فرهنگ و هنر

  • خانه موسیقی: انگیزه قتل یاسمین رحمتی نامشخص است

    خانه موسیقی: انگیزه قتل یاسمین رحمتی نامشخص است

    به گزارش خبرگزاری تی تی آنلاین، خانه موسیقی ایران در پیامی منتشر کرد: «یاسمین رحمتی نوازنده سنتور، آهنگساز و استاد دانشگاه تهران، بامداد چهارشنبه ۱۴ شهریور ماه به ضرب گلوله به قتل رسید و خانه موسیقی ایران این حادثه هولناک را به خانواده این هنرمند و جامعه موسیقی تسلیت می‌گوید. یاسمین رحمتی که اهل شهر تفرش است، به جز نوازندگی و تدریس در دانشگاه، آهنگسازی آثاری را هم در کارنامه خود دارد. در حال حاضر انگیزه  قتل نامشخص و توسط پلیس در حال بررسی است و جزئیات مراسم تشیع این هنرمند اطلاع‌رسانی خواهد شد.» ۱۴ شهریورماه، رئیس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان گیلان از وقوع یک قتل مرموز زن و مرد جوان در یک منزلی ویلایی اجاره ای در منطقه کفترود پیربازار شهر رشت خبر داد و گفت که دستگیری قاتل یا قاتلان در دستور کار پلیس قرار دارد. با حضور کارآگاهان آگاهی در محل مشخص شد که یک زن ۳۶ ساله و یک مرد ۳۷ ساله غیربومی در یک منزل ویلایی اجاره ای با سلاح گرم به قتل رسیده اند. ۲۴۵۲۴۵

  • غزل جدیدی از رهبر انقلاب منتشر شد

    غزل جدیدی از رهبر انقلاب منتشر شد

    آفتاب‌‌نیوز :  در جریان دیدار رمضانی امسال شاعران با رهبر انقلاب در فروردین‌ماه ۱۴۰۳، حجت‌الاسلام انصاری نژاد از شعرای کشور که به‌تازگی کتابی با عنوان «امین شعر انقلاب» تدوین و منتشر کرده، از حضرت آیت‌الله خامنه‌ای درخواست کرد تا غزل منتشر نشده‌ای از سروده‌هایشان را برای انتشار در چاپ جدید این کتاب در اختیار وی قرار دهند.  رهبر انقلاب نیز با تقدیر از آقای انصاری نژاد با این پیشنهاد موافقت و غزلی از سروده‌های ایشان در اختیار این شاعر قرار گرفت. هفته‌نامهٔ «خط حزب‌الله» متن این غزل حضرت آیت‌الله خامنه‌ای را به شرح زیر منتشر می‌کند. «شرح‌حال» گامی به راه و گامی در انتظار دارم سرگشته روزگاری پَرگارـ‌وار دارم دلبسته‌ی امیدی در سنگلاخ گیتی رَه بی‌شکیب پویم، دل بی‌قرار دارم یک عمر می‌زدم لاف از اختیار و اینک. چون شمع، اشک و آهی بی‌اختیار دارم گو ابرِ غم ببارد تا همنشین عشقم از غم چه باک دارم کاین غمگسار دارم نبود روا که گیرم جا در حضیض پَستی سیلم که هستی خود از کوهسار دارم سرشارم از جوانی هر چند پیر دهرم. چون سرو در خزان نیز رنگ بهار دارم از خاک پاک مشهد نقشی است بر جبینم شادم «امین» که از دوست، این یادگار دارم سیدعلی خامنه‌ای گفتنی است، …

  • «اشکواره حسینی» فرصت طلایی برای انتقال قیام عاشورا به آیندگان است

    «اشکواره حسینی» فرصت طلایی برای انتقال قیام عاشورا به آیندگان است

    تی تی آنلاین/مازندران مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، برگزاری اشکواره ملی فرهنگی هنری حسینی را یک فرصت طلایی برای همه هنرمندان و فعالان بخش فرهنگی و هنری کشور برای خلق هنرنمایی درانتقال درست مفاهیم و تاثیرپذیری آیندگان از قیام عاشورا اعلام کرد. احسان آهنگر پنجشنبه شب درآیین اختتامیه هفتمین اشکواره ملی فرهنگی هنری حسینی درشهرستان آمل گفت: ترویج فرهنگ حسینی با توجه به هجمه‌هایی که علیه دین و مذهب در جامعه در حال رخ دادن است، برگزاری برنامه های جامعی همچون اشکواره فرهنگی هنری حسینی می‌تواند اطلاعات مفید به مخاطب بدهد. وی افزود: اشکواره فرهنگی هنری حسینی درواقع یک فرصت و بهانه‌ای برای هنرمندان است که درابعاد مختلف، حماسه ماندگارو تاریخی عاشورا و قیام اباعبدالله را بیان و برای آیندگان تببین کنند. مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی مازندران با بیان اینکه نقشی که رسانه‌ها وحوزه فرهنگ و هنر در ترویج وحفظ واشاعه فرهنگ دارند، برکسی پوشیده نیست و همواره در طول تاریخ تاثیرگذاری خودش را داشته است، تصریح کرد: استفاده از ابزار هنر در زنده نگه داشتن قیام عاشورا درهمه ۱۴ قرن گذشته با زبان شعر، تعزیه، داستان ، نقالی و در دهه‌های اخیر ساخت فیلم وسریال کاملا مشهود و شاخص بوده است. آهنگر ادامه داد: زبان هنر، زبان احساس …

  • بهبود خدمت‌رسانی و آسایش شهروندان با ظرفیت علمی دانشگاه

    بهبود خدمت‌رسانی و آسایش شهروندان با ظرفیت علمی دانشگاه

    رئیس شورای اسلامی شهرستان آذرشهر عنوان کرد: استفاده از ظرفیت‌ها و هم‌افزایی مدیریت شهری و دانشگاه به بهبود خدمت‌رسانی به شهروندان و آسایش و رفاه اجتماعی می‌انجامد. به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، رضا نیکبخت رئیس شورای اسلامی شهرستان آذرشهر در دیدار با رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد آذرشهر با قدردانی از خدمات ارزنده این دانشگاه و اهمیت حضور آن در شهرستان آذرشهر گفت: اقدامات مفید و موثر دانشگاه باعث بالابردن توانمندی علمی شهرستان و شهروندان شده است. نیکبخت عنوان کرد: باید در راستای تعامل و پیوند بهتر دانشگاه با مدیریت شهری به منظور توسعه علمی شهرستان حرکت کنیم؛ چراکه استفاده از ظرفیت‌های دو طرف با هم‌افزایی یکدیگر قطعاً به بهبود خدمت‌رسانی به شهروندان و آسایش و رفاه اجتماعی و رضایت عمومی می‌انجامد. وی ادامه داد: با شناختی که از ظرفیت علمی و امکانات و سخت افزارها و زیرساخت‌های موجود در دانشگاه آزاد آذرشهر دارم با برنامه‌ریزی و بهره‌بردن از تمام ظرفیت‌ها قطعاً این دانشگاه می‌تواند با بهترین و دانشگاه‌های تراز اول کشور رقابت کند. رئیس شورای اسلامی شهرستان آذرشهر برای همکاری متقابل و حمایت‌های موثر به منظور رفع مشکلات مانند برقراری و تسهیل حمل و نقل عمومی دانشجویان و دانشگاه، زیباسازی ورودی و عابر پیاده دانشگاه قول مساعد …

  • «تعزیه»؛ از سوگ و غم تا «شبیه‌خوانی» شاد در ایام ولادت «ائمه»/ترویج خرافه با اصرار بر متون «غیرمعتبر» صحیح نیست

    «تعزیه»؛ از سوگ و غم تا «شبیه‌خوانی» شاد در ایام ولادت «ائمه»/ترویج خرافه با اصرار بر متون «غیرمعتبر» صحیح نیست

    تی تی آنلاین اصفهان – فاطمه کازرونی: تعزیه هنری است که در طول تاریخ، همواره جلوه‌گاه حق و حقیقت بوده است به نوعی که در تاریک‌ترین لحظات زندگی بشر، با پراکنش نور حقیقت بر دل‌ها، خفاش‌های تیره «جهل» را از پلک‌های دنیا زوده است تا چشمان بشریت به جای تاریکی «گمراهی و بی‌فکری» به نور «هدایت و اندیشه» روشن شود. اما تعزیه همه آن چیزی نیست که ما در ایام سوگواری اهل بیت (ع) می بینیم، تاریخچه این هنر نمایشی بسیار گسترده‌تر از آن چیزی است که شنیده ‌یم یا در تصورات ما جای دارد. این هنر نمایشی که در ایام سوگواری سیدالشهدا از آیین‌های اصلی عزاداری است به ویژه در اواخر ماه صفر در نقاط مختلف کشور و اصفهان برپا می شود و در این میان تعزیه شهرهایی مانند قودجان، افوشه نطنز و دیگر روستاها و شهرهای استان اصفهان سالهاست که از شهرت خاصی در سطح ملی نیز برخوردار است، هنری که لحظه‌هایی از تاریخ که گلوی نازکِ حقیقت در زیر چکمه‌های خفقان نفسهای آخر را می‌کشید تیغ تیز از دستار هنرآفرین خود برکشیده و در دفاع از حقیقت قیام «ثارالله» قد علم کرده است. اما جالب است بدانیم که هنر تعزیه مختص به ایام سوگواری سیدالشهدا (ع)، پیامبر …

  • کدام بازیگر «مشرقی» فیلم جدید فریدون جیرانی می‌شود؟

    کدام بازیگر «مشرقی» فیلم جدید فریدون جیرانی می‌شود؟

    آفتاب‌‌نیوز : فریدون جیرانی که در سال‌های اخیر بیشتر در کسوت مجری و میزبان برنامه‌های گفت‌وگومحور سینمایی دیده شده، قصد دارد در مقام کارگردان فیلم «نام من، مینا» را جلوی دوربین ببرد. جیرانی در این پروژه، علاوه بر کارگردان، تهیه‌کننده هم هست و امیر عربی فیلمنامه این کار را نوشته است. قرار است نخستین نمایش این فیلم در جشنواره فیلم فجر امسال باشد. آخرین فیلم جیرانی «آشفته‌گی» نام داشت که محصول سال ۱۳۹۷ بود. این فیلم در سال ۱۳۹۸ به نمایش درآمد و در اکران شکست خورد و بعد از آن جیرانی دیگر پروژه‌ای سینمایی را کلید نزد و فقط سریال «نهنگ آبی» را ساخت که واکنش‌ها به آن نسبتا منفی بود. در ۶ سال گذشته که جیرانی بیشتر به اجرای برنامه‌های گفتوگومحور سینمایی یا فعالیت‌های مطبوعاتی در قالب تولید پادکست و نوشتن مقاله اشتغال داشت، به نظر می‌رسید که این کارگردان و تاریخ‌نگار سینمای ایران دیگر فیلم جدیدی را جلوی دروبین نخواهد برد. اما ظاهرا جیرانی عزمش را جزم کرده تا شانس خود را به عنوان کارگردان در سده جدید محک بزند. جیرانی کارش را در سینما با فیلمنامه‌نویسی «آفتاب‌نشین‌ها» در سال ۱۳۶۰ آغاز کرد. او تا سال ۱۳۶۶ که فیلم «صعود» را کارگردانی کرد، ۷ فیلمنامه دیگر نوشت. …

  • پیاده‌روی زائران در دهه پایانی صفر نیازمند نگاهی ملی است

    پیاده‌روی زائران در دهه پایانی صفر نیازمند نگاهی ملی است

    تی تی آنلاین/خراسان رضوی معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: با توجه به اینکه سالانه استقبال از پیاده‌روی زائران امام رضا(ع) بیشتر می‌شود، قطعا باید حوزه زیرساخت‌ها تقویت شود و نگاهی ملی به حرکت پیاده‌روی زائران در دهه پایانی صفر معطوف شود. علی‌اصغر شالبافیان با حضور در جمع زائران پیاده و بازدید از روند خدمت‌رسانی به زائران امام رضا(ع)، اظهار کرد: در روزی که آقای رئیس جمهور در مشهد حضور دارند به مشهد آمدیم و بازدید جداگانه از روند خدمت‌رسانی در مشهد خواهیم داشت. گزارشی از نحوه الزامات پشتیبانی و حمایتی، تدارک زیرساخت‌ها و ظرفیت‌سازی برای سال‌های آینده، قطعا به رئیس جمهور تقدیم خواهد شد. همچنین پس از اتمام برنامه‌های دهه پایانی صفر، گزارش‌های استانی را در ستاد خدمات سفر کشور مطرح خواهیم کرد. وی در خصوص وضعیت پذیرایی موکب‌های مشهدی از زائران افزود: تا کنون بیش از ۲۳۰ هزار زائر پیاده وارد شهر مشهد شده‌اند و با توجه به استقبالی که در محورهای دوازده‌گانه زائران پیاده به مشهد وجود دارد، پیش‌بینی می‌شود ورود زائران پیاده به مشهد به بیش از ۴۰۰ هزار نفر افزایش پیدا کند. شالبافیان عنوان کرد: یکی از مهمترین جلوه‌های مشارکت مردم در برگزاری و میزبانی از زائران را در محورها شاهد هستیم. …

  • انجام محاسبات تا ۱۰۰ برابر سریع‌تر با کارت‌های پردازش گرافیکی داخلی

    انجام محاسبات تا ۱۰۰ برابر سریع‌تر با کارت‌های پردازش گرافیکی داخلی

    یک استارت آپ ایرانی سرویس‌های پردازش گرافیکی متنوع و قدرتمند ارائه می‌دهد که برای محاسبات سنگین طراحی شده است و می‌تواند تا ۱۰۰ برابر سریع‌تر نسبت به واحد پردازنده مرکزی و کامپیوتر‌های شخصی انجام دهد. به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، یک استارت آپ ایرانی موفق به ارائه کارت‌های پردازش گرافیکی شده که می‌‎تواند در حوزه‌های مختلف از جمله پردازش تصویر، کلان داده‌ها و بسیاری از محاسبات علمی هوش مصنوعی مورد استفاده قرار بگیرد. این کارت‌های پردازش گرافیکی برای انجام محاسبات در حداقل زمان اختصاصی کاربرد دارد و برای افزایش سرعت رندرینگ، آموزش شبکه‌های عصبی هوش‌مصنوعی، پردازش تصویر و کلان داده‌ها و بسیاری از محاسبات علمی هوش مصنوعی در دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی، شرکت‌ها، شتابدهنده‌ها مورد استفاده است. از مزایای این کارت‌های پردازش گرافیکی می‌توان به کاهش زمان محاسبات پیچیده در سیستم‌های داده کاوی هوش مصنوعی، یادگیری ماشین تجزیه و تحلیل‌های پچیده و همچنین بهبود کسب و کار‌ها از طریق دستیابی به چند سرور پردازش گرافیکی به صورت همزمان، استفاده از انواع سرور‌های پردارش گرافیکی اختصاصی، طراحی طبق نیاز و سلیقه مشتری برشمرد. همچنین کاهش هزینه‌ها و مقرون به صرفه بودن، دسترسی آسان و پشتیبان ۲۴ ساعته ، ارائه مجموعه‌ای از خدمات و سرور ابری شبکه توزیع محتوا ذخیره …

  • لطفاً کمی بی‌خیال ممیزی شوید و تنظیم‌گری کنید!

    لطفاً کمی بی‌خیال ممیزی شوید و تنظیم‌گری کنید!

    به گزارش خبرگزاری تی تی آنلاین، مهدی صالح‌پور، از فعالان رسانه‌ای و حوزه نمایش خانگی با توجه به حواشی اخیر VOD‌ها، یادداشتی را درباره وضعیت تنظیم‌گری و مجوزهای این حوزه در اختیار تی تی آنلاین گذاشته است. او در این یادداشت نوشته است: در دنیا، پیش از انتشار هر اثر فرهنگی یا هنری، «ثبت حق تألیف یا کپی‌رایت» ارجح بر دریافت مجوز دولتی است. اینکه یک اثر کپی نباشد و حق مالکیت هنرمند دیگری را نقض نکرده باشد، اهمیت بیشتری دارد. ملاحظات محتوایی (ممیزی) را در «حوزه کتاب» ناشران، در «حوزه موسیقی» شرکت‌های پخش موسیقی و در «فیلم و سریال‌ها» پلتفرم‌ها و تلویزیون‌ها انجام می‌‎دهند. اگر دولتی باشند با سخت‌گیری بیشتر، و اگر خصوصی باشند (که اغلب خصوصی هستند) بر اساس قوانین بالادستی و توسط صاحبان پلتفرم (ناشر، پخش‌کننده و…) ممیزی می‌شوند. وظیفه نهادهای نظارتی و تنظیم‌گر، استفاده از سازوکارِ قانونی «نظام رتبه‌بندی سنی» در مواردی مثل محتوای خشن، مواد مخدر و نمایش برهنگی (با قوانین سخت‌گیرانه‌تر) است که لزوماً هم به ممیزی ختم نمی‌شود و تنظیم‌گری در شیوه پخش است. قوانین و مقررات بازدارنده و بیشتری هم در در مورد مسائل حساس مذهبی و سیاسی که امنیت ملی را به خطر می‌اندازد، تنظیم شده و هم تولیدکننده و هم …

  • عکس| گزارشی جالب از مراسم عروسی حسین کلانی

    عکس| گزارشی جالب از مراسم عروسی حسین کلانی

    آفتاب‌‌نیوز : در هفته‌ی نخست اردیبهشت ۱۳۵۱ جشن عروسی حسین کلانی بازیکن درخشان فوتبال تیم ملی وقت ایران و نیز تیم پرسپولیس در باشگاه پرسپولیس برگزار شد. آن‌چه در پی می‌خوانید گزارش خبرنگار مجله‌ی «سپید و سیاه» مورخ ۱۳ اردیبهشت ۵۱ از مراسم جالب ازدواج اوست. دمِ در باشگاه «پرسپولیس» غلغله است، دوستان و دوست‌داران «حسین کلانی» آمده‌اند تا در ضیافت عروسی او شرکت جویند، «مهراب شاهرخی» که کنار درِ ورودی ایستاده است، دل‌خوری از چند بار خلف وعده‌اش جلو می‌آید. مرا می‌بوسد و باز هم با من قرار ملاقات می‌گذارد و باز هم قولش را فراموش می‌کند! از پله بالا می‌آیم «کاشانی» را می‌بینم. دومین بدقول عضو تیم «پرسپولیس» می‌خندد و قول می‌دهد از سفر «کره» رپورتاژ‌هایی برای «سپید و سیاه» بیاورد. پله‌های پرپیچ‌وخم تمامی ندارد! «مجید حلوایی» مدافع درخشان تیم ملی و تیم «پاس» از تعدد پله‌ها گله می‌کند: «به اندازه‌ی هاف‌تایم طول می‌کشه تا آدم بالا بیاد!» به تراس باشگاه «پرسپولیس» می‌رسم. بیش‌تر فوتبالیست‌ها آمده‌اند و دو به دو می‌گویند و می‌خندند، خوش‌حال‌اند از این‌که سریع‌ترین مهاجم فوتبال ایران دارد در جرگه‌ی ورزشکاران متاهل قرار می‌گیرد. همین که چند دقیقه‌ای از ساعت ۹ شب می‌گذرد حسین کلانی با همسر زیبایش دوشیزه «میترا سمیعی» می‌آیند. فلاش‌های دوربین‌های عکاسی …

دکمه بازگشت به بالا