نما توسط راپل کار با دو طناب اجرا میشود و توسط دریلی که در دست دارد سنگ ها را سوراخ می کند. اگر یک سنگ روی نمای ساختمان لق میشود، احتمال زیادی دارد تا در نقطه دیگری از نما سنگ مجدد ریزش کند پس باید کل نمای ساختمان پیچ شود. چسباندن سنگ به ملات پشت سنگ توسط پیچ و رولپلاک را پیچ و رولپلاک نمای ساختمان می گوییم.

پیچ و رولپلاک سنگ نما چیست؟

پیچ و رولپلاک سنگ نما به منظور پیشگیری از ریزش نما به کار می رود. پیچ و رولپلاک نمای ساختمان به ظاهر ساده است اما نحوه ی انجام کار و متریال مصرفی بسیار مهم می باشد. در صورتی که پیچ و رولپلاک سنگ نما به درستی انجام نگیرد، علاوه بر اینکه سنگ نما مقاوم نمی شود، می تواند به سایر بافت نما نیز آسیب وارد کند.

هر یک از ساختمان ها دارای بافت های مختلف هستند و متریالی مانند فلز، کامپوزیت، شیشه، سنگ و… در بافت نمای ساختمان به کار می رود؛ بنابراین نحوه ی نگهداری هر یک تا حدودی با یکدیگر متفاوت است. بسیاری از ساختمان ها دارای نمای سنگی هستند و در صورتی که نمای ساختمان در ابتدا درست ساخت نشود می تواند بیشتر در معرض مشکلاتی همچون ریزش نما باشد. برای نمای سنگی از پیچ و رولپلاک سنگ نمای ساختمان برای مقاوم سازی نما استفاده می شود.

پیچ و رولپلاک نمای ساختمان توسط گروه پنو راپل به صورت حرفه ای انجام می گیرد. این مجموعه دارای سابقه ی طولانی در این حوزه بوده و برای رفع مشکلات نمای ساختمان و نوسازی آن می توانید از گروه پنو راپل  بهترین خدمات را دریافت نمایید.

مشخصات پیچ و رولپلاک سنگ نما

  • برای نصب پیچ و رولپلاک سنگ نما نیاز است که از پیچ و رولپلاک مناسبی استفاده شود. علاوه بر انتخاب سایز درست و استفاده از ابزار کار مناسب، باید به موارد دیگری هم توجه داشته باشید.
  • برای نصب پیچ و رولپلاک سنگ نما، باید دارای روکش گالوانیزه باشد.
  • پیچ و رولپلاک سنگ نما سخت کاری شده باشد و مقاومت بالایی در مقابل چکش خواری از خود نشان دهد.
  • چهارسو باشد تا به خوبی مستحکم شود.
  • سرپیچ اندازه ای داشته باشد که در خزینه سنگ به خوب قرار گرفته و برجسته نشود.
  • در نوع تمام رزوه بوده و تا انتها بسته شود.
  • مقاومت کششی خوبی داشته باشد و وزن سنگ را به خوبی تحمل کند.

فاصله پیچ و رولپلاک سنگ نمای ساختمان از هم چقدر باشد؟

برخی از افراد این تصور را دارند که هر چه تعداد پیچ رولپلاک نما ساختمان بیشتر باشد، در نتیجه سنگ در جای خود مقاوم تر خواهد بود اما باید توجه کنید که تعداد دریل کاری و سوراخ کاری اگر زیاد باشد می تواند موجب ضعیف شدن سنگ شود بنابراین باید در تعداد مناسبی این کار انجام گیرد.

فاصله پیچ و رولپلاک با توجه به نوع سنگ و ابعاد آن در نظر گرفته می شود. انجام سوراخ کاری به منظور نصب پیچ و رولپلاک سنگ نما، باید با استفاده از دریل مناسبی انجام شود و دارای دیمر باشد تا بتوان سرعت چرخش و ضربه را به خوبی کنترل نمود. برخی از سنگ ها مثل سنگ آهکی و مرمریت برای نصب نیاز به حساسیت بیشتری دارد و باید این کار را با دقت بالایی انجام داد.

چه زمانی بیشترین جدا شدن سنگ از نما مشاهده می شود و باید مراقبت های لازم را انجام داد؟

در طول سال های کاری ما تجربه و شواهد نشان داده است که اکثر ریزش سنگ نما در مدت بارش های پاییزی و زمستانی و همین طور زلزله و طوفان های شدید اتفاق افتاده است. علاوه بر این در زمان تبدیل فصل گرما به سرما و یا سرما به گرما، ریزش سنگ های نما ساختمان را شاهد بوده ایم که ضریب انبساط مواد اولیه ساختمان سازی علت این اتفاق می باشد. اما ممکن است این حادثه با یکبار اتفاق افتادن غیر قابل جبران شود و حتی موجب از بین رفتن یک انسان شود.

امروزه با در نظر گرفتن نوع طراحی نما ها و گسترش یافتن ابعاد سنگ ها برای نما های ساختمانی پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما امری بسیار مهم محسوب می شود. در تصویر زیر به علت نبود اسکوپ سنگ و ضریب انبساط هوا ریزش سنگ نما رخ داده است.

ریزش سنگ نما

در ساختمان هایی با قدمت زیاد سنگهای بزرگ و کوچک در نمای ساختمان به کار برده شده است، به علت تدریجی فرسودگی ملات پشت سنگ و خود سنگ باید به پیچ رولپلاک کردن نما اقدام کرد. حتما به این نکته توجه داشته باشید که عمر ملات پشت سنگ که با سبک سنتی کار شده است چیزی بین 15 الی 20 می باشد.

از دیگر عواملی که در ریزش سنگ نما می تواند موثر باشد عوامل انسانی است. برای مثال در مورد هایی مشاهده شده است که برای درآوردن جای دریچه هوا و یا دریچه پکیج برای واحد، از سوی داخل به بیرون دیوار اقدام به سوراخ کردن آن می کنند. این کار باعث لرزش سنگ نما و گاهی اوقات افتادن آن از نمای ساختمان می گردد. برای باز کردن دریچه در نما بهتر است از سمت خود نما و یا بیرون انجام شود تا فشار از قسمت عقبی سنگ وارد نشود.

پیمانکار پیچ و رولپلاک نما چه خصوصیاتی دارد؟

به طور کلی پیمانکار شخص حقوقی و یا حقیقی می باشد که انجام کل و یا قسمتی از یک پروژه بر عهده او است. پیمانکار باید در انجام آن کار تخصص مورد نیاز را داشته باشد. امکان دارد شما اطلاعات کافی را برای انجام پیچ و رولپلاک نما نداشته باشید. در این صورت توانایی کنترل کردن کار پیمانکاران را ندارید و نمی توانید متوجه شوید آیا با حسن نیت کارش را انجام می دهد یا خیر. در چنین شرایطی شما می توانید با مطالعه و تحقیق لازم اطلاعات کمی را در مورد این موضوع به دست آورید تا نحوه اجرای کار پیمانکار را زیر نظر بگیرید.

چه اندازه ای از پیچ برای تثبیت سنگ مناسب است؟

از پیچ هایی با سایز های گوناگون برای تثبیت سنگ نما استفاده می کنند. ضخامت و طول این پیچ به ضخامت سنگ و ملات پشت آن بستگی دارد. به طور کلی می توان گفت که ملات پشت سنگ + ضخامت سنگ مساوی با طول پیچ می باشد. همچنین اندازه رولپلاک به ضخامت ملات سنگ باید برسد. برای مثال پیچ مناسب برای سنگ هایی که ضخامت 1.5 سانتی متر دارند، 6 سانتی متر مناسب می باشد. برای سنگ هایی که دارای ضخامت 2.5 تا 3 سانتی متر هستند، پیچ مناسب 8 سانتی متر است.

در پیچ و رولپلاک نما مناسب با زیاد شدن سایز پیچ، سایز مته برای سوراخ کاری نیز افزایش می یابد. برای مثال مته 7 برای پیچ 6 سانتی متری با ضخامت 5 میلی متر متناسب می باشد. دقت داشته باشید که برای جلوگیری از ترک خوردن و شکسته شدن سنگ هنگام سوراخ کاری اگر ابعاد سنگ تان کوچک است از مته ای با سایز کوچکتر استفاده کنید.

علاوه بر این ها بر روی دیواره پشت بام درپوش هایی قرار گرفته اند که این درپوش ها باید پیچ و رولپلاک شوند تا طوفان شدید نتواند آن ها را از جا بکند.

منبع مقاله: پنو راپل

دکمه بازگشت به بالا