لزوم توجه به عوامل موثر در تغییرات اقلیمی کشور
مدیر گروه پژوهشی پیش آگاهی مخاطرات جوی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور با تاکید بر نقش تغییر نگرش نسبت به اقلیم در ساختار دولتها، از روند افزایشی میانگین دما و کاهشی میانگین بارش، در کشور و دیگر عوامل موثر در تغییرات اقلیمی کشور و همچنین ضرورت برنامهریزی برای این تغییرات جهت جلوگیری از آسیبهای آینده توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش تی تی آنلاین، سازمان نقشه برداری کشور با همکاری پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور در روز سه شنبه ۱۲ تیر ماه ۱۴۰۳ نشست علمی و تخصصی با موضوع “واکاوی اقلیم آینده با رویکرد مدیریت سوانح در ایران” را با سخنرانی مجید حبیبی نوخندان “عضو هیات علمی و مدیر گروه پژوهشی پیش آگاهی مخاطرات جوی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور” در محل این سازمان برگزار کرد.
در این نشست مجید حبیبی نوخندان به بیان موضوع تغییر اقلیم، گرمایش جهانی و روند افزایش جهانی دما و پیش بینی میزان افزایش دما در آینده و تاثیرات آن بر رشد جمعیت و اقتصاد پرداخت.
وی با اشاره به توزیع جهانی میزان آسیب پذیری ناشی از تغییر اقلیم از اهمیت و نقش تحرکات سیاسی، فرهنگی، فنی و تکنولوژی، زیر بنایی در معماری و شهرسازی و مطالعات علمی در این زمینه در جلوگیری و کاهش آسیبهای آینده سخن گفت.
مدیر گروه پژوهشی پیش آگاهی مخاطرات جوی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور در ادامه با تاکید بر نقش تغییر نگرش نسبت به اقلیم در ساختار دولتها، در مورد اقدامات مثبت و منفی که در این زمینه انجام شده توضیح داد و از روند افزایشی میانگین دما و کاهشی میانگین بارش، در کشور و دیگر عوامل موثر در تغییرات اقلیمی کشور مانند باد، رطوبت نسبی، تعداد ساعات آفتابی و همچنین ضرورت برنامهریزی برای این تغییرات جهت جلوگیری از آسیبهای آینده همچون سیل، فرونشست زمین، افزایش گردوغبار و کاهش عملکرد محصولات کشاورزی و کاهش امنیت غذایی و مشکلات ناشی از کم آبی به سخنرانی پرداخت.
این عضو هیات علمی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور در پایان خاطرنشان کرد، ایران جزو کشورهایی است که از خسارتهای ناشی از تغییر اقلیم بسیار آسیب دیده است و تغییر الگوی زندگی شهروندان و بازنگری در سیاستهای محیط زیستی دولت جهت مواجهه با مسئله تغییر اقلیم باید صورت پذیرد.
انتهای پیام