علم و سلامتکسب و کار ویژه

شکستگی بینی چند روزه خوب میشه؟

چه مراقبت هایی بعد از عمل جراحی بینی شکسته لازم است ؟

نکته ای که توضیح آن توسط بهترین جراح بینی گوشتی در تهران ضروری به نظر می‌رسد این است که پس از عمل جراحی بینی رعایت نکات زیر ضروری است:

  • تا زمانی که یعد ازجراحی شکستگی بینی خون ریزی بند بیاید استراحت کنید و از بینی خود در مقابل ضربه محافظت بنمایید.
  • در هنگام خواب 2 عدد بالش زیر سر خود قرار دهید و به صورت طاق باز بخوابید.
  • از فشار آوردن به بینی خودداری نمایید.
  • از بخور به منظور حفظ رطوبت استفاده کنید.
  • از کمپرس یخ برای کاهش تورم و درد می توانید استفاده نمایید.
  • برای تسکین درد و جلوگیری از عفونت مسکن و آنتی بیوتیک هایی تجویز می شود که لازم است طبق نسخه دکتر معالج خود مصرف نمایید.
  • اگر از تامپون در بینی شما استفاده شده باشد بعد از روز 5 -7 پزشک آن را از بینی شما خارج می کند.
  • در هنگام حمام کردن گچ را بردارید و پس از حمام ، مجدد آن را روی بینی خود قرار دهید.
  • لازم است گچ روی بینی شما به مدت 10 روز باقی بماند، در این زمان توصیه می شود از عینک استفاده نکنید

علائم شکستگی بینی

جراح بینی بیان می کنند که بسته به ضدت ضربه علائم شکستگی بینی متفاوت است ، در ذیل برخی از علائم شکستگی بینی را بیان می کنیم :

  • کبودی پوست اطراف بینی
  • خونریزی از بینی
  • کبودی زیرچشم
  • کج شدن بینی
  • پهن شدن ریشه بینی
  • اختلال در تنفس
  • با انجام عکس رادیولوژی می توان شکستگی بینی را تشخیص داد .

برای درمان شکستگی بینی حتما باید تورم بینی کاهش یابد ، در بزرگسالان معمولانیاز به 7 روز می باشد ، اما در اطفال می توان زودتر این کار را انجام داد زیرا استخوان بینی در کودکان سریع تر جوش می یابد . در صورتی که شکستگی بینی در بزرگسالان با انحراف بینی همراه باشد نیاز است که جراحی بینی انجام شود .

شکستگی بینی یکی از موارد مهمی است که اشخاص باید حتما برای درمان آن اقدام نمایند ، در صورتی که شکستگی بینی با اختلال تنفسی همراه باشد سریع تر باید درمان انجام شود .دکتر شیرازی جراح بینی به بهترین و جدیدترین تکنیک های روز دنیا شکستگی بینی را درمان می کنند.

شکستگی بینی و جراحی آن:

شکستگی بینی ، شایع ترین آسیب استخوانی در صورت است . با توجه به شیوع زیاد آن ، مراجعه کنندگان به مطب و درمانگاه همواره سؤالاتی در مورد نحوه تشخیص آن دارند و اینکه آیا همواره نیاز به رادیوگرافی هست ؟ و زمان جا اندازی و روش جا اندازی آن چگونه است ؟ و عوارض و اثرات آن بر روی صورت چیست ؟

شکستگی بینی بیشتر در مردان اتفاق می افتد و نسبت آن حدود 2 به 1 در مرد به زن و در سنین 15 تا 30 سال شایع تر می باشد . آسیب به صورت در بیماران جوانتر ، بیشتر باعث جابجایی و شکستگی قطعات بزرگتر استخوان بینی می شود ، در حالیکه بیماران مسن تر استخوانهای شکننده دارند و بیشتر دچار خُرد شدگی استخوان می شوند . هنگامیکه استحکام بینی از دست برود ممکن است تغییرات نامطلوب در ظاهر و عملکرد بینی ایجاد شود . بنابراین جراح گوش و حلق و بینی باید بر مبنای ماهیّت و وسعت آسیب ، درمان خاصی را در نظر قرار دهد . 80% شکستگی های بینی در منطقه تبدیل قطعه نازک انتهایی به قطعه ضخیم ابتدایی در 3/1 تا نیمه استخوان بینی است .

شیوع آسیب به صورت در کودکان بسیار کمتر از بالغین است . فاکتورهای فیزیکی مهم در کودکان و اندازه کوچک بینی آنها باعث می شود که نیروهای شدید را محدود کرده و بافت نرم ، زیاد در حکم حفاظتی برای اسکلت صورت عمل می کند . آسیب های بینی در کودکان کم سن و سال بیشتر در غضروف اتفاق می افتد تا استخوان ، قابلیّت ارتجاع و نرم بودن غضروف استخوان در کودکان مسئول عدم جابجایی قابل توجه در شکستگی این ساختمان ها است .

طبقه بندی شکستگی های بینی

شکستگی های بینی به 2 دسته تقسیم می شوند :

1) انواع کناری ؛ که در اثر نیروی وارد به کنار بینی ، باعث فرورفتگی یک سمت و برآمدگی سمت دیگر بینی می شود . این نوع شکستگی شایع تر است .

2) انواع قدامی یا روبرو ؛ در این حالت آسیب از بالا به صورت و بینی وارد می آید . این نوع شکستگی ناشایع تر است و معمولاً نیاز به نیرویی با انرژی بالایی دارد . در این حالت پُل بینی فرو رفته می شود و تغییر شکل ظاهری مشخصی را ایجاد می کند .
تشخیص شکستگی بینی بدلیل آنکه پس از آسیب ، تورم ایجاد می شود و تغییر شکل های جزئی را می پوشاند ، پس از کاهش تورم ، 2 ـ 4 روز پس از آسیب انجام می گیرد .

بررسی های رادیولوژیک :

ارزیابی رادیولوژیک گرچه در بسیاری از مراکز اورژانس به صورت استاندارد انجام می شود ولی در حال حاضر برای شکستگی های معمول بینی ، غیر ضروری تشخیص داده شده است. برخی از مقالات تأثیر بسیار محدودی برای این تصاویر رادیولوژیک در درمان و عوارض بیماری قائل هستند . علاوه بر این نماهای رادیولوژیک ، قدیمی یا جدید بودن شکستگی را نشان نمی دهد . در نهایت اینکه انجام رادیوگرافی استخوان های بینی به صورت معمول به علل پزشکی قانونی دیگر ارزش ندارد .

درمان شکستگی بینی منحصراً بر اساس ارزیابی از ظاهر و عملکرد آن انجام می شود و توجیهی برای انجام رادیوگرافی معمول به دنبال یک صدمه به بینی وجود ندارد . با این وجود اگر پس از انجام معاینات بالینی ، شک به آسیب های قسمت میانی صورت وجود داشت ، رادیوگرافی صورت باید انجام شود . در کودکان ارزش بررسی رادیولوژیک آسیب بینی حتی از بالغین هم کمتر است زیرا که اکثراً آسیب ها در اسکلت غضروفی رخ می دهد که 3/2 ساختمان بینی آنها را تشکیل می دهد و در رادیوگرافی دیده نمی شود .

زمان جا انداختن بینی :

تورم قابل ملاحظه بافت های نرم بینی و اطراف آن می تواند درمان مؤثر اولیه را محدود کند . بین 5 تا 10 روز پس از آسیب استخوان های بینی تا حدی جوش خورده و حرکت دادن آنها مشکل می شود . تثبیت استخوان معمولاً در عرض 2 تا 3 هفته در بیماران جوان و سالم ایجاد می شود . در کودکان ، تثبیت شکستگی بینی به زمان حدود 4/1 تا 2/1 بالغین نیاز دارد .

جراح گوش و حلق و بینی باید زمانی را برای جا انداختن انتخاب کند که ارزیابی درستی قابل انجام است و استخوان ها هنوز متحرکند . جا انداختن به روش یسته باید بین روزهای 3 تا 7 در کودکان و 5 تا 10 روز در بالغین انجام شود . در بیمارانی که مقدار تورم خیلی کم است ، جا انداختن زودتر انجام می شود . هنگامیکه آسیب های قابل توجه دیگری وجود دارد ، جا انداختن شکستگی بینی اولویّت ندارد و می توان آن را به تأخیر انداخت .

روش جراحی :

جا انداختن بسته (Close) ؛ به عنوان درمان استاندارد بیشتر شکستگی های بینی ، مدت های زیادی است که مورد استفاده قرار می گیرد . اعمال جراحی جهت جا انداختن شکستگی بینی می تواند به صورت سرپایی و یا بستری در بیمارستان انجام شود . انتخاب محل جا اندازی معمولاً به نوع و وسعت آسیب های همراه ، وضعیّت عمومی بیمار و امکانات درمانی بستگی دارد . شکستگی های ساده بینی در بالغین را می توان با استفاده از مواد بی حس کننده موضعی و سطحی در مطب درمان نمود.

استفاده از این تکنیک های موضعی از نظر نتیجه ظاهری و عملکردی با بی هوشی عمومی برابر است. اگرچه معمولاً استفاده از بی حسی برای بیمار ناراحت کننده است اما در مطالعات به عمل آمده 63% بیماران عمل مذکور را از نظر سختی بدتر از پُر کردن دندان نمی دانند و 96% اظهار داشتند در صورتی که مجدداً دچار شکستگی بینی شوند از همان بی حسی موضعی استفاده خواند کرد.

بعد از جا اندازی شکستگی بینی ، داخل بینی پانسمان می شود و روی بینی گچ گیری به عمل می آید . تمام این پانسمانها 5 روز پس از جا اندازی برداشته می شوند . جا اندازی با روش باز (Open) ؛زمانی مدّ نظر قرار می گیرد که تغییر شکل بینی یا انسداد بینی پس از جا اندازی بسته باقی بماند. در این روش ، پس از بلند کردن پوست ، قطعات شکسته استخوان باید به دقت حرکت داده شوند و در محل مناسب جاگذاری گردد و ثابت شوند .

بیماریانیکه علاقه به انجام یک رینوپلاستی (جراحی زیبایی بینی) در زمان تصحیح تغییر شکل بینی پس از صدمه را دارند ، به سپتورینوپلاستی کنترل نیاز خواهند داشت . دوره مناسب جهت عمل جراحی رینوپلاستی ، 3 ـ 6 ماه پس از آسیب است که تمام تورم از بین رفته و استخوانها کاملاً تثبیت شده اند . در کودکان عمل جراحی را می توان تا 15 ـ 16 سالگی به تأخیر انداخت که در آن سن ، رشد صورت تقریباً کامل شده است.

چرا بینی می شکند؟

مهم ترین دلایل برای شکسته شدن بینی شامل چه مواردی می شود ؟
آیا بعد از شکستن بینی باید جراحی زیبایی انجام داد ؟
شکستگی بینی باعث انحراف بینی می شود ؟؟؟
در پاسخ به سوالات شما عزیزان در رابطه با شکسته شدن بینی باید مطالبی ارائه کنیم شما را به خواندن ان مطلب مهم در رابطه با علل شکستگی بینی دعوت می نمایم .

شکستگی در بینی

همانطور که می دانید بینی برجسته ترین جزء صورت است که حفاظت از آن دشوار است و در واقع مستعد آسیب می باشد. بینی نسبت به سایر اعضای صورت به شکستگی حساس تر بوده و احتمال این عارضه در آن بیشتر است .به طور کلی حدود 40 درصد از شکستگی های صورت را شکستگی بینی ها تشکیل می دهند. در حالت کلی بینی در جلو توسط غضروف ها و درقسمت عقب و روی پل توسط استخوان های مربوطه نگهداری می شود . در صورت وارد شدن ضربه شدید به ساختمان استخوانی و غضروفی بینی ،باعث می شود که استخوان ها ترک بردارند و در نهایت باعث شکسته شدن بینی شود.

شایع ترین علل شکستگی در بینی ها

شایع ترین علل شکستگی در بینی ها چه مواردی را شامل می شوند :

  • وارد شدن صدمه به بینی در برخی از بازی های خطرناک مانند فوتبال
  • ببرخورد توپ بسکتبال و راگبی به بینی
  • همچنین تصادف با وسایل نقلیه موتوری
  • سقوط از بلندی
  • زمین خوردن
  • برخورد شدید با شی ثابت مانند در و دیوار
  • راه رفتن و برخورد با افراد
  • سایر موارد ….

درمان و رفع شکستگی بینی

رفع شکستگی بینی در روزهای اول توسط جراح بینی انجام می شود و در واقع این درمان شامل جا انداختن استخوان های بینی می باشد (معمولا این اقدام نیازی به جراحی نداشته و در مطب توسط جراح متخصص بینی قابل انجام است )

جراحی زیبایی بعد از شکستگی

نیاز به جراحی زیبایی همزمان با رفع شکستگی نیست و البته این مورد در افرادی که تمایل به تغییر در ساختار بینی دارند قابل انجام است، به یاد داشته باشید که رفع شکستگی با جراحی زیبایی بینی تفاوت ویژه ای دارد و لزوما نیازی به جراحی زیبایی بینی بعد از شکستگی وجود ندارد.

منبع : plasticsurgery.org

دکمه بازگشت به بالا