علم و سلامتکسب و کار ویژه

چه کسانی نباید عمل بینی انجام دهند؟

جراحی بینی برای چه کسانی ممنوع است؟

جراحی زیبایی بینی یا رینوپلاستی یک جراحی زیبایی کاملا اختیاری است و در واقع مانعی برای انجام آن وجود ندارد، البته در در شرایطی که بیمار دچار بیماری های خاص و شرایط خاص پزشکی باشد نمی‌توان این جراحی را انجام داد، معمولا ممانعت به دلیل بی‌هوشی است که برای این جراحی لازم است. ما در این مطلب به طور جامع بیماری‌هایی که نیاز به مراقبت و احتیاط بیشتری برای عمل دارند را بیان کرده ایم و به این سوال پاسخ داده ایم که عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است؟ اگر بیماری شما در این لیست نبود حتما در قسمت کامنت‌ها با ما در ارتباط باشید. با ما تا انتهای مطلب همراه باشید.

چه کسانی نباید عمل بینی انجام دهند؟

اگر شما دچار بیماری های خاصی هستید یا در گذشته جراحی انجام داده اید، باید قبل از عمل به پزشک خود اعلام کنید. شاید نیاز باشد تا در خصوص بیماری قبلی با پزشک خود صحبت کنید و سپس نتیجه را به جراح بینی بگوئید. تا در صورت تایید نکردن و وجود ریسک عمل، احتیاطهای لازم صورت بگیرد.

معمولا بیماران با نارسایی‌های ریوی و قلبی گزینه های خوبی برای جراحی بینی نیستند.

از طرفی سن بیمار باید برای جراحی مجاز باشد جراحی بینی قبل از سن 16 سالگی به دلیل عدم تکمیل رشد بینی امکان پذیر نیست و می تواند مشکلات زیادی را برای فرد در پی داشته باشد، به طور کلی انجام جراحی زیبایی بینی برای خانم های زیر 16 سال و آقایان زیر 18 سال ممنوع می‌باشد. سن عمل بینی یکی از مسائل مهم است که باید به آن توجه شود. عمل بینی در سنین بالا هم محدودیت های خاص خودش را دارد.

ممکن است ابتلای فرد به برخی بیماری‌ها مانند سینوزیت در زمینه آلرژی، رینیت آلرژیک، درگیری قارچی سینوس، تومور ها تا زمان بهبودی کامل زمان جراحی را به تعویق بیاندازد.

جراحی بینی برای چه کسانی ممنوع است؟

اگر متقاضی جراحی مشکل پولیپ بینی دارد تا زمان بهبودی کامل جراحی بینی انجام ندهد. در واقع قبل از جراحی بینی بیمار باید از نظر مشکلات تنفسی چک شود تا بعد از جراحی دچار عارضه نگردد یا اینکه جراحی بینی را هم زمان با جراحی رفع گرفتگی یا پولیپ انجام دهد. افراد سیگاری که مصرف بالایی دارند نمی توانند جراحی را انجام دهند و نیاز است تا دو هفته قبل از جراحی کشیدن سیگار را ترک نمایند.( قبل از جراحی بینی بخوانید). بیمارانی که مشکلاتی از قبیل انعقاد خون دارند یا از دارو های انعقادی همچون آسپرین و یا وارفارین مصرف می‌کنند حتما با مشورت پزشک جراحی انجام دهند.

بدن برخی از افراد کلویید ساز است، این افراد نباید جراحی بینی انجام دهند.

زخم‌های پوستی مخصوصا در ناحیه صورت یا بینی در روند جراحی خللی ایجاد می‌کند که ممکن است قابل درمان نباشد.

افرادی که دچار مشکلات روحی و احساسی هستند، یا افرادی که وسواس فکری دارند نیز گزینه های خوبی برای جراحی بینی نیستند، زیرا ممکن است از نتیجه جراحی ناراضی باشند.

افرادی که به چاقی شدید دچار هستند گزینه مناسبی برای جراحی بینی نیستند.

اگر عمل بینی شما کمتر از یکسال است که انجام شده است. برای عمل ترمیم بینی اصلا گزینه مناسبی نیستید. حتی اگر از فرم بینی خودتان ناراضی هستید سعی کنید یکسال از زمان عمل اولیه‌تان بگذرد سپس برای ترمیم ایرادات آن اقدام کنید. مگر اینکه مشکل تنفسی شدید داشته باشد که بسیار نادر است. در صورتی که مشکل تنفسی داشتید فورا به پزشک جراحتان مراجعه کنید.

جراحی بینی در ورزشکاران نیز باید با احتیاط انجام بگیرد. این افراد ممکن است حین ورزش آسیب بیشتری ببینند. بهتر است در صورتی که به بینی آسیب وارد شد فورا به پزشک مراجعه کنند چراکه ترمیم بلافاصله می‌تواند کمک بیشتری به این افراد کند. در صورتی که زمان بیشتری بگذرد ممکن است جراحی را کمی سخت‌تر کند.

عمل بینی در افرادی که بیماری‌های خاص دارند

کسانی که از بیماری های خاصی رنج می برند، حتما باید قبل از عمل پزشک را از بیماری‌های خود آگاه کنند. عمل بینی در افراد خاص باید با دقت بیشتری انجام شود. افرادی که آسم دارند ،افرادی که دچار بیماری ms یا صرع هستند. بهتر است این افراد عمل بینی را به تعویق بیاندازند و تا مطلوب شدن شرایط دست نگه دارند. اگر میزان غلظت خون فردی از 10 کمتر باشد، توصیه به جراحی نمی شود. چراکه ممکن است باعث به وجود آمدن مشکلات قلبی شود.

کسانی که هموفیلی دارند بهتر است از عمل خودداری کنند، احتمال خونریزی بعد از جراحی در این افراد بالاست.

مشاوره با جراح بینی برای انواع بیماری‌ها

مشاوره با جراح خوب بینی می تواند در این زمینه بسیار راهگشا باشد. متخصص گوش و حلق و بینی که به انواع اینگونه بیماری ها آشناست بهترین مشاوره جراحی بینی را می تواند ارائه کند. انجام آزمایشات لازم و پیگیری های پزشکی را قبل از عمل فراموش نکنید. هر نکته ای در خصوص سلامت جسمانی خود را با پزشک درمیان بگذارید.

عمل کردن بینی که به منظور زیبایی انجام می شود نباید سلامت عمومی فرد را به مخاطره بیندازد. بنابراین توصیه می شود که به هر شرطی عمل نکنید. البته که اولویت هر پزشکی ابتدا حفظ سلامتی بیمار است.

آیا عمل بینی خطرناک است؟

جراحی بینی یا رینوپلاستی یک جراحی انتخابی و اختیاری است که با اهدافی از جمله کوچک کردن بینی، فرم دادن به بینی و زیبایی بینی انجام می شود. عمل رینوپلاستی مانند سایر عمل های جراحی عوارض و خطراتی دارد که باعث می شود برخی از افراد که شرایط خاص پزشکی و بیماری های خاصی دارند از انجام این عمل منع شوند. برای پاسخ دادن به این سوال که عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است، ابتدا باید خطرات و عوارض احتمالی جراحی بینی را بدانید.

عوارض و خطرات احتمالی جراحی بینی عبارتنداز:

    از دست دادن حس بویایی در اثر آسیب به عصب بویایی

    غیر قرینگی دو طرف بینی

    ایجاد حفره در تیغه ی بینی ( سپتوم )

    مشکلات تنفسی نظیر تنفس دهانی و صدار دار

    عفونت

    خونریزی

    بی حسی و احساس درد در پوست نواحی اطراف بینی

    جمع شدن خون زیر پوست نواحی اطراف بینی

    تغییر رنگ ( کبودی ) و تورم پوست

    عوارض بیهوشی عمومی

عوارض کوتاه مدت پس از جراحی بینی

چون در عمل رینوپلاستی، استخوان، غضروف و پوست بینی درگیر می شود، عوارض کوتاه مدتی به همراه دارد که عبارتند از:

درد پس از جراحی بینی

در این مواقع معمولا پزشک داروهای ضد درد تجویز می کند.

تورم بینی و نواحی اطراف آن

تورم پس از جراحی بینی معمولا کوتاه مدت است و خود به خود و با رعایت مراقبت های پس از عمل برطرف می شود.

کبودی بینی بعد از جراحی

پس از جراحی بینی اطراف چشم ها، گونه ها و بینی کبود می شود که امری طبیعی بوده و با رعایت مراقبت های پس از عمل برطرف می شود. اگر کبودی بینی بیش از حد معمول طولانی مدت شوند، خطرناک است و بیمار باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه نماید.

چه کسانی کاندیدای مناسبی جهت انجام عمل بینی نیستند؟

همانطور که قبلا گفته شد عمل رینوپلاستی مانند سایر عمل های جراحی ممکن است خطرات و عوارضی داشته باشد که باعث ایجاد محدودیت های جراحی بینی برای بعضی از افراد شده است. افراد برای اینکه بدانند کاندید مناسبی برای جراحی بینی هستند یا خیر باید قبل از اقدام به جراحی بینی باید سابقه ی بیماری های زمینه ای، بیماری های قلبی و حساسیت را به پزشک خود اطلاع دهید چون همه ی این موارد تعیین کننده ی نتیجه ی جراحی و سلامت شما بعد از جراحی زیبایی بینی هستند. به طور کلی جراحی رینوپلاستی برای افراد زیر خطرناک است و این افراد کاندیدای مناسبی جهت جراحی زیبایی بینی نیستند:

افرادی که کم خونی شدید دارند:

خونریزی حین عمل جراحی بینی امری طبیعی است و افرادی که کم خونی شدید دارند به دلیل از دست دادن خون حین عمل کاندیدای مناسب جهت جراحی بینی نمی باشند. قبل از جراحی بینی معمولا پزشک از شما می‌خواهد که یکسری آزمایشات خون را انجام دهید و اگر داری کم خونی حاد باشید پروسه ی درمان کم خونی را برای شما انجام می دهد تا وضعیت کم خونی شما تا حدودی بهبود یافته و با مشکل کمتری حین و بعد از جراحی بینی روبرو شوید.

افرادی که دیابت کنترل نشده دارند:

افراد دیابتی کاندیدای مناسبی جهت عمل زیبایی بینی نمی باشند؛ زیرا این افراد اغلب دارای مشکلات قلبی و کلیوی نیز بوده و سرعت و روند بهبود زخم در این افراد کند است.

افرادی که دچار بیماری های قلبی و عروقی هستند:

 چون عمل رینوپلاستی تحت بیهوشی عمومی انجام می شود و کسانی که بیماری های قلبی و عروقی دارند نسبت به مواد بیهوشی ضعیف هستند به گونه ای که ممکن است سلامت آنان را به خطر بیندازد؛ بنابراین این افراد کاندیدای مناسبی جهت عمل بینی نیستند و انجام رینوپلاستی برای آنان خطرناک است.

افرادی که به اختلالات و مشکلات تنفسی مبتلا هستند:

یکی دیگر از محدودیت های انجام عمل زیبایی بینی، مشکلات و اختلالات ریوی و تنفسی می باشد. افرادی که به مشکلات تنفسی و ریوی مبتلا هستند ، ممکن است در زمان بیهوشی با خطراتی مواجه شوند و حتی جانشان به خطر بیفتد.

افرادی که سیگار یا الکل مصرف می کنند:

سیگار و الکل با تاثیراتی که بر روی غلظت خون میگذارند احتمال خونریزی حین عمل را افزایش می دهند. الکل و سیگار سیستم ایمنی فرد را ضعیف می کند و باعث طولانی شدن دوره نقاهت پس از عمل می گردد. انجام عمل رینوپلاستی برای افرادی که سیگار و الکل مصرف می‌کنند بسیار خطرناک است، به همین توصیه می شود که حداقل یک ماه قبل از اقدام به عمل جراحی بینی، مصرف سیگار و الکل را قطع کنید.

دکمه بازگشت به بالا