سم پاشی درخت آلو در چه زمانی باید انجام شود؟

می‌دانید که یکی از رایج‌ترین و شایع‌ترین مشکلاتی که تقریبا تمامی باغداران با آن درگیر هستند، یافتن راهی برای کنترل و یا مبارزه زودهنگام با آفات و بیماری‌های رایج میان باغات آلو است. شیوع آفات و بیماری‌ها در باغات آلو امری اجتناب ناپذیر است اما نکته حائز اهمیت اینجاست که شما نسبت به دردسر بزرگ آگاهی کاملی داشته باشید و به موقع و سریع وارد عمل شوید تا این عوامل زیان آور را از بین ببرید.

راه‌کارهای بسیار زیادی برای کنترل و پیشگیری از شیوع آفات و بیماری‌ها در باغات آلو وجود دارد اما این‌ها برای زمانی است که هنوز عامل بیماری‌زا شناسایی نشده است و باغدار احتمال شیوع آنها را طبق شرایط محیطی و شرایط درختان می‌دهد؛ لذا شروع به انجام اقدامات پیشگیرانه می‌کند اما پس از شیوع آفات در باغ تنها راهکار موثر، سمپاشی درختان آلو است که باید فورا پس از مشاهده اولین علایم درگیری درختان و ارقام نهال آلو با عوامل بیماری‌زا و حشرات شروع به کار کرد.

شاید گمان کنید که عملیات سمپاشی درختان آلو در باغ فرآیند بسیار ساده‌ای است که با هر نوع سم در دسترس و هر زمان دلخواه قابل انجام است؛ این در حالی است که عملیات سمپاشی ارقام نهال میوه به خصوص نهال آلو نیز مراحل خود را دارد و باید کاملا اصولی تحت نظر کارشناسان حیطه کشاورزی و باغداری صورت گیرد؛ لذا می‌توانید در هنگام خرید نهال آلو از کارشناسان مستقر در نهالستان پالیز نهال، تمامی سوالات و ابهامات خود را در زمینه‌ی نوع سم سازگار و اثرگذار بر آفات و بیماری‌های رایج در باغ آلو و همچنین موثرترین زمان سمپاشی درختان آلو بپرسید.

آلو رو بیشتر بشناسید

از آن جایی که نهال آلو در شمار ارقام نهال میوه هسته دار قرار دارد و این ارقام نیز در مقابل آفات بسیار مقاوم عمل می‌کنند و از طرفی آفات نهال آلو هم تعداد کمی هستند پس نباید باغداران عزیز از این بابت نگرانی داشته باشند و تنها کافیست در چنین مواردی خونسردی خود را حفظ نموده و با آرامش کامل و پس از کسب اطلاعات کافی، ماهرانه وارد عمل شوند و سمپاشی را در موعدی سازگار شروع کنند.

جالب است بدانید که یکی از عوامل مهم و تاثیر گذار در تعیین قیمت نهال آلو در بازار نیز همین مقاوم بودن گونه و آفات کمی است که امکان شیوع در باغات آلو را دارند؛ از این رو فروش نهال آلو در میان باغداران به عنوان نهالی سودآور و تجاری بسیار رایج شده است.

آفات رایج درخت آلو

گفتیم که اگر به سلامت درختان آلو باغ خود اهمیت می‌دهید و میزان باردهی سالانه باغ در واحد هکتار برایتان مهم است مطلوب است با آفات و راه های مبارزه با آنها و همچنین بهترین زمان سمپاشی آشنا شوید تا با تولید میوه‌هایی بازار پسند به سود بسیار بالایی دست یابید. از جمله آفات و بیماری‌های رایج در میان درختان آلو می‌توان به

  • شته‌ها
  • کنه درخت آلو
  • کرم درخت آلو

اشاره کرد که هر یک به شیوه خاص خود بر اساس ویژگی‌های زیست شناسی و بیولوژیکی شان به ارقام نهال آلو و همچنین محصولات درخت آسیب می‌زنند، البته ناگفته نماند که راهکار‌های مبارزه با هر یک نیز متفاوت خواهد بود.

بهترین زمان برای سمپاشی درختان آلو

امروزه با توجه به شیوع آفات و بیماری‌ها و پیش بینی حضور آنها در باغات آلو، انتخاب زمان مناسب برای سمپاشی درختان آلو نیز به یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های باغداران تبدیل شده است که در ادامه مقاله قصد داریم اندکی تخصصی‌تر به آن بپردازیم‌. بهترین زمان برای سمپاشی درختان میوه هسته‌دار همچون ارقام نهال آلو با توجه به زمان شیوه هر یک از آفات اختصاصی این گونه در زیر چنین مشخص شده است:

در اواخر فصل زمستان پیش از بیدار شدن درختان از خواب زمستانه و مشاهده اولین تورم در سطح شاخه‌های درخت بهتر است سطح شاخه‌ها را با روغن روان کننده و چسبنده‌ای به نام ولک سمپاشی نماییم تا گونه را از شر شته‌ها و کنه‌ها در امان نگاه داریم. در همین برهه زمانی نیز به منظور پیشگیری از شیوع برخی حشرات می‌توان دو سم اثرگذار اتیون و دورسبان را به نسبت مساوی با یکدیگر ترکیب نمود و سپس با رعایت اصول به درختان پاشید.

در اوایل فصل بهار نیز مطلوب است با هدف پیشگیری از شیوع بیماری لب شتری و غربالی از ترکیبات مواد معدنی همچون مس و منیزیم را سمپاشی نمود و از آن جایی که در فصل بهار امکان وقوع بارندگی بالاست توصیه می‌شود که به منظور افزایش تاثیر گذاری سموم و قارچ کش‌های استفاده شده در اوایل بهار، دوباره در اردیبهشت ماه نیز اقدام به سمپاشی نمود تا علاوه بر افزایش مقاومت گونه در برابر بیماری سفیدک سطحی نیز مقاومت ایجاد شود.

در فصل تابستان پس قبل از رشد ‌کامل میوه‌ها و همچنین فصل پاییز پس از اتمام برداشت محصول نیز سمپاشی را ادامه دهید. توجه داشته باشید که سمپاشی باید با دستگاه سمپاش صورت گیرد تا آسیب کمتری به فرد وارد شود و بدون دخالت دست باشد و میزان سم کمتری به هدر رود.

کلام آخر

با توجه به مطالب گفته شده به نتیجه‌ رسیدیم که درخت آلو با اینکه یک درخت مقاوم در برابر آفات و بیماری‌ها است منتهی نباید فراموش شود که سمپاشی‌های لازمه در زمان و موعدش انجام شود، با سمپاشی‌های روتین می‌توان اکثر آفات و بیماری‌های درختان آلو را کنترل نمود در صورتی که آفات و بیماری‌های خاصی وارد باغتان شده است و نمی‌توانید کنترل کنید بهتر است با مشاوران متخصص در این ضمینه مشورت بگیرید.

تماس با پالیز نهال:

09144501007

09144501008

دکمه بازگشت به بالا