بهترین تریدرهای فارکس چه کسانی هستند و رمز موفقیت آنها چیست؟
معرفی افراد موفق در فارکس 6 معامله گری که باید بشناسید
فرقی نمیکند که در بازار فارکس یک حرفهای باشید یا آماتور، یکی از مهمترین دغدغههای تریدرها برای حضور در بازار تبدیل شدن به یکی از افراد موفق در فارکس است. به منظور الهام بخشی به شما قصد داریم در این مقاله به معرفی 6 فرد موفق که شهرتی جهانی در این زمینه دارند بپردازیم. علاوه بر این به بیان راهکارهایی خواهیم پرداخت که شما را تبدیل به یک فرد حرفهای خواهد کرد پس این مطلب از ایران بورس آنلاین دست ندهید و تا انتها با ما همراه باشید.
آن چه در این مطلب خواهیم خواند:
چه تعداد از معامله گران فارکس موفق خواهند بود؟
معرفی ویژگیهای افراد موفق در فارکس
معرفی بهترین افراد موفق در فارکس
چه تعداد از معامله گران فارکس موفق خواهند بود؟
شاید در ابتدا این موضوع برای شما سوال باشد که چه تعداد از افرادی که در بازار فارکس حضور پیدا میکنند می توانند در این بازار به موفقیت برسند. متاسفانه به دلیل ماهیت غیر متمرکز این بازار دستیابی دقیق به چنین آماری دشوار است.
اما طبق صحبتهای رایجی که در رسانهها و گوشه و کنار وجود دارد نسبت تعداد افراد موفق به ناموفق بسیار کم است. طبق دادههای منتشر شده بسیاری از مردم به این دلیل که پس از از دست دادن پول معاملات خود را متوقف و از بازار خارج میشوند به مراحل بالایی از موفقیت نمی رسند. معمولا گفته میشود بخش قابل توجهی از افراد موفق را نوابغ تشکیل میدهند. با نگاه به زندگی و روش زندگی این افراد به ویژگیهای مشترکی میرسیم که در ادامه آموزش پرایس اکشن به آن خواهیم پرداخت.
معرفی ویژگیهای افراد موفق در فارکس
شنیدن این موضوع که معامله گری بیشتر از این که به تحلیل تکنیکال بستگی داشته باشد به شخصیت شما و سیستم فکری شما وابسته است شاید کمی غلو باشد. اما بهتر است بدانید تا زمانی که به شناخت درستی از خود نرسیده باشید نمیتوانید در این زمینه به موفقیت برسید.
در این میان عاداتی وجود دارد که اگر میخواهید در این بازار به سودآوری برسید بهتر است آن ها را در خود نهادینه کنید این عادات عبارتند از:
شما باید یک استراتژی و پلن معاملاتی داشته باشید و تحت هر شرایطی به آن پایبند باشید. حضور در بازارهای مالی بازی احتمالات است. کاری که تریدرهای حرفهای انجام میدهند پیاده سازی این برنامهها بر روی کاغذ است تا به کمک آن به یک طرح معاملاتی جامع میرسند.
مدیریت ریسک مفهومی است که بیشتر از همه در بازار مطرح میشود و کمتر از همه مورد توجه قرار میگیرد. همیشه به این موضوع توجه داشته باشید که هیچ قطعیتی در بازار مالی وجود ندارد و تنها چیزی که باعث ماندگاری شما در این بازار خواهد شد استفاده از ابزار مناسب برای کنترل Risk های موجود است.
داشتن استمرار و سخت کوشی نه تنها در همه جنبه های زندگی جواب است بلکه در بازار فارکس نیز کاربردی است. تریدرهای موفق زیادی هستند که همه سرمایه خود را از دست دادهاند اما عقب نشینی نکرده اند و با عبرت گرفتن از تجارب خود به موفقیت رسیدهاند.
یک معامله گر موفق باید به کاری که انجام میدهد و تحلیل های خود اعتماد کامل داشته باشد. اگر شخصیت شما به گونهای است که به راحتی تحت تاثیر رفتار و گفتار بقیه قرار میگیرید بگذارید همین جا خیالتان را راحت کنم، این کار به درد شما نخواهد خورد.
ممکن است به دست آورن ویژگیهای فوق کمی چالش بر انگیز به نظر بیاید اما امکان پذیر است. قطعا تغییر یک شبه اتفاق نمیافتد و شما برای گسترش این عادات باید یک برنامه بلند مدت داشته باشید.
درست است که در ابتدای کار به طور تضمینی ضرر خواهید کرد اما چیزی که حائز اهمیت است این است که از اشتباهات خود درس بگیرید وسعی کنید دیگر آنها را تکرار نکنید.
معرفی بهترین افراد موفق در فارکس
اگر بخواهیم معامله گران موفق در فارکس را دسته بندی کنیم به 2 دسته کلی تقسیم بندی میشوند، اولین دسته معامله گران افسانهای هستند. این افراد به قدری توانا هستند که با بسیاری از بانک ها و موسسسات مالی دنیا سر شاخ شوند. دسته دوم افرادی هستند که با وجود توانایی زیاد در ترید تمایلی به شناخته شدن ندارند.
در این بخش قصد داریم به معرفی نوابغی بپردازیم که به عنوان معامله گران افسانهای شناخته میشوند.
جورج سوروس (George Soros)
فهرست بهترین معامله گران فارکس در جهان را با نگاهی به یکی از افسانهای ترین چهرههای تاریخ معامله گری جورج سوروس، شروع می کنیم. به طور کلی هر جایی که نام معامله گران مطرح وجود دارد نام جورج است که میدرخشد. جورج سوروس که متولد سال 1930 در گرجستان است، فارغ التحصیل رشته اقتصاد در لندن است و در سال 1969 شرکت مدیریت سرمایه سوروس را بنیان گذاری کرده است.
George Soros به عنوان بزرگ ترین سرمایه گذاری که در طول تاریخ شناخته شده است با استفاده از درک استثنائی از روند بازار و ناکارآمدی های موجود در بازار به سودهای افسانهای رسیده است. او در معاملات خود از حجم و اهرم بالا استفاده میکند. این فرد معروف به عنوان کسی که توانست بانک انگلستان را به زانو در بیاورد، شناخته میشود.
جرقه شهرت جورج از سال 1992 زده شد. بانک انگلستان به این دلیل که وارد سیستم پولی اروپا شده بود باید به نحوی ارزش پوند را حفظ میکرد و آن را بالاتر میبرد. ولی سوپر من قصه میدانست که این ارزش به طور مصنوعی حفظ شده و باید خیلی کمتر از این مبلغ مورد معامله قرار بگیرد. به همین علت بر روی پوند معامله فروش باز کرد و آن قدر بر روی کار خود پافشاری کرد که معامله گران دیگر هم با او هم جهت شدند و ارزش پوند در عرض 3 روز 25 درصد کاهش یافت، که به چهارشنبه سیاه معروف است.
استنلی درایکن میلر (Stanley Druckenmiller)
معامله گر موفق دیگری که به نوعی با سوپر من اول در ارتباط است خالق کتاب نابغههای بازارهای جدید است که تا مدت ها به عنوان برترین کتاب در زمینه مالی شناخته میشد. استنلی بیش از 10 سال در کنار جورج سوروس در صندوقهای کوانتومی George فعالیت کرد. او نیز توانست در چهارشنبه سیاه سود خوبی از معامله بر روی پوند دریافت کند و با سودهای بزرگی که توانست در طول فعالیتش به دست آورد خیلی زود خود را بازنشسته کرد. میزان ثروت او بیش از 3 میلیارد دلار تخمین زده شده است.
بیل لبیس شوتز (Bill Lipschutz)
در میان معامله گران فارکس بیل چیزی شبیه به یک افسانه است. سفر تجاری الهام بخش او از سال 1970 زمانی که دانشجو بود شروع شد. او توانست 12000 دلاری که پس از مرگ مادربزرگش به او ارث رسیده بود را در طی معاملات خود به 250000 دلار تبدیل کند. اما او نتوانست این مبلغ را حفظ کند و خیلی زود آن را از دست داد.
اگر این اتفاق برای یک فرد عادی میافتاد خیلی زود این کار را کنار میگذاشت. اما چیزی که Lipschutz را به یکی از افراد موفق در فارکس تبدیل کرد ادامه دادن به معامله گری بود. او پس از فارغ التحصیلی به Solomon brothers پیوست و تا سال 1985 به طور متوسط 300 میلیون دلار برای شرکت درآمد زایی کرد.
لبیس شوتز فارکس را به عنوان یک بازار بسیار روانشناختی توصیف میکند و معتقد است سنتیمنتال بازار نیز به اندازه فاندامنتال بر قیمتها تاثیر گذار و حائز اهمیت است.
اندرو کریگر (Andrew Krieger)
به نظر میرسد فهرست معامله گران موفق بدون نام اندرو کریگر ناقص است. کریگر از مدرسه بازرگانی وارتون فارغ التحصیل شد و در سال 1986، به Bankers Trust پیوست. بسیاری از او به عنوان یکی از تهاجمیترین و شناخته شده ترین معامله گران آن دوران یاد میکنند. پس از دوشنبه سیاه در اکتبر 1987 که اکثر بازارها بیشتر از 20 درصد از ارزش خود را از دست دادند کریگر دلار نیوزیلند را بالاتر از ارزش اصلی اش، ارزش گذاری کرد.
بنابراین یک معامله شورت با اهرم 400 بر روی دلار نیوزیلند باز کرد. حجم معامله او به قدری بزرگ بود که شایعه شده بود از حجم کل پولهای نیوزیلند فراتر رفته است.
پل تودور جونز (Paul Tudor Jones)
یکی از بهترین معامله گران در جهان پل تودور جونز است که با سرمایه بالای 7 میلیارد دلار یکی از ثروتمند ترین و موفق ترین تریدرها در جهان است. او در سال 1976، پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه ویرجینیا در یک شرکت مشغول به کار شد. اما خیلی زود شغلش را از دست داد. این از دست دادن شغل آنقدرها هم برای او بد تمام نشد و توانست در سال 1980 کمپانی خود را به نام شرکت سرمایه گذاری تودور تاسیس کند.
مایکل مارکوس (Michael Marcus)
مارکوس توانست 30000 دلار را به مدت 20 سال به 80 میلیون دلار تبدیل کند. او یکی از مهمترین ویژگیهای یک تریدر موفق را صبر میداند. علاوه بر این همیشه بر روی مدیریت سرمایه نیز تاکید ویژه دارد.
مقدمهای بر ماهیت بازار فارکس و اهمیت معامله در آن
فارکس «Forex» را میتوان بزرگترین بازار مالی جهان در نظر گرفت که حجم معاملات روزانه آن به بالای چند تریلیون دلار هم میرسد. در این بازار، تمام ارزهای رایج جهان مانند دلار، یورو، ین، پوند، فرانک، روپیه، ریال، درهم و … مورد معامله قرار میگیرد.
افراد از سراسر جهان میتوانند با افتتاح حساب کاربری در یکی از کارگزاریهای فارکس که تحت عنوان بروکر «Broker» شناخته میشوند، وارد بازار فارکس شوند و در آن معامله کنند. فارکس هیچ مکان فیزیکی ندارد و افراد صرفاً بهصورت آنلاین میتوانند در آن به ترید بپردازند. فارکس یک بازار ۲۴ ساعته است که در ۵ روز کاری (دوشنبه تا جمعه) میتوان در آن به تحلیل و معامله مشغول شد. ایرانیان بسیاری با تکیه بر دانش تحلیل توانستهاند نتایج خوبی از فعالیت در فارکس بگیرند.
اما آمارها نشان میدهد که حداکثر فعالان فارکس جزء بازندههای این بازار هستند؛ چراکه از روی احساسات هیجانی به باز کردن پوزیشنهای معاملات میپردازند و از دانش مالی کافی برخوردار نیستند. شما میتوانید با فراگیری این دانش، با آغاز اولین معاملات خود در فارکس، سودهای خوبی را نصیب خود کنید. هیچ تریدر موفق نمیتواند منکر اهمیت بالای دانش مالی در موفقیت فارکس شود. پس با پی بردن به انواع تحلیل در بازار فارکس، آموزش مالی خود را آغاز کنید.
انواع شیوههای تحلیلی در بازار فارکس کدامند؟
تحلیل در بازار فارکس به دو شیوه کلی انجام میشود. البته این دو شیوهی کلی در دیگر بازارهای مالی مانند بورس، کریپتو و …. نیز وجود دارد و افراد میتوانند برحسب موقعیت معاملاتی خود از این دو شیوه بهره بگیرند که تعریف و ویژگیهای آنها به قرار زیر است:
· تحلیل تکنیکال فارکس «Technical Analysis»
برای تحلیل بازار به شیوهی تکنیکال، باید نمودارهای قیمت ارز را مورد بررسی قرار دهید. سابقه قیمتها، روند حرکت آنها، نقاط مقاومت و حمایت از جمله اطلاعاتی هستند که میتوانند با حاصل شدن از نمودارها، به ما کمک کنند تا قیمتهای آتی ارزها را حدس بزنیم. البته در تحلیل تکنیکال از استراتژیهای تحلیلی دیگری نیز کمک میگیرند.
همچنین اندیکاتورها، اسیلاتورها و دیگر ابزارهای تحلیلی نیز در انجام تحلیل تکنیکال و پیشبینی قیمت جفت ارزهای فارکس نقش بسزایی دارند. لازم به ذکر است که تحلیل تکنیکال علاوهبر بازار فارکس، در تمام بازارهای مالی دیگر نیز کاربرد دارد. در واقع، اگر یک تریدر یاد بگیرد از روی نمودارهای قیمت به پیشبینی بازار بپردازد، این کار را میتواند در دیگر محیطهای مالی غیر فارکس هم انجام دهد و به نتیجهی مطلوب برسد. از جمله نکات و ویژگیهای تحلیل تکنیکال در فارکس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- به تریدرهایی که تحلیل تکنیکال را به عنوان شیوه تحلیل در بازار فارکس انتخاب کردهاند، معاملهگران تکنیکال میگویند و کار آنها رصد کردن نمودارهای مختلف بازار است.
- تحلیل تکنیکال برپایهی این اصل استوار است که: «تاریخ در بازار تکرار میشود!». بنابراین تحلیلگران تکنیکال معتقدند که نمودارهای قیمت میتواند حتی اطلاعات بنیادی ارزها در فارکس را نیز در بر بگیرد و این تحلیلگران صرفاً به بررسی نمودارها و الگوهای قیمت اکتفا میکنند.
- به کمک تحلیل حرکات قیمت (پرایس اکشن) در تحلیل تکنیکال میتوان حرکات قیمتی بالقوه و همچنین شرایط فعلی قیمتها را حدس زد.
- تحلیل تکنیکال بیشتر به احتمالات وابسته است و کمتر به پیشبینی میپردازد. چراکه هر تریدر ممکن است تحلیل متفاوتی از نمودارهای یکسان ارز در فارکس داشته باشد!
- از جمله استراتژیهای معاملاتی رایج در تحلیل تکنیکال میتوان به استرتژی فشردگی باند بولینگر، استراتژی RSI، استراتژی اسکالپ و …. اشاره کرد.
· تحلیل فاندامنتال فارکس «Fundamental analysis»
تحلیل بنیادی یا فاندامنتال یکی دیگر از شیوههای تحلیل در بازار فارکس است که برعکس تحلیل تکنیکال، ربط چندانی به نمودارها و اندیکاتورها ندارد. تحلیل بنیادی یا فاندامنتال بیشتر براساس گزارشها و دادههای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی صورت میگیرد. با توجه به اینکه هرگونه اتفاق یا خبر سیاسی، اجتماعی و اقتصادی میتواند بهصورت مستقیم یا غیرمستقیم بر روی نوسان قیمت ارزها تأثیر داشته باشد، پس به کمک تحلیل فاندامنتال میتوان، تأثیر این نوسانات بر بازار ارز را بررسی کرد.
علاوهبر بررسی عوامل دخیل در نوسانات، تحلیل بنیادی میتواند در تعیین ارزش ذاتی ارزها نیز به تحلیلگران کمک کند. تحلیل بنیادی، همانطور که از نام آن هم پیداست، به بررسی تمام عوامل ریشهای و بنیادی داراییهای موجود در هر بازار میپردازد. از جمله نکات و ویژگیهای مربوط به تحلیل فاندامنتال میتوان موارد زیر را نام برد:
- افراد و تریدرهایی که برای تحلیل در بازار فارکس، شیوهی تحلیل فاندامنتال را انتخاب میکنند، به عنوان تریدرها یا معاملهگران بنیادی یا فاندامنتال شناخته میشوند که کار آنها بررسی تمامی موارد بنیادی و ریشهای تأثیرگذار بر قیمت ارزها در فارکس است.
- برای استفاده از تحلیل بنیادی باید درک صحیحی از چگونگی تأثیر اخبار اقتصادی، سیاسی و … روی قیمت ارزها داشته باشید که این درک با مطالعهی اقتصاد کلان ممکن میشود.
- اولین اصلی که در تحلیل بنیادی مورد توجه قرار میگیرد، بررسی وضعیت اقتصادی کشورهای مختلف است تا قیمت ارز آنها در فارکس کشف شود. اقتصاد بد یک کشور به معنی ارزش کمتر ارز آن کشور و اقتصاد قوی یا رو به رشد یک کشور نیز به معنای افزایش نرخ ارز آن در بازارهای جهانی چون فارکس خواهد بود.
- تحلیل تکنیکال به مراتب پیچیدهتر و زمانبرتر از تحلیل تکنیکال است و بررسی آن به انرژی بیشتری نیاز دارد. این در حالی است که نتایج حاصل از این تحلیل نیز به مراتب صحیحتر و ریشهایتر از نتایج تحلیل تکنیکال هستند.
- بهصورت کلی میتوان تحلیل بنیادی را برای چشماندازهای بلندمدت بازار و تحلیل تکنیکال را برای چشماندازهای کوتاهمدت بازار فارکس بهکار گرفت. البته در ادامه خواهیم گرفت که کدام شیوه تحلیلی برای شما مناسبتر است.
برای فراگیری شیوهی محبوب و رایج تحلیل تکنیکال میتوانید روی دورههای آموزش تحلیل تکنیکال دلفین وست حساب کنید که جزو بهترین و بهروزترین دورههای آموزش فارکس به زبان فارسی هستند.
سخن پایانی
در این مطلب به معرفی 6 معامله گر معروف فارکس پرداختیم. شناخت این افراد و مطالعه زندگی نامه و فراز و نشیبهایی که در زندگی خود داشتهاند میتواند یک راه موثر برای به دست آوردن الهام و انگیزه باشد. با این حال تبدیل شدن به یک معامله گر حرفهای در بازار فارکس سخت است. به خاطر داشته باشید همه افراد این لیست ثروت خود را یک شبه به دست نیاوردهاند. همه آنها بلاخره از نقطهای شروع کردند، مهارتهای خود را توسعه دادند و در این مسیر تلاش زیادی کردند.
ماندگاری در این بازار نیازمند این است که به درستی آموزش ببینید و در کنار آن آموختههای خود را تمرین و تکرار کنید. برای این کار نیاز دارید که در در یک بروکر معتبر افتتاح حساب انجام دهید و مسیر معامله گری خود را از همین امروز استارت بزنید.
وجود یک تیم حرفهای در کنار شما میتواند مسیر را برای شما آسان کند. مجموعه امیر تریدر متشکل از یک تیم حرفهای است که سالهاست در زمینه فارکس به فعالیت مشغول است. در صورتی که از طریق وبسایت و یا کد معرف ما ثبت نام خود را در کارگزاری انجام دهید میتوانید به طور کاملا رایگان به کانال VIP ما که متشکل از تریدرهای حرفهای ایران است دسترسی داشته باشید و از پشتیبانی 24 ساعته ما بهره مند شوید.
مرجع مقاله: دوره آموزش پیشرفته فارکس