تسهیل همکاریهای راهبردی ایران و هند با قرارداد تجهیز پایانههای بندر شهید بهشتی چابهار
مراسم امضای قرارداد مشارکت شرکت IPGL هند در تجهیز و بهره برداری از بندر شهید بهشتی چابهار با حضور وزیر راه و شهرسازی کشور و وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراهههای هند در وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در مراسمی با حضور مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی ایران و سارباناندا سونوال وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراهههای جمهوری هند، قرارداد تجهیز و بهرهبرداری از پایانههای کانتینری و کالای عمومی بندر شهید بهشتی چابهار توسط شرکت IPGL هند، امروز (دوشنبه ۲۴ اردیبهشت) امضا شد.
قرارداد تجهیز و بهرهبرداری از پایانههای بندر شهید بهشتی چابهار توسط شرکت IPGL هند با حضور وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران و وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراهههای جمهوری هند، امروز منعقد میشود.
امضای این قرارداد نقطه عطفی در همکاریهای تجاری و اقتصادی دوجانبه و منطقهای دو کشور و همچنین تسهیل همکاریهای راهبردی بین ایران و هند محسوب میشود.
توسعه همکاریهای ترانزیتی و حمل و نقل چند وجهی بین ایران و هند
بر اساس این گزارش، از اهداف کلان انعقاد این قرارداد که در نتیجه مذاکرات کارشناسی و تخصصی گروه کاری مشترک حاصل شده، میتوان به تشریک مساعی دو کشور در عملیاتی کردن اهداف موافقتنامه بینالمللی حمل و نقل در کریدور شمال- جنوب، موافقتنامه ترانزیتی سهجانبه ایران، هند و افغانستان با محوریت بندر چابهار و توسعه همکاریهای ترانزیتی و حمل و نقل چند وجهی بین ایران و هند در منطقه آسیای مرکزی در چارچوب اهداف همکاریهای راهبردی هند و آسیا مرکزی اشاره کرد.
تقویت و تسهیل همکاریهای ترانزیتی هند و افغانستان از طریق ایران، توسعه محور شرق و سواحل مکران، توسعه همکاریهای منطقهای ایران، هند و روسیه برای سرمایهگذاریهای مشترک در تکمیل زیربناهای منطقهای حمل و نقل و ترانزیت، از اهداف دیگر این قرارداد است.
برای تحقق اهداف کلان فوق، از طریق انعقاد قرارداد تجهیز و بهرهبرداری از بندر شهید بهشتی چابهار اقدامات گوناگونی پیشبینی و تفاهم شد که سازمان بنادر و دریانوردی بخشی از ترمینالهای کالاهای عمومی و کانتینری بندر شهید بهشتی چابهار را به مدت ۱۰ سال در اختیار طرف هندی قرار دهد.
۱۲۰ میلیون دلار در تامین تجهیزات راهبردی بندرچابهار
همچنین طرف هندی به منظور تجهیز و توسعه بندر شهید بهشتی چابهار، به میزان ۱۲۰ میلیون دلار در تامین تجهیزات راهبردی بندر و همچنین بیش از ۲۵۰ میلیون دلار در زیر ساختهای حمل و نقلی چابهار تامین اعتبار خواهد کرد.
بر اساس این قرارداد، طرفین متعهد به ایفای تعهدات خود در تسهیل ترانزیت در مسیر کریدور شمال- جنوب بوده و به توسعه خطوط کشتیرانی بین بنادر دو کشور و جذب بارهای ترانزیتی کانتینری اقدام خواهند کرد.