علم و سلامتکسب و کار ویژه

درمان ریزش مو با مزوتراپی مو

تاثیر مزوتراپی مو چیست؟ درمان قطعی ریزش مو + تاثیر مزوتراپی مو

شواهد نشان می دهد، مزوتراپی مو درحال حاضر یکی از بهترین و پرطرفدارترین روش های درمان ریزش مو است. مزوتراپی مو یکی از روش های موضعی درمان پوست و مو است که کاربردهای متنوعی دارد. شما با این روش درمانی می توانید مشکلات زیادی چون کم آبی پوست، چین و چروک های سطحی، سلولیت و ریزش مو را درمان کنید. البته طبق بررسی مشخص شده است که مواد مورد استفاده در مزوتراپی، روی همه اثر یکسان ندارد. با این وجود، بسیاری از افرادی که به آن‌ها توصیه می‌شود از مزوتراپی مو استفاده کنند، از این امر واهمه داشته و یا از درمان‌های جایگزین پرعوارضی مانند ماینوکسیدیل استفاده می‌کنند. در این مطلب به بررسی معایب و مزایای مزوتراپی می پردازیم تا ببینیم این روش برای چه کسانی مناسب است.

مزوتراپی چیست؟ کاربردهای مزوتراپی چیست؟

به درمان های تزریقی با کمترین میزان تهاجم، مزوتراپی می گویند. مزوتراپی از دو قسمت “مزو” و “تراپی” تشکیل شده است. مزو به معنای لایه میانی پوست است، چرا که تمام تزریق ها در این لایه انجام می شود. تراپی به معنای درمان است. مزوتراپی به معنای درمان لایه میانی پوست می باشد. این روش درمانی کاربردهای فراوانی در علم پزشکی دارد و با توجه به کاربرد آن، نوع موادی که به لایه میانی پوست تزریق می شود، متفاوت است. در گذشته مزوتراپی، برای کاهش درد در افراد استفاده می شد؛ اما امروزه این روش بیشتر در درمان های زیبایی کاربرد دارد. کاربردهای مزوتراپی به شرح ذیل است:

  • درمان سلولیت در ناحیه ران و باسن که موجب سفت شدن و لیفت می شود.
  • درمان ریزش مو و برای رشد سریع مو ها
  • آبرسانی به پوست و جوانسازی آن
  • برطرف کردن لک های صورت، شفاف و روشن تر شدن پوست های تیره
  • از بین بردن چربی های اضافه بدن، کاهش وزن و لاغری.
  • برطرف کردن جای زخم و اسکار (جای جوش)
  • درمان چربی پلک
  • اصلاح انحناهای سطحی بدن (به اصطلاح کانتور کردن)

مزوتراپی مو چیست؟

مزوتراپی مو راهی درمانی است که با تزریق در بخش میانی پوست سر انجام می شود. در مزوتراپی مو همه ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین و غیره با سوزن های بسیار نازک به سر تزریق می‌شوند. در داروهای مزوتراپی مو که باعث افزایش گردش خون نیز می‌شوند، ویتامین های تغذیه کننده ریشه مو و آنتی اکسیدان ها، مستقیماً با سوزن های 2 یا 4 میلی متری به ریشه مو تزریق خواهند شد. این روش، یک روش اضافی برای درمان و کنترل ریزش مو است. این تزریق در دوز کم انجام می‌شود تا نتیجه مورد انتظار، به خوبی انجام شود.

تزریقات، زمینه تحریک بافت و متابولیسم سلولی را آماده می‌کند. بعد از گذراندن دوره درمان، قطعا موهای سالم تر و زیباتری را خواهید داشت. بعد از 6-10 جلسه، ریزش موی بیمار کاملاً متوقف خواهد شد. از آنجایی که مواد مزوتراپی در دوزهای کوچک به ریشه مو تزریق می‌شوند، هیچ خطری بیمار را تهدید نمی‌کند و نتیجه عمل به سرعت قابل مشاهده است.

مزوتراپی یکی از شناخته شده ترین و کاربردی ترین روش های بالینی است و اگر با ترموتراپی مو و ماساژ مخصوص سر همراه شود، نتیجه بسیار بهتر نمایان می‌شود. هدف اصلی از مزوتراپی مو، رساندن مواد مغذی به سلول های پوستی و فولیکول های مو است تا آنها مجددا احیا شوند، تقویت شوند و موهای آسیب دیده رشد خود را آغاز کنند. موادی که از این طریق به پوست سر تزریق می شوند عبارتند از:

  • دوتاستراید
  • بیوتین
  • ماینوکسیدل
  • فیناستراید
  • سیلیسیم آلی
  • مواد معدنی و ویتامین ها
  • پی آر پی (PRP)

تاثیر مزوتراپی مو برای درمان آلوپسی

آلوپسی به معنای ریزش مو است و آلوپسی آندروژنیک رایج ترین نوع آلوپسی است. در بیماران مبتلا به آلوپسی، سیستم ایمنی به فولیکول های مو حمله می‌کند و باعث از بین رفتن آنها می‌شود. تا زمانی که سیستم ایمنی بدن با فولیکول ها مبارزه می‌کند، موهای جدید رشد نمی‌کنند. رایج ترین درمانی که برای آلوپسی در کشور مرسوم است، استفاده از ماینوکسیدل موضعی و فیناستراید خوراکی است.

اما تحقیقات نشان داد که از سال 2019، با تزریق این مواد به پوست سر می توانند نتایج بسیار عالی را مشاهده کنند. در این روش، کوکتلی شامل ماینوکسیدل و فیناستراید، بیوتن و دی پانتنول، به صوزت دو هفته درمیان به پوست سر بیمار تزریق می شد. بعد از گذشت ده جلسه، نتایجی که در درمان آلوپسی با مزوتراپی مو دریافت کردند، بسیار شگفت آور بود. این روش بدون هیج عارضه ای و با بالاترین میزان تراکم توانست نظر خیلی از افراد را به خود جلب کند.

چرا ماینوکسیدیل و فیناستراید در درمان ریزش مو موثر نیست؟

    نتایج استفاده از ماینوکسیدیل مانند هر داروی دیگری در افراد مختلف متفاوت است. اما به طور کلی اگر به طور منظم و دائم شروع به استفاده از ماینوکسیدیل کنید برای دیدن اولین نشانه‌ها از اثرگذاری باید 8 هفته صبر کنید. دلایل ریزش مو با الگوی ریزش مو مردان و زنان، به طور دقیق شناخته شده نیست. عواملی مانند:

  • عوامل ارثی و هورمون های آندروژنی
  • استرس و کم خوابی
  • کمبود مواد مغذی
  • اختلالات خونرسانی بدن
  • اختلال در هورمون ها

همگی جزء دلایل ریزش مو هستند. به همین دلیل نمی توان از داروی ماینوکسیدیل و فیناستراید توقع داشت که بتواند تمام عوامل ریزش مو را برطرف کند و برای همه آلوپسی ها مفید باشد. اگر این نوع دارو برای درمان ریزش موی شما هم موثر نبود، می توانید از روش هایی مانند: روش prp، مزوتراپی مو، نور درمانی، مصرف مکمل های ویتامینی و در نهایت کاشت مو را جایگزین کنید.

تاثیر مزوتراپی مو برای تقویت موی سر

زمانی که مواد مغذی و ویتامین ها به کف سر و سایقه های می نمیرسد، موها رشد نمیکنند، نازک و شکننده می شوند. مطالعات نشان می دهد که مزوتراپی مو برای تقویت موی سر بسیار موفق عمل کرده است. چرا که در این روش مواد مغذی و ویتامین های مورد نیاز برای رشد و تقویت مو تزریق می شوند (البته میزان مواد موجود در کوکتل مزوتراپی براساس نیاز بیمار تغییر میکند) و با ترمیم تدریجی هورمون رشد مو، ساقه های مو تقویت می شود و رشد موها به طرز باورنکردنی افزایش می یابد.

تاثیر مزوتراپی مو برای درمان ریزش مو

اگر به دنبال درمان قطعی و صد در صدی ریزش موهای خود هستید، انجام مزوتراپی مو می تواند بسیار موثر باشد. مواد موجود در کوکتل های مزوتراپی مو که به پوست سر تزریق می شوند، سلول های کف سر را بازسازی می کند و موجب استحکام فولیکول های مو می شود. این روش نه تنها قطعی ترین روش درمان ریزش مو است، بلکه با تحریک فولیکول های مو، رویش مجدد موها هم شروع خواهد شد.

تاثیر مزوتراپی مو، روشی برای تقویت موهای کاشت شده

اگر موهای خود را کاشت انجام داده اید، انتظار ریزش مو را داشته باشید. این یک امر طبیعی است که دو هفته بعد از کاشت مو، موها شروع به ریزش میکنند و موهای جدید بعد از دو ماه رشد خود را آغاز خواهند کرد. زمانی که خون در کف سر به خوبی گردش میکند، مواد مغذی بیشتری به فولیکول های مو می رسد.

در نتیجه موها با سرعت و میزان بیشتری رشد خواهند کرد. این دقیقا همان کاری است که مزوتراپی مو برای شما انجام میدهد: افزایش گردش خود در کف سر. برای اینکه نتیجه کاشت مو را افزایش دهید و آن را ماندگار کنید، پیشنهاد میشود 1 ماه بعد از کاشت مو، از مزوتراپی مو به عنوان یک روش ترمیمی استفاده کنید تا نتایج شما را شگفت زده کند.

مزوتراپی بهتر است یا prp (پی آر پی مو)؟

در واقع نمی‌توان به راحتی تصمیم گرفت که کدام یک از این روش‌ها از دیگری بهتر هستند. با این حال، معمولا گفته می‌شود که پی آر پی روش بهتری است؛ زیرا هم می‌تواند در لایه‌های متنوع‌تری انجام شود (در حالی که مزوتراپی مو محدود به لایه‌ی درم یا میانی پوست است.) و هم از مواد موجود درون جریان خون خود داوطلب استفاده می‌شود.مزوتراپی مو قیمت

کاندیدای مناسب مزوتراپی مو

همانند دیگر روش‌های درمانی در حوزه سلامت و زیبایی، مزوتراپی مو نیز کاندیدهای مناسب خود را دارد. ما در ذیل به برخی از مواردی که مزوتراپی بهترین راه حل برای آنها است، اشاره می کنیم.

  • درمان ریزش مو بر اثر استرس و تلوژن افلوویوم: به طور کلی وجود استرس عوارض بسیار زیادی برای بدن دارد که ریزش مو نیز یکی از آنها می‌باشد. برای حل این نوع ریزش نیز مزوتراپی بهترین گزینه برای شما است. تلوژن افوویوم از دلایل ریزش مو بوده و برای نمونه ریزش موها پس از بارداری از این نوع است.
  • رفع مشکلات ساقه مو: بروز مشکل در ساقه‌های مو یکی از معضلاتی است که باعث ریزش مو می‌شود. با استفاده از روش مزوتراپی مو می‌توان به رشد موها و همینطور حفظ سلامتی آنها کمک نمود.
  • درمان ریزش موی سکه‌ای: یکی از بارزترین مشکلاتی که برای افراد مختلف ممکن است پیش بیاید، ریزش مو به صورت سکه‌ای یا آلوپسی آره‌آتا می‌باشد که مزوتراپی یکی از بهترین روش‌های حل این مشکل است.
  • افت سرعت رشد: به مرور زمان و با بالا رفتن سن و یا در شرایط متفاوت، برخی افراد با مشکل کم شدن سرعت رشد موها مواجه می‌شوند که مزوتراپی مو بسیار در رفع این مشکل تاثیرگذار است.

مزوتراپی مو به چه کسانی توصیه نمی شود؟

به طور کلی استفاده از روش مزوتراپی مو برای تمام افراد مناسب نبوده و در برخی از موارد محدودیت‌هایی برای انجام آن وجود دارد و یا نتیجه بخش نمی‌باشد. ما در ذیل به برخی از این موارد اشاره نموده‌ایم:

  • ریزش مو بر اثر وجود بیماری‌های زمینه‌ای مختلف مانند سفلیس از مواردی است که استفاده از مزوتراپی تاثیری در درمان آن نخواهد گذاشت.
  • وجود بیماری‌هایی مانند فشار خون، دیابت، ایدز، هپاتیت، غلظت خون و یا هموفیلی در افراد، باعث عدم تاثیرگذاری مزوتراپی برای این گروه از افراد می‌شود.
  • مردان در سن‌های بالای 40 سال و همچنین زنان بالای 60 سال که طاسی آندروژنی دارند، از افرادی هستند که مزوتراپی مو برای آنها تاثیرگذار نمی‌باشد.
  • متناسب نبودن جنس مو بر اثر وجود مشکلات ژنتیکی مختلف که این مورد نیز بر عدم نتیجه‌گیری موثر خواهد بود.
  • به طور کلی انجام مزوتراپی برای بانوان باردار توصیه نمی‌شود و همچنین در صورت انجام نیز نتیجه دلخواه به دست نخواهد آمد.
  • به افرادی که آلرژی و یا حساسیت‌های مختلف به برخی از داروهای خاص دارند، استفاده از این روش توصیه نمی‌شود.
  • افرادی که داروهای منعقد کننده خون را مصرف می‌کنند نباید از این روش استفاده کنند، چرا که ممکن است باعث خونریزی و یا هماتوم شود.
دکمه بازگشت به بالا