اتصال ۹۲ درصد روستاهای صعب العبور و دورافتاده به شبکه ملی اطلاعات

اتصال ۹۲ درصد روستاهای صعب العبور و دورافتاده به شبکه ملی اطلاعات

طبق گفته وزیر ارتباطات طی ۲۰ ماه گذشته و با تلاش بسیار ۴۰۰۰ روستای مناطق دورافتاده و صعب‌العبور به اینترنت پرسرعت متصل شده و بدین ترتیب آمار روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور که به شبکه ملی اطلاعات متصل شده‌اند به ۹۲ درصد رسیده است.

به گزارش تی تی آنلاین، از اواخر سال ۱۳۸۴ طرح شبکه ملی اطلاعات مطرح شد و کاهش وابستگی به شبکه جهانی اینترنت مهم ترین دلیل پیاده سازی آن عنوان شده بود. در سند ضرورت تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات ذکر شده که این شبکه به عنوان زیرساخت ارتباطی کل فضای مجازی، شبه همه شبکه‌های کشور است. گفتنی است این شبکه از زیرساخت‌های ارتباطی با مدیریت مستقل کاملا داخلی، شبکه‌ای حفاظت شده نسبت به اینترنت و شبکه‌ای با امکان عرضه انواع محتوا و خدمات ارتباطی سراسری برای آحاد مردم است، تشکیل شده است.

شبکه ملی اطلاعات در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران با پشتیبانی کامل از دیگر اقدامات آموزشی، حقوقی و قضایی به نحو مطلوب و مطمئن تامین‌کننده نیازهای ارتباطی برای انواع ذی‌نفعانی که حداقل یکی از آنها در داخل کشور قرار دارد، است و امکان ارائه انواع خدمات و محتواهای فضای مجازی در حوزه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، امنیتی و دفاعی را در کشور فراهم می‌کند.

همچنین در سند ضرورت تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات، بر ایجاد شبکه‌ای با قابلیت برقراری ارتباطات امن و پایدار میان دستگاه‌ها و مراکز حیاتی کشور و میزبانی داخلی در صورت نبود شبکه جهانی اینترنت تاکید شده است.

در سال‌های بعد از ۱۳۸۴ عملا اجرای این طرح با کندی صورت می‌گرفت تا این‌که در دولت یازدهم، اجرای این طرح پیگیری و درنهایت در اواخر همان دولت اعلام شد که فازهای اول، دوم و سوم آن افتتاح و رونمایی شد. اما با روی کارآمدن دولت سیزدهم اهتمام بیشتری به این پروژه شد به گونه ای که طرح شتاب بخشی به روند اجرای شبکه ملی اطاعات از ابتدای پاییز سال ۱۴۰۰ آغاز شد و همچنان هم در مرحله اجرا قرار دارد.

در سال گذشته، تحقق شبکه ملی اطلاعات در صدر برنامه‌های وزارت ارتباطات قرار داشت و برای این‌که این پروژه مهم محقق شود تمام منابع وزارتخانه بسیج شد. اولویت اول وزارت ارتباطات تحقق شبکه ملی اطلاعات در لایه‌های مختلف است و شورای راهبردی توسعه شبکه ملی اطلاعات با مسئولیت وزیر ارتباطات شکل گرفته و هر هفته جلسه برگزار می‌کند.

هفت پروژه کلان تعریف شده که مبتنی بر مصوبه شورای عالی فضای مجازی در سال ۱۳۹۹ است. در این طرح وظایف دستگاه‌های مختلف برای تحقق شبکه ملی اطلاعات تعریف شده است که از ۵۳ بند ۳۷ بند آن مستقیما به وزارت ارتباطات باز می‌گردد. ۲۰۰ زیر پروژه برای تحقق اهداف تعریف شده است و در این جلسات قرارگاهی میزان پیشرفت این پروژه‌ها بررسی می‌شود.

بیشتر بخوانید:

بررسی آخرین وضعیت اتصال روستاها به شبکه ملی اطلاعات

پیشرفت این شبکه از ابتدای دولت سیزدهم ۲۳ درصد اعلام شده بود اما درحال حاضر به پیشرفت ۶۰ درصدی رسیده است و آنگونه که وزیر ارتباطات اعلام کرده قرار است پایان امسال این عدد به ۷۵ درصد برسد. در همین رابطه عیسی زارع پور- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم افتتاح پروژه های ارتباطی کشور، اتصال ۴۰۰۰ روستای بالای ۲۰ خانوار را یکی دیگر از پروژه‌های افتتاح شده عنوان و اظهار کرد: در ۲۰ ماه گذشته و با تلاش بسیار توانستیم ۴۰۰۰ روستای مناطق دور افتاده و صعب العبور را به اینترنت پرسرعت متصل کنیم تا آمار روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور که به شبکه ملی اطلاعات متصل شده به ۹۲ درصد برسد.

زارع پور تأکید کرد با اجرای این پروژه می توانیم هر طرح ملی را در این بستر اجرا کرد. پیش از این هم وی اعلام کرده بود تا فروردین سال جاری تعداد ۳۴۲۵ روستای بالای ۲۰ خانوار به شبکه اینترنت متصل شده اند که با احتساب این تعداد روستای جدید، آمار اتصال روستاهای بالای ۲۰ خانوار متصل به شبکه ملی اطلاعات از ۸۰ درصد در ابتدای دولت به ۹۱ درصد تاکنون رسیده است.

گفتنی است عمده روستاهایی که پوشش اینترنت در آنها برقرار شده است جزو روستاهایی هستند که از نظر وجود زیرساخت هایی مانند جاده، برق و زیرساخت شبکه که الزامات ایجاد پوشش اینترنت است، در مضیقه بوده اند که این موضوع هم سختی و هم هزینه اجرای پروژه را به طرز قابل توجهی افزایش داده است.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا