رامسر چگونه شهری است
دقت کرده اید هر بار که به رامسر می رویم، انگار بار اولمان است می خواهیم اجاره ویلا استخردار در رامسر را تجربه کنیم، اینقدر که این شهر زیباست. راهنمای سفر به رامسر برای این است که شما بدانید عروس شهرهای شمال کشور ایران چگونه شهری است؟ باید نام جواهرده رامسر زیاد به گوشتان خورده باشد. شهری که در گذشته سخت سر نام داشته است. برخی معتقدند که زیباترین شهر شمال کشور، شهر رامسر است و این اصلا دور از انتظار نیست
. گویی خداوند تمام طبیعت زیبای خود را در دل این شهر و روستاهای اطراف آن به امانت گذاشته است. در اینجا ترکیب بی نظیری از کوهها، درختان، آبشارها، رودخانه ها، دریا و هوای پاک و سالم در انتظار شما است. فکرش را بکنید که زیر سایه ی یک درخت بلند و سرسبز لم داده اید در حالی که چشم به خروش آبشاری بلند دوخته اید، بالای سرتان پرنده های زیبا در حال پرواز کردن هستند. این تنها یک گوشه ی کوچک از زیبایی های ناتمام رامسر است.
موقعیت جغرافیایی
موقعیت جغرافیایی رامسر اولین راز زیبایی و حیرت انگیزی این شهر را در این بخش از راهنمای سفر به رامسر، فاش می کند. رامسر در استان زیبای مازندران و آخرین شهر آن است. یعنی در حد فاصل میان مازندران و گیلان قرار دارد. دیگر چه انتظاری از این شهر دارید؟
شهر ساحلی رامسر یک از معروف ترین مقاصد گردشگری در شمال کشور است که تا چشم کار می کند سرسبز است. طبیعت بکری که خوشبختانه از آسیب و گزند در امان مانده است. مردم شهر رامسر به زبان گیلکی صحبت می کنند. باید با آنها وارد بحث شوید تا لهجه شیرین و جذاب آنها را متوجه شوید.
موقعیت شهر رامسر به گونه ای است که از شمال به دریای زیبای خزر، از جنوب به کوههای البرز، از شرق به شهر شیرود و از غرب به چابکسر محدود شده است. در کل شهرستان رامسر، دو شهر، یک بخش و 4 دهستان که مجموعه ای از روستاهای دیدنی هستند، وجود دارد.
چرا به رامسر برویم؟
همانطور که گفته شد لقب عروس شهرهای شمال را به رامسر داده اند. مجموعه ای از فاکتورها و دلایل سبب این نامگذاری شده اند. از جمله اینکه سبزینگی در رامسر به حداکثر مقدار خود می رسد. در رامسر به هرکجا که بروید سرسبز و خنک و دلربا است. اصلا لازم نیست به دنبال جایی برای اتراق و یا استراحت باشید.
جنگل به داخل شهر راه پیدا کرده است و در اطراف شهر روستاهای دیدنی رامسر قرار دارند که هر کدام از دیگری زیباتر است. آب و هوای رامسر همیشه خنک است. همواره نسیم خنکی در دل کوچه ها و خیابان های شهر جریان دارد.
در این بخش از راهنمای سفر به رامسر به شما چند نکته خیلی جالب در مورد آن ارائه می دهیم:
- آیا می دانستید که مرکز گل گاوزبان در روستای جنت رودبار است و این روستای دیدنی از توابع رامسر به حساب می آید؟
2. ناسا در برخی از تحقیقات خود، به این نتیجه رسیده است که مردم رامسر، بهترین انتخاب برای فرستادن انسان بر روی مریخ هستند!
3. آیا می دانستید که اولین نهال میوه کیوی در رامسر کاشته شده است؟
4. کنوانسیون رامسر یک کنوانسیون و انجمن جهانی بر روی تالاب های دنیا است. کشورهای هم پیمان این کنوانسیون بر روی حفاظت و نگهداری تالاب های مهم بخصوص تالاب هایی که زیستگاه پرندگان به حساب می آیند در حال فعالیت هستند.
جاذبه های گردشگری رامسر
از جمله مهمترین جاذبه های گردشگری رامسر می توان به روستاهای زیبای اطراف آن مانند جواهرده، ساحل زیبای رامسر و پلاژهای متعدد داخل آن، تله کابیت رامسر که به بام رامسر نیز مشهور است، قله مارکوه، بوستان صفارود، آبهای گرم معدنی سادات محله رامسر، گرسماسر، عکارت کاخ مرمر و … اشاره کرد.
روستاهای دیدنی رامسر
بخش عمده ای از راهنمای سفر به رامسر برای کسانی است که به هدف طبیعت گردی و روستاگردی در رامسر راهی این شهر شمالی می شوند. روستاهای اطراف رامسر، همشان زیبا هستند. در هر کدام که پای بگذارید، دلتان نمی خواهد از آن خارج شوید. خانه های بومی و اقامتگاههای بومی در برخی از این روستاها به مسافران سرویس دهی می کنند .
و شما می توانید یک شب رویایی را در یکی از خانه های بومی اهالی روستا بگذرانید. در ادامه تعدادی از زیباترین روستاهای رامسر را به شما معرفی کرده ایم که حتما باید از آن بازدید کنید:این روستا مانند ندارد. روستایی که آن را با نام های دیگر مانند جورده یا جیرده می شناختند. روستای جواهرده از سه طرف به کوه محدود می شود و از یک سمت به جنگل راه دارد. طبیعت بکر و دست نخورده ی آن سبب شده است که سالانه هزاران نفر برای کمپینگ و تفریح راهی آنجا شوند.
روستای ایزکی رامسر: یک روستای بسیار خوش آب و هوا با طبیعی بکر و سرسبز که جزو دهستان جنت رودبار محسوب می شود. آبشارهای پرخروش و بسیار زیبایی را در این روستا پیدا خواهید کرد. مانند جواهرده این روستا نیز کوهستانی است و همین سبب شده است آب و هوای بسیار خوبی را در آن تجربه کنید.
- دهستان جنت رودبار: اینجا خود به تنهایی یک منطقه گردشگری به حساب می آید. ییلاق های فوق العاده ای از جمله اکراسر، چاک، چرته، نمک دره، جیرود و … در اینجا قرار دارند. دهها آبشار زیبای فصلی و دائمی در گوشه و کنار این دهستان جاری است. برای همین حتما در برنامه راهنمای سفر به رامسر بازدید از اینجا را در اولویت های خود قرار دهید.
- روستای چورته: قدمت این روستا به 300 سال می رسد. بافت بسیار زیبای خانه های قدیمی در یک طبیعت زیبا و دل انگیز، شما را عاشق خود خواهد کرد. جالب است بدانید که بسیاری از افراد داخل روستا ارتباط نزدیکی با هم دارند.
رستوران های رامسر
و اما هیچ کس به اندازه کسی که یک وعده غذای خوشمزه را در رستوران های رامسر میل نکرده است، از این شهر دست خالی بیرون نمی رود. برای همین است که در راهنمای سفر به رامسر بر روی سرو کردن یک وعده غذای شمالی و محلی بسیار خوشمزه در رستوران های جاده ای، ساحلی و یا داخل شهر رامسر تاکید زیادی می شود. تعداد زیادی رستوران مدرن و سنتی در شهر وجود دارد.
یکی از بهترین آنها که البته یکی از قدیمی ترین و مشهورترین آنها نیز هست، رستوران برادران در شهر رامسر است.
رستوران دیگری که مشهور است و احتمالا نام آن را زیاد شنیده باشید، رستوران خاور خانم در رامسر است. در این رستوران وعده های فوق العاده خوشمزه به کنار، ویوی زیبایی که در آن غذای خود را میل خواهید کرد به راستی دیدنی است. این رستوران در روستای سرولات قرار دارد و به خاطر همین رستوران شهرت دارد
. آیا می دانستید که رامسر شعبه کی اف سی دارد؟ در کنار اینها کافه رستوران روماک، رستوران اکبرجوجه، رستوران بازار کلاچای، رستوران بلوط، کافه ایتالیایی میلانو و بسیاری رستوران های دیگر آماده ی خدمت رسانی به شما هستند.
آب و هوای رامسر
شهرهای شمال کشور همه آب و هوای شرجی دارند. هر لحظه که وارد رامسر شوید احساس می کنید پیش پای شما باران باریده است. جالب است، نه؟ در راهنمای سفر به رامسر اگر بخواهیم در حالت کلی آب و هوای رامسر را بیان کنیم باید بگوییم که در زمستان ها معتدل و در تابستان ها گرم و مرطوب است. میانگین گرمترین روز سال در رامسر به 29 درجه و میانگین سردترین آن به 4 درجه سانتیگراد می رسد.
رطوبت در شهر رامسر خیلی زیاد است و گاها مقدار آن به 90 درصد نیز می رسد. اما یک نکته ی بسیار جالب که برای بسیاری از مسافران در سفر به رامسر اهمیت بسیار زیادی دارد این است که آب و هوای این شهر بسیار پاک و خالص است. شما هر نفس که می کشید روحتان جلا می خورد و از بودن در جو پاک و سرزنده ی طبیعت رامسر لذت خواهید برد.
بهترین زمان سفر
در راهنمای سفر به رامسر چند مساله در انتخاب بهترین زمان سفر تاثیرگذار هستند که بهتر است حتما آنها را مدنظر داشته باشید:
- آب و هوای رامسر: با توجه به توضیحاتی که از آب و هوای رامسر داده شد، زمان مشخصی که برایتان قابل تحمل است را انتخاب کنید.
- پیک حضور مسافران: این مساله در انتخاب بهترین زمان سفر برای افراد بسیار مهم است. اگر برایتان مهم نیست که در فصل های شلوغ به رامسر بروید، بهار و تابستان را انتخاب کنید. اگر در زمان های خلوت تر تمایل به بازدید از رامسر دارید، تابستان و پاییز را انتخاب کنید. منظور ما از پیک زمان های اوج شلوغی است. هرچند در زمان پیک مسافران، هزینه های غذا خوردن و اقامت نیز مقداری بیشتر از حالت معمول است.
- شرکت کردن در مراسم و آیین های محلی رامسر از جمله مراسم عروسی سنتی، جشن دودوشان و غیره.
- چک کردن وضعیت راهها و جاده ها: در راهنمای سفر به رامسر چک کردن وضعیت جاده ها خیلی مهم است. در کنار اگر قصد اقامت دارید، حتما هتل های رامسر را به صورت آنلاین چک کنید. در این راستا از کارت های تخفیفی شرکت هتل سازی دریا می توانید بهره ببرید تا اقامتی به صرفه تر و راحت تر از همیشه را داشته باشید.
بهترین فصل سفر
بگذارید در مورد فصل های رامسر و زیبایی های هر کدام برایتان بگوییم، انتخاب نهایی با خودتان است. قبل از همه چیز باید بگوییم که بهار بهترین فصل سفر به رامسر است. در این فصل سبزی درختان در حد اعلا قرار دارد. همه جا سرسبز است. در کنار اینها، دریاچه ها، رودخانه ها و آبشارها در پرآب ترین و پرخروش ترین حالت خود قرار دارند. در بهار تمام آبشارهای زیبای این شهر را می توانید بازدید کنید.
برای همین بسیاری در تعطیلات بهار مخصوصا اردیبهشت ماه به رامسر می روند که به راستی در این فصل مانند بهشت است. در تابستان ها مقداری هوا گرم تر می شود اما باز زیبایی های طبیعت به قوت خود باقی هستند. میوه های درختان ثمردار را در گوشه کنار خیابان ها و باغات خواهید دید که وسوسه می شوید از تمام آنها چندتایی برای خود بچینید.
اما در پاییز وقتی طبیعت رنگ زرد، قرمز، نارنجی، بنفش و هزار رنگ دیگر به خود می گیرد، داستان جور دیگری است. تجربه بودن در رامسر در دو فصل پاییز و زمستان تجربه ی متفاوتی است که طرفداران زیادی هم دارد. باران های شدیدی در فصل پاییز در این شهر می بارد که بهتر است مراقب باشید. در زمستان ها نیز بارش برف زیادی در رامسر اتفاق نمی افتد، هر چند سال یکبار برفی بر روی زمین می نشیند که بودن در این هوای برفی و خوردن یک فنجان قهوه یا چایی داغ حسابی می چسبد.
راه های رسیدن به رامسر
راههای رسیدن به رامسر بخش بسیار مهمی از راهنمای سفر به رامسر است. چرا که وقت بسیاری را برای پیدا کردن مسیرها و تعاونی های حمل و نقل عمومی از دست خواهید داد. برای همین در این بخش از راهنمای سفر به رامسر راههای رفتن را به طور کامل برایتان بازگو کرده ایم :
- سفر هوایی: همانطور که میدانید، رامسر یک فرودگاه در خود دارد و شما از چند شهر مهم داخل کشور از جمله تهران می توانید به رامسر پرواز داشته باشید.
- سفر زمینی: این نوع سفر مزیت های زیادی بر سفر هوایی دارد از جمله اینکه از تمام زیبایی های طول مسیر بهره خواهید برد. مطمئنا بارها در طول مسیر توقف خواهید کرد و به عکاسی و خوشگذرانی خواهید پرداخت. به دو صورت می توانید از راه زمینی و جاده ای خود را به رامسر برسانید:
- استفاده از خودروی شخصی: در این صورت باید وارد دو مسیر جاده رودسر و جاده تنکابن شوید.
- استفاده از اتوبوس: اگر از تهران به رامسر می روید به تعاونی دور میدان امام خمینی یا دفتر تعاون نارمک مراجعه کنید. متاسفانه ترمینال خاص و مشخصی برای اتوبوسرانی شهر رامسر وجود ندارد. تنها از دو تعاونی بالا و دفتر تعاونی باغ ملی می توانید برای گرفتن بلیط به داخل رامسر اقدام کنید.
انواع اقامتگاه ها
در سفر به رامسر ذهن همه سراغ پلاژها و ویلاهای شخصی برای اقامت می رود. اما در راهنمای سفر به رامسر اینها تنها یکی از گزینه های پیش رو برای اقامت هستند. شما می توانید هر کدام از موارد زیر را برای ماندن در رامسر انتخاب کنید. به شما توصیه می کنیم از قبل به رزرو اینترنتی هتل و ویلای مورد نظر اقدام کنید.
- پلاژها
• ویلاهای شخصی
• هتل ها از جمله هتل قدیم رامسر، هتل بام رامسر، هتل لیدو،
• هتل آپارتمان ها از جمله هتل باروژ رامسر، هتل کارن و …
• خانه های بومی در روستاهای اطراف
• اقامتگاههای بوم گردی
• کمپینگ و چادر زدن مطابق قوانین