علم و سلامتکسب و کار ویژه

علت ریزش ریش و سبیل یا کم پشت بودن موهای صورت

کاشت ریش و سبیل به روش SUT

به نقل از بهترین دکتر کاشت ریش در تهران در عصر حاضر بهترین و آخرین تکنیک برای کاشت ریش و سبیل sut می باشد که در این روش از جراحی، درد، خونریزی، عوارض های جانبی و … استفاده نمی شود و خط رویش و خواب موها در صورت کاملا طبیعی است از آنجاییکه تمامی مراحل کاشت ریش با تکنیک sut در یک جلسه انجام می شود به تمامی عزیزانی که تمایل به انجام کاشت ریش و سبیل در مشهد را دارند توصیه می کنیم کاشت ریش خود را در تهران و در کلینیک رنسانس انجام دهند دلیل آن هم این است.

علت ریختن ریش و سبیل در آقایان

در کل مشکلات ریش و سبیل در آقایان به سه شکل صورت می گیرد:

در اکثر آقایان بخش هایی از صورت ( مثل لپ ها ) فاقد ریش است اما بخش های دیگر تراکم خوبی دارندمثلا چانه پر از مو است.
برخی از آقایان ریش و سبیل کامل دارند اما با تراکم کم و موهای ضعیف. این افراد عموما نمی توانند ریش و سبیل خود را بلند کنند.
تعداد کمی از آقایان به صورت کلی ریش و سبیل ندارند که می تواند علت ژنتیکی، مادرزادی یا اکتسابی داشته باشد

این مشکلات را می توانیم با کاشت ریش و سبیل بر طرف کنیم، البته اگر کاندیدای خوبی برای این روش باشید.

اما علت ضعف های موجود در موهای ریش و سبیل چیست؟ واقعیت این است که برای کم پشت بودن ری و سبیل شما علل محتمل زیادی وجود دارد. لازم و خوب است این علل را بشناسید ولی روش درمان همه ی این ها تقریبا یکی است: کاشت ریش و سبیل.

در ادامه چند مورد از دلایل مهم تر را بررسی کرده ایم:

عوامل ژنتیکی: عوامل ارثی یا ژنتیکی احتمالا مهم ترین دلایل کم پشت بودن ریش و سبیل هستند. اگر پدر و پدربزرگ شما ریش پرپشت و سبیل ضخیمی داشته اند، احتمالاً برای شما نیز چنین خواهد شد. اگر هم که شرایط برعکس این بوده، به احتمال زیاد ریش و سبیل پرپشتی نخواهید داشت. البته وضعیت ریش و سبیل در خانواده‌ی مادری هم مهم است. وقتی می‌گوییم یک چیزی ارثی یا ژنتیکی است، یعنی دارویی وجود ندارد که بتواند شرایط را عوض کند. در حال حاضر کاشت ریش و سبیل تنها چاره‌ای است که داریم. داروها، لوسیون‌ها، سرم‌ها، مزوتراپی و سایر روش‌ها نمی‌توانند همچون معجزه‌ای الهی، باعث رشد ریش و سبیل شما بشوند! پس فریب تبلیغات دروغین و ادعاهای توخالی را نخورید.

هورمون ها: هورمون ها می توانند یکی از عامل های کم پشتیریش و سبیل باشند. هورمونی که روی رشد موهای ریش و سبیل تاثیر حیاتی دارد، تستسترون است. یکی از هورمون‌های جنسی بدن که به هورمون جنسی مردانه نیز معروف است. البته خانم‌ها نیز این هورمون را می‌سازند، ولی مقدار ترشح آن در آقایان بیشتر است. تولید و ترشح هورمون تستسترون در دوران بلوغ آقایان زیاد می‌شود. حتماً دیده و تجربه کرده‌اید که ریش و سبیل پسران در سن بلوغ به تدریج پرپشت‌تر می‌شود. برخی از متقاضیان کاشت ریش و سبیل کسانی هستند که بدنشان تستسترون کمتری تولید می‌کند. تستسترون در پوست به هورمون DHT یا دی هیدرو تستسترون تبدیل می‌شود. DHT همان اثرات تستسترون را روی فولکیول‌ها می‌گذارد ولی چون یک هورمون موضعی است و مدت زیادی در بافت می‌ماند و اثرات بیشتری نسبت به تستسترون روی موها می‌گذارد.

در پوست ما آنزیمی به نام ۵ آلفا ردوکتاز (۵AR) وجود دارد که تستسترون را به DHT تبدیل می‌کند. از داروهای مهار کننده‌ی این آنزیم (مثل فیناستراید) برای درمان ریزش مو با الگوی مردانه استفاده می‌شود. DHT در افرادی که ریزش موی ارثی (آلوپسی آندروژنی) دارند، باعث ریزش موهای سر و افزایش موها در سایر نقاط بدن می‌شود. برای همین اگر آنزیم ۵AR کم باشد یا به هر دلیل دیگری تولیدات DHT کاهش یابد، موهای سر پشت‌تر و موهای صورت کمتر می‌شوند. برخی از متقاضیان کاشت ریش و سبیل کسانی هستند که آنزیم ۵ آلفا ردوکتاز کمتری در بدن خود دارند. نکته‌ی آخر این که در برخی مردان خونرسانی به نواحی گونه ضعیف‌تر از خونرسانی به سایر بخش‌های صورت است. برای همین مواد مغذی و هورمون‌های کمتری به فولیکول‌های این ناحیه می‌رسند. مسئله‌ای که باعث می‌شود در برخی مردان، نواحی گونه و لپ‌ها خالی از مو باشد.

آسیب ها و بیماری ها: برخی آسیب ها به پوست و بیماری های پوستی می‌توانند باعث طاسی موقت یا دائم در نواحی ریش و سبیل شوند. برخی از این موارد عبارت‌اند از:

  • زخم و اسکار
  • جای بخیه
  • شکستگی
  • عمل‌های جراحی مثل جراحی ترمیم شکاف کام
  • سوختگی‌ها
  • فولیکولیت (التهاب فولیکول‌ها)

لازم به ذکر است بگوییم همیشه ریزش ریش و سبیل ناشی از موارد بالا دائمی نیست ولی اگر دائمی باشد، تنها را بهبود شرایط، کاشت ریش سبیل است. به جز این موارد، آلوپسی آره‌آتا یا ریزش موی سکه‌ای هم می‌تواند باعث ریزش و کم‌پشتی موهای ریش و سبیل شود. ریزش مو در آلوپسی آره‌آتا (چه در سر و چه در ریش) معمولاً موقتی است ولی به صورت دوره‌ای تکرار می‌شود. طاسی‌های ناشی از آلوپسی آره‌آتا را نمی‌توان با کاشت درمان کرد.

سبک زندگی: همه افراد می دانند که باید خواب کافی داشته باشیم، غذاهای سالم بخوریم، ورزش کنیم و از میزان استرس خود را کاهش دهیم. این موارد برای سلامت عمومی بدن شما و همچنین رشد ریش و سبیل شما مهم هستند.  در مورد رژیم غذایی، ویتامین‌های بیوتین و نیاسین می‌توانند روی رشد ریش و سبیل و موهای سر موثر باشند. این ویتامین‌ها در خوراکی‌هایی مانند تخم مرغ، آووکادو، شیر، ماهی و تخم آفتابگردان یافت می‌شوند و خوب است که در رژیم غذایی شما باشند.

ریش و سبیل یکی از رکن های زیبایی مرد بوده و ریزش و نقص آن علاوه بر اینکه نقصی در زیبایی بوجود می آورد سببکاهش اعتماد به نفس هم می شود کسانی که معمولا دچار ریزش مو در ناحیه ریش و سبیل می شوند به دنبال درمان زود بازده هستند و سعی در آن دارند که با درمان های مختلف ریزش ریش و سبیل را برطرف کرده و آن را درمان کنند اما نکته حائز اهمیت این است که تنها درمان قطعی ریزش ریش و سبیل کاشت ریش و سبیل می باشد که در ادامه بیشتر در مورد آن توضیح خواهیم داد.

عوارض کاشت ریش و سبیل به روش های رایج و سنتی

به همان صورت که می دانید استفاده از کاشت ریش و سبیل به روش های رایج و سنتی دیگر در سطح دنیا مرسوم نبوده است این روش ها به علت اینکه عوارض های جانبی بسیاری داشته اند منسوخ شدند، از این رو بعضی عوارض جانبی این روش ها عبارتند از:

اگر بخواهیم معایب کاشت ریش و سبیل به روش های رایج و سنتی را بیان کنیم باید به جراحی های طولانی مدت اشاره کنیم.
بیهوشی و خونریزی از دیگر عوارض کاشت ریش و سبیل به روش های رایج و سنتی می باشد.

مهمترین علتی که باعث منسوخ شدن کاشت ریش به روش های رایج و سنتی شد تراکم و نخ نما بودن موهای کاشته شده در بخش صورت بود.

از عوارض های جانبی کاشت ریش و سبیل به روش های رایج و سنتی می توان به درد، تورم، دوران نقاهت و … اشاره کرد که تا مدتی پس از کاشت ریش و سبیل به روش های سنتی با فرد همراه خواهد بود.

خواب نامناسب و نامنظم موهای کاشته شده یکی از معایب کاشت ریش و سبیل به روش های رایج و سنتی می باشد که برخی از افراد آن را بیان کرده اند.

در نهایب باید عرض کنیم که موارد یاد شده برخی از عوارض کاشت ریش و سبیل به روش های رایج و سنتی بود که در نهایت باعث  شد این روش ها در سطح دنیا منسوخ شوند.

علل ریزش ریش و سبیل

  • عوامل فیزیکی و سوانح سوختگی، ضربه، بریدگی، اعمال جراحی، جای زخم، جای اسکار و…
    نداشتن و طاسی از ابتدا به صورت ارثی، مادرزاد یا هیپوتریکوزیس ( عدم وجود فولیکول های مویی موجود)
  • مشکلات و کمبود هورمون مردانه ( آندروژن ) قبل از سن بلوغ و از جمله بیماری های شایع از آن می توان آلوپیسی ، آکنه چرکی، عفونت قارچی، لنفوم پوستی، لینکن پلان و…
  • التهابات فولیکولهای مو.

عوارض نادر و خطرناک بعد از کاشت ریش و سبیل

کاشت ریش و سبیل جراحی بسیار حساس و با دقتی است. به همین علت روش های سنتی و دستی که توسط  افراد غیر متخصص و بدون تجربه انجام می شود عوارض خطرناک غیر قابل جبرانی دارند. برای مثال موهای صورت با زاویه مناسبی نیست به پوست قرار دارند و اگر در حین کاشت مو ها در زاویه مناسبی کاشته نشود به صورت نامنظم و عمودی رشد می کنند.

انتقال و کاشت فولیکول‌های مو به ناحیه ریش و سبیل باید با دقت انجام شد تا فولیکول‌ها هنگام کاشت سالم بمانند و در ناحیه کاشته شده رشد کنند.

همچنین سرفه و سکسه از دیگر عوارض نادر بعد از کاشت هستند که به دلیل تحریک عصب‌های سر و صورت اتفاق می‌افتد.

آیا با مراقبت‌های بعد از کاشت میتوان عوارض کاشت ریش و سبیل را کاهش داد؟

مراقبت های پس از عمل کاشت ریش و سبیل تاثیر زیادی در روند بهبودی و رشد بهتر و طبیعی تر مو ها دارند.

همچنین بسیاری از عوارض جزئی که خواستار کاشت ریش و سبیل تجربه می‌کند اغلب بخاطر مراقبت نادرست است. در ادامه نکات مهم درباره مراقبت‌های بعد از کاشت ریش و سبیل را بررسی می‌کنیم.

بعد از کاشت ریش و سبیل به ناحیه کاشت دست نزنید و نخارانید.

هنگام لباس پوشیدن و خوابیدن مراقب باشید تا موهای کاشته شده به جایی برخورد نکند.

در مقابل آفتاب قرار نگیرید و با آب گرم حمام نکنید.

فعالیت سنگین ورزشی نداشته باشید.

مصرف داروهایی که پزشک تجویز کرده را نادیده نگیرید.

کاشت ریش و سبیل عوارض و هزینه

کاشت ریش یکی از روش های پیوند و کاشت مو است که جهت درمان کسانی که دچار ریزش ریش شده اند، مورد استفاده قرار می گیرد. همانند کاشت موی سر، در این روش نیز پزشک متخصص و تیم همکاران وی فولیکول های مو را از ناحیه اهدا کننده سر جدا سازی کرده و به دقت در ناحیه ای از ریش و سبیل که کم پشت و یا دچار ریزش شده می کارند. شاید برای برخی شنیدن کاشت ریش و سبیل و امکان انجام چنین عمل هایی عجیب بنظر می رسد اما در طول دهه های گذشته با گسترش زندگی ماشینی و مشکلات متعددی که دامنگیر جوامع بشری شده است، متاسفانه مشکلات پوست و مو در میان مردان و زنان گسترش پیدا کرده. از جمله ریزش مو در نواحی مختلف بدن شامل ریزش موی سر (در مردان و زنان) و ریزش ریش و سبیل (در مردان) . اما خوشبختانه با پیشرفت علم و دانش، روش ها و تکنیک های مختلفی جهت درمان ریزش ریش و سبیل کشف و در اختیار متخصصین قرار گرفته است.

اما سوال اینجاست که دلایل ریزش مو ریش و سبیل در مردان چیست؟ ریختن ریش آقایان و ریزش موی صورت به چه دلیل اتفاق می افتد؟ شاید جالب باشد که بدانید بسیاری از عوامل ریزش موهای ریش و سبیل با عوامل ریزش موی سر یکسان و یا مشابه است.

مهم ترین عوامل ریزش ریش و سبیل عبارتند از:

  • آلوپسی آره آتا
  • استرس و فشارهای روحی
  • قارچ و ناراحتی های پوستی
  • زخم
  • عفونت ریشه مو
  • سوختگی
  • خارش شدید
  • مشکلات هورمونی
  • کمبود برخی ویتامین ها و مواد مغذی در بدن
  • ارث

روش های کاشت ریش:

تا به امروز تکنیک ها و روش های مختلفی جهت کاشت ریش و درمان مشکل ریزش موها در این بخش از صورت ارائه و در جهان مورد استفاده قرار گرفته است. این مشکل ها عبارتند از:- کاشت ریش به روش fut

در این میان روش آخر یعنی کاشت ریش روش Sut، جدیدترین و است که در ایران توسط متخصصان برتر انجام می شود. در این روش با استفاده از دستگاه ها جدید، عمل کاشت ریش انجام می شود و به علت دقت بالا و سرعت مناسب عمل و همچنین بازدهی بسیار عالی بهترین روش عمل ریش و سبیل در جهان بی شمار می رود. در کاشت ریش، نیاز به پرپشتی و موی عالی نیست. معمولا استخراج فولیکول های مو جهت پیوند ریش، از موهای اطراف گوش یا شقیقه برداشت می شود. با استفاده از تکنیک Sut می توان براحتی خط ریش را بنا به میل فرد تنظیم کرد.

مزایای کاشت ریش:

داشتن ریش و سبیل سالم و پر پشت برای بسیاری از مردان اهمیت زیادی دارد. هر چه زودتر و سریع تر افراد اقدام به مراجعه به کلینیک و عمل و سبیل کنند بهتر است. در مجموع مهمترین مزایای کاشت ریش (به روش Sut) عبارتند از:

  • زیبایی و یکدست شدن ریش و سبیل افراد
  • طبیعی بودن نتیجه عمل
  • بدست آوردن حس اعتماد به نفس
  • نداشتن عوارض جانبی
  • سرعت بالای انجام عمل
  • امکان تراشیدن موهای کاشته شده ریش
  • نداشتن درد و خونریزی
  • رشد طبیعی گرفت های پیوند زده شده

دوران نقاهت کاشت ریش: دوران نقاهت پس از کاشت ریش با روش های قدیمی طولانی و گاهی تا چند روز بود اما در روش Sut خوشبختانه دیگر این مشکل وجود ندارد و پس از پایان کاشت ریش با این تکنیک، فرد پس از استراحتی کوتاه می تواند به امور روزمره خود مجددا مشغول شود.

هزینه کاشت ریش:

هزینه کاشت ریش برای همه یکسان نیست و بنا به روش مورد استفاده، وسعت ناحیه ای از ریش که دچار ریزش شده، تعداد فولیکول های مو که استخراج و در محل ریش کاشته می شوند و همچنین سایر هزینه های جانبی (استفاده از دستگاه و یا روش های دستی و سنتی قدیمی، تعداد پرسنل و مهارت و تجربه پزشک و…)

منبع : (https://drgoya.com/blog/)

منبع : کلینیک آوین

دکمه بازگشت به بالا