سبکهای طراحی ویلا کداماند؟ + جدیدترین نمونه های زیبا و متنوع
انواع سبکهای طراحی ویلا | معرفی ۶ سبک معروف جهان
اولین چیزی که در زمان بازدید ملک میتواند نظر مشتری را نسبت به ویلا جلب کند، نوع طراحی ویلا است. به عبارت دیگر سبک طراحی ویلا باعث میشود تا ویلای شما لوکس، چشم نواز و خاص دیده شود. احتمالاً انواع سبکهای ویلاهای خاص را در شهرکهای معروف شمالی دیده باشید. سبکهایی مثل سبک کلاسیک، مدرن، مینیمال، روستیک و … که هر یک جلوه و زیبایی خاص خودشان را دارند. اصولاً افرادی که قصد ساخت ویلا در شمال را دارند، نوع سبک ویلا را متناسب با سلیقه خود انتخاب میکنند.
البته نوع طراحی ویلا صرفاً به شکل ظاهری ساختمان خلاصه نمیشود؛ بلکه دکوراسیون داخلی ویلا، متریال مورد استفاده در طراحی داخلی و حتی محوطه سازی هم متناسب با سبک ویلا طراحی میشود. اگر میخواهید با انواع سبکهای معماری معروف در جهان که کاربرد زیادی در ایران دارند آشنا شوید، این مطلب را از دست ندهید.
ویلا چیست؟
ویلا به ساختمانهایی گفته میشود که از ۴ جهت باز باشد و به ساختمانهای اطراف محدود نشود. ویلاها به طور معمول متراژ بالایی دارند و در مکانهای خوش آب و هوا و حومه شهر ساخته میشوند. البته وجود حیاط و فضای سبز هم از دیگر ویژگیهای اصلی ویلاها است.
انواع ویلا بر اساس سبکهای طراحی
انتخاب نوع سبک ویلا علاوه بر سلیقه شخصی، به شرایط جغرافیایی هم بستگی دارد. در ادامه انواع سبک طراحی ویلا که در ایران به خصوص شهرهای شمالی پرطرفدار است را معرفی میکنیم.
۱. ویلا مدرن
یکی از رایجترین سبکهای طراحی ویلا در ایران، سبک مدرن است. ویلاهای مدرن طراحی ساده و در عین حال خلاقانهای دارند که عموماً به رنگ سفید یا روشن هستند. ویژگیهای اصلی این سبک استفاده از رنگهای روشن و خنثی و طراحی پنجرههای قدی و بزرگ است. برای ساخت ویلاهای مدرن از مصالحی مثل بتن، سنگ، شیشه و فلز استفاده میشود؛ این سبک پس از انقلاب صنعتی رواج پیدا کرد. در طراحی ویلای مدرن، بیشتر از احجام مربع و مکعب استفاده میشود و هدف از آن ایجاد نمای سه بعدی است. عموماً برای ساخت ویلاهای لوکس و هوشمند از سبک مدرن الهام گرفته میشود.
ویژگیهای سبک مدرن:
- عدم محدودیت برای طراحی
- سادگی و خلاقیت
- امکان گسترش ویلا در آینده
- نورگیری بسیار عالی
- چشم انداز زیبا به دلیل داشتن پنجرههای قدی
۲. ویلا سنتی یا ایرانی
هر کشوری دارای سبک ویلای خاص خودش است. کشور ایران نیز با قدمت طولانی، سبک سنتی و مشخصی دارد که در شهرهای مختلف به چشم میخورد. البته سبک سنتی با توجه به شرایط اقلیمی میتواند متنوع باشد. از آنجایی که ایران دارای اقلیمهای متنوعی است، هر شهر سبک معماری جداگانهای دارد. برای مثال سبک معماری ویلا در یزد کاملاً با سبک ویلا در مازندران تفاوت دارد. از آنجایی که ویلاسازی بیشتر در شمال کشور رواج دارد، ویژگیهای یک ویلای سنتی در این منطقه را شرح میدهیم.
برای ساخت یک ویلای سنتی در شمال میتوانید از متریال مدرن استفاده کنید؛ اما نباید سادگی و تقارن را فراموش کنید. ویلاهای سنتی شمال عموماً به صورت فلت و دارای شیروانی هستند. برای ایجاد فاصله ساختمان با سطح زمین هم از چندین پله استفاده میشود. قرارگیری پنجرهها روبروی یکدیگر و طراحی دالان ورودی هم از اهمیت بالایی برخوردار است.
ویژگیهای سبک سنتی یا ایرانی:
- الهام گرفته از بناهای سنتی ایرانی
- به کار بردن مصالح بومی در ساخت ویلا
- ایجاد ارتباط ساختمان با طبیعت
- سادگی و تقارن در طراحی ویلا
- استفاده از سرستون، پنجرههای رنگی، دالان و …
۳. ویلا کلاسیک و نئوکلاسیک
معماری کلاسیک در اصل جلوهای از معماری اشرافی و لوکس روم است. از آنجایی که این سبک از معابد و کاخهای روم باستان الهام گرفته، رعایت تقارن، تعادل، شکل سر ستونها و جزئیات آن بسیار مورد اهمیت قرار دارد . ویلا کلاسیک را میتوانیم در دسته انواع ویلاهای تجملاتی قرار دهیم که برای ساخت آن از مصالح و متریال کلاسیک و سنتی استفاده میکنند. البته در سبک نئوکلاسیک که پس از این سبک مورد توجه قرار گرفت، از مصالح نوین و امروزی اما با همان اصول و شیوه طراحی سبک کلاسیک استفاده میشود.
ویژگیهای سبک کلاسیک و نئوکلاسیک:
- استفاده از رنگهای روشن
- تنوع مصالح مورد استفاده
- تجمل گرایی و لوکس بودن
- متراژ بسیار بالای ویلاهای کلاسیک
- رعایت تقارن و تناسب در طراحی ویلا
۴. ویلای مینیمال
ویلای مینیمال یکی از انواع سبکهای طراحی ویلا پرطرفدار است. سبک مینیمال مشابه نام خود سادگی و زیبایی خاص خودش را دارد. زمان ساخت و هزینه ویلای مینیمال بسیار کمتر از دیگر انواع ویلاها است. توجه به جزئیات و استفاده از فضاهای پِرت خانه از ویژگیهای اصلی سبک مینیمال است.
البته برای داشتن یک ویلای مینیمال باید به محوطه سازی و دکوراسیون داخلی آن هم توجه کنید. تک رنگ بودن، سادگی، دوری از تجملات و فضای آرامش بخش ویلا باید در این نوع سبک رعایت شود. ویلاهای مینیمال عموماً متراژ پایینی دارند. برای داشتن یک ویلای مینیمال باید از حداکثر فضای داخلی استفاده کنید و صرفاً از وسایل ضروری برای دکوراسیون داخلی استفاده کنید.
ویژگیهای سبک مینیمال:
- تک رنگ بودن فضای داخلی و بیرونی
- دوری از تجمل گرایی
- هزینه پایین ساخت ویلا
- زمان کمتر ساخت
- استفاده حداکثری از فضا
- امکان ساخت ویلای مینیمال در زمینهای کوچک
۵. ویلای روستیک
یکی از سبکهای معماری ویلا که ارتباط خوبی با طبیعت دارد، سبک روستیک یا روستایی است. در طراحی و ساخت ویلاهای روستیک تلاش میشود تا کمترین آسیب به محیط زیست وارد شود؛ از این رو ویلای روستیک را میتوان ویلایی دوستدار طبیعت دانست. با ورود به دنیای صنعتی و افزایش خانههای مدرن، کمبود خانههایی با سبک روستایی به چشم میخورد. از این رو عدهای از معماران برای بازگرداندن حس صمیمیت و خلق خانهای با ویژگیهای سنتی و روستایی، سبک روستیک را خلق کردند.
در سبک معماری روستیک، ویلای شما با طبیعت اطرافش هارمونی و ارتباط دارد. متریال مورد استفاده در آن نیز از سنگ، چوب، آجر و … استفاده میشود که بیشتر در طبیعت میبینم. این روزها علاقه افراد به خرید ویلاهای سبک روستیک بیشتر از قبل شده است. البته برای داشتن یک ویلا به سبک روستیک باید طراحی فضای داخلی آن هم به سبک و سیاق قدیمی چیدمان کنید.
ویژگیهای سبک روستیک:
- ساخت ویلایی سازگار با محیط زیست
- استفاده از متریال خام و ساده در ساخت ویلا
- حس صمیمیت و خاطره انگیز بودن
- تعامل بیشتر انسان با طبیعت
- دوری از زندگی ماشینی و شهری
- استفاده از طیف رنگهایی مشابه با طبیعت
- استفاده از وسایل دست ساز در طراحی داخلی و خارجی
۶. ویلای تلفیقی
همانطور که از نام این ویلا پیداست، ویلای تلفیقی ترکیبی از چند سبک طراحی مختلف است. بسته به سلیقه طراح، این سبکها میتوانند با یکدیگر هماهنگ باشند یا باهم تضاد داشته باشند. از این رو نمیتوان متریال یا طرح مشخصی برای طراحی این نوع ویلا تعیین کرد. اگر به دنبال تنوع در سبک طراحی ویلا هستید و میخواهید ویلایی خاص داشته باشید، ویلای تلفیقی مناسب شما است. البته به دلیل استفاده از چند سبک مختلف در طراحی ویلاهای تلفیقی، نمیتوان همه آنها را خلاقانه، زیبا یا اصولی در نظر گرفت. برای همین بهتر است کار طراحی این نوع ویلا را به طراحان خبره سپرد.
ویژگیهای سبک تلفیقی:
- امکان طراحی خلاقانه ویلا بدون چارچوب و قوانین خاص
- امکان ساخت ویلای هوشمند و مدرن با سبک کلاسیک و سنتی
- امکان هنجارشکنی و استفاده از متریال متنوع
- امکان ایجاد تناسب و هماهنگی یا تضاد در طراحی
- امکان استفاده از پالت رنگی دلخواه
عوامل مؤثر بر طراحی ویلا
- شرایط زیست محیطی و اقلیمی منطقه
- نوع فرهنگ و آداب و رسوم
- سبکهای متداول ویلا در منطقه
- متراژ زمین
- سلیقه شخصی
- منطبق بودن نوع ویلا با ویژگیهای مورد نظر
- بودجه ساخت ویلا
- موقعیت زمین، زاویه تابش خورشید و جهت وزش باد
- هماهنگی نمای خارجی ویلا با دکوراسیون داخلی