در هنگام خرید تشک خوشخواب به چه نکاتی توجه کنیم؟

۶ نکته‌ی مهم که قبل از خرید تشک خواب باید بدانید

همان‌طور که می‌دانید، همچون هر کالای دیگری، انتخاب تشک خوشخواب مناسب برای خواب هم نیاز به راهنمای خریدی جامع با در نظر گرفتن نکات لازم برای رقم زدن خوابی راحت و سلامت دارد؛ چراکه کیفیت خواب ما مستقیما بر زندگی ما اثرگذار است. با توجه به همین اهمیت نیز در این نوشتار انواع تشک‌های مناسب برای افرادی با قد بلند و کوتاه را بررسی می‌کنیم تا بدانیم که هر مدل تشک تا چه حدی می‌تواند بدن‌هایی با اندازه‌‌های متنوع و عادات خواب مختلف را پشتیبانی کند.

در کنار آن، میزان تحمل فشار و عدم فشردگی آن پس از چند سال استفاده، سفتی/نرمی، ارزش خرید و مزایای آن، نقش تشک در کیفیت خواب و موارد دیگر هم از جمله دیگر فاکتورهایی است که در این راهنمای خرید به آن اشاره می‌کنیم، پس تا پایان این مقاله، همراه ما باشید.

آشنایی با انواع تشک خواب و مقایسه‌ی آن‌ها با یکدیگر

اگر قصد خرید تشک خوشخواب جدید برای تخت‌خواب خود دارید، ممکن است در نگاه اول با انبوهی از گزینه‌های انتخاب و قیمت‌های متنوع (از مدل‌هایی با قیمت ارزان تا گزینه‌هایی با قیمت‌های نجومی)، مواجه شوید. بررسی‌ها و آزمایش‌های تیم متخصص «Consumer Reports» نشان می‌دهد که شما معمولا می‌توانید یک تشک راحت و با پشتیبانی مناسب از ستون فقرات را با قیمتی در حدود ۱۰۰۰ دلار (۲ الی ۳ میلیون تومان) تهیه کنید.

در همین راستا یکی از ویژگی‌های نوآورانه‌ای که به تازگی در برخی مدل‌ها دیده می‌شود این است که برخی از تشک‌ها با فنر داخلی یا مدل‌های فومی، محصولاتی دو طرفه با میزان سفتی یا نرمی متفاوت هستند که شما می‌توانید با توجه به نیاز و ترجیحات خود تشک را به هر سمتی که علاقه‌مندید، برگردانید. حال با این توضیحات به سراغ معرفی چند نمونه از اصلی‌ترین تشک‌های موجود در بازار و مزایا و معایب هر یک می‌رویم.

۱. تشک‌های فومی (Foam Mattresses)

اگرچه بسیاری از تولیدکنندگان از ماده‌ای به نام پلی‌اورتان (Polyurethane) برای ساخت لایه‌های فوم در تشک استفاده می‌کنند، اما در عین حال باید بدانید که برخی تولیدکنندگان از ماده‌ای به نام لاتکس برای این کار بهره می‌برند! حتی در مواردی فوم تشک‌ها از هر دوی این مواد ساخته می‌شود. البته باید تاکید کرد، زمانی که بر روی تشک‌هایی ساخته شده از مموری فوم دراز می‌کشید، به دلیل گرمای بدن شما تشک حالتی نرم به خود می‌گیرد و به علت حبس رطوبت در ساختار خود، ممکن است که خیلی زود کپک بزند.

تشک‌های مموری فوم پس از بلند شدن فرد از روی آن، به آرامی به شکل اولیه خود باز می‌گردند. در حالی که برخی از تشک‌های فومی به زمان و تلاش بیشتری برای تغییر شکل به حالت اولیه نیاز دارند. در همین راستا لازم به ذکر است که فوم لاتکس حس فنری بیشتری (خاصیت ارتجاعی) نسبت به مدل‌های ساخته شده با مموری فوم دارد.

  • تشک‌های لاتکس: این نوع از محصولات از جمله کالاهای خواب با فوم طبیعی هستند که گردش هوای بیشتری نسبت به مدل‌های مموری فوم دارند، البته قیمت این مدل‌ها بسیار بالا است. به طور کلی تشک‌های لاتکس گزینه‌ی خوبی برای کسانی است که تشک‌های غیر قابل تغییر با ارتجاع مناسب را می‌پسندند. البته لاتکس قابلیت انتقال حرکت بیشتری نسبت به سایر فوم‌ها دارد و ممکن است برخی پشتیبانی‌های مشاهده شده در تشک‌های دیگر را نداشته باشد.
  • تشک‌های مموری فوم: تشک‌های مموری فوم کالاهایی متراکم و سنگین هستند. این نوع تشک‌ها با فرم بدن شما به خوبی انطباق پیدا می‌کنند اما انتقال حرکت کمی دارند. همچنین این گزینه‌های خرید به طور طبیعی ضدحساسیت هستند. درباره‌ی معایب این مدل‌ها می‌توان اذعان داشت که گاهی از این تشک‌ها بوی بد خارج می‌شود (ناشی از خروج گاز داخل آن)، ارتجاع و جهش این مدل‌ها کم است و گردش هوای ضعیفی دارند؛ بنابراین برای افراد گرمایی چندان مناسب نیستند.
  • تشک‌های مموری فوم همراه با ژل: تشک‌های مموری فوم همراه با ژل خنک‌کننده برای بهبود گردش هوا و خنکی این کالا به ترکیب مموری فوم کلاسیک، اضافه شده است. درواقع، مطمئناً این نوع تشک خنک‌تر از مموری فوم کلاسیک است، اما هنوز به خنکی سایر انواع تشک نیست!

۲. تشک‌هایی با فنر داخلی و هیبریدی (Innerspring and Hybrid Mattresses)

تشک‌هایی با فنر داخلی (از نوع سنتی) دارای حلقه‌های فولادی در بخش‌های مختلف خود هستند. در کنار آن، بخش‌هایی با خاصیت ارتجاعی، معمولا شامل لایه‌های مربوط به بالش و بخش‌های پشتیبان و ضربه‌گیر تشک می‌شود. مدل‌های هیبریدی دارای یک یا چند لایه فوم در بخش بالای فنرها هستند، بنابراین جابه‌جایی آن‌ها آسان است؛ مگر اینکه تعداد قابل توجهی فوم بر روی فنرهای آن باشد، که در چنین حالتی به راحتی نمی‌توان آن را حرکت داد.

لازم به تاکید است که در برخی از مدل‌ها، به ویژه گزینه‌هایی که تعداد لایه‌های فوم زیادی ندارند، ممکن است برای شریک خواب شما کمی ناراحت‌کننده باشد، چراکه وقتی فردی دیگر بر روی تشک (با حالتی شتاب‌دار) بنشیند، دیگری تکان خواهد خورد!

۳. تشک‌های بادی و قابل تنظیم (Adjustable Air Mattresses)

جالب است بدانید که با خرید چنین محصولاتی که حمل‌ونقل آسانی دارند، می‌توانید با استفاده از یک پمپِ متصل به تخت، این نوع تشک را به سفتی دلخواه خود برسانید. حتی بسیاری از مدل‌های این دسته، قابلیت تنظیم سفتی و نرمی را با استفاده از اَپ تلفن هوشمند دارند. البته قسمت‌های قابل تنظیم در این کالاها معمولاً شامل لایه‌های اضافی فوم در بخش بالای تشک است.

همچنین تشک‌های بادی به شما این امکان را می‌دهند که بخش‌های جداگانه‌ای آن را تنظیم و باد کنید، بنابراین هر فردی بر روی تشک دو نفره می‌تواند بخش متناسب با خود را داشته باشد. البته لازم به ذکر است که اگر قصد تنظیم تخت‌خواب در طول شب را داشته باشید، باید بدانید که پمپ‌های متصل به آن پر سر و صدا هستند.

در خرید تشک چه نکاتی را باید مد نظر قراردهیم؟

در خرید تشک بایستی بسیار دقت کنید، درادامه به نکات مهمی که هنگام خرید باید به ان توجه داشت، خواهیم پرداخت.

وزن شما

این آیتم، یکی از مهمترین گزینه ها در انتخاب تشک می باشد، که بایستی در هنگام خرید به آن توجه بنمایید، زیرا انتخاب نامناسب شما، منجر به گودی سریع تشک می‌باشد. در این راستا با خرید تشک طبی رویال به حفظ سلامت ستون فقرات خود کمک کنید. از بروز مشکلات احتمالی درآینده با استفاده از تشک رویال جلوگیری کنید.

 کیفیت تشک

یک تشک استاندارد باید پارچه‌ای با دوخت محکم و جنس خوب داشته باشد. دوخت‌ها و طرح‌های آن نباید آنقدر برجسته باشد که به کمر و بدن آسیب برسانند، بلکه انعطاف‌پذیری بالایی باید داشته باشند تا هر وزنی را تحمل کنند و زود گود یا پاره نشوند. یک تشک استاندارد باید دارای فنرهای قوی باشد. نوع پارچه تشک، استحکام و مقاومت آن، نوع دوخت و شرایط آماده‌سازی و بسته‌بندی تشک نشانه مرغوبیت کالاست.

در انتخاب نوع تشک‌های وارداتی نیز دقت کنید، تا امکان ارائه خدمات پس از فروش را داشته باشند. برای خرید این تشک‌ها لازم است به موجود بودن نمایندگی آنها در ایران و گارانتی تشک خوشخواب توجه کنید. بهتر است از شرکت‌های معتبر تولیدکننده خرید کنید، زیرا تنها گارانتی تعمیرات و تعویض این شرکت‌ها قابل اعتمادند. اگر پارچه استفاده شده در تشک دارای درصد مناسبی از الیاف طبیعی نباشد، ممکن است باعث بروز بیماری‌های آلرژیک و ناراحتی‌های پوستی شود. ضدآب بودن، ضد حریق بودن و ضدنفوذ حشرات بودن پارچه‌های تشک هم از موارد مهم و ضروری می‌باشد.

ارتفاع تشک

ارتفاع تشک‌ در انتخاب آن بسیار مهم است، ارتفاع تشک‌ از 10 سانتی‌متر به بالا شروع می‌شود که میزان استاندارد برای استفاده آن بین 22 تا 30 سانتی‌متر است، دفاقد از سلیقه افراد در انتخاب ارتفاع تشک، این را هم باید مد نظر قرار دهیم که هر چقدر ارتفاع تشک بیش‌تر باشد، متریال داخل تشک بیش‌تر و کیفیت مطلوب‌تری دارد، به عنوان مثال در تشک‌های سوپر طبی فنری صادراتی با ارتفاع 30 سانتی‌متر میزان دور فنری، متریال اسفنج، نوع فنر و حتی فریم دور فنر نسبت به تشک سوپر طبی فنری آسمان که ارتفاع 25 سانتی متر است، بیش‌تر است، پس در جمع‌بندی باید بگوییم که جدا از سلیقه افراد، کیفیت تشک هم بالاتر می‌رود، پس هر چقدر که وزن بیش‌تر باشد، انتخاب افراد محدودتر خواهد شد، یعنی بایستی تشک با ضخامت یا ارتفاع بیش‌تر را انتخاب نمایند.

عرض تشک

میزان عرض یا پهنای تشک یک انتخاب کاملا شخصی است، اما در تشک‌های یک نفره استاندارد اندازه آن 90 سانتی‌متر است، اما بعضی از افراد بر اساس سلیقه خودشان، تشکی بزرگتر از آن را می‌خواهند که تشک با عرض 120 سانتی‌متر را به آنها پیشنهاد می‌کنیم

در تشک‌های دو نفره نیز به همین طریق است، استاندارد تشک دو نفره عرض 160 سانتی‌متر است، اما در بعضی موارد مخصوصا زوج‌های جوان به علت کمبود جا در اتاق خواب، تشک‌های 140 سانتی‌ متر را استفاده می‌کنند، در گذشته نیز تشک با پهنای 180 سانتی‌متر استفاده می‌شده است، که البته در حال خاضر هم مشتریان این را می‌پسندند.

دکمه بازگشت به بالا