نمای اسپایدر شیشه‌ای چه در کاربردی در معماری ساختمان دارد؟

نمای اسپایدر شیشه‌ای چه در کاربردی در معماری ساختمان دارد؟
آفتاب‌‌نیوز :

نماه‍ای اسپایدر جزو نما‌های مدرن شیشه‌ای محسوب می‌شوند. این محصولات به صورت ایستا هستند، چرا که شیشه‌ها توسط اتصال‌های نقطه‌ای به سازه اصلی ساختمان متصل شده‌اند. در این صورت ما با یک نمای کاملا شفاف روبرو هستیم که این نما‌ها جلوه‌ای مدرن به ساختمان می‌بخشند. در وهله اول عمده کاربرد آن به علت ایجاد نمای مدرن است که افراد و معماران زیادی تمایل دارند آن‌ها را در ساختمان‌های خود به کار ببرند. از طرفی می‌توان گفت که با به کار گیری آن‌ها می‌توانید در مصرف انرژی صرفه جویی کنید چرا که آن‌ها میزان نور پردازی را به درون ساختمان افزایش می‌دهند.

نمای اسپایدر شیشه‌ای

کاربرد شیشه در ساختمان سازی روز به روز بیشتر می‌شود. در ابتدا شیشه‌ها به صورت ساده مورد استفاده قرار می‌گرفتند، اما به تدریج به دلیل استفاده زیاد از آن‌ها، ساخت شیشه‌ها برای ساختمان‌ها وارد فاز جدیدی شد. بدین صورت که هم اکنون با انواعی از شیشه‌ها روبرو هستیم که در صنعت ساختمان سازی بسیار کاربرد دارند. در قسمت‌های مختلفی از ساختمان می‌توان از شیشه‌ها بهره برد که یکی از این قسمت‌ها نمای ساختمان‌ها می‌باشد. یکی از این محصولات نیز نمای اسپایدر شیشه‌ای است که در این مقاله درباره آن صحبت خواهیم کرد.

مزایا و معایب نمای اسپایدر

در خصوص مزایا و معایب این محصولات باید گفت که تنها معایب آن می‌تواند این مسئله باشد که در زمان ساخت این محصولات دائما نیاز است که آب بندی آن‌ها کنترل شود. همچنین باید بر اجرای صحیح آن‌ها نظارت داشته باشید، چرا که اشتباه محاسباتی در نما‌های شیشه‌ای اسپایدر می‌تواند عملکرد کل پروژه را مختل کند.

در رابطه با مزایای آن‌ها نیز باید گفت، چون که ساختار آن‌ها به صورت یک تکه‌ای و شفاف می‌باشد، باعث می‌شود که نمای ساختمان ظاهری یکدست و شیک پیدا کند. همچنین به دلیل شیشه‌ای بودن این محصولات شعاع دید وسیعی در اختیار شما قرار می‌گیرد. در نگاهی دیگر، چون تماما این نما‌ها از شیشه ساخته شده‌اند نور فضا را به صورت طبیعی فراهم می‌کنند.

مزایای نمای اسپایدر شیشه‌ای ساختمان

این محصولات در عین حال که سبک هستند دارای اتصالات محکمی نیز می‌باشند. شاید این گونه به نظر آید که این دسته از محصولات، چون از شیشه ساخته شده است مقاومت آنچنانی نخواهد داشت، اما شیشه‌هایی که در نمای اسپایدر به کار گرفته می‌شوند بسیار مقاوم بوده و در برابر زلزله نیز از خود مقاومت خوبی را نشان می‌دهند. از طرفی در نظر داشته باشید که جابه‌جایی آن‌ها آسان است و به هنگام انتخاب و خرید آن‌ها با طیف وسیعی از این محصولات مواجه هستیم، از این رو شما می‌توانید آن‌ها را در طرح و شکل دلخواه خود سفارش دهید. در آخر می‌توان این گونه بیان داشت که نما‌های اسپایدری به علت ساختاری که دارند در برابر صوت، رطوبت و حرارت عایق می‌باشند.

سازه‌های نگهدارنده نمای اسپایدر کدام‌اند؟

سازه نگهدارنده نمای اسپایدر تنها به یک سازه منتهی نمی‌شود، بلکه در این باره با انواعی از سازه‌ها سروکار داریم. اگر برای انتخاب نمای اسپایدر شیشه‌ای نیاز به مشاوره دارید یا برای انتخاب بهترین سازه نیازمند کمک هستید پیشنهاد می‌شود از سایت زیما تحت عنوان نمای شیشه‌ای اسپایدر + اجرا و نصب توسط متخصصین کمک بگیرید.

۱. سازه لوله ساده

یکی از انواع سازه‌های نگهدارنده نمای اسپایدر لوله‌ای ساده می‌باشد. این سازه‌ها را می‌توان یکی از ابتدایی‌ترین سازه‌هایی دانست که برای نصب نما‌های اسپایدر مورد استفاده قرار می‌گیرند. به عبارت ساده‌تر مقاطع پروفیلی می‌توانند نیرو‌های آیرودینامیک، بادی و همچنین وزنی را که بر ساختمان وارد می‌شوند را کنترل و تحمل نمایند.

۲. سازه خرپایی

در این مدل نیز جهت کنترل و تحمل بار مرده ساختمان از سازه خرپای فلزی بهره می‌برند. به عبارت دقیق‌تر در این مدل از سازه‌ها پنل‌های شیشه‌ای را پنجه‌ها و چنگک‌ها توسط پیچ‌ها و جوش‌هایی کنترل می‌کنند.

۳. سازه کابلی

سازه‌های کابلی نسبت به سازه‌های دیگر دارای استحکام بیشتری هستند. از طرفی سازه‌های کابلی منعطف می‌باشند که همین امر سبب می‌شود که پنل‌های شیشه‌ای به راحتی و آسانی نصب گردند. البته در نظر داشته باشید که محاسبات این نوع از سازه‌ها پیچیده هستند.

طراحی نمای شیشه‌ای اسپایدر

برای طراحی این دسته از نما‌های شیشه‌ای از شیشه‌های سکوریت استفاده می‌کنند. توجه داشته باشید که طراحی آن‌ها باید به صورت حرفه‌ای انجام شود تا بتوانند عملکرد خوبی را از خود نشان دهند. بدین منظور جهت طراحی نمای شیشه‌ای اسپایدر بایستی از یک تیم حرفه‌ای کمک بگیرید، چرا که طراحی آن‌ها نیازمند تخصص بالایی است.

نصب و اجرای نمای اسپایدر

جهت نصب و اجرای نما‌های اسپایدر چندین روش وجود دارد. به کارگیری هر کدام از روش‌ها به نوع سیستم شما بستگی دارد. مثلا اگر از سیستم کابلی و یا از سیستم خرپایی استفاده کنید، برای هر یک از آن‌ها روش جداگانه‌ای وجود دارد، چرا که هر کدام از این اجرا‌ها دارای روش‌های مختص به خود هستند و استراتژی هر یک با همدیگر متفاوت است. البته ممکن است برای هر ساختمانی تمامی روش‌ها غیر قابل اجرا باشد. فرد متخصصی که قرار است نصب و اجرا‌های نمای اسپایدری را انجام دهد، تشخیص می‌دهد که برای کدام ساختمان کدام روش مناسب نصب و اجرا می‌باشد.

 حتما به این موضوع توجه داشته باشید که نصب و اجرای این محصولات بسیار پیچیده است. به هنگام اجرای آن‌ها باید محاسبات دقیقی را انجام دهید. از طرفی نصب حرفه‌ای و دقیق هم نیازمند تلاش زیادی است. اگر به هنگام اجرای آن‌ها حتی به اندازه چند میلی متر هم اشتباه کنید، کل ساختار شبکه‌ای با مشکل بزرگی روبرو خواهد شد.

نکات اجرای نمای اسپایدر

در رابطه با اجرای نمای اسپایدر نکاتی وجود دارد که یکی از مهم‌ترین نکات آن نوع سوراخ‌هایی می‌باشد که قرار است در پلیت ایجاد شوند. به منظور این که از مشکلات احتمالی جلوگیری شود در پلیت از سوراخ‌هایی استفاده می‌کنند که دور تا دور آن از جایگاه پیچ ۳ میل بزرگ‌تر باشد. از طرفی هنگامی که از سوراخ‌های لوبیایی استفاده می‌شود، شیشه‌ها می‌توانند به سمت بالا یا پایین حرکت کنند. رعایت این نکات باعث می‌شود که در هنگام اجرای نمای اسپایدر احتمال خطلا کاهش یابد.

دکمه بازگشت به بالا