هزینه کامپوزیت دندان و پارامترهای موثر در آن
داشتن دندانهای صاف و یکدست تأثیر زیادی بر زیبایی انسان و همچنین بالا رفتن حس اعتماد به نفس او دارد. علم دندانپزشکی در شاخههای مختلف درمان و زیبایی بهترین و پیشرفتهترین راه حلهای خود را در چندین سال اخیر به بشریت تقدیم کرده است. کامپوزیت دندان نیز یکی از پرکاربرترین روشهای اصلاح رنگ، شکل، اندازه و… برای دندانهای به شمار میرود. چه کسانی بهترین گزینه برای انجام کامپوزیت دندان هستند؟ هزینه کامپوزیت دندان و پارامترهای موثر در آن چیست؟ آیا هزینه کامپوزیت برای تمامی کسانی که آن را انجام میدهند یکسان خواهد بود؟ برای رسیدن به پاسخ این سوالات در ادامه با فاکتورهای مهم در تعیین نرخ هزینه کامپوزیت آشنا خواهیم شد.
کامپوزیت دندان چیست؟
مواد پلاستیکی پلیمری، شیشه و رزین ترکیبات سازنده کامپوزیت دندان هستند. امروزه کامپوزیت دندان به دلیل ایمنی، پایداری و استقامت بالای خود از محبوبیت زیادی برخوردار است و در دندانپزشکی بسیار رایج شده است. از آنجایی که میتوان رنگهای مختلفی از جمله کامپوزیت رنگ طبیعی را در ساخت کامپوزیت مطابق با سلیقه هر شخص ایجاد کرد، این ویژگی کاربرد آن را نیز بیشتر میکند. بنابراین برای کسانی که میخواهند بعد از انجام کامپوزیت تغییر به خصوصی در رنگ دندانهایشان ایجاد نشود، بهترین گزینه خواهد بود. کامپوزیت دندان نه تنها برای دندانهایی که تغییر رنگ دادهاند؛ بلکه دندانهای لب پریده، ساییده شده، شکسته، فاصله دندان و… که نیاز به ترمیم دارند نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
قیمت هر واحد کامپوزیت چگونه محاسبه می شود؟
کامپوزیت دندان کاربردهای فراوانی دارد. تاثیر بر زیبایی میتواند تنها بخشی از کاربردهای این روش باشد. جنبه ترمیمی و درمانی آن نیز بسیار مهم است؛ اما بر قیمت نهایی تأثیرگذار هستند. اصلاح طرح لبخند از مهمترین استفادههای کامپوزیت دندان به شمار میرود که رایجترین آن نیز است. کامپوزیت دندان برای برطرف کردن بسیاری از مشکلات دندان همچون شکستگی، لب پریدگی و سایر نواقص دندانی مورد استفاده قرار میگیرد. برند، جنس و نوع آن و تعداد واحدهای استفاده شده از جمله فاکتورهای مهم در تعیین نهایی هزینه کامپوزیت دندان محسوب میشوند.
فاکتورهای اساسی بر هزینه نهایی کامپوزیت دندان
قیمت کامپوزیت دندان برای هر فرد بسته به برخی از فاکتورها و معیارها مشخص شده، متغییر است. از جمله این فاکتورهای تاثیرگذار میتوان به نمونههای زیر اشاره کرد:
کامپوزیت های استفاده شده برای هر تعداد دندان
هر واحد کامپوزیت دارای قیمت مشخصی بوده و بسته به جنس و نوع آن با قیمت متفاوت اعلام میشود. چنانچه بخواهیم قیمت اصلی آن را به دست آوریم نیاز است تا قیمت یک واحد کامپوزیت را در تعداد آنها ضرب کنیم که در این صورت هزینه نهایی مشخص میگردد. تعداد کامپوزیتها میتواند از عوامل افزایشدهنده قیمت باشد و هر چه تعداد آنها بیشتر شود، در نهایت میبایست هزینه بیشتری را پرداخت کرد. همچنین به تشخیص دندانپزشک زیبایی تعداد کامپوزیتهای مورد نیاز برای هر بیمار مشخص شده و طبق همان انجام میشود.
شرکت سازنده و برند کامپوزیت
برند و شرکت سازنده کامپوزیت میتواند یکی از عوامل بسیار مهم و تأثیرگذار بر قیمت باشد که باید به آن توجه ویژهای داشته باشید. شرکتهای مختلف سازنده کامپوزیت از مواد و ترکیبات متفاوتی برای ساخت آنها استفاده میکنند که در نتیجه میتواند سبب متفاوت شدن قیمت شوند. بنابراین هزینه هر واحد کامپوزیت میتواند براساس برند و نوع شرکت افزایش یا کاهش یابد.
تخصص و مهارت دندانپزشک در زمینه کامپوزیت
میزان مهارت و تجربه دندانپزشک میتواند بر نتیجه کار کامپوزیت دندان فرد و همچنین بر قیمت اثرگذار بوده و از فاکتورهای مهم به شمار رود. بنابراین هر چه میزان تبحر و تخصص دندانپزشک بیشتر باشد، در نتیجه هزینه بیشتری را نسبت به دندانپزشک کم تجربه، برای انجام کار خود دریافت خواهد کرد.
محل جغرافیایی کلینیک منتخب
منطقه جغرافیایی به صورت گسترده و چشمگیر میتواند بر هزینه کامپوزیت دندان اثرگذار باشد. در کلان شهرها به دلیل بالا بودن تجهیزات و امکانات بیشتر و پیشرفتهتر هزینه این روش میتواند از یک شهر کوچک بیشتر باشد. حتی میتوان این منطقه جغرافیایی را به ناحیههای مختلف یک شهر نیز بسط داد؛ زیرا قیمت انجام کار کامپوزیت در بالای شهر و پایین شهر متفاوت خواهد بود.
ترمیم و درمان پوسیدگی دندان
ترمیم و اصلاح پوسیدگی دندان خود به تنهایی یک پروسه درمانی جدا محسوب میشود و اگر فرد مورد نظر پیش از کامپوزیت دندان به آن احتیاج داشته باشد، باید هزینهای اضافی بپردازد. لازم به ذکر است که نگران هزینه نباشید؛ چراکه برخی از بیمههای درمانی بخش قابل توجهی از هزینه درمان را پوشش خواهند داد.
ترمیم یا برداشتن روکش کامپوزیت قبلی
کسانی که پیش از انجام کامپوزیت جدید دارای ونیرهای قبلی باشند؛ برداشتن روکشهای قبلی پیش از نصب کامپوزیتهای جدید الزامی خواهد بود. بنابراین این کار اضافی میتواند بر قیمت نهایی کامپوزیت موثر واقع گردد و در نتیجه باید هزینه جداگانهای به سبب این موضوع پرداخت شود.
وجود هزینه های جانبی دیگر
هزینههای جانبی دیگری نیز به غیر از هزینه اصلی نصب کامپوزیت وجود دارند که بیمار موظف به شناخت و پرداخت آنها است. هزینه داروهای تجویز شده، هزینه ویزیت توسط دندانپزشک، هزینه عکسبرداریهای لازم و… نمونههایی از هزینههای جانبی هستند. علاوهبر این موارد، گاهی اوقات بیمار نیاز به انجام ارتودنسی نیز دارد که در این مواقع قیمت ارتودنسی دندان نیز بسته به نوع و مدت زمان آن بر هزینه انجام کامپوزیت اضافه میشود.
هزینه اصلاح کامپوزیت دندان های پیشین
برای کسانی که میخواهند پس از انجام کامپوزیت دندان خود به نتیجه مطلوب و قابل قبولی دست یابند، فاکتور قیمت میتواند یک گزینه مهم به شمار بیاید. بنابراین استفاده از مواد مرغوب و باکیفیت قطعاً بر ماندگاری و استقامت کامپوزیت روی دندانهای شما موثر خواهد بود و از این رو هزینه آن نیز بیشتر میشود. هزینه ترمیم کامپوزیت دندانهای پیشین نیز براساس مواد و تجهیزات و امکاناتی که متخصص مربوطه آنها را به کار میگیرد، تفاوت خواهد داشت.
عوارض و معایب استفاده از کامپوزیت دندان ارزان قیمت
کامپوزیتهای دندانی ارزان قیمت عوارضی را به دنبال خواهد داشت. از جمله عوارض انجام کامپوزیت ارزان قیمت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- با نصب کامپوزیت ارزان قیمت با کمترین ضربه امکان شکستگی یا لب پریدگی وجود دارد.
- میزان ماندگاری و استقامت این کامپوزیتها بسیار کوتاه است.
- سازگاری کمتری با محیط دهان یا سایر دندانها دارند.
- میزان شباهت آنها با دندانهای طبیعی بسیار کم بوده و در نتیجه جذابیتی نخواهند داشت.
- کامپوزیت ارزان قیمت به دلیل برخورداری از جنس نامرغوب به سرعت دچار تغییر رنگ و فرسودگی و زرد شدن میشود.
- در صورت شکستگی یا بروز دیگر مشکلات، ترمیم آنها به سختی انجام شده یا غیرقابل ترمیم خواهند بود.
- استفاده از مواد ارزان قیمت و بیکیفیت ممکن است باعث ایجاد بوی بد دهان گردد.
بنابراین کسانی که به دنبال نتیجه مطلوب و زیبایی و درمان دائمی و مقاوم هستند، به هیچ عنوان به سراغ انجام کامپوزیت دندان ارزان قیمت نروند.
برچسب ها : کامپوزیت دندان