حیواناتی که تغییرات اقلیمی را تحمل میکنند
با افزایش میانگین دمای جهانی، رویدادهای شدید آب و هوایی، خشکسالی طولانی مدت و بارندگی شدید نیز در دهه های آینده افزایش یافته و بدتر خواهند شد. چگونه اکوسیستم های سیاره زمین به این تغییرات پاسخ خواهند داد؟
جان جکسون با همکارانش کریستی لوکور از دانشگاه اسلو و اوون جونز از دانشگاه آکسفورد زیستشناس است. جکسون: این یک سوال بزرگ و پیشینه تحقیق ما است.
یک مثال واضح
در این پروژه، محققان داده های مربوط به نوسانات جمعیت 157 پستاندار از سراسر جهان را تجزیه و تحلیل کردند و آنها را با داده های آب و هوایی و همچنین سایر حیوانات مقایسه کردند. داده های هر گونه برای 10 سال یا بیشتر است.
تجزیه و تحلیل آنها اطلاعاتی را در مورد چگونگی مقابله گونه های جانوری در شرایط جوی شدید ارائه کرد. تعداد آنها در حال افزایش است یا کاهش؟ آیا آنها فرزندان بیشتری دارند یا فرزندان کمتری دارند؟
جونز گفت: «ما می توانیم یک الگوی واضح ببینیم. نویسنده پیشنهاد می کند که حیواناتی که عمر طولانی دارند و فرزندان کمی دارند، نسبت به حیواناتی که مدت کوتاهی زندگی می کنند و فرزندان زیادی دارند، آسیب پذیرتر هستند. به عنوان مثال می توان به لاماهای با عمر طولانی، خفاش ها، فیل ها در مقابل موش ها، شروها و جانوران کیسه دار کمیاب مانند هالیبوت تعصبی اشاره کرد.
حیواناتی که کمتر تحت تاثیر آب و هوا قرار می گیرند.
- فیل های آفریقایی
- ببر سیبری
- شامپانزه ها
- خفاش کف بزرگ
- لاما
- شترمرغ
- کرگدن سفید
- پنجه خرس
- نژاد آمریکایی
- سنگ ها
- خفاش بلند پرواز
حیواناتی که بیشتر تحت تاثیر آب و هوا هستند.
- خرچنگ
- موش روغن چمن
- یک موش چاق زیبا
- لمینگ کانادایی
- پرواز گوش های کوچک
- روباه قطبی
- چی
- یک حشره خوار معمولی
- بگذارید او haliaeetus متعصب را از بین ببرد
- سنجاب قطبی
حیوانات می توانند شرایط بزرگ و طولانی مدت مانند خشکسالی طولانی مدت را تحمل کنند. توانایی زنده ماندن، تولیدمثل و تولید نسل تحت تأثیر حیوانات کوچک و کوتاه قد نیست. به عنوان مثال، آنها می توانند انرژی خود را روی یک کودک سرمایه گذاری کنند یا به سادگی منتظر زمان های بهتری باشند که اوضاع بهتر شود.
از سوی دیگر، موش های کوچک در کوتاه مدت تغییرات جمعیتی شدیدتری دارند. به عنوان مثال، در صورت خشکسالی طولانی، بخشهای زیادی از پایه غذایی آنها مانند حشرات، گلها و میوهها سریعتر از بین میروند و این حیوانات ممکن است به دلیل محدودیت ذخایر چربی از گرسنگی بمیرند.
جمعیت این پستانداران کوچک زمانی که شرایط مساعد باشد می توانند رشد کنند زیرا بر خلاف پستانداران بزرگ می توانند فرزندان زیادی تولید کنند.
جکسون گفت این پستانداران کوچک به سرعت با شرایط آب و هوایی سازگار می شوند. بنابراین، آسیب پذیری آنها در برابر تغییرات آب و هوایی را نباید با خطر انقراض یکی دانست.
جکسون خاطرنشان کرد که توانایی گونه های جانوری برای مقاومت در برابر تغییرات آب و هوایی نباید به تنهایی در نظر گرفتن آسیب پذیری گونه ها در برابر انقراض در نظر گرفته شود. وی افزود: تخریب زیستگاه، شکار غیرمجاز، آلودگی و گونه های مهاجم از عواملی است که بسیاری از گونه های جانوری را تهدید می کند. در بسیاری از موارد تأثیر آنها حتی بیشتر از تغییرات آب و هوایی است.
این تحقیق نه تنها بینشی در مورد چگونگی واکنش این 157 گونه پستاندار خاص به تغییرات آب و هوایی ارائه می دهد، بلکه ممکن است به درک بهتری از واکنش حیوانات سیاره زمین به تغییرات آب و هوایی مداوم کمک کند.
جونز گفت: “ما انتظار داریم تغییرات آب و هوایی در آینده شرایط جوی شدیدتری را به همراه داشته باشد.” حیوانات باید همیشه این هوای بد را تحمل کنند. بنابراین، تجزیه و تحلیل ما می تواند به پیش بینی چگونگی واکنش گونه های مختلف جانوری به تغییرات آب و هوایی آینده بر اساس ویژگی های بالاتر کمک کند. حتی اگر اطلاعات محدودی در مورد جمعیت داریم.
نمونه آن برس تعصبی است که یک کیسه دار نادر استرالیایی است. زیست شناسان چیز زیادی در مورد این گونه نمی دانند، اما از آنجایی که این گونه به سرعت زندگی مشابه موش ها، یعنی کوچک و کوتاه مدت را بیان می کند، می توان دانست که به روشی مشابه با موش ها سازگار خواهد شد. بهشت بد عمل کردن
جکسون توضیح داد: «به طور مشابه، گونه های زیادی از حیوانات وجود دارند که ما چیز زیادی درباره آنها نمی دانیم، اما می توانیم رفتار آنها را پیش بینی کنیم.
بنابراین، محققان از توانایی گونه های مختلف جانوری برای سازگاری با تغییرات آب و هوایی مرتبط با سبک زندگی آنها انتظار دارند و این می تواند به پیش بینی تغییرات اکولوژیکی کمک کند.
هنگامی که در دسترس بودن زیستگاه به دلیل تغییرات آب و هوایی تغییر می کند، گونه ها ممکن است مجبور شوند به مناطق جدید نقل مکان کنند زیرا مناطق قدیمی غیرقابل سکونت هستند. این تغییرات به استراتژی های گونه های زنده بستگی دارد و می تواند تأثیرات زیادی بر عملکرد اکوسیستم داشته باشد.
این تحقیق در مجله “eLife” منتشر شده است.
46