رژیم غذایی درمانی برای کبد چرب با استفاده از قند رژیمی
علت اصلی بروز کبد چرب
علت اصلی بروز کبد چرب ناشناخته است، ولی برخی از اختلالات در بروز کبد چرب بی تاثیر نیست به عنوان مثال هفتاد درصد بیماران مبتلا به کبد چرب چاق هستند. بیماری دیابت و بالا بودن چربیهای خون نیز از علل زمینهای آن می باشند
عوامل مختلفی باعث تغییر متابولیسم در بدن میشوند، این عوامل شامل کاهش ناگهانی وزن، سوء تغذیه،گرسنگی طولانی مدت نیز ممکن است باعث کبد چرب می شود
درمان کبد چرب دیابت با رژیم غذایی
یکی از اصلی ترین روش ها برای درمان کبد چرب، بدون در نظر گرفتن نوع بیماری رژیم غذایی دردیابت کبد چرب می باشد. همانطور که از اسم آن مشخص است، این بیماری نشان دهنده وجود چربی زیاد در رژیم غذایی افراد می باشد.
بطور معمول رژیم غذایی در دیابت کبد چرب مناسب برای بیماری کبد چرب شامل موارد زیراست :
رژیم غذایی کم کالری و کم چرب
قند رژیمی دردیابت کبد چرب با یک رژیم کم کالری و کم چرب به شما کمک می کند تا مقدار زیادی از وزن خود را کم کنید. این کار در نهایت کمک به بهبودی بیماری کبد چرب خواهد کرد.
غذای مفید در درمان بیماری کبد چرب
قهوه سبزیجات بلغورجو دوسرگردو، آووکادو ،لبنیات کم چرب ،دانه آفتابگردان، روغن زیتون ،چای سبزموادغذایی هستند که به درمان کبد چرب کمک می کند.
مصرف سبزیجات در رژیم غذایی دردیابت کبد چرب
مصرف سبزیجات ازتجمع چربی در بدن جلوگیری می کند. مصرف دیگر سبزیجات مانند اسفناج، کلم بروکلی و کلم پیچ علاوه بر کمک به درمان کبد چرب می تواند جهت کاهش وزن نیز موثر باشد بنابرایی دررژیم غذایی دردیابت کبد چرب از سیزیجات به وفور استفاده کنید.
مصرف قهوه در رژیم غذایی دردیابت کبد چرب
در رژیم غذایی کبد چرب مصرف قهوه را فراموش نکنید. زیرا مصرف قهوه به کاهش سطح آنزیم های غیر طبیعی کبد کمک می کند. به نظر می رسد مصرف کافئین سبب کاهش حجم آنزیم های کبدی غیر معمول در افراد در معرض خطر کبد چرب می شود
رژیم غذایی در دیابت کبد چرب چیست ؟
یکی از روشهای اصلی درمان بیماری کبد چرب، بدون در نظر گرفتن نوع آن، رژیم غذایی است. همانطور که از اسماش مشخص است، بیماری کبد چرب یعنی در اطراف کبد شما چربی بسیار زیادی وجود دارد. در یک بدن سالم، کبد به از بین بردن سموم کمک میکند و صفرا، یا همان پروتئین گوارشی را تولید میکند. بیماری کبد چرب به کبد آسیب میزند و مانع از آن میشود که به درستی کار کند.
در رژیم غذایی در دیابت کبد چرب این مواد غذایی را مصرف نکنید
اگر بیماری کبد چرب دارید قطعا شما باید برخی از مواد غذایی را مصرف نکنید و یا اینکه مصرف آنها را تا حد زیادی محدود یا متوقف کنید. این خوراکیها عموما باعث افزایش وزن و افزایش قند خون ودر نهایت کبد چرب می شود
الکل
الکل یکی از علتهای اصلی بیماری کبد چرب و بیماریهای دیگر مصرف الکل است. افراد دارای بیماری کبد چرب باید مصرف الکل را از رژیم غذایی کبد چرب حذف کنند.
مصرف نان سفید، برنج، و پاستا
منظور از نان سفید نانی است که شامل آرد بسیار فراوری شده است. این نوع نان به علت نداشتن فیبر در مقایسه با نان غلات قند خون را بیش تر افزایش میدهد و همین امر موجب کبد چرب می شود بنابرایی در رژیم غذایی دردیابت کبد چرب این موارد را رعایت کنید.
مصرف شکر
از خوراکیهای دارای قند مانند آبنبات، کلوچه، نوشابه، و آبمیوه صنعتی را از رژیم کبد چرب حذف کنید.قند خون بالا میزان انباشته شدن چربی را در کبد افزایش میدهد.بنابراین در رژیم غذایی دردیابت کبد چرب تا جای ممکن از مصرف ان خوداری کنید.
روشهای دیگر برای درمان بیماری کبد چرب
ورزش کنید
ورزش به همراه رژیم غذایی دردیابت کبد چرب میتواند به کاهش وزن اضافه و مهار بیماری کبدتان کمک کند.حداقل ۳۰ دقیقه تمرینات ایروبیک به همراه رژیم غذایی مناسب به درمان این بیماری کمک می کند.
کلسترول را کاهش دهید
میزان مصرف چربی اشباع و قند را محدود کنید تا سطح کلسترول و تریگلیسرید را کنترل کنید. با داشتن رژیم غذایی کبد چرب و ورزش می توانید کلسترول خون تان کاهش یابد ودر نتبجه کبد چرب شما هم بهبود می یابد.
دیابت را کنترل کنید
معمولا بیماری کبد چرب و دیابت با هم رخ میدهد. رژیم غذایی و ورزش میتواند به شما کمک کند هر دو بیماری را مهار کنید. اگر قند خونتان هنوز بالا بود، پزشکتان برای پایین آوردن آن دارو تجویز خواهدکرد
نکات مهم در رژیم غذایی دردیابت کبد چرب
این نکات را در رژیم غذایی دردیابت کبد چربرژیم غذایی دردیابت کبد چرب رعایت کنید
مصرف محدود مواد نشاسته ای، کاهش مصرف کربوهیدرات ها از جمله قند ساده، نان، ماکارونی، کیکها، بیسکویت و دسرها را به حداقل برسانید و استفاده از آب سبزیجات دررژیم غذایی دردیابت کبد چرب فراموش نکنید.
جهت انجام رژیم های غذایی باید خود را انجام دهید.
کاهش قند در رژیم غذایی در دیابت کبد چرب
علاوه بر مقدار دریافت چربی، نوع کربوهیدرات هایی که می خورید نیز می تواند روی سلامت کبد تاثیر گذار باشد.مصرف مقدار زیادی قند و فروکتوز با افزایش کبد چرب غیر الکلی در ارتباط است.
یکی از منابع اصلی فروکتوز بالا است، که عمدتا در نوشیدنی های گازدار و همچنین یکی از مواد غذاهای فرآوری شده استفاده می شود.مصرف مقدار زیادی فروکتوز می تواند باعث آسیب رسیدن به کبد شود، و همچنین مصرف زیاد فروکتوز برای مدت زمان طولانی می تواند خطر کبد چرب را افزایش دهد.علاوه بر نوشیدنی های گازدار، شهد ذرت با فروکتوز بالا را می توان در شیرینی ها، نان ها، غلات صبحانه، غذاهای منجمد، سس ها یا چاشنی ها و برخی از آب میوه های بسته بندی شده پیدا کرد.
برنامه غذایی مناسب برای کبد چرب
برنامه غذایی که در آن قند کمی باشد، چربی های اشباع و ترانس کاهش بیابد و همچنین سرشار از امگا ۳ باشد نشان از رژیمی متعادل دارد.
در یک برنامه غذایی متعادل مصرف میوه، سبزیجات، لوبیا ها، آجیل ها، دانه ها،روغن زیتون و غلات کامل توصیه می شود.
داشتن چنین برنامه غذایی برای سلامت قلب نیز بسیار مفید است، احتمال مرگ در سنین پایین را کاهش می دهد و به صورت مفید التهاب را کم می کند.از آنجایی که این برنامه قند کمی دارد، چربی های اشباع و ترانس در آن زیاد مصرف نمی شوند و سرشار است از امگا ۳، پس برای داشتن کبدی سالم نیز بسیار مفید خواهد بود.
فعالیت بدنی در دیابت کبد چرب
انجام روزانه یا هفتگی ورزشهایی از قبیل پیاده روی، شنا یا دوچرخه سواری به همراه رژیم غذایی در بهبود کبد چرب بسیار موثر است. ورزش باعث کاهش خطر دیابت، فشار خون بالا و بالا می شود که همگی از جمله عوامل خطر کبد چرب محسوب می شوند. همچنین ورزش باعث کاهش میزان آنزیم های کبدی در سرم بیماران مبتلا به کبد چرب می شود. حتی افزایش اندک در میزان فعالیت بدنی روزانه نیز باعث بهبود آنزیم های کبدی می شود.
توصیه پایانی
در حال حاضر هیچ دارویی که توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده در آخر باید گفت که برای بیماری کبد چرب دارو تایید شده باشد، وجود ندارد. بنابراین برای بهبود کبد چرب باید یک رژیم غذایی مناسب داشته باشید به همین دلیل برای درمان و داشتن رژیم غذایی مناسب به مراجعه کنید تا با دادن یک برنامه غذایی و رژیم غذایی درست بیماری خود را بهبود ببخشید