عبور دو سیارک از نزدیکی زمین
ناسا اعلام کرد:
براساس اعلام ناسا، شب گذشته دو سیارک از نزدیکی زمین عبور کردند که با رصد آنها اطلاعات ارزشمندی در اختیار دانشمندان قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، سامانه رادار سیارهای گلدستون ناسا شب گذشته عبور دو سیارک نزدیک به زمین به نامهای «۲۰۲۴ MK» و «۲۰۱۱ UL۲۱» را ثبت کرده است که در کنار سیاره ما پرواز میکنند.
نخستین سیارک با قطری حدود ۴۰ متر، در فاصله تقریبی ۲۰۰ ازار کیلومتری از زمین (تقریباً نیم فاصله بین زمین و ماه) عبور کرد. این سیارک در ساعت ۲:۱۵ بامداد به وقت شرقی آمریکا از کنار زمین گذشت و این سازمان توانست با استفاده از سیستم راداری خود، این سیارک در حال حرکت را ثبت کند.
دومین سیارک که قطری حدود ۳۰ متر دارد، ساعت ۵:۳۰ بعدازظهر به وقت شرقی آمریکا از فاصله تقریبی ۱۵۰ هزار کیلومتری زمین گذشت. این عبور نزدیک هم توسط همان سیستم راداری ضبط و ثبت شد.
هر دو سیارک با سرعت حدود ۱۵ کیلومتر بر ثانیه از کنار زمین عبور کردند و در نهایت به مسیر خود ادامه دادند بدون اینکه خطری برای زمین ایجاد کنند.
ناسا تأکید کرد که این رویداد، نشان از دقت و هوشمندی سیستمهای نظارتی و هشدار دهنده آنها در رصد اجرام نزدیک به زمین دارد و این یک فرصت فوقالعاده برای بررسی ویژگیهای فیزیکی و به دست آوردن تصاویر دقیق از یک سیارک نزدیک به زمین بود.
سامانه رادار سیارهای گلدستون ناسا این دو سیارک را ۱۳ روز قبل از دور زدن ایمن زمین آنها شناسایی کرد، اما دانشمندان آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا (JPL) در جنوب کالیفرنیا اطمینان دادند که این دو سیارک هیچزمان تهدیدی برای زمین ایجاد نمیکنند. با این حال، تصاویری که آنها توانستند از این لبور ثبت و ضبط کنند، دادههای ارزشمندی در اختیار پژوهشگران گذاشت.
دانشمندان آرمایشگاه پیشرانش جت ناسا با انتشار یک بیانیه مطبوعاتی توضیح دادند، هیچ خطری برای برخورد هیچ یک از شیهای نزدیک زمین به سیاره ما وجود نداشت، اما مشاهدات راداری انجام شده در طول این دو رویکرد نزدیک، تمرین ارزشمندی برای دفاع سیارهای و همچنین اطلاعاتی درباره اندازه، مدار، چرخش، جزئیات سطح آنها، ترکیب و شکل گیری آنها ارائه داده است.
رادار گلدستون در صحرای نزدیک بارستو، کالیفرنیا واقع شده و تنها رادار کاملاً هدایت پذیر در جهان برای برد و تصویربرداری با وضوح بالا است.