از کجا بفهمیم تلفن‌های همراهمان شنود می‌شود؟

غزل زیاری: بدافزار گوشی های هوشمند یک تهدید رو به رشد و همیشگی است. این در حالی است که بیش از 5 میلیارد نفر در سراسر جهان از تلفن همراه استفاده می کنند و بیش از 90 درصد آنها از تلفن های هوشمند یا تلفن های اینترنتی استفاده می کنند که به طور میانگین روی هر یک از این تلفن های هوشمند 40 اپلیکیشن نصب شده است.

چگونه بفهمیم تلفن همراهمان هک شده است؟

بیشتر بخوانید:

عکس مردم این شهرها حداقل 90 سال عمر می کنند!

تا پایان سال جاری، بیش از 200 میلیارد اپلیکیشن از فروشگاه های مجازی دانلود می شود که برخی از آنها ممکن است دارای خطراتی باشند.

برنامه‌های نرم‌افزار عمومی اپل و گوگل با نظارت بر حذف برنامه‌های ناامن کنترل می‌شوند، اما بسیاری از کاربران تلفن همراه برخی از برنامه‌های شخص ثالث را که مملو از برنامه‌های آلوده به بدافزار هستند را برای دانلود دانلود می‌کنند.

البته، این تهدیدات به فروشگاه‌های اپلیکیشن محدود نمی‌شود و مجرمان سایبری ابزارهایی پر از راه‌های مختلف برای وارد کردن بدافزارهای مخرب به تلفن همراه شما دارند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که از وب سایت اشتباهی بازدید کنید، روی پیوندی که در یک ایمیل یا پیام متنی تعبیه شده است کلیک کنید یا یک پیوست را باز کنید تا یک تله سایبری در تلفن خود فعال شود.

آشنایی با ریسک موجود

بدافزار موبایل یک نگرانی رو به رشد امنیت سایبری است. این می تواند منجر به سرقت و احتمالاً فروش اطلاعات خصوصی شود.

در حال حاضر، آنها 42 درصد از بدافزارهای جدید موبایل در سراسر جهان را تشکیل می دهند. تهدیدات بدافزارهای بانکی به ویژه در دستگاه های اندرویدی 80 درصد افزایش یافته است و بر اساس آخرین گزارش های امنیتی منتشر شده، استفاده از نرم افزارهای آنتی ویروس رایگان یا حتی پولی، به ویژه در تلفن های همراه، کمک چندانی به شناسایی یا جلوگیری از حملات سایبری شهری نمی کند.

تقریبا نیمی از برنامه های آنتی ویروس رایگان اندروید در شناسایی بدافزارها موثر نیستند.

البته آیفون از نظر امنیت غیر قابل نفوذ است. اگرچه بدافزار اندروید بسیار رایج‌تر از عفونت‌های iOS است، مجرمان سایبری اخیراً دسترسی بهتری به آیفون‌ها پیدا کرده‌اند و هر دو پلتفرم در برابر بدافزارهایی آسیب‌پذیر هستند که درب پشتی تلفن را از طریق پیام‌ها و سایر فایل‌های مشترک باز می‌کنند.

مجرمان سایبری داده ها و اطلاعات تلفن همراه شما را می خواهند و بسیاری از بدافزارهای تلفن همراه برای دسترسی به داده های دیجیتال، سرقت کاربران و رمزهای عبور و در نتیجه دسترسی به حساب بانکی شما طراحی شده اند.

اما کار سارقان سایبری به اینجا ختم نمی شود. آنها همچنین دارای نرم افزار نفوذی هستند که به آنها امکان دسترسی به صدا و تصویر و همچنین وب سایت شما را می دهد.

گفتن چه خواهیم کرد

قبل از هر کاری باید نقاط ضعف خود را در تلفن های هوشمند بشناسید و آنها را برطرف کنید. ما باید استفاده از سلول های سایبری تلفن همراه شما را سخت تر کنیم. این یک منبع عالی برای بررسی برنامه هایی است که روی گوشی خود نصب کرده اید.

گوشی های اندروید

وارد قسمت Settings شده و قسمت Permissions را باز کنید. مکان این بخش در تنظیمات بسته به نسخه اندروید نصب شده روی موبایل شما و البته رابط کاربری (UI) مورد استفاده دستگاه گوشی متفاوت است.

بیشتر بخوانید:

SPACE X زنان روسی و آمریکایی را به ایستگاه فضایی می فرستد

اصولا با وارد شدن به قسمت Settings و انتخاب Apps و سپس View All Apps بر روی نام اپلیکیشن کلیک کرده و لیست را باز کرده تا به قسمت Permissions برسید.

برای هر برنامه، بررسی کنید که چه مجوزهایی به طور پیش‌فرض به برنامه اعطا می‌شود و همه چیز به جز موارد مورد نیاز برنامه را حذف کنید. از خود بپرسید که چرا او به دوربین، میکروفون، اسناد و عکس های خاص شما دسترسی دارد. این دقیقاً روش هایی است که توسعه دهندگان برنامه داده های شما را برای کسب درآمد از نرم افزار خود جمع آوری می کنند.

مطمئن شوید که توانایی حذف مجوزها و آزاد کردن فضای تلفن همراه را برای برنامه‌هایی که استفاده نمی‌کنید دارید. بلکه بهتر است اپلیکیشن هایی را که استفاده نمی کنید از موبایل خود حذف کنید و برای این کار کافی است انگشت خود را چند ثانیه روی نام اپلیکیشن نگه دارید و گزینه Uninstaller را انتخاب کنید.

چگونه بفهمیم تلفن همراهمان هک شده است؟

آیفون

وارد قسمت Settings شده و در قسمت Apple ID گزینه Password & Security را وارد کنید. همانطور که می خواهید از طریق منو بروید. روی برنامه هایی که از بخش Apple ID استفاده می کنند تمرکز کنید. اینجاست که می توانید ابزارهای شخص ثالث متصل به حساب های خود را پیدا کنید. برنامه هایی مانند نرم افزار تناسب اندام یا برنامه های الکترونیکی. لیست را تا جایی که می توانید کوتاه کنید و دیگر برنامه ها را با لمس دکمه ویرایش و انتخاب دکمه قرمز حذف نکنید.

آیا بدافزاری در گوشی خود دارید؟

هنگامی که برای اولین بار سیگنال عجیبی را در تلفن همراه خود مشاهده می کنید، به بدافزار مشکوک شوید. هر دو پلتفرم گوشی های هوشمند اندروید و اپل باگ های مشترکی را نشان می دهند که احتمال وجود بدافزار در دستگاه تلفن همراه را نشان می دهد.

اگر بدانید اخیراً چه برنامه هایی را روی تلفن همراه خود نصب کرده اید یا چه فایل ها یا لینک هایی را باز کرده اید، به شما کمک زیادی خواهد کرد. این اطلاعات به شما امکان می دهد تا برای رفع مشکل احتمالی بدافزار اقدام کنید. اگر تلفن همراه شما یک یا چند مورد از این شش علامت را دارد، احتمالاً به دلیل بدافزار است:

1- پیام ها و پاپ آپ های غیر معمول

پیام‌های ناخواسته یا پاپ‌آپ‌های ناخواسته نشانه‌های بدافزار یا جاسوس‌افزار هستند.

2. عناوینی در موبایل خود که نمی دانید

اگر به مورد مشکوکی برخورد کردید، این عنوان را در اینترنت جستجو کنید. شما قادر خواهید بود پاسخ دهید که آیا به یک برنامه ایمن فکر می کنید یا خیر. در همان زمان تمام ناشناخته ها را حذف کنید.

3 عملکرد موبایل مقدس

احتمالاً این بدان معناست که بخش بزرگی از رم موبایل شما در حال استفاده است. برنامه هایی را که استفاده نمی کنید حذف کنید و گوشی خود را ریست کنید. اگر موبایل شما هنوز کند است، به بدافزار مشکوک شوید.

4 مصرف زیاد اینترنت یا باتری

هنگامی که بدافزار در تلفن همراه فعال است، دو چیز دست به دست هم می دهند: مصرف زیاد اینترنت و تخلیه سریع باتری. در ادامه توضیح خواهیم داد که چگونه می توانید حافظه و فضای ذخیره سازی موبایل خود را با ریست کردن سیستم و حذف بدافزار همزمان پاکسازی کنید.

5. تماس های غیرمعمول یا دائمی زنگ تلفن

این سیگنال معمولاً نشان می دهد که برنامه نظارتی در حال بررسی مکالمات تلفنی است.

6- پیام های صوتی یا متنی عجیب

دریافت پیام‌ها و تماس‌های ناشناس نشانه دسترسی به تلفن شما و به خطر افتادن امنیت شماست.

نحوه حذف بدافزار

بازیابی یا بازیابی گوشی هوشمند یکی از مفیدترین راه ها برای حذف بدافزار مشکوک است. این کار را بدون هدر دادن پول یا خرید و فروش اپلیکیشن های امنیتی موبایل انجام دهید. اکثر برنامه های صرفه جویی در باتری یا برنامه های پاکسازی حافظه تقریباً بی فایده هستند.

پس از انجام این مراحل، باید گوشی خود را ریست و راه اندازی مجدد کنید.

برای بازنشانی تلفن هوشمند اندرویدی خود

از اطلاعات خود در Google Drive یا راه حل مشابهی پشتیبان تهیه کنید (که بعداً به آن خواهیم پرداخت). اگرچه نیازی به کپی کردن در Google Drive نیست. اما راه حل در مقابل شما آسان است. حداقل یک نسخه پشتیبان از اطلاعات و داده های شخصی خود ارائه دهید. در غیر این صورت، کپی اطلاعات دستگاه توسط حافظه تلفن از بین می رود.

بیشتر بخوانید:

کشف رازهای زندگی زنان در دوران باستان!

برای این کار به قسمت Settings رفته و گزینه system را انتخاب کنید. وارد قسمت Reset شده و گزینه حذف همه داده ها (All data / Factory reset) را انتخاب کنید.

روی Reset Phone در پایین صفحه ضربه بزنید و وقتی از شما پرسیده شد که آیا مطمئن هستید که گوشی خود را به تنظیمات کارخانه بازنشانی کرده اید، همه چیز را حذف کنید. سپس دوباره انتخاب کنید و تمام برنامه های مورد نظر خود را از Google Play نصب کنید.

برای ریست کردن آیفون خود این مراحل را دنبال کنید

ما داده های شما را با استفاده از iCloud یا راه حل های دیگر بازیابی می کنیم. البته مطمئن شوید که داده های ذخیره شده در iCloud شما آلوده نباشد.

حال به قسمت Settings رفته و وارد قسمت General شده و بر روی گزینه Transfer or Reset iPhone کلیک کنید. برای حذف همه برنامه ها و داده ها، گزینه حذف تمام محتوا و تنظیمات (Erase All Content and Settings) را انتخاب کنید. البته قبل از انجام این کار، مطمئن شوید که از تمام اطلاعات خود در iCloud یا Drive نسخه پشتیبان تهیه کرده اید.

آیفون را ریست کنید و دوباره تنظیمات را انجام دهید و برنامه های مورد نظر خود را از اپ استور دانلود کنید.

مجدداً، ما قویاً توصیه می کنیم قبل از انجام هر کاری از اطلاعات خود نسخه پشتیبان تهیه کنید. زیرا پس از ذخیره سازی، به اطلاعات تلفن همراه خود دسترسی نخواهید داشت. برای اینکه اطلاعات و داده های خود را از دست ندهید، حتما از آنها نسخه پشتیبان تهیه کنید.

گزینه پشتیبان گیری که در بالا در مورد آن صحبت کردیم می تواند مایکروسافت OneDrive یا برخی دیگر از سرویس های ذخیره سازی ابری باشد. شاید حتی یک کارت XD روی تلفن، رایانه یا درایو USB خارجی شما.

منبع: TechNewsWorld

227227

دکمه بازگشت به بالا