علت خاموش شدن ناگهانی ماشین لباسشویی دوو
خاموش شدن ماشین لباسشویی در حین کار
خاموش شدن ماشین لباسشویی در حین کار را همراه با علت توقف ناگهانی دستگاه و آموزش نحوه عیب یابی را در این مقاله از آرا سرویس شرح داده ایم. به خواندن ادامه دهید تا با راهنمای عیب یابی 0 تا 100 خاموش شدن لباسشویی در حین کار آشنا شوید. قطعاً برای شما هم پیش آمده که در حین کار کردن ماشین لباسشویی، پس از مدتی از کار متوقف یا خاموش شده است.
مواجه شدن با این صحنه قاعدتاً بسیار ناراحت کننده خواهد بود. یکی از دغدغههای استفاده از لوازم برقی، متوقف شدن آنها در حین کار یا خاموش شدن است که میتواند دلایل متعددی داشته باشد. ما در این مقاله سعی کردیم تا به جزئیات کار با ماشین لباسشویی و علت خاموش شدن در حین کار و مراحل تعمیر لباسشویی دوو بپردازیم.
چرا لباسشویی وسط کار میایستد یا خاموش میشود؟ خلاصه عیب یابی
کاربران گرامی آرا سرویس، برای اینکه وقت کمتری از شما گرفته شود در این بخش به خلاصه عیب یابی مشکل متوقف یا خاموش شدن لباسشویی در حین کار میپردازیم. توجه داشته باشید که دلیل های خاموش شدن با متقف شدن متفاوت میباشد.
3 علت خاموش شدن ناگهانی ماشین لباسشویی در حین کار
- خرابی در پریز برق یا دوشاخه
- سوختگی خازن پارازیت گیر
- مشکل در برد الکترونیکی یا تایمر
7 دلیل متوقف شدن ماشین لباسشویی موقع کار
هر قطعه ای در ماشین لباسشویی که مشکل داشته باشد، فرایند شستشو ادامه پیدا نمیکند و معمولا علت آن با کد خطا یا ارور بر روی صفحه نمایش ظاهر میشود. همچنین میتوانید به زمان متوقف شدن لباسشویی دقت نمایید تا علت را متوجه شوید.
مثال:متوقف شدن لباسشویی در ایتدای شستشو، مربوط به مشکل در آبگیری است.
یا توقف کردن لباسشویی در انتهای شستشو، مربوط به مشکل در تخلیه است.
- خرابی در برد الکترونیکی یا تایمر
- مشکل در موتور (آبکش نمیچرخد.)
- آبگیری به درستی انجام نشود(شیر ورودی بسته باشد، شیلنگ ورودی خمیدگی داشته باشد، شیربرقی یا هیدروستات معیوب باشند.)
- مسیر تخلیه مسدود باشد یا پمپ تخلیه ایراد داشته باشد.
- آب در لباسشویی گرم نشود.(المنت، سنسور المنت یا ترموستات مشکل دارد.)
- قطعی سیم و یا اتصالات الکترونیکی
- خرابی میکروسوئیچ درب
آشنایی با علت های خاموش شدن ماشین لباسشویی در حین کار
کاربران گرامی آرا سرویس توجه داشته باشید که خاموش شدن یا متوقف شدن لباسشویی در حین کار دلایل مختلفی دارد. در این بخش ابتدا به علت های خاموش شدن ماشین لباسشویی در حین کار میپردازیم و در ادامه علت های متوقف شدن لباسشویی و را بررسی میکنیم. در انتها نیز روشهای تعمیر یخچال فریزر دوو در منزل را بررسی می کنیم.
توجه کنید که خاموش شدن ماشین لباسشویی در حین کار بسیار خطرناک است و نباید آن را نادیده گرفت. میتوانید برای رفع مشکل از متخصص تعمیرکار ماشین لباسشویی در آرا سرویس کمک بگیرید.
برای عیب یابی دقیق بهتر است؛ اطلاعات داشته باشید. یعنی بدانید که چه زمانی لباسشویی متوقف یا خاموش شده است؟ متوقف شدن ماشین لباسشویی در اول یا آخر شستشو متفاوت است که در ادامه، توضیحات کامل علت متوقف شدن لباسشویی حین کار را داده ایم. همچنین دقت نمایید که لباسشویی شما در چه زمانی خاموش میشود.
بعد از استارت لباسشویی، امکان دارد 3 اتفاق بیافتد:
- بدون هیچ مشکلی فرایند شستشو را ادامه میدهد و در آخر درب لباسشویی باز میشود. (دستگاه سالم است.)
- در حالت دوم، ماشین لباسشویی در حین کار متوقف میشود، و بدون هیچ حرکتی روشن میماند.(مشکل مربوط به یکی از قطعات میباشد که در ادامه توضیح داده ایم.)
- و یا ماشین لباسشویی در حین کار خاموش میشود. (4 دلیل دارد که در ادامه توضیح داده ایم.)
پس برای آشنایی بیشتر با علت متوقف یا خاموش شدن ماشین لباسشویی در حین کار، میتوانید در ادامه همراه همیشگی آرا سرویس باشید. جهت آشنایی با مراکز تعمیر ماکروفر دوو در تهران نیز می توانید به سایت ما مراجعه کنید و یا با شماره های درج شده در تماس تماس بگیرید.
3 دلیل خاموش شدن لباسشویی در حین کار
کاربران گرامی آرا سرویس، اگر در حین فرایند شستشو متوجه خاموش شدن ماشین لباسشویی شدهاید، 3 علت زیر را دنبال نمایید.
- خازن پارازیت گیر ماشین لباسشویی دچار اختلال یا سوختگی شده است.
- دو شاخه برق یا پریز مشکل دارد.
- تایمر یا برد الکترونیکی ماشین لباسشویی، آسیب دیده است.
این 3 عامل مهم، اصلیترین گزینههای خاموش شدن ماشین لباسشویی در حین کار هستند، که در ادامه به توضیحات جامع تری پرداخته ایم.
خرابی خازن پارازیت گیر یکی از علت های خاموش شدن ماشین لباسشویی در حین کار است
خازن پارازیت گیر اغلب در انتهای دو شاخه ماشین لباسشویی نصب شده است.
پارازیت گیر به این منظور وصل می شود که به دلیل حجم بار الکتریکی زیاد ممکن است بسوزد یا باعث قطع شدن برق و اتصالی در ماشین لباسشویی شود که همین امر موجب خاموش شدن ماشین لباسشویی در حین کار خواهد شد.
- خازن پارازیت گیر برای جلوگیری از این سوختگیها و برقگرفتگیها در ماشین لباسشویی نصب خواهد شد.
- در صورت مواجه شدن با سوختگی یا اتصالی، باید خازن پارازیت گیر را تعویض کنید؛ زیرا قابل تعمیر نخواهد بود.
- سوختگی پارازیت گیر معمولا بر اثر نوسانات برق، فشار بیش از حد یا پایان طول عمر این قطعه اتفاق میافتد.
- البته در مواردی که پارازیتگیر مشابه در دسترس نبود، میتوانید کلا این قطعه را از مدار خارج کنید.
خرابی دوشاخه برق یا پریز در خاموش شدن ناگهانی لباسشویی موثر است
گاهی اوقات به موجب بار الکتریکی زیاد در دستگاه و لوازم برقی نیز ممکن است ماشین لباسشویی در هنگام شستشو خاموش شود.
مشکل در دوشاخه برق چگونه باعث خاموش شدن ماشین لباسشویی حین کار میشود؟
- زمانی که دوشاخه برق در پریز است، ممکن است قطع یا دچار ذوب شدگی شود.
- اغلب میبینید که در هنگام خرید محافظ برای ماشین لباسشویی و استفاده از آن، به موجب سوختگی یا اتصالات جریان الکتریکی در محافظ و ماشین لباسشویی ناگهان خاموش شود.
- در این هنگام، لازم است تا محافظ متصل شده به ماشین لباسشویی را چک کنید.
- اگر چراغهای محافظ روشن هستند، ممکن است این اتفاق برای لحظهای از رد شدن بار الکتریکی باشد که پس از چند لحظه که مجدداً دستگاه را روشن کنید، این مشکل حل شده باشد.
ایراد در پریز چگونه باعث خاموش شدن ناگهانی لباسشویی میشود؟
- به علت سیم کشی ضعیف ساختمان، مشکل در پریز برق امکان پذیر است.
- چونکه ماشین لباسشویی هنگام گرم کردن آب، برق بیشتری مصرف میکند؛ با ضعیف بودن سیم کشی برق ساختمان، به مرور زمان احتمال خرابی در پریز و خاموش شدن ناگهانی لباسشویی وجود دارد.
خرابی تایمر یا برد الکترونیکی یکی از دلیل های خاموش شدن یِهویی ماشین لباسشویی در حین کار است
یکی دیگر از علت های خاموش شدن ماشین لباسشویی در حین کار، خراب بودن تایمر یا برد الکترونیکی ماشین لباسشویی است. از گذشته تا به حال، ماشین لباسشویی از نظر ظاهری و فنی تفاوتهای بسیاری کرده است. در مدل ماشین لباسشوییهای قدیمی اغلب از تایمر برای دستور، جهت انجام کار مورد نظر استفاده میکردند، اما با گذشت زمان و پیشرفت علم و تکنولوژی، فرمان این کار توسط بُرد الکترونیکی صورت گرفت.
- سوختگی بُرد الکترونیکی در حین کار در اثر نوسانات برق، رطوبت یا پایان عُمر خازن های روی بُرد امکان پذیر است.
- معمولا سوختگی های روی بُرد که به برق ورودی در ساختمان شما مربوط است، قابل تعمیر نیست.
- شکستگی تایمر، سوختگی ساعت تایمر، چرخ دنده ها یا خرابی و شکستگی پلاتین های تایمر هم میتواند از دلایل خاموش شدن ناگهانی لباسشویی باشد.
آسیب دیدن یکی از دستگاهها یا قطعات لباسشویی مانند المنتها، شیر برقی و حتی اتصالات برقی و … باعث خراب شدن بردهای الکترونیکی و آسیب جدی آنها خواهد شد. این نیز یکی دیگر از دلایل متعدد خاموش شدن یا متوقف شدن ماشین لباسشویی در حین کار خواهد بود.
برای تعمیر یا تعویض برد الکترونیکی یا تایمر میتوانید از خدمات آرا سرویس بهره مند شوید.
چرا لباسشویی وسط کار میایستد؟
فرایند شستشو یک آغاز و یک پایان دارد. اگر در این مسیر مشکلی باشد، لباسشویی وسط کار میایستد. در ادامه یک مروری بر روند فرایند شستشو در لباسشویی خواهیم داشت:
- توجه داشته باشید که در ابتدا میکروسوئیچ باید بسته بودن درب لباسشویی را به بُرد گزارش دهد تا سپس آبگیری شروع شود.
- حالا نوبت چرخش آبکش توسط موتور، به چپ و راست میباشد.
- سپس تخلیه انجام میشود و در حین فرایند شستشو این موارد تکرار میشود.
- اما چرا در حین کار، ماشین لباسشویی متوقف میشود؟ دلیل آن خرابی قطعه یا قطعاتی است که فرایند شستشو را مختل میکند.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی، اگر مشکلی در لباسشویی شما باشد، بر روی صفحه نمایش کد ارور نمایان میشود و میتوانید با جستجو لباسشویی + نام برند در سایت آرا سرویس، به راحتی دلیل ارور و نحوه رفع مشکل را جویا شوید. با نمایان شدن کد خطا، لباسشویی در حین کار متوقف میشود و متوجه میشوید که مشکل از کدام قطعه است.
اما اگر لباسشویی شما برد الکترونیکی ندارد و یا کد ارور نمایش داده نمیشود، مشکل را چگونه متوجه شویم؟ به زمان توقف لباسشویی دقت نمایید. مثلا:
- اگر آبگیری لباسشویی بدون مشکل بود و بعد از بیست دقیقه یا بیشتر لباسشویی متوقف شد، باید المنت، سنسور دما / ترموستات بررسی شود.
- چنانچه فشار آب خوب بود و بعد از چند دقیقه از آبگیری، لباسشویی شما با ارور یا بوق ممتد مواجه شدید باید هیدروستات و متعلقات آن چک شود.
- اگر در میانه کار یا دقایق انتهایی لباسشویی می ایستد، حتما پمپ تخلیه بررسی شود.
مراحل شستشو در لباسشویی را دنبال نمایید (بسته شدن درب < آبگیری < چرخش < تخلیه) و در هر زمان که کار لباسشویی متوقف شد، به راحتی به سراغ قطعه معیوب بروید.
7 دلیل متوقف شدن ماشین لباسشویی در حین انجام کار بدون اینکه دستگاه خاموش شود
بدون اینکه ماشین لباسشویی خاموش شود، در حالت شستشو متوقف شده و میایستد. در این لحظه میتوان یکی از 7 گزینه زیر را علت متوقف شدن ماشین لباسشویی در حین کار دانست.
- مشکل در تایمر یا برد الکترونیکی (خرابی بخشی از تایمر یا بُرد، باعث مختل شدن فرایند شستشو میشود و به مرحله بعد نمیرود و قطعات در مدار قرار نمیگیرند.)
- اشکال در موتور لباسشویی و ملحقات آن (چرخش دیگ به عهده موتور است. اگر تاخو، خازن، ذغال یا دیگر قطعات موتور مشکل داشته باشد، لباسشویی در حین کار متوقف میشود.)
- قطعی سیم یا اتصالات الکترونیکی (قطعات برای دستور از گرفتن از برد الکترونیکی یا تایمر، از طریق سیم و سوکت به آن ها وصل شده اند، قطعی ارتباط باعث متوقف شدن فرایند شستشو در لباسشویی میشود.)
- خرابی در میکرو سوییچ درب لباسشویی یا مجموعه قفل درب
- مشکل در آبگیری (شیر ورودی آب + شیربرقی + هیدروستات)
- ایراد در گرم شدن آب (المنت + ترموستات / سنسور المنت)
- مسدود بودن مسیر تخلیه (فیلتر کف + شیلنگ خروجی + پروانه پمپ + فاضلاب) یا خرابی پمپ تخلیه
در ادامه بعضی از موارد متوقف شدن ماشین لباسشویی در حین کار را که لازم است، توضیحات بیشتری میدهیم.
متوقف شدن لباسشویی به دلیل خرابی مجموعه قفل درب و میکروسوئیچ
میکروسوئیچ کلید مربوط به باز و بسته شدن درب ماشین لباسشویی خواهد بود. یکی دیگر از دلایل متوقف شدن ماشین لباسشویی در حین کار، میتواند این مورد باشد. هیچ زمانی با باز بودن درب دهانه ماشین لباسشویی، دستگاه شروع به کار نمیکند، بلکه متوقف خواهد شد. زمانی که میکروسوئیچ درب لباسشویی دچار آسیب یا قطعی شده باشد، لباسشویی برای امن بودن فرایند شستشو متوقف می شود.
معمولاً کم پیش خواهد آمد که خاموش شود، بلکه دستگاه روشن اما متوقف شده است. برای تعمیر و راهاندازی مجدد میتوانید با یک کار کاملاً ساده و با استفاده از مولتی متر سوئیچ درب را مورد بررسی و سنجش قرار دهید و در صورت آسیب دیدگی، میتوانید آن را به راحتی تعویض کنید. توجه داشته باشید که یک میکروسوئیچ خراب قابل تعویض است نه تعمیر.
مشکل در آبگیری، دلیل متوقف شدن کار لباسشویی در وسط کار میباشد
فرایند آبگیری ماشین لباسشویی به شرح زیر میباشد:
- شیر ورودی آب که در پشت ماشین لباسشویی تعبیه شده است، باید باز باشد تا آب وارد لباسشویی شود.
- اینکه چه زمانی آب وارد ماشین لباسشویی میشود، به عهده بُرد الکترونیکی است.
- بُرد، شیربرقی را در مدار قرار میدهد تا آبگیری انجام شود.
- اما اینکه چه میزان آب برای لباسشویی کافی است، به عهده هیدروستات میباشد.
- هیدروستات به مانند سنسور عمل میکند.
- بعد از اینکه آبگیری به میزان کافی انجام شد، هیدروستات به بُرد یا تایمر اطلاع میدهد و در نهایت بُرد الکترونیکی یا تایمر، شیربرقی را از مدار خارج میکند.
اگر هر کدام از قطعات ذکر شده در بالا مشکل داشته باشد، با اختلال در آبگیری مواجه خواهید شد و در نهایت لباسشویی در حین کار میایستد.
همچنین توجه داشته باشید که اگر شیلنگ ورودی آب خمیدگی داشته باشد و یا سوراخ باشد و یا شیر ورودی آب بسته باشد، با مشکل آبگیری مواجه خواهید شد.
بررسی شیربرقی برای مشکل متوقف شدن لباسشویی در حین کار:
- هنگامی که لباسها را در داخل ماشین لباسشویی قرار داده و درب را بستهاید، توسط شیر برقی لباسهای داخل خیس خواهند شد.
- در طی خیس شدن این مرحله، اگر شیر ورودی با اختلالی مواجه شود، واگن ماشین لباسشویی (جایی که لباسها در آن قرار دارند) منتظر وارد شدن آب برای خیس شدن لباس ها است که در این صورت با وجود خراب بودن شیر ورودی، لباسشویی از کار متوقف خواهد شد.
- برای اطمینان از اینکه شیر ورودی خراب یا آسیب دیده است، بهتر است با استفاده از یک مولتی متر آن را تست یا امتحان کنید تا متوجه خرابی یا صحت سلامت شیر ورودی شوید.
- در صورت خراب بودن میبایست آن را تعویض کنید.
اما خرابی هیدروستات چگونه باعث توقف لباسشویی در وسط کار میشود؟
- مجرای هیدروستات یا همان شیلنگ هوای هیدروستات رابطی بین دیگ و هیدروستات است.
- زمانی که آب داخل دستگاه میاد هوا داخل شیلنگ هیدروستات فشرده شده و هیدروستات میفهمد که آب به اندازه تعیین شده به داخل لباسشویی وارد شده است.
- سپس هیدروستات اطلاع میدهد تا آب ورودی از شیر برقی قطع شود.
- گرفتگی مجموعه هیدروستات (مخزن و شلنگ) و یا خرابی این قطعه، باعث توقف لباسشویی در حین کار میشود.
خراب بودن تایمر میتواند دلیل متوقف شدن ناگهانی ماشین لباسشویی باشد
از دیگر دلایل متوقف شدن لباسشویی در حین کار میتوان به خراب بودن تایمر اشاره کرد. تایمر در لباسشویی های قدیمی قرار گرفته بود و به مانند بُرد الکترونیکی، فرمان دهنده به دیگر قطعات بود. ولوم یا همان تایمر ماشین لباسشویی به سایر قسمتهای مختلف دستور میدهد که لباسشویی در زمان شستن چگونه عمل کند.
تایمر به دلایل زیر از فرایند شستشو جا میماند:
- تایمر لباسشویی مشکل دارد؛ زمانی که با این مشکل مواجه هستی، توجه داشته باشید که تایمر را در قسمت مخالف به حرکت درآوردهاید.
- موتور تایمر لباسشویی به دلیل خرابی در این قسمت، عمل حرکت و شستشو را به درستی انجام نخواهد داد.
- چرخدندههای تایمر دچار عیب شدهاند؛ حرکت درست جهت تایمر از مهمترین و تنهاترین وظیفه موتور تایمر خواهد بود.
- جنس چرخدندهها کاملاً پلاستیکی است؛ به همین علت دچار ساییدگی خواهند شد.
- چرخدنده ساییده شده عملیات را به درستی انجام نخواهد داد و تعمیر تایمر لباسشویی چندان کار عاقلانهای نیست و اغلب بهتر است موتور تایمر به کلی تعویض شود.
- در اکثر مواقع پیش خواهد آمد که تایمر را با مولتی متر آزمایش یا امتحان میکنند (امتحان غلط).
- از آنجایی که خودتان مصمم هستید تا عیب تایمر را در منزل بررسی کنید، از سیم کشی لباسشویی استفاده کنید.
- استفاده از دستگاه مولتی متر برای عبور جریان الکتریکی ماشین لباسشویی و اندازهگیری دقیق تایمر، گزینهای کاملاً مناسب خواهد بود.
متوقف شدن لباسشویی به دلیل خرابی برد کنترل اصلی
برد الکترونیکی در ماشین لباسشویی های امروزه به جای تایمر تعبیه شده است. بُرد به مانند مغز دستگاه عمل میکند و فرمان دهنده به دیگر قطعات میباشد. معیوب بودن برد کنترل اصلی از رایج بودن دلایل برای متوقف شدن ماشین لباسشویی در حین کار خواهد بود. در صورت خراب بودن برد کنترل اصلی تنها دلیل برای کارکرد و راهاندازی مجدد لباسشویی، تعمیر یا تعویض آن خواهد بود. لازم به ذکر است که قبل از اقدام به تعویض، تمام جوانب و قطعات دیگر را بررسی کنید و سپس اقدام به تعویض برد نمایید.
امروزه علت متوقف شدن ماشین لباسشویی به دلیل مشکل در یک قطعه، با ارور یا کدخطا بر روی صفحه نمایش ظاهر میشود.
مسدود بودن مسیر تخلیه یا خرابی پمپ چگونه باعث میشود لباسشویی در حین کار توقف کند
مسیر تخلیه در ماشین لباسشویی عبارت است از:
- فیلتر تخلیه
- شیلنگ خروجی تخلیه
- پمپ تخلیه
- فاضلاب
پمپ تخلیه با مکش آب را از فیلتر عبور میدهد و در نهایت از شیلنگ خروجی به قسمت فاضلاب خارج میشود.
اگر در مسیر تخلیه گرفتگی باشد، ماشین لباسشویی در حین کار متوقف میشود. در مدل های جدید به نسبت برند دستگاه، کد ارور نمایان میشود و متوجه مسدود بودن مسیر تخلیه خواهید شد. چنانچه مشکل از مسدود بودن مسیر تخلیه بود، سریعا اقدام به تعویض پمپ نکنید، شاید پروانه پمپ، شیلنگ خروجی، فیلتر یا فاضلاب گرفتگی داشته باشد. اگر مشکل از این موارد نبود، اقدام به تعویض پمپ تخلیه نمایید.
چرا لباسشویی یهو متوقف یا خاموش میشود؟ نظر تعمیرکار آرا سرویس در این مشکل
تعمیرکار آرا سرویس در ادامه به این سوال میپردازد که “چرا لباسشویی یهو متوقف یا خاموش میشود؟” در ادامه با ما همراه باشید.
- اگر ماشین لباسشویی شما در حین کار ناگهانی خاموش میشود، میتواند مشکل مربوط به اتصالی در پریز برق، دو شاخه، خرابی خازن پارازیتگیر یا برد الکترونیکی باشد.
- چون برق ورودی از طریق پریز برای لباسشویی تامین میشود، به هر دلیلی قطعی در پریز یا دوشاخه ایجاد شود، لباسشویی یهو خاموش میشه.
- برای رفع این مشکل هم، میتوانید با یک پریز دیگر تست نمایید.
- اگر در حین کارکرد؛ لباسشویی نوسان برق داشته باشد، برد الکترونیکی یا تایمر آسیب میبینند، و به همین دلیلی با مشکل خاموش شدن ناگهانی لباسشویی مواجه خواهید شد.
- هر قطعه ای از ماشین لباسشویی که مشکل داشته باشد، فرایند شستشو متوقف میشود و به مرحله بعد نمیرود.
- در این حالت یا به ارور صفحه نمایش دقت نمایید یا به زمانیکه لباسشویی متوقف شده است.
- مثلا: اگر در ابتدای شستشو، لباسشویی متوقف میشود، مشکل مربوط به آبگیری است.
- یا اگر در آخر شستشو، لباسشویی متوقف میشود، مشکل مربوط به تخلیه است.
نتیجه گیری و راه حل خاموش شدن ماشین لباسشویی در حین کار
چنانچه با این مشکلات در حین کار با ماشین لباسشویی مواجه شده اید (خاموش شدن و متوقف شدن) و در این زمینه هیچ آمادگی و پیش زمینهای برای تعمیر یا رفع مشکلات ندارید، به شما توصیه خواهد شد که با متخصصین و تکنسینهای آموزش دیده و با تجربه تعمیرات ماشین لباسشویی تماس بگیرید یا به محل مورد نظر برای تعمیر ماشین لباسشویی شما مراجعه کنند. درست کردن و تعمیرات لوازمات برقی از جمله ماشین لباسشویی نیاز به ویژگیها و تبحر خاصی دارد. ممکن است به دلیل نداشتن مهارتهای کافی علاوه بر تعمیر، باعث خرابی بیشتر ماشین لباسشویی شوید. برای اعزام تعمیرکار لباسشویی به منزل خود با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید.
دلایل توقف و خاموش شدن ناگهانی لباسشویی در حین کار
خاموش شدن ناگهانی لباسشویی یکی از مشکلات رایج و البته نگران کننده ای می باشد که ممکن است برای برندهای مختلف رخ داده و به طور کامل عملکرد دستگاه را با اختلال مواجه کند. دلایل زیادی برای از کار ایستادن و توقف ناگهانی ماشین لباسشویی سامسونگ، ال جی، بوشف دوو و غیره وجود دارد که برخی از آنها براحتی قابل حل بوده و برخی نیاز به استفاده از تجربه تیم های تعمیر ماشین لباسشویی دارند. تکنوپشتیبان در ادامه به چند علت از توقف و از کار ایستادن و خاموش شدن ناگهانی ماشین لباسشویی پرداخته و راه حل هایی را برای رفع این مشکل معرفی خواهد نمود.
انواع خاموش شدن ناگهانی لباسشویی
شاید برای شما نیز این مشکل پیش آمده باشد که در حین شستشوی لباس و در حالیکه ماشین لباسشویی روشن است، قبل از اتمام برنامه شستشو به طور ناگهانی از کار بایستد یا خاموش شود. در این شرایط با دو حالت مواجه خواهید بود؛ لباسشویی خاموش شده و از حرکت می ایستد یا حرکت دستگاه متوقف شده اما خاموش نمیشود. هر یک از این دو گروه به دلایل مختلفی رخ می دهند که با توجه به برند دستگاه و مدل آن به شیوه های متفاوتی باید برطرف شوند.
دلایل خاموش شدن ناگهانی لباسشویی و توقف کار
شرایطی را تصویر کنید که دستگاه در حال کار می باشد و به یکباره خاموش میشود. برای بررسی علت رخ دادن این مشکل لازم است به موارد زیر توجه داشته باشید:
قطع جریان برق منزل
قبل از انجام هر کار لازم است مطمئن شوید که جریان برق منزل قطع نشده باشد. برای این کار بهتر است سایر کلیدهای برق را چک کنید و در صورت لزوم از جعبه تقسیم، وضعیت فیوزها را بررسی نمایید.
خاموش شدن ناگهانی لباسشویی بخاطر مشکل در کابل برق
این مشکل بسیار رایج بوده و ممکن است به دلایل مختلف از قبیل وجود قطعی بخش هایی از کابل متصل به ماشین به یکباره جریان برق به دستگاه منتقل نشود و باعث خاموشی آن خواهد شد. قبل از بررسی سایر قطعات داخلی، بهتر است از سالم بودن کابل برق مطمئن شوید. پیشنهاد می کنیم حتما دو شاخه برق را بررسی کنید چون ممکن است در اتصالات آن مشکلاتی وجود داشته باشد.
خاموش شدن ناگهانی ماشین لباسشویی به دلیل خرابی محافظ برق
به منظور جلوگیری از نوسانات جریان برق لازم است وسایل برقی منزل به محافظ متصل شوند. با توجه به اینکه این محافظ ها قطعات الکتریکی می باشند، لذا به مرور اشکالات و قطعی هایی مشاهده می گردد. خراب بودن محافظ می تواند منجر به قطعا شدن جریان ورودی به ماشین لباسشویی و خاموشی آن گردد.
خرابی در پارازیت گیر لباسشویی
از دیگر دلایل بسیار رایج برای بروز این مشکل می توان به خراب شدن خازن پارازیت گیر لباسشویی اشاره نمود. این قطعه یکی از قطعات بسیار مهم در محافظت از دستگاه در برابر پارازیت و نوسانات جریان برق بوده و خراب شدن آن می تواند منجر به توقف و خاموش شدن یکباره ماشین لباسشویی گردد
خراب شدن برد الکتریکی لباسشویی
در ماشین لباسشویی های جدید برد الکتریکی مهم ترین بخش برای برنامه ریزی دستگاه و ارسال فرمان به آن می باشد که خرابی آن می تواند اختلالات زیادی را در دستگاه بوجود آورد. این قطعه در واقع کار تایمر را در ماشین لباسشویی های قدیمی می کند. در نتیجه خراب بودن برد می تواند باعث ارسال فرمان اشتباه به دستگاه شده و در نهایت باعث خاموشی آن خواهد شد. لازم به ذکر است که تعمیر برد الکتریکی کاملا تخصصی بوده و با توجه به برد دستگاه برای بررسی وضعیت برد الکتریکی لازم است به نمایندگی های تعمیرات ماشین لباسشویی سامسونگ و سایر برندها مراجعه نمایید.
دلایل توقف ناگهانی لباسشویی در صورت روشن بودن دستگاه
مشکل دیگری که ممکن است در حین کار با ماشین لباسشویی با آن مواجه شوید، توقف یکباره و ناگهانی دستگاه بدون خاموش شدن آن خواهد بود. به عبارت دیگر چرخش و انجام فرآیند شستشو متوقف شده اما موتور دستگاه هنوز روشن است. دلایل متعددی منجر به رخ دادن این مشکل خواهند شد که برخی از آنها عبارتند از:
خراب شدن میکروسوئیچ لباسشویی
اغلب وسایل الکتریکی که دارای درب می باشند، میکروسوئیچ هایی به منظور اطمینان از بسته بودن درب و شروع به کار دستگاه در نظر گرفته شده است. در ماشین لباسشویی میکروسوئیچ هایی تعبیه شده است که به محض تشخیص باز شدن درب، فرمان توقف را به برد الکتریکی ارسال می کند. لذا، خراب بودن هر یک از این میکروسوئیچ ها می تواند منجر به توقف ناگهانی ماشین لباسشویی شود. بررسی سلامت و وضعیت میکروسوئیچ ها کمی پیچیده بوده و با مولتی متر لازم است بررسی شوند تا در صورت وجود خرابی در هر یک، نسبت به تعویض آنها اقدام گردد.
توقف ناگهانی لباسشویی بخاطر خرابی قفل درب
ماشین های لباسشویی دارای قفل های مخصوص درب می باشند که در صورت خراب بودن زبانه آنها، درب به طور کامل بسته نخواهد شد. در بسیاری از مواقع خراب بودن این قفل می تواند منجر به توقف ناگهانی لباسشویی شود. در مطالب بخش آموزش تعمیر ماشین لباسشویی نحوه رفع مشکلات مختلف در دستگاه را شرح خواهیم داد.
خرابی شیر برقی لباسشویی
یکی از قطعات مهم و اصلی در ماشین های لباسشویی، شیر برقی و شیر آب ورودی می باشد که برای انتقال آب و خیس شدن لباس ها در ابتدای شروع کار در نظر گرفته شده اند. برنامه شستشوی لباسشویی زمانی آغاز میشود که آب به اندازه کافی وارد دیگ شود و شیر برقی ورود جریان آب را قطع کند. در صورت خراب بودن شیر برقی دستگاه بکباره متوقف خواهد شد و برای منتظر خواهد بود تا آب وارد دیگ شود. برای بررسی وضعیت این قطعه لازم است با رعایت اصول ایمنی، با مولتی متر بررسی کنید که آیا جریان در شیر ورودی آب وجود دارد یا خیر!
خرابی هیدروستات ماشین لباسشویی
هیدروستات یکی از قطعات داخلی ماشین های لباسشویی می باشد که میزان آب ورودی را اندازه گیری نموده و پس از کامل شدن ظرفیت دیگ، فرمان توقف را به شیر آب ورودی ارسال می کند. گاهی اوقات ممکن است این قطعه دچار اختلال شود و فرمان اشتباه را به شیر برقی ارسال نموده و در نهایت منجر به توقف ناگهانی لباسشویی شود.
خراب بودن پمپ تخلیه
از دیگر مواردی که می تواند دلیل توقف ناگهانی لباسشویی باشد، خراب بودن پمپ تخلیه دستگاه است. مسدود شدن مسیر پمپ تخلیه منجر به رخ دادن این مشکل میشود. لذا بهتر است مسیر تخلیه به طور کامل بررسی شده و مواد انباشته شده در این مسیر را تخلیه کنید.
خرابی توپی تایمر لباسشویی
بر روی تمام ماشین های لباسشویی قدیم و جدید تایمرهایی در نظر گرفته میشوند که مدت زمان اجرای برنامه را مشخص می کند. این تایمر در مدل های قدیم و جدید با تغییراتی مواجه شده است که خرابی در هر یک از مدل های آن می تواند اجرای برنامه دستگاه را با مشکل مواجه کند. به عنوان مثال، در صورت چرخاندن تایمر در جهت عکس می تواند منجر به خراب شدن توپی تایمر شود.
خرابی چرخ دنده لباسشویی
علاوه بر خرابی در توپی تایمر، چرخ دنده این قطعه از ماشین لباسشویی نیز بسیار آسیب پذیر بوده و با استفاده متوالی و مداوم از دستگاه می تواند دچار خرابی گردد. خراب شدن این بخش از تایمر نیز می تواند اجرای برنامه شستشو را با اختلال مواجه کند که در نهایت باعث توقف ناگهانی لباسشویی میشود. همان طور که قبلا نیز اشاره شد، خرابی این قطعه باعث خاموش شدن ناگهانی لباسشویی نمیشود و تنها چرخش دستگاه را متوقف می کند.
توقف ناگهانی ماشین لباسشویی به دلیل خرابی برد کنترل
برد کنترل مغز هوشمند ماشین لباسشویی می باشد و فرمان برای اجرای برنامه های مختلف دستگاه از این طریق به سایر بخش ها ارسال می گردد. در برخی از مواقع خراب بودن این بخش می تواند به توقف ناگهانی برنامه شستشوی لباسشویی منجر شود. البته بررسی این قطعه بسیار حساس بوده و نیاز به تخصص افراد حرفه ای در زمینه تعمیر لوازم خانگی دارد.