اقتصادیکسب و کار ویژه

آینده بازار فارکس | سرنوشت سرمایه‌گذاران و بازار ارزهای فارکس چیست؟

پیش بینی سخت آینده بازار فارکس

به گزارش ایتسکا بعد از اینکه رئیس جمهور نیکسون ایالات متحده آمریکا را از استاندارد طلا خارج کرد، معاملات ارزی به وجود آمدند؛ زیرا دیگر قیمت دلار شناور شد و بازارهایی مانند فارکس شکل گرفتند. از لحظه این تصمیم تا هم اکنون حدود 40 سال می‌گذرد و خیلی از افراد می‌خواهند بدانند که آینده بازار فارکس چیست. پیش از ادامه در نظر داشته باشید که میتوانید در بروکر لایت فارکس از طریق وبسایت ایتسکا ثبت نام کنید. آموزش کامل این بروکر در سایت ایتسکا موجود است.

تجارت و بازار سرمایه‌ی تریلیون دلاری که نکسون ایجاد کرد، برای 10 دقیقه بعد هم چندان قابل پیشبینی نیست. حال اگر بخواهیم که این بازار را برای چند سال آینده پیشبینی کنیم، مسیر نسبتا سختی پیش‌رو داریم. به همین دلیل تا انتهای مطلب همراه ما باشید تا بیشتر در مورد آینده فارکس بپردازیم.

بررسی آینده بازار فارکس با دیدگاه‌های گوناگون

فارکس همیشه یک بازار مالی پر از موج بوده است و به سختی می‌توان روند ثابتی را در آن دید. با وجود چنین شرایطی، سرمایه‌گذاران به سختی می‌توانند که آینده این بازار را پیشبینی کنند و به سود بیشتری برسند. البته زمانی که صحبت از پیشبینی بلند مدت می‌شود، اوضاع اندکی متفاوت خواهد بود.

برای مثال عواملی که آینده بازار فارکس را رقم می‌زنند، بسیار متنوع هستند. همچنین از ابعاد گوناگون و وسیعی می‌توان آینده این بازار را تخمین زد. به همین دلیل برای دید هوشمندانه به چشم انداز فارکس، باید این عوامل را به طور کامل بشناسید.

افزایش انفجاری محبوبیت فارکس در سال‌های اخیر

در سال‌های گذشته که فارکس یک ابزار سرمایه‌گذاری نبستا ناشناخته بود، امروزه به یک پدیده تقریبا جهانی تبدیل شده است. همچنین عوامل مختلفی باعث شده تا بازار فارکس به چنین شهرت قابل توجهی برسد که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • تبلیغات گسترده
  • رشد چشمگیر نرم افزارهای فارکس
  • افزایش پلتفرم‌ها و وبسایت‌های فارکس

شاید رشد فارکس بین مردم خبر خوشحال کننده‌ای به نظر برسد. اما آمارهایی که از بانک‌های تسویه مالی بین المللی به دست آمده، رشد 72 درصدی فارکس بین سال‌های 2004 تا 2007، در سال‌های 2007 تا 2010 به حدود 20 درصد رسیده است. این ارقام به وضوح نشان می‌دهند که فارکس دیگر سرعت انفجاری رشد ندارد که سایه بزرگی در آینده این بازار محسوب می‌شود.

روند کند معاملات در بازار فارکس

برخی از گزارش‌ها در فارکس خبر از کند شدن روند معاملات در این بازار مالی می‌دهند. همچنین این کاهش به دولت‌ها و بانک‌ها محدود شده است؛ زیرا موسسات مالی کوچک‌تر و اشخاص حقیقی به این بازار جذب شده‌اند. کاهش سرعت معاملات نیز می‌تواند از آینده بازار فارکس خبرهایی را بدهد که قطعا ارزشمند و کاربردی هستند. برای مثال حجم معاملاتی که در حال حاضر جریان دارند، مشخص نیست که در آینده چه سرنوشتی پیدا می‌کنند.

تریدرهای وابسته به تلفن‌های هوشمند!

اگر به گذشته بازار فارکس نگاه کنید، می‌بینید که در پایان سال 2013 حدود 20 الی 30 درصد معاملات روی تلفن‌های هوشمند انجام شده است. این آمار که توسط جیم برنز از کامسک (Commsec’s James Burns) به دست آمده است، به خوبی نشان می‌دهد که آینده بازار فارکس با تلفن‌های هوشمند گره خواهد خورد.

همچنین کارگزاران یا بروکرهای بازار فارکس تلاش می‌کنند که نرم افزارهای اختصاصی خود را ارائه دهند. البته که این شرایط آینده روشنی برای بازار فارکس خواهد بود؛ زیرا قابلیت انجام معاملات در هر مکانی با استفاده از تلفن هوشمند خبر بدی برای یک بازار مالی نیست.

نرم افزارهایی که تعیین کننده آینده فارکس هستند

نرم افزارهایی مانند متاتریدر 4 و 5 (MetaTrader) که هم اکنون توسط سرمایه‌گذاران بازار فارکس استفاده می‌شوند، برای آینده این بازار به شدت مهم هستند. در صورتی که چنین نرم افزاری همچنان در دسترس باقی بمانند و در نسخه‌های جدید با دقت بیشتری کار کنند، بازار فارکس را زنده نگاه می‌دارند. همچنین نرم افزارهای فارکس روش‌های جدیدی از انجام معاملات فارکسی در آینده تعریف خواهند کرد. برای مثال پیشبینی شده در 20 سال آینده معاملات از راه دستورات صوتی انجام خواهد شد.

مشکلات اقتصادی در سراسر دنیا

بدیهی است که وضعیت اقتصاد جهان در تغییر ارزش ارزهای فارکس تاثیر بسیار زیادی دارد. زمانی که این نوسانات سرمایه‌گذاران را تهدید کند، دیگر نمی‌توانند به بازار فارکس اطمینان داشته باشد و سرمایه ارزشمندش را در معرض خطر قرار دهد. البته که برخی از فعالان اقتصادی در فایننشال تایمز مانند ولفگانگ مونچاو نیز اعتقاد دارند که چنین مشکلات اقتصادی در آینده وجود خواهند داشت. به همین دلیل هم وضعیت اقتصاد جهان و مشکلاتش ممکن است آینده بازار فارکس را تغییر دهند.

ابهام در مورد ارزهای رایج حال حاضر و آینده

در حال حاضر سه ارز کاربردی در معاملات فارکس دلار، یورو و ین ژاپن هستند. با وجود چنین شرایطی امکان تغییر ارزهای رایج بازار فارکس در آینده اندکی سخت می‌شود. همچنین ارز دلار جایگاه ثابتی را پیدا کرده و تغییرش کاملا دور از تصور به نظر می‌رسد؛ زیرا این ارز در تجارت جهانی کاربردهای زیادی دارد. وضعیت یورو نیز تقریبا مشابه به دلار بوده و فقط با حجم نسبتا کمتری معامله می‌شود. به همین دلایل نیز آینده فارکس با چنین ارزهایی درگیر خواهد بود.

ترید هوشمند و خودکار، رویای ممکن در آینده

ترید هوشمند و خودکار یکی از اتفاقات مورد انتظار در آینده بازار فارکس است که تعریف جدیدی از تجارت در بازارهای مالی ایجاد می‌کند. با وجود این قابلیت تریدها به جای انسان توسط هوش مصنوعی و الگوریتم‌های کامپیوتری انجام می‌شود. همچنین با وجود انجام معاملات توسط هوش مصنوعی دیگر خطای انسانی را در تریدهای فارکس نخواهیم دید. البته برای رسیدن به چنین شرایطی در آینده، به پیشرفت قابل توجه هوش مصنوعی نیاز داریم.

حساب‌های مدیریت شده که افزایش پیدا می‌کند

خوشبختانه طبق آمارهای به دست آمده، استفاده از حساب‌های مدیریت شده حدود 10 الی 15 درصد افزایش پیدا کرده است. زمانی که درصد زیادی از بازار را معاملات با حساب‌های مدیریت شده تشکیل می‌دهند، ریسک معاملات به طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند. همچنین با کاهش ریسک اعتماد سرمایه‌گذاران به فارکس بیشتر شده و پایداری بازار را افزایش می‌دهد.

چه آینده در انتظار سرمایه‌گذاران بازار فارکس است؟

آینده بازار فارکس یکی از بزرگترین ابهاماتی است که در ذهن سرمایه‌گذاران این بازار وجود دارد. با توجه به اینکه پیشبینی این بازار حتی برای یک سال نیز به هیچ عنوان امکان‌پذیر نیست، نمی‌توان از آینده بلند مدت فارک صحبت کرد. به همین دلیل تمامی سرمایه‌گذاران این بازار باید مجموعه عوامل احتمالی را در نظر بگیرند تا آینده سرمایه ارزشمندشان در معرض خطر قرار نگیرد.

سعید محمدی

سعید محمدی یکی از مشاوران مالی و مدیران وبسایت ایتسکا است که همزمان به عوان مشاور با سازمان های غیر انتفاعی نیز فعالیت میکند. در حال حاضر، مدیریت وبسایت ایتسکا، حقیقت سنجی محتوا در وبسایت های مالی و همچنین آموزش های خصوصی در خصوص بازار های مالی، از فعالیت های اصلی سعید است.
دکمه بازگشت به بالا