علم و سلامتکسب و کار ویژه

تقویت تخمدان و بارداری سریع | 5 روش موثر درمانی

وقتی صحبت از امکان تقویت تخمدان و بارداری سریع در سن بالا می شود، موضوع رشد آن از ابتدایی ترین مرحله تا زمان تخمک گذاری و باروری به میان می آید، موضوعی بسیار پیچیده و انرژی گیرنده که به شرط سلامت تخمدان های زن ممکن می شود. بهتر است برای اطلاع از زمان دقیق تخمک گذاری از کیت تخمک گذاری استفاده نمایید. با بالا رفتن سن زن، تخمدان های او قدرت کمتری برای رشد تخمک دارد و دچار تنبلی تخمدان می شود و همین موقعیت احتمال بروز اختلالات بیشتر در ساختار ژنتیکی تخمک های او را افزایش می دهد.

اگر فردی قصد ازدواج و بارداری در سنین بالا را داشته باشد، می‌تواند از راهکار فریز تخمک نیز برای حفظ قدرت باروری خود در سن بالا استفاده نماید. استخراج و انجماد تخمک ‌های باکیفیت در سنین جوانی، شانس بارداری کم ‌خطر در سنین بالا و حفظ کیفیت تخمک ‌ها را بالا می‌برد و خطرات تولد نوزاد ناقص یا بیمار را کاهش می‌دهد.

عوامل موثر در تقویت تخمدان و بارداری سریع

مهم‌ترین عامل تاثیرگذار بر تقویت تخمدان و بارداری سریع، سبک زندگی است. با این حال، عوامل دیگری هم وجود دارند که بر سلامت تخمدان و زمان مورد نیاز برای باردار شدن تاثیر می‌گذارند.

  • اختلالات تخمک‌گذاری

اختلالات تخمک‌گذاری مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک، هیپرپرولاکتینمی و مشکلات تیروئید (پرکاری تیروئید یا کم کاری تیروئید) بر سلامت تخمدان تاثیر می‌گذارند.

  • ناهنجاری‌های رحم

ناهنجاری‌های رحم یا دهانه رحم، مانند پولیپ یا فیبروم در رحم.

  • آسیب یا انسداد لوله فالوپ

اغلب ناشی از بیماری التهابی لگن است.

  • آندومتریوز

زمانی رخ می‌دهد که بافتی که به طور معمول داخل رحم را می پوشاند در خارج از رحم رشد می‌کند.

  • نارسایی اولیه تخمدان (یائسگی زودرس)

زمانی رخ می‌دهد که تخمدان‌ها قبل از 40 سالگی از کار می‌افتند.

  • چسبندگی لگن

چسبندگی لگن که باعث ایجاد نوار‌هایی از بافت اسکار می‌شود که اندام‌ها را پس از عفونت لگن، آپاندیسیت، یا جراحی شکم یا لگن به هم متصل می‌کند.

  • شرایط پزشکی

شرایط پزشکی مرتبط با عدم قاعدگی، مانند دیابت کنترل نشده، بیماری سلیاک و برخی بیماری‌های خود ایمنی مانند لوپوس هم می‌توانند از تقویت تخمدان و بارداری سریع جلوگیری کنند.

  • سن

سن نیز نقش مهمی در  تقویت تخمدان و بارداری سریع دارد. تاخیر در اقدام برای بارداری می‌تواند احتمال باردار شدن را کاهش دهد. کاهش کمیت و کیفیت تخمک‌ها به دلیل افزایش سن، باردار شدن را سخت‌تر می‌کند.

راهکارهایی برای تقویت تخمدان و بارداری سریع

قبل از هر چیز، باید بدانید که بر اساس داده های معتبر شانس کلی وقوع بارداری برای هر زوج، در شرایط ایده آل در هر ماه در حدود 20 تا 30 درصد بوده و به همین دلیل بچه دار شدن، ممکن است امری زمان بر باشد. به همین دلیل نیز، اگر خانمی زیر 35 سال سن داشته باشد، برای باردار شدن به صورت طبیعی در حدود 12 ماه فرصت داشته و اگر سن او بالای 35 سال باشد و یا اینکه اگر در گذشته باردار شده باشد، برای بارداری مجدد 6 ماه فرصت در نظر گرفته می شود. بنابراین، در این پروسه صبوری شرط اصلی و ضروری است که باید رعایت شود.

اگر در این میان، خانمی به مشکل سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یا همان تنبلی تخمدان مبتلا باشد، شرایط برای او سخت تر نیز خواهد شد، زیرا به دلیل این شرایط تخمک گذاری در این زنان با اختلال روبرو است که شانس کلی باردار شدن آن ها را کاهش می دهد. اما شما نباید ناامید شوید. زیرا با وجود تمام این مسائل، خوشبختانه چند روش طبیعی برای افزایش قدرت باروری و همچنین تقویت تخمدان و بارداری سریع وجود دارد که می توانید از آن ها کمک بگیرید. این روش ها عبارت هستند از:

1. غذاهای غنی از آنتی اکسیدان بخورید

آنتی اکسیدان هایی مانند فولات (اسید فولیک) و روی (زینک)، ممکن است قدرت باروری را هم در مردان و هم در زنان افزایش دهند. زیرا آن ها می توانند رادیکال های آزادی را که به اسپرم و تخمک آسیب می رسانند، غیرفعال کنند. میوه ها، سبزیجات، انواع مغزیجات و آجیل به ویژه گردو و همچنین غلات، نمونه های خوبی از خوراکی هایی هستند که آنتی اکسیدان های مفید مانند ویتامین C و E، اسید فولیک، بتا کاروتن و لوتئین به میزان زیادی در آن ها وجود دارند. فراموش نکنید که رژیم غذایی شما، نقش مهمی در تقویت تخمدان و بارداری سریع دارد. به علاوه تغذیه سالم در به شما کمک می کند که بارداری کم خطری را تجربه کرده و نوزادی سالم به دنیا بیاورید. به همین دلیل توصیه می شود که مواد غذایی غنی از آنتی اکسیدان ها را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

2. به وعده صبحانه اهمیت بیشتری بدهید

اگر به دنبال تقویت تخمدان و بارداری سریع هستید، وعده صبحانه را فراموش نکنید. این مساله در مورد زنانی که از مشکل سندرم تخمدان پلی کیستیک رنج می برند، اهمیت بسیار زیادی دارد، زیرا مطالعات نشان داده اند که خوردن صبحانه آن هم با حجم بیشتر، می تواند به بهبود قدرت باروری در این دسته از زنان کمک کند (البته به شرط آنکه از حجم سایر وعده های غذایی کم کنید تا چاق نشوید).

3. مصرف چربی ها را به حداقل برسانید

چربی های اشباع شده و ترانس که انواع فست فودها و غذاهای سرخ کردنی یافت می شوند، خطر ناباروری و اختلال در تخمک گذاری را به شدت افزایش می دهند. البته که در صورت مصرف بیش از حد چربی های اشباع نشده، ممکن است مردان نیز در معرض ناباروری قرار بگیرند.

4. مصرف کربوهیدرات ها را کاهش دهید

پیروی از برنامه غذایی کم کربوهیدرات (که کمتر از 45 درصد کالری آن از کربوهیدرات ها تامین می شود)، به طور کلی برای زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک توصیه می شود. مطالعات متعدد نشان داده اند که کنترل میزان دریافتی کربوهیدرات ها، نه تنها به حفظ وزن در محدوده سالم و کاهش چربی و کمک می کند، بلکه با تنظیم پریودها، نقش مهمی در تقویت تخمدان و بارداری سریع در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک دارد.

به علاوه فراموش نکنید که کربوهیدرات های تصفیه شده را کمتر مصرف کنید. زیرا این دسته از کربوهیدرات ها، سریع تر جذب شده و در نتیجه باعث افزایش قند خون و سطح انسولین می شوند. بنابراین با توجه به اینکه سندرم تخمدان پلی کیستیک با سطح بالای انسولین همراه است، کربوهیدرات های تصفیه شده می توانند آن را بدتر کنند. به علاوه کربوهیدرات ها در هنگام تجزیه شدن، به گلوکز، فروکتوز و سایر قندهایی تبدیل خواهند شد که باعث التهاب در بدن شما می شوند و از سوی دیگر، التهاب می تواند باعث آسیب بافتی و کاهش جریان خون به تخمدان ها شود که این امر، رشد تخمک و تخمک گذاری را مختل می کند.

5. فیبر بیشتری بخورید

فیبر که در انواع میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و حبوباتی مانند لوبیا به وفور یافت می شود، به بدن شما کمک می کند تا هورمون های اضافی را دفع کرده و قند خون را در سطح متعادل و طبیعی حفظ کند. انواع خاصی از فیبرها با اتصال به مقادیر اضافی از هورمون استروژن موجود در روده ها می توانند به حذف آن ها کمک کنند و از آنجا که زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک با مشکل سطح بالای استروژن در بدن مواجه هستند، در پیش گرفتن یک رژیم غذایی غنی از فیبر می تواند به تقویت تخمدان ها و بارداری سریع این دسته از افراد کمک کند.

6. منابع پروتئینی را عوض کنید

جایگزینی برخی پروتئین های حیوانی (مانند گوشت، ماهی و تخم مرغ) با منابع پروتئین گیاهی (مانند لوبیا، عدس، آجیل و دانه ها) با کاهش خطر ناباروری مرتبط است. بر اساس شواهد به دست آمده از برخی پژوهش ها، جایگزینی تنها 5 درصد از کل کالری پروتئین حیوانی با پروتئین های گیاهی، ناباروری ناشی از اختلال در تخمک گذاری را بیش از 50 درصد کاهش می دهد.

7. لبنیات پرچرب را انتخاب کنید

اگرچه امروزه شما به مصرف غذاهای لبنی کم چرب توصیه می شود، اما استفاده بیش از حد از این محصولات ممکن است خطر ناباروری را افزایش دهد، در حالی که غذاهای لبنی پرچرب شانس وقوع بارداری را بالا می برند. برای تقویت تخمدان ها و بارداری سریع و استفاده از مزایای بالقوه لبنیات پر چرب، سعی کنید یک وعده لبنی کم چرب در روز را با یک وعده لبنی پر چرب مانند یک لیوان شیر کامل یا ماست پر چرب جایگزین کنید.

دکمه بازگشت به بالا