عمومیکسب و کار ویژه

انواع عایق الاستومری لوله ای

کاربرد عایق الاستومری

از کاربردهای عایق الاستومری می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. از عایق الاستومری می توان جهت عایق کاری تأسیسات و سیستم تأسیسات خورشیدی، سیستم های مکانیکی در صنایع کشتی سازی، صنایع دارویی، صنعت نفت و گاز و صنایع پتروشیمی و همچنین در داکت ها استفاده نمود.
  2. امکان عایق کاری چیلرهای بزرگ و انواع لوله های ساختمانی با این عایق وجود دارد.
  3. با توجه به خاصیت ضد حریق این محصولات، می توان از آنها در شرایط مورد نیاز بهره گرفت.
  4. همچنین با کمک این عایق می توان از انتقال صدا جلوگیری نمود. لازم به ذکر است که امکان کاهش شدت صوت با بکارگیری عایق الاستومری به ضخامت 2 سانتی متری، به میزان 35 دسی بل وجود دارد.
  5. از دیگر کاربردهای عایق الاستومری عبارتند از: عایق کاری بخش های مختلف سیستم های تهویه مطبوع از قبیل لوله کشی آب، کانال هواساز، لوله های کولر گازی، سیستم های VRF و همچنین در کیلین روم ها و …
  6. علاوه بر آن، می توان از این محصول جهت آب بندی سطوحی مانند روف گاردن یا بام سبز، سرویس های بهداشتی، استخر، چاله آسانسور، تراس و بالکن، برطرف کردن رطوبت و نم پارکینگ ها و انباری ها نیز استفاده کرد.

مزایای عایق الاستومری : عایق های الاستومری به جهت مزایای منحصر به فردی که دارند، در صنایع مختلف به کار می روند. فوم عایق xps  یکی از بهترین گزینه‌ها برای عایق‌سازی ساختمان‌ها به دلیل مقاومت بالا در برابر حرارت و سرما است . در ادامه به معرفی مزایای بی نظیر این عایق ها اشاره خواهیم کرد:

  • عایق الاستومری به جهت دارا بودن ساختار غیر سمی، به محیط زیست آسیبی وارد نخواهد کرد.
  • محدوده دمایی 40- تا 180+ درجه سانتیگراد را می توان به عنوان مقاومت حرارتی این عایق در نظر گرفت.
  • این عایق در مقابل شرایط جوی سخت همچون برف، طوفان و تگرگ دارای مقاومت زیادی می باشد.
  • این عایق ها دچار ترک خوردگی در سرما نشده و در برابر گرما نیز جاری نخواهد شد.
  • سهولت در اجرا و نصب، از دیگر مزایای آن به شمار می رود.
  • این محصول علاوه بر کاهش میزان هزینه های اقتصادی، سرعت انجام پروژه را نیز افزایش خواهد داد.

ویژگی عایق الاستومری

  • از مقاومت بالایی در مقابل ضربات احتمالی خارجی و همچنین لرزش های ساختمانی برخوردار است.
  • امکان ترمیم و تعمیر این عایق به راحتی وجود دارد.
  • استفاده از این عایق بر روی سقف، مانع از ایجاد پوسیدگی در آن خواهد شد.
  • بر روی سطوح فلزی، آلومینیومی، سنگی و غیره دارای قدرت چسبندگی بالایی است.
  • همچنین این محصول مقاومت فوق العاده ای در مقابل اشعه UV و نور مستقیم خورشید دارد.
  • طراحی و تولید عایق الاستومری بر اساس به روزترین تکنولوژی های دنیا و مطابق با استانداردهای جهانی صورت می گیرد.
  • عایق الاستومری از انعطاف پذیری بالایی برخوردار بوده و در ابعاد و رنگ های مختلف تولید می شود.
  • از دیگر مشخصات عایق الاستومری می توان به استحکام و طول عمر بالای آنها اشاره کرد.

انواع عایق الاستومری

عایق های الاستومری را می توان در دو نوع NBR و EPDM تقسیم بندی نمود که دارای تفاوت های خیلی جزئی نسبت به یکدیگر بوده و این تفاوت ها فقط در کاربردهای خاص قابل مشاهده هستند. در سایت بهین فلکس در مقاله ای به بررسی پرداخته ایم. در جدول زیر میتوانید این مقایسه را به صورت خلاصه مشاهده کنید. همچنین عایق های الاستومری را می توان از لحاظ اندازه و شکل در دو نوع رولی و لوله ای دسته بندی کرد. البته عایق های رولی نیز از انواع مختلفی همچون رولی ساده، رولی شانه تخم مرغی و رولی با رولی چسبدار تشکیل شده است. یکی از انواع عایق های الاستومری که می توان از آن نام برد، عایق NBR است که ساخت آن با مواد پلیمری نیتریل بوتادین رابر صورت می گیرد.

این مواد مقاومت زیادی به عایق در مقابل آسیب های احتمالی همچون فشار، ضربه و … خواهد بخشید. از جمله کاربردهای عایق NBR در صنعت خودروسازی، عایق کاری لوله ها، تاسیسات و غیره می باشد. یکی از پرکاربردترین عایق های الاستومری، عایق EPDM بوده که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. اتیلن پلی پروپیلن دیین مونومر یا همان EPDM، یک لاستیک مصنوعی است که دارای کاربرد فراوانی در صنعت ساختمان سازی و خودروسازی به جهت برخورداری از مقاومت بالا در مقابل شرایط محیطی همچون اشعه UV، ازن و شرایط آب و هوایی مختلف می باشد.

این محصول کاملاً دوستدار محیط زیست میباشد . به همین دلیل دامنه ی استفاده از عایق الاستومری در صنایع مادر ،همچون نفت وگاز و پترو شیمی گسترش یافته است .عایق الاستومری از محصولاتی است که بسیار در مصرف انرژی صرفه جویی میکند و از این حیث مورد توجه کارفرمایان و مهندسین قرار گرفته است .  از دیگر مزیت های عایق الاستومری سبک وزنی و نصب راحتِ این محصول است .عایق الاستومری در دو نوع لوله ای و رولی تولید و عرضه میگردد .

همچنین عایق الاستومری دربرابر حرارت بالا ، اشعه ماورای بنفش ، گاز اُزُن و شعله آتش ،گازهای خورنده و آلاینده های شیمیایی مقاوم است .  عایق الاستومری در مقابل انتشار بخارات مختلف مقاومت میکند ، به گونه ای که جذب رطوبت و نم عایق الاستومری در دوره ی سی روزه در نهایت ، ده درصد وزن عایق الاستومری میباشد که در مقایسه با دیگر عایق های سنتی مثل پشم سنگ و پشم شیشه در حدود ۱۰۰۰ برابر کمتر میباشد .  تاثیر آتش و حرارت بر عایق الاستومری در مقابله با آتش و حریق ، عایق الاستومری شعله ور نمیشود و گازهای آلاینده از خود متصاعد نمیکند و باعث آلودگی محیط زیست نمیشود .

از مهمترین ویژگی های عایق الاستومری ، میتوان به عایق صوتی بدون این محصول اشاره کرد . این ویژگی به حدی در عایق الاستومری بارز است که یک قطعه عایق الاستومری با ضخامت ۲ سانتیمتر ، میتواند صدا را تا زیر ۳۵ دسی بل کاهش دهد .  به دلیل غیر رشته ای و غیر متخلخل بودن عایق الاستومری ، این محصول در هنگام نصب تکه تکه و پاره نمیشود . اگر عایق الاستومری در محیط های بسته استفاده شود نیاز به کاور ندارد . اما اگر این محصول در محیط های سر باز به کار گرفته شود ، برای جلوگیری از استهلاک زودرس از کور آلومینیومی در سطح بیرونی عایق الاستومری استفاده میشود .

ضخامت فویل آلومینیومی که روی عایق الاستومری به کار گرفته میشود از ۱۳۰ میکرون به بالاست . این فویل آلومینیومی میتواند به صورت ساده یا نخ دار باشد . مسلم است که فویل آلومینیومی نخ دار از کیفیت بالاتری برخوردار است .   همانطور که از نام این نوع عایق الاستومریک پیداست ساختار آن بدون پوشش و کاور بوده و به دو صورت خام و پشت چسبدار قابل فروش می باشد.در مرحله اول سطوح عایق الاستومریک رولی ساده بصورت خام و بدون چسب می باشد که با درخواست کارفرما یا خریدار می توان یک سمت از سطوح آنرا به چسب عایق الاستومریک آغشته نمود

و در واقع عایق الاستومریک را بصورت آماده به نصب تحویل خریدار نمود تا مجری صرفا با برداشتنِ پوششِ کاغذیِ چسب عایق الاستومریک ،اقدام به نصب و چسباندنِ عایق الاستومریک در محل موردنظر نماید. عایق الاستومریک رولی 1 عایق الاستومریک رولی ساده در ضخانت های گوناگون از قبیل ۶-۹-۱۳-۱۹ تا ۵۰ میلیمتر تولید و عرضه می گردد.  از جمله کاربردهای عایق الاستومریک رولی ساده و پشت چسبدار بر روی سطوح کانال های تهویه هوا می باشد.  هر رول عایق الاستومریک در دو عرضِ استانداردِ یک متری و یک متر و بیست سانتیمتری تولید و به فروش می رسد.

لیلا بنی نعمتی

من لیلا هستم، خبرنگاری که با نگاهی به آینده، مسائل امروز را تحلیل می‌کنم. در این سایت، با بررسی روندهای اجتماعی و اقتصادی، به دنبال درک بهتر چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی جامعه در آینده هستم.
دکمه بازگشت به بالا