مزیت خرید ترون نسبت به سایر رمزارزها چیست؟ 

آیا ارز دیجیتال TRX سرمایه گذاری خوبی است؟ ارز ترون بخریم یا نه؟

اینکه ترون بخریم یا نه و آیا ارز دیجیتال TRX سرمایه گذاری معتبر و خوبی است یا خیر، با توجه به محبوبیت این رمز ارز یکی از سوالات تازه‌واردان است. برای پاسخ به این سوال‌ باید بیشتر با پروژه ترون آشنا شویم و ارزش سرمایه گذاری در آن را بررسی کنیم. در این صورت، می‌توانیم به این سوال که «آیا ترون بخرم یا نه» پاسخ بدهیم.

تاریخچه تولد شبکه و رمز ارز ترون

ترون یک پلتفرم بلاک چینی غیر متمرکز است که هدف ساخت یک سیستم سرگرمی محتوای دیجیتال جهانی و آزاد مبتنی بر ایده ذخیره‌سازی توزیع‌شده را در سر می‌پروراند، که امکان به‌اشتراک‌گذاری آسان و مقرون‌به‌صرفه محتوای دیجیتال را فراهم خواهد کرد. ترون یکی از جاه‌طلبانه‌ترین پروژه‌ها در فضای کریپتوست.

این شبکه در سال 2017 تحت عنوان یک شرکت غیرانتفاعی به‌نام ترون فاندیشن (Tron Foundation) تاسیس و خرید ترون در تلگرام در سپتامبر همان سال (3 مهر 96) با قیمت اولیه 0.002 دلار برای عموم به‌صورت رسمی آغاز شد. مدیرعامل این پروژه جاستین سان (Justin Sun) نام دارد که یکی از چهره‌های جنجالی چند سال اخیر بوده است. وی در همان سال به جمع 30 کارآفرین برتر زیر سال 30 مجله فوربس راه یافت. همه این‌ها از جمله عوامل جلب توجه به این پروژه و افزایش 5,648 درصدی قیمت ترون طی 5 سال عمر این شبکه بوده است.

آیا ارز ترون معتبر است؟

ترون از زمان آغاز به کار تا کنون، اکوسیستمی بزرگ از برنامه‌های غیر متمرکز (DApp) و دیگر پروژه‌ها را ساخته است. با این وجود، برخی با انتقاد از مدیرعامل ترون ادعا کرده‌اند که وی از کدهای اتریوم برای توسعه این پروژه استفاده و مجوز لازم برای این کار را کسب نکرده است. بنابراین اتهام سرقت ادبی در وایت پیپر ترون و دستورات پروتکل آن، یکی از چالش‌های بزرگ این پروژه بوده است.

همان موقع بود که سوالات کاربران و سرمایه گذاران در خصوص آینده سرمایه گذاری روی ترون و اینکه آیا باید این ارز دیجیتال را بخریم یا نه، مطرح شد. در سال 2020، شرکت Flipside Crypto با انتشار گزارشی درباره ترون و با امید به پاسخ به این سوال که «آیا ترون کلاهبرداری است؟»، نگاه عمیق‌تری به این پروژه رمز ارزی انداخت. این گزارش با پرداختن به خلاءهای داستان ترون، از اتهام سرقت ادبی در وایت پیپر گرفته تا وعده هدیه 20 میلیون دلاری که هیچ‌گاه انجام نشد، آغاز می‌شود. با این وجود، در نهایت این گزارش نتیجه‌گیری عجیبی می‌کند:

    عرضه رمز ارز TRX طی 30 روز گذشته نشان‌دهنده اکوسیستمی بسیار سالم و فعال است.

در این گزارش همچنین آمده است که کاربران در حال استیک ترون هستند، هر دوی نهنگ‌ها و کاربران عادی به استفاده از برنامه‌های غیرمتمرکز این شبکه می‌پردازند، ارز TRX در صرافی‌های غیر متمرکز معامله می‌شود و هر دوی اپراتورهای نودها و اعتبارسنج‌ها پاداش خود را دریافت می‌کنند. شاید بتوان گفت که مهمترین نتیجه این گزارش، عدم تمرکز عرضه ترون میان چند نهنگ بزرگ و توزیع عادلانه آن است. بر اساس یافته‌های این شرکت، محققان ترون را «واقعی‌تر» از 90 درصد پروژه‌های بلاک چینی دیگر می‌دانند.

ارزش بازار یا مارکت کپ ترون چقدر است؟

مارکت کپ (Market Cap) یا ارزش بازار معیاری برای سنجش میزان سرمایه و پول موجود در بازار یک ارز دیجیتال است. بنابراین از این فرمول می‌توان برای پاسخ به این سوال که آیا ترون بخرم یا نه، استفاده کرد. فرمول محاسبه این شاخص بسیار ساده است. برای این کار کافی است تعداد ارزهای در گردش را در قیمت هر واحد ضرب کنید. به استناد CoinMarketCap، امروز 6 اردیبهشت 1402، عرضه کل در گردش رمز ارزهای TRX برابر 90,680,345,111 واحد است که با توجه به قیمت 0.06604 دلاری هر واحد ترون، مارکت کپ بازار این رمز ارز برابر 5,988,207,466 دلار است و در رتبه پانزدهم ارزهای دیجیتال برتر بازار قرار دارد.

هنگام آغاز فروش عمومی ترون در سال 2017، 15.57 میلیارد واحد ترون به سرمایه گذاران خصوصی، 40 میلیارد واحد برای عرضه اولیه سکه آن، 34 میلیارد واحد به ترون فاندیشن و 10 میلیون میلیارد واحد دیگر به شرکت تحت مالکیت جاستین سان تخصیص یافت. این یعنی 45 درصد از عرضه TRX به بنیان‌گذار و خود پروژه تعلق گرفت و 55 درصد دیگر، بین سرمایه گذاران توزیع شد.

مزایای ارز دیجیتال ترون ؛ چرا باید TRX بخرم؟

تحلیلگران و متخصصان زیادی پیش‌بینی‌های مثبتی درباره آینده قیمت رمز ارز tron crypto کرده‌اند که با استفاده از آن می‌توان به سوال آیا ترون بخریم یا نه پاسخ داد. این امر ارز دیجیتال TRX را به گزینه‌ای جذاب برای سرمایه گذاری در دارایی‌های دیجیتال تبدیل می‌کند. در این قسمت، به بررسی مزایای ترون می‌پردازیم.

رشد ترون در حوزه‌های مختلف

ترون طی سال‌های گذشته رشد بسیار خوبی در حوزه‌های کلیدی امور مالی غیر متمرکز داشته است. افزایش تعداد حساب‌ها و کاربران فعال این بلاک چین، یکی از همین معیارهاست. همانطور که می‌دانید، عدم وجود پایگاه کابری بزرگ برای یک پروژه به‌معنای نبود حمایت از سوی سرمایه گذاران است. اما بر اساس گزارشات هفتگی، تعداد حساب‌های فعال ترون دائما رو به افزایش است.

بر اساس این گزارشات، حداقل 70 میلیون کاربر در حال انجام تراکنش در این شبکه هستند. تحلیلگران زیادی آینده مثبتی را برای این سوال که ترون بخرم یا نه پیش‌بینی کرده‌اند. محرک‌های پیشران تقاضا برای خرید ارز دیجیتال ترون عواملی از جمله شهرت این رمز ارز در بازار، احساسات تریدرها، همکاری‌های این پروژه، گسترش شبکه، بهبود اقتصاد و سیاست‌های پولی انقباضی هستند.

قیمت پایین TRX

ترون در حال حاضر با قیمت 0.06 دلاری معامله می‌شود که در مقایسه با دیگر رمز ارزها، ارزش نسبتا پایینی دارد. بنابراین شما می‌توانید 100 واحد TRX را با قیمت 60 دلار خریداری کنید. این رمز ارز در 5 ژانویه 2018 (15 دی 96) سقف قیمتی 0.3004 دلاری را ثبت کرد و طی این 5 سال هنوز به چنین سطحی بازنگشته است. این یعنی در صورت تکرار دوباره این اتفاق، خرید و هولد ترون برای سرمایه گذاری بلند مدت سودآوری بالایی برای معامله‌گران به‌همراه خواهد داشت.

سرمایه گذاری در ارز دیجیتال ترون

ترون در حال حاضر 77 درصد کمتر از این سقف قیمتی معامله می‌شود، اما بسیاری نسبت به آینده رمز ارز TRX و اینکه آیا باید آن را بخریم یا نه، خوشبین هستند.

سرعت بالا و کارمزد پایین تراکنش‌ها

احتمالا همانطور که می‌دانید، ترون ابتدا به‌عنوان یک توکن ERC20 روی شبکه اتریوم منتشر شده بود اما یک سال بعد یعنی در سال 2018، به شبکه اصلی خود با استاندارد TRC20 و TRC10 مهاجرت کرد. دلیل اصلی این اتفاق، سرعت پردازش پایین تراکنش‌های اتریوم بود و با رشد پایگاه کاربری ترون، اکثر کاربران از کارمزدهای گس این بلاک چین بسیار ناراضی بودند.

مهاجرت ترون به یک شبکه بهتر با TPS 2000، نقش حیاتی در افزایش تعداد تراکنش‌های روزانه این رمز ارز داشته است. در حال حاضر، حجم تراکنش‌های 24 ساعته این شبکه 353,800,674 دلار با کارمزد تقریبا 0 دلار (0.000005 دلار) بوده است. برای مقایسه این آمار، چند شبکه زیر را در نظر بگرید:

  • اتریوم: 15 تا 30 تراکنش در ثانیه با متوسط کارمزد 45 دلاری
  • بیت کوین: 4 تا 6 تراکنش در ثانیه با متوسط کارمزد 1.87 دلاری
  • کاردانو: 250 تراکنش در ثانیه با متوسط کارمزد 0.3 دلاری
  • لایت کوین: 56 تراکنش در ثانیه با متوسط کارمزد 0.01 دلاری
  • دش: 56 تراکنش در ثانیه با متوسط کارمزد 0.006 دلاری
  • بیت کوین کش: 116 تراکنش در ثانیه با متوسط کارمزد 0.01 دلاری

به همین خاطر است که بسیاری از کاربران، پاسخ به این سوال که ترون بخرم یا نه را در دل آینده همکاری‌های بیشتر و گسترش سرمایه گذاری شرکت‌های بزرگ می‌دانند.

نحوه استخراج ارز دیجیتال ترون

در رابطه با اکثر ارزهای دیجیتال کاربران قادر به استخراج آن ارزها بودند. اما در ارز دیجیتال ترون امکان استخراج آن توسط کاربران وجود ندارد. انجام تراکنش های این ارز دیجیتال از طریق الگوریتم Dpos صورت می گیرد. میزان 65 میلیارد از 100 میلیارد توکن ارائه شده برای این ارز هم اکنون در حال گردش است. شما می توانید توکن های این ارز را از طریق کمک به اعتبارسنجی تراکنش ها در شبکه به دست آورید.

به این شکل کارمزد تراکنش ها به عنوان پاداش به شما داده می شود. این هزینه توسط شبکه پرداخت می گردد. در شرایط کنونی شما نمی توانید این ارز را به صورت مستقیم خریداری کنید. بنابراین لازم است ابتدا یک ارز دیجیتال دیگر نظیر اتریوم یا بیت کوین را خریداری کرده و سپس آن را  از طریق صرافی هایی که امکان تبدیل به ارز ترون را فراهم کرده اند اقدام به مبادله آن با ترون کنید. پس از انجام مراحل نیز ترون مورد نظر به کیف شما برگشت داده شده و می توانید آن را برای بلند مدت و یا کوتاه مدت سرمایه گذاری کنید.

ترون چگونه کار می کند؟

کلیه داده های روی شبکه ترون رایگان است و هیچ نهاد یا مرجع مرکزی قادر به کنترل داده های این شبکه نیست. در این شبکه این امکان برای تولید کنندگان محتوای دیجیتال فراهم شده است تا با تولید و انتشار محتوای دیجیتال خود ارز دیجیتال ترون کسب کنند. در واقع تولیدکنندگان محتوا در این شبکه توکن ترونیکس یا سایر توکن هایی که در این شبکه پشتیبانی می شود را از مخاطبان محتوا به عنوان پاداش و یا حق الزحمه دریافت می کنند.

تولیدکنندگان محتوای دیجیتال قادر هستند ارزها یا توکن های خودشان را بسازند. این ارزها در برنامه کاربردی توزیع شده خودشان قابل استفاده است. تمامی این توکن ها توسط توکن اصلی ترون پشتیبانی می شود. پشتیبانی از بازی ها در شبکه ترون به عنوان گام نهایی در برنامه محسوب می شود. کاربران می توانند از دارایی های دیجیتال خود به سازندگان بازی های کامپیوتری به صورت مستقیم و بدون دخالت هیچ سازمان واسطه ای پاداش بدهند.

تولید کننده محتوا می تواند ارز دیجیتال ترون دریافتی را که از تولید و انتشار محتوای دیجیتال در شبکه ترون به دست آورده برای پرداخت دیگر سرویس های بلاک چین ترون استفاده کرده و یا تبدیل به رمزارز دیگری کند. و در نهایت آن را به ارز فیات مورد نظر خود تبدیل کند.

دکمه بازگشت به بالا