چرا از ترس لذت میبریم؟

تی تی آنلاین/لرستان این روانشناس روانی گفت: برخی از ما حتی ممکن است از شنیدن نام یک فیلم یا داستان ترسناک و یا فکر کردن به سرگرمی های ترسناک مانند زیپ لاین، ترن هوایی یا Ranger Escape اجتناب کنیم، اما اگر این گونه سرگرمی ها مشتریان و طرفداران خود را نداشته باشند؛ بازار فیلم های ترسناک و سرگرمی با آنها با ترس آمیخته نمی شود. و هیجان اینطور به نظر نمی رسید.
لیلا میررضایی در گفت وگو با تی تی آنلاین، اظهار کرد: خیلی ها از صحنه های فیلم ها، پریدن از بلندی، معلق شدن بین آسمان و زمین و ترس از کلمه خوشحال می شوند.
در پاسخ به این سوال که چرا در یک شهربازی بزرگ با خوشحالی می دویم؟ گفته شده است: ترس هیجانی است که در خطر در ما ایجاد می کند که منجر به یک سری تغییرات روانی می شود و این تغییرات روانی منجر به یک سری پاسخ های انسان می شود، پاسخ های رفتاری ناشی از ترس غیرارادی است و معمولاً یکی از سه مورد را شامل می شود. حالت های درگیری آنها از فلج و بی حسی جلوگیری می کنند.
میررضایی بیان کرد: در بزرگترین شهربازی دنیا مردم ساعت ها منتظر می مانند تا دو دقیقه سوار یک ترن هوایی هیجان انگیز شوند، مهمتر از آن این است که این افراد به خوبی می دانند که این ماشین سواری برای دنبال کردن تصادفات، سکته های مغزی و حتی مرگ به عنوان روانشناسی ترن هوایی این عشق عجیب و خطرناک را توضیح می دهد.
این روانشناس با بیان اینکه بر اساس همین ایده است، عشق غلتک دریایی ناشی از حس ماجراجویی انسان و میل به تجربه های جدید، متفاوت و گاه دشوار است، توضیح می دهد: در نگاه اول می توان آن را دلیل دانست. برای سودمندی مردم در ترن هوایی لذت وجود دارد که ناشی از ترس است، علائم ترس که افزایش ضربان قلب و تنفس سنگین است ناشی از افزایش گلوکز است که همان واکنشی است که بدن در ترس و خطر نشان می دهد.
وی با نمایش تحقیقات علمی که نشان می دهد سوار شدن بر ترن هوایی این حرکات را تحریک می کند، گفت: اندکی پس از شروع ترن هوایی، قلب افراد در افراد مسن دو برابر می شود تا جایی که ضربان قلب آب افزایش می یابد. از نظر پزشکی، زندگی آنها در خطر است، افزایش سطح آدرنالین و اندورفین، سپس احساس هوشیاری، لذت و سرزندگی از دیگر اثرات سرگرمی های هیجان انگیز و خطرناک مانند ترن هوایی است.
میررضایی با بیان اینکه سطح هورمون کورتیزول در حین انجام فعالیت های ترسناک مانند ترن هوایی افزایش می یابد، تصریح کرد: زمانی که استرس داریم ترشح این هورمون در بدن ما افزایش می یابد.
این روانشناس در پاسخ به این سوال که چگونه انسان می تواند قدرت و لذت را همزمان تجربه کند؟ وی گفت: همه استرس ها منفی نیستند، برخی از احساسات مثبت و خوشایند هستند و از تجربه چنین استرسی لذت می برند.
انتقال دهنده عصبی دوپامین در مغز یکی از انتقال دهنده های عصبی در مغز است که نقش مهمی در عملکرد مسیرهای عصبی دارد، شواهدی وجود دارد که رابطه مستقیمی را نشان می دهد. بین سطوح دوپامین و تمایل فرد به انجام رفتارهای پرخطر ارتباط وجود دارد.
میررضایی افزود: بر اساس این شواهد، افرادی که سطح دوپامین در بدنشان بالاست، بیشتر مستعد رفتارهای پرخطر هستند، علاقه به لذت های خطرناک و هیجان انگیز در دوران جوانی به اوج خود می رسد و با افزایش سن این علاقه کاهش می یابد.
این روانشناس در پاسخ به این سوال که چرا گاهی از ترس لذت می بریم؟ وی بیان کرد: از دلایل اصلی لذت بردن از ترس می توان به امنیت، هیجان، علاقه به دیگران، فراموشی دعوا و نگرانی، رضایت و رضایت و کنجکاوی اشاره کرد.
پیام پایانی