جریمه های گوگل برای سئو کلاه سیاه
سئو کلاه سیاه چیست؟
سئو دسته بندی فروشگاه اینترنتی با تکنیک های سئو کلاه سیاه عموما بر رشد سریع سایت در نتایج گوگل تمرکز میکنند و توجهی به میزان رضایت کاربر نخواهند داشت. هدف اصلی از این کار کسب جایگاه بهتر ولی غیر واقعی است و تلاش میشود از نقاط ضعف گوگل در تشخیص صفحات بهتر استفاده شود.
تکنیک های کلاه سیاه مدام در حال تغییر هستند و هر زمان که گوگل راه حلی برای شناسایی این سایت ها پیدا می کند روش های جدیدی پیدا میشوند. با استفاده از سئو کلاه سیاه شما خیلی سریع رشد میکنید و به جایگاه مناسب میرسید ولی جایگاه شما بسیار لغزنده خواهد بود و هر روز ممکن است توسط گوگل جریمه شده و از لیست نتایج حذف شوید. در ادامه مهمترین تکنیک های سئو کلاه سیاه که میتوانند موجب جریمه سایت شما توسط گوگل شوند را بررسی می کنیم.
1- محتوای اتوماتیک Automatic generated content
محتوای اتوماتیک یعنی متن هایی که به صورت خودکار و یا برنامه ریزی شده تولید می شوند. محتوای اتوماتیک معمولا برای کاربران معنی و مفهوم مشخصی ندارد ولی به صورت هدفمند از کلمات کلیدی در آنها استفاده شده است. نمونه هایی از محتوای اتوماتیک از نظر گوگل به شرح زیر است:
- متن ترجمه شده توسط برنامه یا مترجم گوگل که هیچ گونه بازبینی و بازنویسی بر روی آن انجام نشده است.
- محتوای جمع آوری شده از طریق RSS سایت های دیگر یا نتایج جستجوی گوگل.
- جمع آوری و ترکیب محتوا از چند سایت بدون بازنگری و بازنویسی توسط یک انسان.
- محتوایی که به صورت خودکار و با جایگزینی کلمات هم معنی تولید شده و مفهوم آن برای کاربر قابل درک نیست.
2- ریدایرکت های مخفیانه Sneaky redirect
ریدایرکت کردن یک صفحه موجب میشود کاربر بدون اطلاع به آدرس دیگری ارجاع داده شود. دلایل زیادی برای ریدایرکت کردن یک صفحه وجود دارد که اتفاقا بسیار کاربردی و مثبت هستند و موجب جریمه سایت توسط گوگل نمیشوند. بعنوان مثال صفحاتی که آدرس آنها تغییر کرده یا به کلی حذف شده اند به وسیله Redirect به آدرس جدید خود ارجاع داده میشوند. ولی برخی از روش ها برای فریب گوگل طراحی شده اند که موجب میشوند محتوای نمایش داده شده به کاربر با محتوایی که در دسترس گوگل قرار میگیرد متفاوت باشد.
در تکنیک Sneaky Redirect زمانی که ربات گوگل وارد صفحه میشود به یک آدرس بهینه شده برای کلمه هدف ارجاع داده میشود ولی اگر همان صفحه توسط کاربر باز شود محتوای مورد نظر مدیر سایت نمایش داده میشود. در این شرایط گوگل صفحه اصلی که کاربران مشاهده میکنند را ایندکس خواهد کرد و به ریدایرکت انجام شده توجهی نمی کند. گوگل به دو مورد مشخص برای تکنیک Sneaky redirect اشاره کرده است که عبارتند از:
- محتوای نشان داده شده به گوگل در صفحه موجود است ولی کاربر به آدرس دیگری ریدایرکت میشود.
- کاربرانی که با موبایل وارد میشوند محتوایی متفاوت از نسخه دسکتاپ مشاهده میکنند یا به آدرس دیگری از یک سایت اسپمر منتقل میشوند.
این روش کاملا برای گوگل قابل شناسایی بوده و به سرعت سایت شما را جریمه خواهد کرد. افراد کمی هستند که از این روش برای بهبود سئو استفاده میکنند و معمولا سایت هایی که هک شده باشند با مشکلاتی از این دست مواجه میشوند.
3- لینک سازی غیر طبیعی Link schemes
هر بک لینک که با هدف بهبود وضعیت سئو و افزایش جایگاه شما در نتایج گوگل ایجاد شده باشد به عنوان نقض قوانین گوگل شناسایی میشود. این قانون هم برای لینک هایی که به سایت شما داده شده اند و هم برای لینک هایی که به سایت های دیگر میدهید صادق است. در ادامه مواردی که گوگل به عنوان لینک سازی غیرطبیعی می شناسد را بررسی میکنیم:
- خرید بک لینک، یعنی پرداخت پول به ازای قرار دادن لینک شما در سایت های دیگر. (پیشنهاد میکنیم مقاله را مطالعه کنید)
- تبادل لینک، یعنی شما به یک سایت لینک بدهید و در مقابل آن سایت نیز به شما لینک بدهد.
- انتشار زیاد پست مهمان یا در سایت های دیگر که همگی با هدف گذاری روی کلمات مشخصی لینک سازی شده اند.
- استفاده از نرم افزارهای اتوماتیک برای لینک سازی در سایت های دیگر.
- قرار داد لینک در دایرکتوری های کم ارزش یا سایت های آگهی رایگان.
- لینک های هدف گذاری شده روی کلمه مشخص که در فوتر یا سایدبار سایت های بسیاری قرار گرفته اند.
توجه داشته باشید که معمولا تبلیغات اینترنتی با لینک سازی همراه هستند. برای آنکه تبلیغات شما از نظر گوگل خرید بک لینک محسوب نشود میتوانید یکی از دو روش زیر را استفاده کنید.
- در لینک های تبلیغاتی از تگ nofollow استفاده کنید.
- لینک تبلیغات به آدرسی که برای گوگل قابل ایندکس نیست ارجاع داده شود و از آنجا به صفحه هدف منتقل شود.
4- تکنیک Cloaking
در این روش بدون آنکه کاربر به آدرس دیگری ریدایرکت شود محتوایی متفاوت با آنچه ربات گوگل ایندکس کرده مشاهد میکند. به عنوان مثال زمانی که ربات گوگل وارد صفحه میشود محتوای آن شامل متن و تصاویر مناسب است ولی با ورود کاربر به صفحه، محتوایی دیگر به او نمایش داده میشود. مخفی کردن بخشی از محتوا برای کاربران (که برای گوگل در دسترس است) نیز به عنوان Cloaking شناخته میشود و میتواند موجب جریمه سایت شما شود. این روش نیز توسط هکرها مورد استفاده قرار میگیرد. با این کار محتوای مورد نظر خود (همراه با لینک سازی) را به گوگل نشان میدهند در حالیکه مدیر سایت متوجه وجود این محتوا در سایت خود نمیشود.
5- محتوا یا لینک پنهان در صفحه
بعضی از مدیران سایت ها تلاش میکنند تا با افزایش محتوای صفحه جایگاه خود را در گوگل بهبود دهند. ولی در بسیاری موارد این محتوا برای کاربر مناسب نیست یا عبارات نامفهوم و تکراری در آن استفاده شده است. در این شرایط با پنهان کردن محتوا از دید کاربر سعی میکنند تجربه کاربری سایت را حفظ کنند.
این روش به خوبی برای گوگل قابل درک است زیرا به فایل های CSS صفحه دسترسی داشته و نحوه نمایش آن به کاربران را بازسازی میکند. نمونه هایی از روش های پنهان کردن محتوا که برای گوگل قابل درک است عبارتند از:
- استفاده از متن سفید روی بک گراند سفید
- مخفی کردن متن زیر یک تصویر
- استفاده از CSS برای قرار دادن محتوا خارج از صفحه نمایش داده شده به کاربر
- استفاده از سایز فونت 0
- مخفی کردن لینک در یک کاراکتر کوچک مانند نقطه یا کاما
6- Doorway Pages یا صفحات مشابه
در تکنیک Doorway شما چندین دامنه متفاوت برای یک یا چند کلمه کلیدی هدف خود می سازید و در نهایت همه آنها به یک سایت ارجاع داده میشوند. این تکنیک حتی در یک سایت نیز ممکن است اجرا شود، به این صورت که شما برای یک عبارت هدف چندین صفحه متفاوت می سازید که هرکدام تغییر کمی در کلمه کلیدی هدف خود داشته و در نهایت همگی کاربر را به یک صفحه خاص ارجاع میدهند. بله درست حدس زدید برچسب گذاری!
برچسب گذاری یکی از روش های بسیار موثر برای بهبود سئو سایت است ولی استفاده نادرست از آن میتواند موجب جریمه سایت شما شود. استفاده از برچسب های زیاد و عبارات نزدیک به هم عملا صفحاتی با هدف گذاری های مشابه و محتوای یکسان ایجاد میکند که از نظر گوگل اسپم شناخته میشود. پیشنهاد میکنیم مقاله را به دقت مطالعه کنید.
7- محتوای دزدیده شده Scraped Content
برخی از سایت ها تلاش میکنند با جمع آوری محتوا از سایت های دیگر تعداد صفحات خود را افزایش داده و شانس خود را برای کسب جایگاه افزایش دهند. در این مسیر توجهی نیز به ارتباط موضوعی و کیفیت محتوای جمع آوری شده ندارند. محتوای جمع آوری شده که هیچ ارزش افزوده ای به آن اضافه نکرده باشید کمکی به بهبود وضیت سئو شما نخواهد کرد حتی اگر مرجع جمع آوری محتوا معتبر و ارزشمند باشد.
بهتر است زمان خود را صرف تولید محتوای باکیفیت کرده و تلاش کنید تا با دیگر سایت های موجود در زمینه کاری خود متفاوت باشید. با این روش هم موتور جستجو و هم کاربر از محتوای سایت شما راضی خواهند بود. برخی از روش های جمع آوری یا دزدی محتوا عبارتند از:
- سایت هایی که محتوای سایت های دیگر را کپی کرده و بدون هیچ تغییری در سایت خود منتشر میکنند.
- سایت هایی که محتوا را از سایت دیگری کپی کرده و با تغییرات اندک مانند کلمات هم معنی و جایگزینی فعل ها آن را به صورت دستی یا اتوماتیک بازنویسی میکنند.
- سایت هایی که با استفاده از RSS سایت های دیگر محتوا را جمع آوری کرده و بدون ایجاد ارزش افزوده منتشر میکنند.
- سایت هایی که ویدئو، تصویر یا هر رسانه دیگری را از سایت های اصلی مانند آپارات و اینستاگرام جمع آوری کرده و بدون ایجاد ارزش افزودن منتشر میکنند.
- سایت هایی که محتوای سایت های دیگر را جمع آوری کرده و به صورت iframe در صفحه ای از سایت خود نمایش میدهند.
احتمالا اولین سوالی که برای شما پیش می آید آن است که چرا سایت های بزرگ فارسی که به جمع آوری محتوا میپردازند هنوز جایگاه مناسب و بازدیدکننده زیادی دارند؟ این سایت ها یک نکته اساسی را رعایت میکنند یعنی ارزش افزوده برای محتوا. این کار از طریق دسته بندی مناسب، برچسب گذاری صحیح، مسیرهای دسترسی به محتوا، نظرات کاربران و مطالب مرتبط دقیق انجام می شود.
8- سیستم های همکاری در فروش Affiliate programs
سایت هایی که در سیستم همکاری در فروش فعالیت می کنند معمولا از یک قالب مشخص در طراحی بهره میبرند و در بسیاری موارد محتوای محصولات یا خدمات را مستقیما از سایت اصلی دریافت میکنند. با این کار عملا تمام محتوای سایت کپی بوده و هیچ ارزش افزوده ای برای کاربر ایجاد نمیکند. این سایت ها شانسی برای موفقیت در زمینه سئو نداشته و تنها از طریق فعالیت در شبکه های اجتماعی یا تبلیغات میتوانند به درآمدزایی برسند.
اگر هدف شما کسب درآمد از همکاری در فروش و جذب بازدیدکننده از طریق سئو است باید یک سایت اختصاصی برای خود راه اندازی کرده و محتوای تخصصی برای معرفی محصولات یا خدمات تولید نمایید. قبل از هرچیز از خود بپرسید که چرا مشتریان باید سایت شما را به سایت اصلی ترجیح داده و خرید خود را از آن انجام دهند. اگر ساختار و محتوای شما کاملا مشابه سایت اصلی باشد همیشه یک قدم عقب تر از آن خواهید بود.
9- بمباران کلمه کلیدی یا keyword stuffing
عبارت keyword stuffing به صفحات و سایت هایی اشاره دارد که تلاش میکنند با تکرار مداوم یک عبارت یا چندین عبارت نزدیک به هم شانس خود را برای کسب جایگاه در آنها بالا ببرند. این تکنیک شاید تا 2 سال پیش می توانست مثمر ثمر باشد ولی هم اکنون به یکی از روش های گوگل برای شناسایی سایت های اسپم تبدیل شده است. نمونه هایی رایج از بمباران کلمه کلید به شرح زیر است:
- لیستی از شماره های تماس یا اعداد خاص که با هدف سئو در صفحه هستند.
- لیستی از نام محله ها، شهرها یا کشورها با هدف گذاری روی سئو محلی صفحه.
- تکرار مداوم یک کلمه در محتوای صفحه یا در بخش های پایینی صفحه با هدف افزایش درصد حضور عبارت در صفحه.
10- رفتار مشکوک در صفحه Malicious behavior
بسیاری از صفحات اینترنتی، بویژه آنهایی که به هر طریق هک شده باشند رفتارهایی آزاردهنده و بدون اجازه کاربر انجام میدهند. برخی از رفتارهای مشکوک از نظر گوگل عبارتند از:
- باز کردن پاپ یا تبلیغات بسیار بعد از کلیک کاربر بر روی بخشی از صفحه یا با ورود به صفحه.
- انتقال خودکار کاربر به سایت ها یا نرم افزارهای دیگر مانند تلگرام.
- دانلود خودکار فایل بر روی سیستم کاربر بدون کسب اجازه.
- نصب ویروس یا تروجان بر روی سیستم کاربر.
- تغییر homepage مرورگر کاربر یا تغییر تنظیمات مرورگر.
+11 – نمایش محتوای اسپم تولید شده توسط کاربران
در همه موارد قبلی مدیر سایت نقش مهمی در تولید محتوای اسپم یا لینک سازی غیرطبیعی داشت ولی در این بخش رفتار کاربران در صفحه مورد توجه قرار میگیرد. محتوایی که توسط کاربران تولید شده و در صفحه نمایش داده میشود میتواند بر وضعیت سئو آن تاثیرگذار باشد. نظرات کاربران که با هدف سئو یا به صورت اسپم بر روی یک صفحه قرار میگیرند میتوانند موجب جریمه آن صفحه توسط گوگل و کاهش رتبه آن شود. برای جلوگیری از این مشکل باید نظرات سایت خود را تنها پس از تایید مدیر بر روی سایت نمایش دهید و یا از ابزارهای آنتی اسپم مانند Captcha در بخش نظرات استفاده نمایید.
معرفی سایت های اسپمر به گوگل
اگر شما سایت هایی را می شناسید که استانداردهای گوگل را رعایت نکرده اند ولی همچنان جایگاه مناسبی در نتایج دارند به این معنی است که الگوریتم ها قادر به شناسایی این رفتار نبوده اند. به همین منظور بخشی برای معرفی سایت های اسپمر به گوگل در نظر گرفته شده است که با مراجعه به صفحه قابل دسترسی است. با ارسال درخواست شما این صفحه توسط یک انسان بررسی شده و در صورتیکه قوانین مبارزه با اسپم گوگل را نقض کرده باشد با جریمه مواجه خواهد شد. البته جریمه دستی همواره به معنی حذف کلی صفحه از ایندکس گوگل نیست و در بسیاری موارد همراه با کاهش رتبه همراه است.