علم و سلامتکسب و کار ویژه

چه مدت بعد عمل بینی میتوان فین کرد؟

فین کردن بعد از عمل جراحی

یکی از سوالات پر تکرار بعد از عمل بینی، زمان مناسب برای از سرگیری تخلیه بینی یا همان فین کردن است. بینی جراحی شده بسیار حساس است و برای بهبودی کامل آن و جلوگیری از بروز مشکلات باید تا چند وقت پس از عمل مراقبت های لازم را انجام داد. در این مقاله به عوارض فین کردن بعد از عمل بینی و راهنمای بعد از عمل برای فین کردن می پردازیم تا بدانید بعد از عمل بینی تا چه مدت نباید فین کرد.

راهنمای بعد از عمل برای فین کردن

بسته به نوع جراحی و پیچیدگی آن، زمان های مختلفی برای فین کردن یا هر نوع اقدام دیگر که باعث بالا رفتن فشار داخل بینی می شود، پیشنهاد می شود. در اینجا ما یک الگوی زمانی به عنوان راهنما ارائه داده ایم:

  • جراحی زیبایی بدون سپتوپلاستی (دستکاری روی غضروف خط وسط بینی): حداقل دو هفته بعد از عمل
  • جراحی زیبایی بینی با سپتوپلاستی: ۴-۶ هفته پس از عمل
  • رینوپلاستی همراه با ترمیم سوراخ شدگی سپتوم (همان تیغه میانی بینی): پرهیز از فین کردن برای ۱۲ هفته پس از عمل

عوارض فین کردن بعد از عمل

مراقبت های بعد از عمل بینی از خود جراحی اهمیت بیشتری دارد. پس لازم است بعد از جراحی برای رسیدن به نتیجه مطلوب از بینی جراحی شده به درستی مراقبت کنید.

  • فین کردن باعث می شود که به بافت های بینی فشار وارد شود و بخیه ها پاره شوند.
  • احتمال گسسته شدن مخاط بینی که پس از جراحی به وسیله بخیه ها به هم متصل شده اند نیز وجود دارد.

تمیز کردن بینی بعد از جراحی

برای تمیز کردن بینی بعد از عمل جراحی چهار روش زیر پیشنهاد می شود:

1) پولیسپورین

پولیسپورین، یک کرم آنتی بیوتیک موضعی است و کاربرد آن برای بهبودی خون خشک شده، لخته های خون و همچنین جلوگیری از عفونت داخل بینی است. نحوه استفاده این کرم به این صورت است که پس از هر بار شستشوی بینی با پراکسید هیدروژن از این پماد برای داخل بینی استفاده می کنید.

2) برداشتن لخته ها

بعد از عمل جراحی بینی، ممکن است که راه تنفسی به وسیله لخته های خون یا لخته های مخاطی خشک شده مسدود شود. برای باز کردن راه تنفسی هیچگاه لخته ها را توسط گوش پاک کن و یا انگشت جدا نکنید. برای پاکسازی و نرم شدن لخته ها می توانید از محلول آب نمک ( نرمال سالین) استفاده کنید. علاوه بر این به حفظ رطوبت داخل بینی نیز کمک می کند.

3) پراکسید هیدروژن و Q-Tip

یکی از رایج ترین مواد ضدعفونی کننده برای تمیز کردن بافت های بدن، پراکسید هیدروژن است که می تواند بسیاری از عوامل بیماری زا را نابود کند. برای استفاده از این محصول می توانید گوش پاک کن را به این محلول آغشته کنید و برای از بین بردن لخته خون و مخاط خشک شده داخل بینی استفاده کنید. توجه کنید برای راحت تمیز کردن و جلوگیری از آسیب احتمالی به بینی، حتما از یک آینه استفاده کنید.

 4) محلول نرمال سالین

چند روز بعد از عمل جراحی، شستشوی داخل بینی را با محلول نرمال سالین انجام دهید و همچنین استفاده از اسپری این محصول به مرطوب نگه داشتن و جلوگیری از لخته های مخاطی کمک می کند. بیشتر جراحان استفاده از این اسپری را روزی 4 بار توصیه می کنند.

توصیه پزشکان نورابیوتی

همانگونه که توضیح دادیم سعی کنید تا یک ماه پس از عمل بینی از فین کردن خودداری کنید و فشاری به بینی خود نیاورید. در صورت فین کردن اگر درد داشتید تا چند روز فین نکنید. برای تمیز کردن بینی تان از گوش پاک کن استفاده نکنید بلکه به وسیله سرم شستشو این کار را انجام دهید.

سوالات متداول عمل جراحی بینی

تا چه مدت بعد از جراحی نباید فین کرد؟

فین کردن باعث خونریزی و باز شدن زخم های بینی می شود. بهتر است تا یک ماه بعد از جراحی این کار را نکنید.

تا چه مدت بعد از جراحی باید از سرم شست و شو استفاده کرد؟

برای شست و شوی بینی توصیه می شود تا یک ماه از سرم های شست و شو استفاده کنید.

مناسب ترین روش برای تمیز کردن بینی چیست؟

بهترین روش برای تمییز کردن بینی استفاده از سرم بینی است.

فین کردن بعد از جراحی بینی

یکی دیگر از سوالاتی که بطور شایع پرسیده می شود زمان مناسب و بی خطر برای  از سرگیری تخلیه با فشار بینی از ترشحات یا همان فین کردن است که چون در بین مردم بیشتر از این عبارت استفاده می شود ما هم در اینجا با همین نام آنرا توضیح داده ایم

خطری که بخصوص درروزهای اول پس از عمل بینی با فین کردن وجود دارد، احتمال خونریزی از بینی و در مواردی که فشار شدیدی در داخل بینی ایجاد شود، احتمال سوراخ شدن پوشش مخاطی تیغه میانی بینی( سپتوم) است .

معمولا” در جراحی بینی ، قسمت میانی غضروف سپتوم برای درمان انسداد و کجی بینی و یا استفاده بعنوان گرافت برداشته می شود و پوشش مخاطی دو طرف بهم نزدیک می شود که تا مدتها به آسیب و سوراخ شدگی مستعد است.

معمولا” در ۲هفته اول پس از عمل فین کردن توصیه نمی شود اما بهترین کار این است که ازجراح تان در این مورد سوال کنید و راهنمایی های وی را بکار بگیرید.

ما در اینجا یک الگوی زمانی که می توان از آن بعنوان راهنما استفاده کرد ارائه می کنیم که بسته به نوع و پیچیدگی عمل جراحی زمانهای مختلفی را برای فین کردن یا هر اقدامی که باعث بالا رفتن ناگهانی و شدید فشار داخل بینی می شود پیشنهاد می کند :

۱- بهتر است در دو هفته اول بجای تخلیه بافشار بینی، با کمک سرم نمکی و شستشو داخل بینی آنرا از لخته ها و ترشحات تمیز نگه داریم.

۲-اگر جراحی زیبایی بینی بدون سپتوپلاستی (دستکاری روی غضروف خط وسط بینی) باشد : حداقل ۲هفته پس از عمل

۳-اگر جراحی زیبایی بینی با سپتوپلاستی باشد : ۴-۶هفته پس از عمل

۴-اگر رینوپلاستی همراه با ترمیم سوراخ شدگی سپتوم ( همان تیغه میانی بینی) باشد : پرهیز از فین کردن برای ۱۲هفته پس از عمل

باید اشاره کنیم که مانند بسیاری از موضوعات اینچنینی ، این زمان بندی نیز، اساس علمی ثابت شده که باید با بررسی و تحقیق کامل همراه باشد ندارد و اساسا” با توجه به خود موضوع امکان چنین تحقیقاتی وجود ندارد .چرا که هنوز هم گستردگی موضوعات مهم در طب در حدی است که زمان و بودجه موجود ،برای تحقیق در این موارد صرف نگردد

اما بهر حال جزو سوالاتی است که از طرف بیماران بدفعات پرسیده می شود وانتظار پاسخگویی از طرف پزشک دارند.

لذا این زمان بندی براساس تجربه جراحانی که آنرا تنظیم کرده اند و برای دادن پاسخی که از لحاظ منطقی نزدیک تر به حقیقت باشد و کمک حال بیماران باشد در اینجا آورده شده است

ولی توصیه ما به شما این است که تنها بر اساس نظر و سلیقه جراح تان  که برای عمل جراحی به وی اعتماد کرده اید عمل نمایید تا از هر گونه مشکل احتمالی اجتناب شود.

عوارض فین کردن بعد از عمل بینی، روش پاکسازی بینی بعد از عمل

فین کردن بعد از عمل بینی، چرا بعد عمل بینی نباید فین کرد؟ یکی از رایج‌ترین سوالاتی که بیماران بعد از جراحی بینی در مورد آن از پزشک خود می‌پرسند این است که چرا بعد از جراحی بینی نباید فین کرد و تا چه مدت بایستی از این کار جلوگیری کرد؟

از بزرگترین عوارض فین کردن بعد از عمل بینی، احتمال خونریزی از بینی و در موارد بسیار شدیدتر که بر اثر فشار زیاد ایجاد می‌گردد، احتمال سوراخ شدن پوشش مخاطی تیغه میانی بینی (سپتوم) وجود دارد.

به منظور جلوگیری از بروز مشکلات بعد از جراحی بینی، ما برآن شدیم تا در این مقاله در مورد اینکه چرا بعد از عمل بینی نباید فین کرد و عوارض فین کردن بینی بعد از عمل بیشتر توضیح بدهیم. با ما در ادامه مقاله همراه باشید:

فین کردن بعد از عمل بینی ؛ چرا بعد عمل بینی نباید فین کرد؟

فین کردن بلافاصله بعد از عمل بینی و یا حتی تا حداقل سه هفته بعد از آن می‌تواند باعث ایجاد فشار بسیاری بر روی بافت‌های داخلی بینی گردد و این نیز احتمال پاره شدن بخیه‌های بینی را افزایش می‌دهد.

به این دلیل که در سه هفته اول بعد از جراحی، مخاط بینی تنها با چند بخیه در کنار یکدیگر قرار گرفته است، در نتیجه احتمال پاره شدن آن‌ها بر اثر فین کردن زیاد است. بعد از گذشت سه هفته و ترجیحا یک ماه بعد از جراحی بینی فین کردن خطری به دنبال نخواهد داشت.

بهتر است باز هم بعد از گذشت یک ماه و در زمان فین کردن سعی کنید تا فشار زیادی بر روی بینی خود وارد نکنید تا باعث بروز مشکلی بر روی نتیجه عمل بینی نشوید.

از آنجایی که در زمان فین کردن هوا را با فشار زیاد از درون بینی خود خارج می‌کنیم. در سه هفته اول بعد از عمل به دلیل اینکه که هنوز بافت‌ها و مخاط داخل بینی به طور کامل ترمیم نشده است و تنها توسط بخیه‌ها در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند، احتمال اینکه از یکدیگر باز و گسسته شوند وجود دارد.

بنابراین در سه هفته اول بعد از جراحی بایستی از فین کردن به شدت خودداری کنید، اما بعد از گذشت این زمان بافت داخلی بینی ترمیم یافته و فین کردن دیگر خطری ندارد.

تاثیر فین کردن بعد از عمل بینی، عوارض فین کردن بعد عمل بینی چیست؟

همان طور که می‌دانید فین کردن بعد عمل بینی می‌تواند تاثیر منفی بر روی بهبودی سریع‌تر و یا نتیجه جراحی داشته باشد، از این رو بایستی به این مسئله توجه کامل داشته باشید و تا رسیدن به زمان مناسب از انجام این کار خودداری نمایید.

اما عوارض فین کردن بعد از عمل بینی چیست؟ در این خصوص می‌توان به چند مورد اشاره کرد که در ادامه به توضیح مختصری از آن خواهیم پرداخت:

  • فین کردن باعث می‌شود که به بافت‌های بینی فشار زیادی وارد گردد و این امر در نهایت باعث پاره شدن بخیه‌ها می‌شود.
  • همچنین ممکن است به مخاط بینی که با کمک بخیه‌ها به یکدیگر متصل شده‌اند نیز آسیب وارد شود و باعث گسسته شدن آن گردد.

چگونگی فین کردن بعد از عمل جراحی بینی

همان طور که گفته شد باید سعی کنید تا بعد از جراحی بینی به هیچ عنوان فین نکنید تا فشاری بر روی بینی شما وارد نگردد، این نیز تا حدود یک ماه پس از عمل بینی بایستی کاملا رعایت گردد.

پس از گذشت یک ماه سعی داشته باشید تا برای فین کردن فشار زیادی بر روی بینی خود وارد نکنید و در صورتی که بعد از فین کردن احساس درد و یا ناراحتی در قسمت ناحیه بینی خود داشتید بایستی تا چند روز از انجام این کار اجتناب کنید. در واقع هر چه این عمل را به تعویق بیندازید در بهبودی سریع‌تر بینی خود و جای زخم‌ها کمک بسیاری کرده‌اید.

اصولی‌ترین “روش تمیز کردن بینی بعد از جراحی، پاکسازی بینی بعد از عمل” چیست؟

برای تمیز کردن بینی بعد از جراحی می‌توان از چند روش مختلف استفاده کرد تا بدون وارد شدن هیچ آسیبی به بینی و مخاط آن به راحتی این عمل را انجام بدهید. در ادامه به چهار روش مختلف برای تمیز کردن بینی بعد از عمل اشاره کرده‌ایم:

روش اول: تمیز کردن بینی با پماد پولیسپورین

در واقع پولیسپورین یک کرم و یا پماد آنتی بیوتیک موضعی است که از آن برای بهبودی خون خشک شده، لخته‌های خون و همچنین جلوگیری از عفونت داخل بینی استفاده می‌شود.

نحوه استفاده از آن به این صورت است که پس از هر بار شست و شوی بینی با پراکسید هیدروژن از این پماد برای داخل بینی استفاده می‌گردد.

روش دوم: تمیز کردن بینی با پراکسید هیدروژن و Q-Tip بعد عمل

یکی از معمول‌ترین روش‌های ضد عفونی کننده و تمیز کننده برای بافت‌های داخلی بینی، استفاده از محلول پراکسید هیدروژن است که می‌تواند بسیاری از عوامل بیماری زا را به طور کامل نابود کند.

استفاده از این روش بسیار آسان است و تنها کافی است تا یک گوش پاک کن را به محلول مورد نظر آغشته کنید و بر روی مخاط خشک شده داخل بینی استفاده نمایید.

روش سوم: تمیز کردن خون خشک شده در بینی بعد از عمل

گاهی اوقات ممکن است بعد از جراحی بینی، راه تنفسی بیمار با لخته‌های خون و یا لخته‌های خشک شده در داخل بینی مسدود گردد، که برای باز کردن راه مسدود شده می‌توانید از محلول آب و نمک (نرمال سالین) کمک بگیرید. همچنین رطوبت رسانی به داخل بینی می‌تواند از بروز چنین مشکلی کاملا جلوگیری کند.

روش چهارم: تمیز کردن بینی با محلول نرمال سالین

شما می‌توانید چند روز بعد از عمل جراحی و به راحتی شست و شوی داخل بینی خود را با کمک محلول نرمال سالین انجام بدهید. اسپری‌های موجود از این محلول نیز می‌توانند برای رطوبت رسانی به داخل بینی و جلوگیری از به وجود آمدن لخته‌های مخاطی بسیار مفید باشد.

منبع:

https://noorabeauty.com/عملية-تجميل-الأنف/

دکمه بازگشت به بالا