طرز تهیه مرغ سوخاری، به روش فست فودی درستش کن!

فیله مرغ سوخاری یکی از انواع غذاهای خوشمزه بین المللی است که با طعم های متنوعی تهیه می شود. این غذای خوشمزه که در دسته بندی غذاهای فست فودی قرار می گیرد، امروزه به عنوان یکی از پر طرفدارترین غذاهای بین المللی در سراسر جهان شناخته می شود. فیله مرغ سوخاری را در کشورهای مختلف با طعم های بسیار متنوعی درست می کنند، مثلا در کشوری مثل هند در تهیه این غذا از ادویه های بسیار تند و تیز استفاده می شود که باعث می شود این غذا طعمی بسیار تند و آتشین داشته باشد. جالب است بدانید در روش حرفه ای درست کردن فیله مرغ سوخاری از پودر سوخاری استفاده نمی شود و تنها از آرد استفاده می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی فست فودی در ادامه با سایت تهران زون همراه باشید.

مواد لازم برای 4 نفر
فیله مرغ 600 گرم
زنجبیل تازه 1 تکه کوچک
سیر 2 حبه
آب لیمو ترش 3 قاشق غذاخوری
آرد سفید 1 پیمانه
تخم مرغ 1 عدد
سس کچاپ 2 قاشق غذاخوری
آب سرد 1 پیمانه
پاپریکا 1 قاشق چایخوری
آویشن 1 قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
روغن مخصوص سرخ کردنی به مقدار کافی
مواد لازم سس سوخاری
سس مایونز 2 قاشق غذاخوری
سس کچاپ 1 قاشق غذاخوری
سس خردل ½ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی

 

دستور پخت فیله مرغ سوخاری

مرحله اول

برای تهیه فیله مرغ سوخاری خوشمزه ابتدا سینه مرغ را روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم و با چاقو تیز روی آن برش های نواری و طولی می زنیم. ضخامت عرض آن ها نه زیاد نازک باشد و نه خیلی ضخیم در حد نیم سانتیمتر مناسب است.

مرحله دوم

زنجبیل تازه را پوست می گیریم و برش می زنیم به اندازه 1 قاشق چایخوری و آن را داخل کاسه ای بزرگ رنده ریز می کنیم. سیرها را نیز پوست می گیریم و می شوییم و رنده ریز می کنیم و به زنجبیل می افزاییم.

مرحله سوم

لیمو تازه را از وسط نصف می کنیم و آب آن را داخل پیاله ای می گیریم و هسته های آن را خارج می کنیم و به طعم دهنده ها اضافه می کنیم.همچنین فلفل و نمک را نیز اضافه می کنیم و با قاشق همگی مواد را مخلوط می کنیم.

مرحله چهارم

سپس برش های مرغ را داخل کاسه محتوی مواد می گذاریم و آنها را زیر و رو می کنیم تا کاملا با طعم دهنده ها آغشته شوند و بعد روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و داخل یخچال قرار می دهیم تا به مدت 3 الی 4 ساعت برش های مرغ مزه دار شوند.

مرحله پنجم

در این مرحله قابلمه ای کوچک ترجیحا با عمق زیاد را روی حرارت کم می گذاریم و روغن سرخ کردنی در حد 2 الی 3 سانتیمتر داخل آن می ریزیم (تا کاملا مواد داخل آن شناور باشند)و اجازه می دهیم تا به مرور زمان با حرارت کم داغ شود.

مرحله ششم

تخم مرغ را داخل کاسه ای می شکنیم و آرد را همراه با آویشن، پاپریکا، کمی فلفل و نمک به مواد اضافه می کنیم (اگر از فیله اسپایسی خوشتون می یاد می تونید کمی سس چیلی نیز به این ترکیب اضافه کنید)

مرحله هفتم

سپس با چنگال خوب مواد را مخلوط می کنیم و آب سرد را کم کم اضافه می کنیم و همان طور به مخلوط کردن مواد ادامه می دهیم تا مایه به قوامی در حد ماست برسد و دیگر از ریختن آب خودداری می کنیم. (مهم نیست اگر از آب اضافه بیاید)

مرحله هشتم

در این مرحله سس کچاپ یا سس چیلی را نیز می افزاییم و خوب همگی مواد را مخلوط می کنیم و کاسه را کنار دستمان قرار می دهیم.مقداری آرد داخل بشقابی می ریزیم و کنار کاسه قبلی می گذاریم.

مرحله نهم

فیله ها را از داخل یخچال بیرون می آوریم و هر کدام را ابتدا داخل مایه فرو می کنیم تا آغشته به آن شود و بعد داخل آرد قرار می دهیم و می غلطانیم و مجددا داخل مایه و بعد هم داخل آرد می کنیم تا آغشته به آن شود

مرحله دهم

بعد آرام داخل قابلمه روغن داغ قرار می دهیم تا سرخ شود. زمانیکه خودش را گرفت آن را با قاشق در روغن چپ و راست می کنیم تا همه نقاط فیله ها سوخاری شود.حدودا 4 دقیقه زمان می برد تا کاملا مغز پخت و سوخاری شوند.

مرحله یازدهم

همگی برش های مرغ را بعد از کاور کردن با مایه و آرد به همین شکل که بیان کردیم داخل روغن سوخاری می کنیم.در آخر فیله های سوخاری شده را از داخل روغن بیرون می آوریم و در توری قرار می دهیم تا روغن اضافه آن ها خارج شود.

مرحله دوازدهم

در این مرحله برای تهیه سس مخصوص فیله سوخاری 2 قاشق غذاخوری سس مایونز را داخل یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس 1 قاشق غذاخوری سس کچاپ به آن اضافه می کنیم و کمی سس خردل، فلفل و نمک نیز به این ترکیب می افزاییم.

مرحله سیزدهم

سپس با قاشق خوب مواد را مخلوط می کنیم و داخل پیاله ای می ریزیم، سپس فیله های سوخاری را در دیس می چینیم و با سیب زمینی سرخ کرده تزئین می کنیم و فیله ها را داخل سس می زنیم و نوش جان می کنیم.

طرز تهیه فیله مرغ سوخاری خوشمزه برای تهیه مرغ سوخاری خوشمزه و رستورانی، ابتدا پیاز و سبزیجات معطر را آماده و با ماست، زعفران و ادویه‌ها مخلوط می‌کنیم. تکه‌های مرغ را با مواد طعم‌دهنده مخلوط کرده و ۲ تا ۴ ساعت در یخچال می‌گذاریم. در مراحل بعدی، آرد و ادویه‌ها را مخلوط کرده و تکه‌های مرغ را در آن می‌ریزیم. برای ایجاد حالت پولکی رو مرغ، آنرا چندین بار در آرد و آب یخ می‌زنیم. سپس، در روغن داغ با حرارت کم سرخ می‌کنیم، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه مرغ سوخاری در ادامه با همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
ران یا سینه مرغ ۸ تکه
ماست چکیده ۱ لیوان
آرد سفید ۲ تا ۳ لیوان
پیاز ۱ عدد
آب سرد ۱ کاسه
سبزیجات معطر ¼ لیوان
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
پودر سیر ½ قاشق چایخوری
پودر پیاز ½ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی

مرحله ۱: آماده‌سازی پیاز برای مرینیت

برای تهیه به روش رستورانی ابتدا پیاز را پوست می گیریم و می شوییم، سپس روی تخته آشپزخانه به صورت خلالی درشت خرد می کنیم. در ادامه یک کاسه مناسب انتخاب می کنیم و پیاز خرد شده را درون کاسه می ریزیم.

مرحله ۲: تهیه و اضافه کردن سبزیجات معطر

در این مرحله سبزیجات معطر تازه یا خشک که می تواند شامل جعفری، ریحان، شوید، نعناع, آویشن، ترخون و … باشد را داخل کاسه می ریزیم. در ادامه ماست را به همراه زعفران دم کرده، فلفل سیاه و مقداری نمک را نیز به مواد اضافه می کنیم.

مرحله ۳: مخلوط کردن مرغ با مواد طعم‌دهنده

حالا مواد را به خوبی مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند، سپس تکه های ران یا سینه مرغ را داخل کاسه می ریزم و به خوبی زیر و رو می کنیم تا قطعات گوشت مرغ به طور کامل به مواد طعم دهنده آغشته شوند.

مرحله ۴: مراحل مرینیت و نگهداری در یخچال

در این مرحله روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت ۲ تا ۴ ساعت داخل یخچال می گذاریم تا تکه مرغ ها به خوبی مزه دار شوند. در ادامه آرد را به همراه پودر سیر، فلفل سیاه، پودر پیاز و کمی نمک داخل یک کاسه بزرگ می ریزیم.

مرحله ۵: آماده‌سازی آرد و ادویه‌ها

در این مرحله آرد و ادویه ها را با قاشق مخلوط می کنیم تا کاملا با هم ترکیب و یکدست شوند، سپس کاسه حاوی آرد را کنار قرار می دهیم. پس از اینکه تکه های مرغ به خوبی طعم دار شدند، آنها را از یخچال خارج می کنیم.

مرحله ۶:  آماده‌سازی روغن برای سرخ‌کردن مرغ

حالا در قابلمه ای کوچک روغن می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم تا کم کم داغ شود. در ادامه تکه های مرغ را درون کاسه آرد می اندازیم و مانند شستن لباس بهم می سابیم تا آرد را به خود جذب کنند و پس از سرخ شدن پولکی شوند. باید حجم زیاد آرد درون دست بگیریم، تا روی مرغ به خوبی پولکی شود.

مرحله ۷: مرحله پولکی کردن روی مرغ

پس از خارج کردن تکه های مرغ از آرد، انها را درون کاسه آب یخ می اندازیم و مجددا درون آرد قرار می دهیم و خوب می سابیم تا آرد بیشتری را جذب کنند. این کار را باید بین ۳ تا ۵ مرتبه انجام دهیم تا مرغ سوخاری پولکی شود.

مرحله ۸: سرخ کردن مرغ در روغن

حالا تکه های مرغ را به آرامی درون روغن داغ می اندازیم و اجازه می دهیم به آرامی سرخ و طلایی شوند. توجه داشته باشید که حرارت همچنان باید کم باشد تا تکه های مرغ علاوه بر اینکه طلایی شوند، کاملا مغز پخت نیز شوند.

مرحله ۹: نکات مهم در مورد انتخاب روغن و گرفتن روغن اضافی

نکته مهم دیگر اینکه حتما از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده می کنیم تا نسوزد و مرغ ها را سیاه نکند. پس از سرخ شدن مرغ ها، آنها را روی توری فلزی یا دستمال حوله ای می گذاریم تا روغن اضافه آن ها خارج شود.

مرحله ۱۰: سرو کردن مرغ سوخاری

همگی مرغ ها را به همین شکل آماده می کنیم. می توانیم در کنار مرغ سوخاری کمی سیب زمینی را نیز خلالی خرد کنیم و در روغن سرخ کنیم و مرغ های سوخاری را همراه با در ظرف می چینیم و نوش جان کنید.

نکات طرز تهیه مرغ سوخاری

طرز تهیه مرغ سوخاری با پفک

برای اینکه مرغ سوخاری شما پولکی شود کافیست مرغ سوخاری را با روش بالا درست کنید. البته روش های دیگری هم برای پولکی شدن مرغ سوخاری است که یکی از آنها استفاده از پفک درشت خرد شده می باشد. برای این منظور مقداری پفک را درون یک کیسه فریزر می ریزیم و با وردنه یا گوشتکوب به آرامی روی پفک ها می کوبیم تا خرد شوند.

توجه داشته باشید که پفک ها را نباید پودر کنیم و برای پولکی شدن مرغ سوخاری باید کمی درشت باشند. پس از اینکه پفک را خرد کردیم ، آنرا درون یک کاسه مناسب می ریزیم. ابتدا تکه های مرغ را درون آرد ساده می زنیم، سپس درون تخم مرغ و در پایان درون پفک خرد شده می غلطانیم، سپس در روغن سرخ می کنیم.

تهیه مرغ سوخاری بدون پوست!

برای تهیه مرغ سوخاری بدون پوست، ابتدا سس کچاپ، سس باربیکیو، سیر رنده شده و فلفل سبز خردشده را در یک کاسه مخلوط می‌کنیم. به آن روغن زیتون، آب لیموترش و ادویه‌ها را اضافه می‌کنیم. مرغ‌ها را به این مخلوط اضافه کرده و به خوبی هم می‌زنیم. روی کاسه را پوشانده و در یخچال چند ساعت استراحت می‌دهیم. پس از آن، درون یک تابه روغن می‌ریزیم و با حرارت کم صبر می‌کنیم تا داغ شود، سپس مرغ‌ها را به آرامی در آن سرخ می‌کنیم.

راز تهیه مرغ سوخاری کم کالری در فر

برای تهیه مرغ سوخاری فوق‌العاده‌ی خوشمزه و کم‌کالری در فر، ابتدا فر را در دمای ۱۸۰ درجه گرم می‌کنیم. سپس ماست چکیده، تخم‌مرغ، فلفل‌ها، زردچوبه، پودر زنجبیل، نمک و روغن زیتون را در یک کاسه مخلوط می‌کنیم. گوشت مرغ را خرد کرده و به مواد طعم‌دهنده اضافه می‌کنیم.

اگر فرصت داشته باشیم، گوشت را یک ساعت در یخچال قرار می‌دهیم. پس از آماده‌سازی پودر سوخاری و غلطاندن گوشت مرغ در آن، تکه‌های مرغ را در سینی فر چیده و برای حدود ۴۵ تا ۷۵ دقیقه می‌پزیم. در پایان، ۳ تا ۵ دقیقه گریل را روشن کرده تا مرغ طلایی شود، و در آخر مرغ سوخاری را به همراه سس سرو می‌کنیم.

پودر سوخاری خانگی: روش‌ها، نکات و ترفندها

برای تهیه پودر سوخاری خانگی، ابتدا فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم می‌کنیم. نان تست را به قطعات کوچک خرد کرده و در فر قرار می‌دهیم تا رنگ طلایی بگیرد. بعد از خنک شدن، نان‌ها را با هاون یا مخلوط کن پودر می‌کنیم. برای افزودن طعم، در صورت تمایل پفک نمکی و ادویه‌های دلخواه خود را مخلوط و اضافه می‌کنیم. اگر قصد نگهداری طولانی دارید، ادویه‌ها را در زمان مصرف اضافه کنید.

دکمه بازگشت به بالا