نحوه ساخت کوره های بدون دود
زغال ، ماده ای روشن و تیره است که با شنیدن نام آن توجه همگان به محصولات حاصل از سوزاندن چوب معطوف می شود. زغال یکی از مواردی بوده که از گذشته تاکنون نقش مهمی در زندگی بشر داشته و به دلیل کاربرد چند وجهی آن در صنایع مختلف مورد توجه بشر قرار گرفته است. کشورما و کشورهای توسعه یافته به دلیل پیشرفت در علم و آموزش و ساخت تاسیسات تولیدی، تولید زغال را به صورت صنعتی افزایش می دهند.
کوره سنتی و معایب آن
چندی پیش در کشور ما و بسیاری از کشورها ، کوره سنتی زغال را درست می کردند، نوع کوره های محلی را دردور از شهر و نزدیک روستاها می ساختند نحوه ساخت کوره زغال سنتی که کمترین هزینه را داشت. برای ساخت زغال با این روش از گودال هایی با سوراخ هایی در اندازه های دلخواه برای دیوارهای اطراف استفاده می شود، ابتدا خشت و بعداً از آجر های نسوز استفاده می شد. زغال را برای مصارف مختلف در اختیار ساکنان آن منطقه قرار می دهد. این نوع کوره ها برای تعمیر نیازی به صرف هزینه ندارند و با صرف کمترین هزینه می توان به تولید خوبی در سطح مطلوب دست یافت.
معایب کوره های سنتی تولید زغال
با توسعه شهرنشینی و گسترش علم و دانش، امروزه تولید زغال سنتی به یکی از روش های قدیمی تبدیل شده است.
یکی از نقاط ضعف آن قطع درختان است که بسیاری از مردم به دلیل تخریب طبیعت و قطع انبوه آن را دوست ندارند.
با در نظر گرفتن آلودگی های زیست محیطی ناشی از دود آن و مشکلات تنفسی ساکنان منطقه، به تدریج با کوره های صنعتی جایگزین شد.
در این نوع کوره های سنتی به دلیل اینکه اتوماتیک نیست، به قدرت و قدرت بدنی زیادی نیاز بود
در این کورهها تنوع کمی در تولید زغال برای صنایع مختلف وجود داشت و به دلیل کاربرد وسیع آن در صنایع مختلف پاسخگوی نیاز جامعه نبود.
کوره صنعتی زغال و نحوه کارکرد آن
این نوع کوره ها در اشکال و اندازه های مختلف هندسی در مدل های اتوماتیک و نیمه اتوماتیک در بازار موجود می باشند.
در ساخت این نوع کوره ها از دانش مهندسی ویژه تولید زغال استفاده می شود که با توجه به سطوح ساخت تولید زغال در کشور ما و کشورهای همسایه از این نوع کوره ها با قیمتی مقرون به صرفه استقبال می شود.
مزایای این نوع دستگاه ها
به دلیل احتراق اتوماتیک و نیمه اتوماتیک این نوع کوره ها، ایمنی بالاتری را برای افراد شاغل در این صنعت نسبت به کسانی که از روش های ابتدایی و سنتی تولید زغال استفاده می کنند، ایجاد می کند.
سرعت تولید زغال در این نوع تجهیزات بسیار بالاست و می توان در مدت زمان کوتاهی به حداکثر تولید در این زمینه دست یافت.
در این نوع کوره ها به جای استفاده از چوب، از خاک اره، پوست گردو و ضایعات چوب کارگاه های نجاری استفاده می شود.
در این کوره ها زغال ، در سطوح بالایی برای مصارف مختلف تولید می شود و با صرف حداقل زمان می توان به حداکثر تولید در این زمینه دست یافت.
برای فعال سازی این نوع کوره های صنعتی ، از سوخت های مختلفی استفاده می کنند که بازار کار مناسبی را برای سایر مشاغل مرتبط با این نوع تجارت ایجاد می کند.
زغال های مصرفی در کوره های صنعتی نسبت به کوره های سنتی ضایعات کمتری تولید می کند. و طبیعتاً تولید برای تولیدکنندگان به صرفه تر می شود.
انواع کوره های صنعتی در صورت خرابی قابل تعمیر هستند و شرکت های سازنده ضمانت تعمیرات آنها را به تولیدکنندگان زغال و استفاده کنندگان از این نوع کوره های صنعتی می دهند.
مزیت دیگر این نوع مراکز تجاری همان طور که گفته شد تولید انبوه است و این تولید انبوه دسترسی آسان به انواع زغال به عنوان ماده اولیه مهم صنایع مختلف و همچنین عرضه زیاد این نوع محصول و قیمت منصفانه آن را در بازارخرده فروشی فراهم می کند.
در مقایسه با کوره های سنتی، این نوع کوره های صنعتی قابل جابجایی و استفاده در مکان های مختلف می باشند
گرمای کوره های صنعتی از اختلاط سوخت و هوا یا از طریق انرژی الکتریکی ایجاد می شود و بقیه گرما از طریق دودکش ها آزاد می شود. استفاده از این کوره عموماً بدون بو و گاز است که خطر ساز نیست.
انواع کوره صنعتی تولید زغال
این نوع کوره ها به دو صورت چند منظوره و تک منظوره در بازار موجود هستند.
کوره های چند منظوره
تنوع تولید زغال در این نوع کوره ها رو به افزایش است و از انواع زغال برای استفاده در تجهیزات الکتریکی و تجهیزات مکانیکی استفاده می شود. با توجه به تولید متفاوت زغال می توان با تهیه این نوع کوره های صنعتی تولید بیشتری را با هزینه مناسب انجام داد.