طرز تهیه فسنجون خوشمزه با گوشت قرمز و مرغ
زمانی که نام محبوبترین انواع خورشت ایرانی به میان میآید، فسنجان جزو اصلیترین گزینهها است. طرز تهیه فسنجان با گوشت، مرغ و گوشت قلقلی به سبک شمالی انجام میشود و همواره در لیست غذاهای سنتی ایرانی، پخت انواع خورشت فسنجان یافت میگردد. دلیل خاص بودن این خورشت خوشمزه اینه که از مغز گردو برای تهیه اون استفاده میکنند که باعث شده طعم و رنگ به شدت خاص و متفاوتی، نسبت به خورشتهای دیگر ایرانی داشته باشد. به یاد داشته باشید که تهیه خورش فسنجان زمان میبرد، چون برای اینکه گردو روغن بندازه و خورشت به اصطلاح جا بیفتد، نیاز به صبر و حوصله زیادی دارید.
مواد لازم برای تهیه فسنجان با گوشت مرغ
- گردو 400 گرم
- خرید گوشت مرغ تازه 5 تکه
- پباز متوسط 2 عدد
- رب انار 5 قاشق غذاخوری
- شکر 2 قاشق غذاخوری (به دلخواه)
- نمک 1 قاشق چایخوری
- فلفل 1 قاشق چایخوری
- دارچین 1 قاشق چایخوری (به دلخواه)
مراحل آموزش طرز تهیه فسنجان رستورانی با گوشت مرغ
مرحله اول: پودر کردن گردو
برای شروع ابتدا مغز گردو رو داخل میکسر یا غذاساز بریزید و میکس کنید تا پودر شود، به طوری که روغن از گردو جدا شود تا در آخر یک فسنجون لطیف و یکدست داشته باشیم.
مرحله دوم: تفت دادن پیاز
حالا پیازها را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم، سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار داده و مقداری روغن اضافه میکنیم. در ادامه پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کرده و به خوبی تفت میدهیم تا سبک و شیشهای شود.
مرحله سوم: تفت دادن پودر گردو
در این مرحله مقداری زردچوبه به پیاز اضافه کرده و تفت میدهیم تا پیاز و زردچوبه یکدست شوند. در ادامه مغز گردوی آسیاب شده را به قابلمه اضافه کرده و به مدت ۵ دقیقه با حرارت بسیار ملایم تفت میدهیم.
مرحله چهارم: اضافه کردن آب و یخ به قابلمه
هر چقدر گردو را بیشتر تفت دهیم، رنگ فسنجان تیرهتر خواهد شد. البته هنگام تفت دادن گردو باید مراقب باشیم، چون خیلی زود میسوزد. در ادامه ۲ لیوان آب سرد و در صورت تمایل چند قالب کوچک یخ به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله پنجم: سرخ کردن تکههای مرغ
تکههای مرغ را به تابه اضافه کرده و تمام قسمتهایشان را به صورت یکدست سرخ میکنیم. توجه داشته باشید که اگر تکههای مرغ را به خوبی سرخ نکنیم، در هنگام پخت خورش از هم باز میشوند.
مرحله ششم: اضافه کردن مرغ سرخ شده به ترکیب
پس از اینکه تکههای گوشت مرغ را به طور کامل سرخ کردیم، آنها را به همراه رب انار، شکر، چوب دارچین و یک لیوان آب سرد به قابلمه اضافه میکنیم. حالا هر ۳۰ دقیقه یک بار مقداری آب سرد به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله هفتم: آماده سازی نهایی
حداقل به خورش فسنجان ۳ ساعت وقت دهید تا کاملا جا بیفتد و روغن بیندازید. در نهایت در نیم ساعت پایانی پخت خورشت، ۲ قاشق غذا خوری شکر را به همراه ۱ قاشق غذا خوری زعفران دم کرده را به خورشت اضافه کنید.
-****************************************************************-
آموزش طرز تهیه فسنجان مجلسی با گوشت قرمز
فسنجون با گوشت یکی از روش های تهیه این خورش خوشمزه میباشد که میتوانید برای نهار یا شام یا برای مجالس خود تهیه کنید. زیرا بسیار مجلسی و خوش طعم میباشد. شما میتوانید با خرید گوشت گوساله یا گوسفندی خورشتی برای تهیه این غذا استفاده کنید. اما برای تهیه غذا باید از گردو خورشتی استفاده کنید تا روغن بیشتری پس دهد و کیفیت رب انار نیز یکی از نکات مهم در تهیه فسنجان میباشد.
مواد لازم برای تهیه فسنجان با گوشت گوساله یا گوسفندی
- خرید گوشت گوسفندی 500 گرم
- گردو آسیاب شده 400 گرم
- پیاز 2 عدد
- رب انار ۵ قاشق غذاخوری
- دو قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
- یک قاشق غذاخوری شکر
- به مقدار لازم فلفل و نمک
آموزش طرز تهیه خورش فسنجان با گوشت گوسفندی
مراحل اول تا چهارم مثل طرز تهیه فسنجان با گوشت مرغ میباشد از مرحله چهارم به شرح زیر میباشد:
مرحله پنجم: تفت دادن تکههای گوشت
گوشت گوسفندی را به اندازه دلخواه خرد کنید و به همراه پیاز و ادویه گفته شده تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهید.
مرحله ششم: اضافه کردن گوشت به ترکیب
در ادامه باید کمی آب جوش روی گوشت بریزید و بگذارید تا گوشت خوب پخته و نرم شود. سپس رب انار و شکر را باهم مخلوط کنید و هم بزنید. سپس طعم فسنجون با گوشت را بچشید تا طعم فسنجون را با ذائقه خود تنظیم کنید.
-****************************************************************-
مواد لازم برای تهیه فسنجان مجلسی با گوشت قلقلی
- گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
- گردو ۴۰۰ گرم
- پیاز 2 عدد
- رب انار ۵ قاشق غذاخوری
- دو قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
- یک قاشق غذاخوری شکر
- به مقدار لازم فلفل و نمک
آموزش طرز تهیه خورش فسنجان با گوشت قلقلی
مراحل اول تا چهارم مثل طرز تهیه فسنجان با گوشت مرغ میباشد از مرحله چهارم به شرح زیر میباشد:
مرحله پنجم: آماده کردن مایه گوشت قلقلی
در طرز تهیه فسنجون با گوشت قلقلی باید به سراغ آمادهکردن گوشت بروید. پیاز دیگر را بردارید و آن را هم با دندانه ریز رنده کنید. سپس آب پیاز را حسابی بگیرید. پیازها را در یک ظرف مناسب بریزید و گوشت چرخکرده را به آن اضافه کنید.
مرحله ششم: سرخ کردن گوشت قلقلی
حدوداً ۱۰ دقیقه گوشت را ورز دهید تا به انسجام کافی برسد. اگر گوشت بهاندازه کافی منسجم نیست، میتوانید مقداری آرد نخودچی به آن اضافه کنید و سپس مجدداً ورزش دهید. بعد از این مرحله، بهاندازه یک گردو از گوشت بردارید و آن را کف دست خود قلقلی کنید. سپس هرکدام را در روغن سرخ کنید. توجه کنید و که هر طرف گوشتها به یک اندازه سرخ شود.
مرحله ششم: اضافه کردن گوشت قلقلی سرخ شده به ترکیب
گوشت قلقلی سرخ شده را کنار بگذارید. حدوداً ۳۰ تا ۴۰ دقیقه قبل از پایان پخت، نوبت به اضافهکردن رب انار میرسد. میتوانید رب انار را با ۲ قاشق غذاخوری شکر مخلوط کنید و سپس به قابلمه اضافه کنید. مقداری مواد را هم بزنید تا یکدست شوند.
مرحله هفتم: آماده سازی نهایی خورش فسنجان
گوشت قلقلی را نیز در همین زمان اضافه کنید. توجه داشته باشید که اگر گوشت زیاد از حد در قابلمه بماند و جوش بخورد، ممکن است وا برود. بعد از این مدت زمان، طرز تهیه فسنجون با گوشت قلقلی به پایان میرسد و خورشت آماده سرو کردن است.