قرص چربی سوز چه ضرری دارد؟

در یک ماه ۱۰ کیلو وزن کم کنید! بخورید و لاغر شوید! هر هفته یک سایز کم کنید! مطمئنا این پیام های تبلیغاتی را از شبکه های تلویزیونی ایرانی و حتی خارجی شنیده اید. این تبلیغات وعده کاهش وزن سریع با قرص ها و مکمل های خوراکی را می دهند که در صورت واقعیت بسیار رویایی هستند. اما عملکرد این قرص ها و داروهای لاغری تا چه اندازه به وعده های تبلیغاتی جامه عمل می پوشاند؟ آیا این شعارها و وعده ها در عمل قابل تحقق هستند؟ آیا تا زمانی که فعالیت ورزشی در کنار استفاده از گن لاغری ترکیه نداشته باشید، لاغری امکان پذیر است؟ آیا بدون عارضه اند! قطعا چنین نیست. این مقاله را بخوانید تا با عوارض قرص های لاغری بیشتر آشنا شوید.

چربی سوزی چیست و قرص های لاغری چطور به این کار کمک می کنند؟

با افزایش سبک زندگی ناسالم، چاقی به یک بحران جهانی تبدیل شده است. افرادی که از چاقی و اضافه وزن رنج می برند، به هر کاری اعم از شروع رژیم های غذایی سخت و عرق کردن در باشگاه های ورزشی دست می زنند. آنها قیمت شکم بند لاغری زنانه را میپرسند اما تمایلی به خرید و استفاده از آن ندارند.  چرا که روش جدیدی پا در عرصه کاهش وزن گذاشته است که با نام های چربی سوزی، قرص لاغری و یا داروی لاغری شناخته می شود. همه ی ما این عناوین را شنیده ایم. اما چربی سوز یا چربی سوزی چیست؟

آن طور نامش نشان می دهد، چربی سوزها چربی های اضافی بدن را در سریع ترین زمان ممکن از بین می برند. چربی سوزها معمولا ترکیبی از گیاهان و محرک هایی هستند که باعث می شوند با افزایش دمای بدن، کالری بیشتری بسوزانید. قرص های لاغری همچنین، اشتهای شما را سرکوب کرده و زمانی که وعده های کم کالری می خورید، کمبود انرژی را جبران می کنند.

چربی سوزها معمولا در قالب قرص یافت می شوند و در میان کسانی که قصد کاهش وزن سریع دارند، محبوبیت زیادی پیدا کرده اند. زمانی که شخص به سرعت وزن خود را با قرص های چربی سوز کاهش می دهد، رضایت خاطر پیدا می کند و این باعث محبوبیت مضاعف این قرص ها می شود. اما این سوال پیش می آید که آیا مکمل های لاغری ایمن و بی خطر هستند یا خیر؟

قرص های چربی سوز چگونه کار می کنند؟

همانطور که در بالا گفته شد، قرص های لاغری به منظور کاهش وزن بدون زحمت و در مدت کوتاه به وجود آمده اند. امروزه، بازار پر از مکمل های چربی سوز است. در واقع، قرص های لاغری به سه روش در بدن عمل می کنند:

۱. سرکوب اشتها

یکی از روش های چربی سوزها برای کاهش وزن، کاهش اشتهاست. این کار با به هم ریختن مواد شیمیایی و هورمون های بدن انجام می شود تا فرمان سیری کاذب به مغز برسد. به عبارت دیگر، قرص های لاغری زمان و میزان ترشح هورمون ها را از حالت عادی خارج می کنند که باعث مختل شدن سیگنال های بدن به مغز می شود. راه دیگری نیز برای کاهش اشتها وجود دارد که آن هم برهم زدن بازجذب است. ایجاد این اختلال باعث می شود که زودتر احساس سیری کنید که البته این کار خطرناک بوده و همراه با عوارضی همچون حالت های عصبی و حتی حمله قلبی است.

۲. مسدودکننده های چربی

۳. افزایش متابولیسم

بعضی قرص های چربی سوز نیز از طریق افزایش متابولیسم بدن منجر به کاهش وزن می شوند. این قرص های لاغری به طور مصنوعی سوخت و ساز بدن و یا سرعت شکستن مواد مغذی و تبدیل آن ها به انرژی را افزایش می دهد. کافئین یکی از موادی است که به وفور در چربی سوزها استفاده می شود. مصرف کافئین باعث آزاد شدن هورمون هایی در جریان خون می شود که سرعت متابولیسم را بالا می برند. بدن در بلند مدت در برابر این محرک ها مقاوم شده و این نوع چربی سوزها تاثیر خود را از دست می دهند.

عوارض قرص های لاغری

با چیزهایی که تا اینجا خواندید به نظر می رسد که داروهای چربی سوز سریع ترین راه ممکن برای رسیدن به وزن ایده ال هستند. اما باید دید که آیا لاغری سریع به عوارض آن می ارزد؟ همانطور که در بالا به آن اشاره شد، هیچ قرص لاغری بدون عوارض وجود ندارد و حتما با مشکلاتی همراه خواهد بود. بهتر است قبل از اینکه با مشکلات عوارض این قرص ها درگیر شوید ، گن لاغری برای زیر لباس مجلسی را برای استفاده روزمره خود امتحان کنید و از نتایج آن شگفت زده شوید. برخی از متداول ترین عوارض دارو ها یا قرص های لاغری عبارتند از:

استرس

بیشتر داروهای لاغری میزان کورتیزول (هورمون استرس) را در بدن بالا می برند. از این رو، اگر از اضطراب های همیشگی رنج می برید، قرص لاغری آن را تشدید خواهد کرد. قرص چربی سوز افدرین اگر با دوز بالا مصرف شود، می تواند آسیب های جدی را وارد نماید؛ آسیب هایی همچون اضطراب، بی خوابی، تپش قلب، سرگیجه و استفراغ.

بی خوابی

قرص های لاغری مثل افدرین و کافئین باعث افزایش ضربان قلب و سوخت و ساز می شوند که در نتیجه، الگوی خواب برهم می خورد. از طرفی، بی خوابی تاثیر منفی بر سیستم ایمنی بدن دارد و منجر به خستگی بیش از حد و ابتلا به بیماری های مزمنی چون سرماخوردگی و آنفلوانزا می گردد. علاوه بر آن، محسوب می شود.

افزایش فشار خون

اکثر قرص های لاغری دمای بدن را افزایش می دهند و به دنبال آن، متابولیسم بدن و سوختن چربی ها با سرعت بیشتری انجام می شود. مصرف قرص لاغری محبوب افدرین فشار خون و ضربان قلب را بالا می برد. این عارضه بعدها منجر به کاهش گردش خون در بدن می گردد.

بدتر شدن شرایط روحی

اگرچه و اعتماد به نفس غیر قابل انکار است، اما راه های لاغری غیر اصولی مثل مصرف بیش از اندازه ی قرص لاغری می تواند اختلالات روحی مانند استرس، حالت های عصبی، دمدمی مزاجی و رفتارهای تهاجمی را در بیمار ایجاد کند. در موارد شدید، فرد اقدام به آسیب زدن به خود می نماید.

کم آبی بدن

قرص های چربی سوز همچنین خطر کم آبی بدن را به خصوص در فصول گرما یا هنگام فعالیت های فیزیکی افزایش می دهند. در بیشتر موارد، کافئین و افدرین به عنوان عاملین اصلی کم آبی بدن در طول افزایش سرعت کاهش وزن شناخته شده اند. خود کم آبی بدن عوارضی مثل سردرد و در موارد شدید، افتادن بر روی زمین در حین فعالیت های سنگین را در پی دارد.

قرص‌های لاغری چگونه عمل می‌کنند؟

در برخی از مواقع، افرادی را مشاهده می‌کنید که با استفاده از قرص لاغری کاهش وزن داشته‌اند. قطعاً سؤال پیش می‌آید که اگر این قرص‌ها خوب نیستند، پس چگونه تأثیر می‌گذارند؟ در برخی از موارد این داروها، باعث کاهش وزن می‌شوند. اما آیا لاغر شدن به هر قیمتی درست است؟ آیا ارزش دارد به ازای کاهش وزن، سلامتی خود را از دست بدهید؟ و در نهایت، آیا این قرص‌ها جایگزین مناسبی برای هستند؟

برخی از این قرص‌ها از طریق بهم ریختن هورمون‌های بدن باعث سرکوب اشتها می‌شوند. کم کردن میل به غذا از روش‌های طبیعی اشکالی ندارد، اما با اختلالات هورمونی، قطعاً تبعات بدی دارد یا با استفاده از مواد بلاکر چربی، سلول‌های چربی را حذف می‌کنند. بدن در حالت طبیعی به جذب چربی سالم نیاز دارد. این قرص‌ها بر ضد این نیاز عمل می‌کنند. برخی دیگر از داروهای لاغری هم با افزایش متابولیسم غیرطبیعی، بدن را در شوک وارد می‌کنند، این کار بسیار خطرناک است.

عوارض قرص لاغری برای سلامتی چیست؟

به اصل مطلب می‌رسیم. مصرف قرص لاغری چه عوارضی دارد؟ این قرص‌ها در هیچ‌کدام از آزمایشگاه‌های معتبر جهانی تأیید شده نیستند. شاید بگویید داروهای درمانی هم عوارض دارند و این طبیعی است. در علم پزشکی زمانی که یک دارو، قرص و… ضررهایش بیش از منافعش باشد، مصرف آن را منع می‌کنند.

برخی از این قرص‌ها شاید باعث کاهش وزن شما شوند، اما از مسیر اشتباه این کار را می‌کنند. درست مانند این است که برای رسیدن به آن طرف یک رودخانه عمیق، به‌جای رد شدن از روی پل، از درون آب عبور کنید. به‌صورت کلی عوارض قرص‌های لاغر کننده در دو دسته کوتاه‌مدت و بلندمدت قرار می‌گیرند. همان‌طور که پیداست،  برخی از عوارض این قرص‌ها به‌سرعت و در مدت‌زمان کمی خودشان را نشان می‌دهند. برخی دیگر نیز پس از گذر زمان و در موقعیت‌های حساس برای شما خطرآفرین می‌شوند.

عوارض کوتاه‌مدت قرص‌ لاغری

یک سری از عوارض در مدت‌زمان مصرف قرص لاغری گریبان شما را می‌گیرند. این عوارض وابسته به نوع بدن افراد عمل می‌کنند. البته که عمل کردن آن‌ها قطعی است، اما ممکن است در برخی از افراد دیر یا زود داشته باشد. به‌عنوان‌مثال: یکی از عوارض جدی قرص‌های کاهش وزن و لاغری، افزایش استرس است. مصرف این قرص‌ها باعث افزایش هورمون کورتیزول در بدن می‌شوند. این هورمون باعث ایجاد دلشوره، نگرانی، اضطراب، عدم تمرکز، افسردگی و تشدید ناراحتی می‌شود.

طبق تحقیقات بسیاری از افرادی که مصرف‌کننده این داروها بوده‌اند، دچار افسردگی‌های دوره‌ای شده‌اند. با مصرف قرص‌های لاغر کننده، خواب خوش نخواهید داشت. برخی از این قرص‌ها باعث افزایش کافئین و افدرین در بدن می‌شوند. دو عنصری که ضد خواب و آرامش هستند. در پی مصرف این قرص‌ها و همچنین افزایش روند کمبود خواب، عصبانیت و پرخاشگری نیز شروع می‌شود.

حالت تهوع، سرگیجه و مشکلات ادرار

پس از مصرف قرص‌های لاغری، بسیاری از هورمون‌ها در بدن دچار تغییر و تحول می‌شوند. این اتفاق باعث بروز مشکلاتی مثل حالت تهوع، استفراغ، اسهال، سرگیجه‌های دائمی و… می‌شود. هرچقدر دوز مصرف این قرص‌ها بیشتر باشد، این عوارض شدیدتر می‌شوند. با افزایش متابولیسم غیرطبیعی توسط مواد درون این قرص‌ها، بدن با مشکل کم‌آبی مواجه می‌شود. کم‌آبی بدن بسیار خطرناک است و می‌تواند زمینه‌ساز مشکلات بزرگ‌تری باشد.

دکمه بازگشت به بالا